Previayi bitirenler

Inşallah canım bende böyle referansla gidiyorum hep dr'a çare bulamadığım durumlarda genelde iyi bir dr bulurum hep...
Bende bu dr'a daha telefon konuşmamda guvendim açıkcasi kendine güvenen ve güven veren bir konuşması vardı umarım güvenim boşa çıkmaz...
Adam baya yasliymis arkadaşım diyorki görünce şasiracaksin...
Birde çok talep var diyor ozamanda öyleymiş suandada yoğun adam...

Bide arkadaşımın kızının hastalık hikâyesi bizimkiyle bire bir ayni onunki alerjik değilmiş bugün sordumda yok dedi alerjik değil dedi kronik hızlı tekrarlayan bronşitti.. gerçi onunki geçip 10 gün sonra tekrar ediyormus bizimki geçmiyor...

canım sonuçta çocuk dr''u elinden geleni yapti artık onluk bişey degil bu ileri boyutta artık... Zaten bu hastalık göğüs hastalıklari branşına giriyor uzmanına gidelim dedim bide...

Yarın olsun bakalım derdimiz neymiş dermani neymiş anlayalım...
Her iki seçenektede tedavisini yapıyor adam.. benim anlattığım tabloya göre ya alerjik yada bağışıklık sistemi ile u alakalı olduğu kanısına vardı... Telefondan zaten tesis konulmazda adam getirirsiniz bakarız dedi... Tahlil falan yapmadan biseyne desek havada kalır..

Oyy eymenin şarkısıdami varmış...

Bak çok merak ettim şimdi Mihrimahın kokoş halini, ne şanslı ablası onunla oynuyor:)

Hadi canım inşallah düzelir Eymenimiz ve inşallah önemli bir sebep yoktur. Yarın iyi haberlerini bekliyoruz.

Canım bakalim yarın olsunda anlıcaz neymiş ne degilmis... Her iki seçenek için tedavisi varmış alerjikte olsa... Yanlız alerjik tedavi biraz uzun soluklu oluyormus sanırım ama tedavi ediliyormus..

Kızlar bi konuda yardım lazım,
Ben bebek arabası almak istiyorum.
Aradığım özellikler ; baston tipinde tente kısmı ön bara kadar kapanabilen,hafif,tek elle açılıp kapanabilen doğumdan itibaren kullanabileceğim türde bir şey lazım.Bunların hepsi bir arada varmı bilmiorum .Bana ne önerirsiniz...?

Ne yazık ki yardımcı olamayacağım canım. Ben de şimdilik yeğeniminki var idareten, yaza doğru ben de almayı planlıyorum ama o kadar çok çeşit var ki seçmek zor. Deneyimli annelerin olduğu forumlara bak istersen mart anneleri,nisan anneleri gibi, oralarda daha çok forum üyesi olduğu için daha çok cevap alırsın diye düşünüyorum :)

Fatihin mama sandalyesini kuzenime vermiştim kullansın diye...
Geçen dedimki eymen 4 aylık oldu getir arada oturturum dedim onun ogluda zaten 4 yaşında ...

Benim tertemiz verdiğim mama sandalyem per perişan geldi kılıfı yırtılmış rengi solmuş neyle sildiyse ığrenç bişey olmuş... Çok sinirim bozuldu gittim aldığım yere sordum onlarda firmaya soracaklarını söylediler varsa ellerinde göndereceklermis.. yoksada kalicak böyle.. çok sinirrrr oldummmmm cokkk..

baya bir hırpalanmış demek ki.biz de bebek arabamızı (büyükten kalan) ablama vermiştik.onlarda villanın balkonunda bırakmışlar güneşte solmuş,tutma yerleri yırtılmıştı.ben yıllarca tertemiz korumuştum onu.sonra kullanmakta zorlanıp başka aldılar ama olan benim arabama oldu.her yeri sağlam ama rengi soldu,çirkin duruyor.mihrimaha da bazen kullanıyorum ama her açtığımda sinir oluyorum görüntüsüne.bizim ne giysilerimiz ne de eşyalarımız eskimez kolay kolay.oğlumun bakıcısı da teflonlarımı halletmişti kısa sürede.

mersenne akşam fazla kalamadım facede miniğim sağolsun yanıma geldi.kızım fotoları pcye indirsin size göndereceğim.

Valla bilmiyorum ben çok güzel kullanmıştim 3 sene kullandim yep yeni duruyordu... Bide baston pusetim vardi onuda bozmuş sağolsun yeni almış oğluna bana Verdi onu oda bozuk kendi malinida düzgün kullanmamış...

Bide çok kıyafet vermiştim ona renklerini bile soldurmamistim bana getirdi tanıyamadım kıyafetleri... Sonra dedimki ayları tutmuyor olmuyor getirme ... Bari gorupte göz veremi olmayim.. ben o paçavralari giydirmem zaten çocuğuma ağzı gözü yamulmus renkleri solmuş....

Suan ben eymenin küçülenleri verdim birine kadın bunlar yenimi dedi yok dedim ne güzel kullanmisin dedi yeni duruyorlar dedi...

Kuzen tulum felan getirdi orasi burasi soökük sağa sola kaymış afedersin ama dedim ben bunları giydirmem çocuğuma...kim olsa giydirmez ancak cok yoksul olur imkani olmaz öyle mecbur kalır giydirmez...

Ayyy çok doluyum bu konuda ben olsam eskitsem yüzünü yenisini taktirirdim sonuçta bilinen bir markanın mama sandalyesi.. neyse şu oğlum bi iyilessin ilk işim onu değiştirmek...

aman getirmesin,görme en iyisi.ben de çok sinir olurum.

bize mama sandalyesini bir arkadaş vermişti.oğlumda biraz kullandık,kaldırdık.aynen duruyor.
oğlumun küçülenlerini ablamın komşusuna gönderiyoruz.8 ay küçük bizimkinden.bizimkiler hiç yemek vs.dökmeden büyüdüler üstlerine.küçülenleri yıkar,ütüler kaldırırım.ne renkleri solar ne yamulurlar.
hamileliğim zor geçince pek bir şey almamıştım.arkadaşım 6 aylık yiğeninin küçülenlerini getirmişti.çoğu dışarı için,cicili şeyler.arasına kendi oğlunun bady,tulumunu koymuş.farkedilir şekilde yıpranmış,solmuş.bakıcımız hemen onları ayırdı çöpe.
büyük kızımda çok şey alırdım ama bunda ne vakit var,ne de heves.şöyle bir yaşına girsin daha düzgün şeyler giyebilecek hale gelir.şimdi etek giydirsek torba gibi oluyor.hediyelerimizden yazlık çok.yeter ona .

İşte herkes eşyanın kıymetini bilmiyorki canım, benim herşeyim yepisyenidir ve her eşyama güzel bakarım. Hele hele başkasından birşey aldıysam ona daha da güzel bakarım. Keşke herkes böyle olsa

Canım 4 gözle bekliyoz senin fotoları, akşamları uğrayabilirsen facee gel facee :)

çıkıyorum ama bir bakayım dedim.evden fırsat olmaz belki.bugün hiç yoktunuz kızlar.kızım hasta şimdi.oğlan fena değil.

Slm kızlar dr dan geldim bu arada paraninda dibine vurdum... 150 tl cik taksi 335 tlcik dr 520 tl cikte ilaçları .. almanyadan gelicek olan ilacı 500 tl 1 sene kullanacak şu şekilde 10 gün kullanıp 20 gün ara ile 1 yil devam edecek...
Benim arkadasada 2 yıl ekimden marta kadar bi ilaç vermiş 2 sene demişti...

Benim oğlan ota buka alerjikmis... Toz , sigara dumanı, koku, temizlik maddeleri , asitli şeyler vs. Var oglu var...

Bide dediki cok hassas bir bebek tepkili bir bebek strese de giriyor dedi .. yanında tartışma yüksek sesle bagrisma vs yapmayın bide senin stresin ona geçiyor dedi...
Adam falcı olsa bukadar bilir huyunu dedim içimden benim oğlan sakinlik seviyor azcik tartışma olsa evde o gün huzursuz olur hep...

Tedavimizin uzun vadede olucani söyledi .. antibiyotik badlanmasina hele kortizona çok kızdı... De ların en büyük yanlısı bu hemen kortizon hemen antibiyotik başlıyirlar dedi hepsi böyle dedi...

Kızım sen sen ol sakın dedi böyle rahatsızliklarda mutlakao hastalığın uzmanına git dedi ama hep işini iyi bilene git dedi...

Adam bi reçete yazdı nezaman baktin hapsirdi aksirdi bu ilaçlari basla dedi 1 yıl içinde damla aşı ile duzelicegini bunlara bagisiklik kazanicani söyledi... Ona bişey sormak istediğimde sorabilcegimi birdaha gitmeme gerek olmadığını soyledi... Arkadaşımda 1 kez gitmiş öyle dedi bana..
Adam ne yapcami söyledi tek tek evide tuzlu suyla silecekmisim deterjan vs yasak..

Bu arada adam bi çanta içinde bi sürü solisyon vardı cizikler attı kollarına bi surusunden damlatti ciziklere 20 dk bekledi 2 yerde şişlik oldu o maddelere duyarlıymis ... Basit alerji testi sanırım bu.. ben oysaki 1 yaşından önce yapılmıyor diye biliyordum..

Son düzenleme:

Canim bu aylarda herseye alerji ciktigi icin yapmiyolarmis. Daha bagisiklik sistemi gelismedigi icin.
Benim kafam bulandi ama sen yasadigin icin daha iyi bilirsin. Sifa olur insallah.
Azciik bagir benimkide aglar hemen.

tatlım benı ben kımsenın ısıne karışıp kımsenın kafasını bulandırmaktan hoşlanmam ama derı testı ıcın pek cok yerde 3 yaş okumuştum dunku attıgım lınkteede öle yazıyodu
bılıyorum ama sankı böye ıcıme sınmeyen şeyler var gıbı
sen dr a gercekten guvendınmı yoksa kafnda srou ısaretı kaldımı cnm

Ne bileyim ya tavsiyeyle gittim bende ne biliyim... Suan memnunmuyum dersen onuda bilmiyorum çünkü tıkandik biraz önce ne olcak bu hali bilmiyorum...

Bende 1 yaştan önce bilinmiyor diye biliyordum...
Bu almanyadan gelen ilaçla düzelmis arkadaşın kızı bagisikligi güçlendiriyormus...
Oda uzun vadede bir tedavi denicem bakalım..

tatlım bılemedımkı sımdı
3 yasın altındakı cocuklarda ev tozu alerjısın kanda bakılırmıs cnm
3 yas ustundekılerde derıde
ınsalla sıfaa bulur cnm ya ama bak o bayan dr sıtesınde alerjık hastalıklar bölumunde anlatmış detaaylı
tek benım kafamı karıştıran test oldu arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…