Previayi bitirenler

canım ben hep tavsiyeyle giderim zaten .. çocuk dr'umdanda çok menunum o adamdan daha iyi anlıyor.. bak dün gittik adam ciğeri iyi bile demedi ben bugün kendi dr'uma gittim çok iyi dedi.. akşam tıkandı sandım ya ben dediki mümkün değil tıkanma değildir o balgam takılmıştır dedi balgamı atınca hıyk hıyk diye ses çıkıyor du o gitti zaten.. bugünde oldu aynı hıyk lama hırıltının dışında oluyor o...

canım ben kartı nakit gibi kullanıyorum nakit para taşıyorum ama o su gibi gidiyor.. bu yazdığım miktar karta gelen mesela nakit çok harcamamda oldu mesela dün 500 ilaç 335 dr 20 tl ayrı ilaç 150 tl taksiye hep nakit harcama yaptım.. bugün buhar ilaçlarını aldım 45 tl hep kart dışı... normalde benim kart bebek doğmadan önce 2000 tl civarı geliyordu bebek doğdu en az 3000 tl geliyor...
ben aslında kendime hiç bişey almıyorum ya hep çocuklara alıyorum bide yeme içme mevzularından kısmıyorum çocuklarım iyi beslensin diye :) çevremde bunlardan çok kısan insanlar var yemesinden kıyafetinden.. bi arkadaşım var en dandik bezi alıyor bide kaka yapmazsa çocuk gece yatana kadar artık bez totosundan düşüyorda değiştirmiyor... çocuğu öksürükten kırılıyor dr'a götürmüyor öyle nezaman görsem çocuk öksürüyor(
ben zırt pırt değiştiriyorum bide yani pahalı bez alıyorum bebeme..
hayat biraz pahalı canım yemenden içmenden gezmenden kesersen 1000 tl ilede geçinirsin gül gibi..

bizim bazı aylar gelirimiz iyi oluyor bu ayda o aylardan biri çok şükür ki bukadar derdin altından kalka bilicez... rabbim kimseyi darda zorda koymasın kimseyi işsiz güçsüz bırakmasın çok zor çok çevremde o tarz arkadaşlarım var eşleri işsiz

inşallah çevirmez canım ya kimin çocuğunu görsem böyle giriple başlıyor...xclear diye bi damla tarzı bişey var böyle girip durumlarında kullanılıyor burun salgısını uzaklaştırıyor vs onuda al istersen onla temizle burnunu..

bende bunların ikisinede ekimde düşünüyorum grip aşısı abi okula gidicek haliyle çok mikrop getiricek o sebepten buna şart zaten aşı...

aynen öyle canım biri bitmeden öbürü başladı hatta biri bitti oh dedim azcık rahat edicem bu başladı
ben kendi yorgunluğumu geçtimde çocuğumun çektiğine üzülüyorum bi taraftanda dert sahibi oldum valla zona çıkartmam kurdeşen dökmem an meselesi(
dr' a gittim bugün ya dediki okadar şiddetli bir hastalık atlattıki dedi şuan sen hırıltıya hiç takılma dedi balgamı söktüğü için hırıltı olcak dedi... atlattı diyince okadar sevindimki anlatamam bütün ilaçları kesti sadece buharını bıraktı oda günde 6 seferden 2 sefere düştü şuan bunada şükür diyorum ama dr daha 1 ayda anca tamamen gideceğini düşünüyor bu hastalığın ama alevli dönemini atlatmışız bunada şükür...

senin işinde çok zor çalışan kadın olmak başlı başına zor hele birde 3 çocuk.. biri düzelir öbürü hasta olur birinin derdi biter diğerininki başlar

bide bizim almanyadan gelicek ilaçla 1 haftaya hiç bişeyi kalmaz demiş eczacı kalfası o buharı falanda kesersiniz demiş .. şuan için dr 1 ay devam dedi 3 ilaçla veriyorduk buharı 2biri izotonik gerçi ilaçta sayılmaz biri ventolin biri punacort mu ne öle bişey adı ventolini 3 veya 5 gün daha ver kes dedi diğeriyle 1 ay daha devam dedi.. ama tabi o damla aşıyla düzelirse okadar kullanmam keserim ...

bide martın 8 inde aşımız böbrek teki büyümenin kontrolü var onuda sordum aşı olabilirmi dedim olur hiç bi problem olmaz dedi...
şuanda beni bide o sıkıntı bastı bakalım böbrekteki büyüme ne oldu .. umarım kendiliğinden düzelmiştir büyüme artmamıştır( off uykularım kaçıyor ya ben bi düşücem yatağa heralde beni kimse kaldıramıcak(

canım zaten adam kredi kartını sorun etmemişki:)) diyorum ya gayet normal karşılamış hayatım diyerek söyledi şukadar diye:)) yoksa ses falan gider naptın bukadar der falan filan .. hele bukadar sıkıntının içinde hiç çekememzaten öyle surat falan

bizim inan tam 1 aylıkken başladı derdi tam dedimya idrarkültürü temzlendi ağlamalar durdu uyumalar düzeldi hoppp bu başladı geceleri uyumuyor sabah 5 te zombi gibi ayaktayız( sürekli buhara kalkıyorum 30 dakkayı buhar buluyor emzir vs 1 saat öyle
neyseki buharımız sabah akşam oldu şimdi sadece emzrmeye uyanıcam artık ama tabi eymen huy değişti sabah 5 ayaktayız

girip durumlarında özellikle çok sıkı temizlik şart dedi burun salgıları aşağı iniyor geniz akıntısı olunca orta kulak iltahabı bronşit vs yapıyormuş.. onun dışında normal zamanlarda sadece serum fizyolojik kafi dedi okadar uğraşma dedi..
bide bu gribal durumlarda x clear diye bi damla var hem yumuşatıyor hem rahatlatıyormuş serum fizyolojik tahriş ediyor diye biz ona geçtik... bu burun salgılarının hastalıklara neden olmasınıda engelliyormuş ve hiç bir zararı yokmuş istediğin kadar günde sıkabilirmişsin burnuna:)
hazır çalıştığım yerden sordun yani o yüzden rahat cevapladım.. tabi 11 gün hastanede yatınca sırayla soruları sıralayı verdim aklıma geldikçe .. adam günde 2 veya 3 kez vizite geliyordu her geldiğinde soru soruyordum:))
bugünde ben biraz sanırım endişeli göründüm dr'a bana dediki annesi evham yapma tosunum atlatmış ciğerleri çok iyi dedi bide beni rahatlattı sağolsun...

bu arada kızlar bizim tiny love halımıza bayılıyor eymen nezmandır yazıcam fırsat olmuyor bi türlü.. yanlız içinde yatmaktan hoşlanmıyor illa oturucak:)o turuyor oyuncaklarına saldırıyor damaklar kaşınıyor tabi ısırıyo onları parçalıyor çocukum stres atıyor ... bazen annem diyoki şu halıyı uzak tut şurdan onu görüyo uyumuyor onun yüzünden:)) halıyı kaldırıyorumda öyle uyutuyorum :)sürekli onla ilgileniyor çünkü halıyıda kıskanır olduk yahu:)

haa bu arada kızlar bide oturma ile ilgili sorumun yanıtınıda yazayım:))
ben böyle fırıldak bebeğe pek alışık değilim gerçi abiside erken oturmuştu ama bunun kadar fıldırdak değildi biraz hımbıldı kendileri:)

bebek kendi oturuyorsa ona yapacak bişey yok dedi zaten ben muayene ederkende dedi tutamıyorum dedi yatmıyor dönüyor dedi bu bebek kabiliyetli bi bebek dedi serbest bırak dedi oturmak istiyorsa otursun dedi... genelde biz bu aylarda destekli oturtmayı tavsiye ederiz ama bu zaten dedi olayı aşmış kendisi dedi.. yani bebeğiniz oturabiliyorsa kendisi oturtabilirsiniz ama oturamayan bebeğide oturtmaya çalışmayın dedi:)

Cnm dr umuzda ayni sekilde acikladi kwndini topluyosa haxirdir dedi kas gelisimi icinde oldukca onemliymis hem bebegin yatip tavana bakmasindansa cevredindekileri algilamadi daha iyiymis
Dedigin damlayi been sorayim cnm dr a aras basiyo cigligi serum u gorunce artik bu arada aras hic yanliz birakmaya gelmiyo artik hep yuzustu donuyo hele gecen sirttan yuzustune yuzustunddn tekrar sirt ustune dondu anlamadan tek hamlede

Cnm epeyce harcamissin ama deger cnm
Bizde konu cocuklar ise asla para soz konusu olmaz yemgk icmek giyimek hoc biseyde hevesleri kalmasin yavrularimizin ama cok sukur ki rabbkm veriyo isimjz gucumuz duzenimiz bozulmaz insalla cnm dedigin gibi bin tl ye gecinilir ama nasil biz bine yakin zaten ev kredi veriyiruz esim arabayla ise gidip geliyo 5oo 6oo dusun ortada bisey yok esinin kendi isimi cnm degisken geliriniz var gerci bizimde sabit degil

Doktor atlattı demiş ya ben de rahatladım canım, gün içinde aklıma hep geliyorsunuz çünkü. Şu çocuk iyileşsin rahat yüzü görsün şu dünyada diye içimden geçiriyorum.İnşallah tamamen iyileşecek. Böbrek büyümesini de kafaya takma canım, kötü düşünme yani, temiz çıkacak o. Paşamız halısını çok mu sevmiş, ne güzel. Sizin ki hangi model. Ben de bu ara almayı düşünüyorum prenses tekmele oyna modelinden. Ama ne yalan söyliyim belki de hiç oynamayacağı bir şeye 190 tl. vermek rahatsız ediyor beni,oynasa da 1 ay oynayacak en fazla, ben de o yüzden tiny loveların 2.eline bakıyorum, zaten yıkanabiliyor onlar hepsini yıkar buharla temizler oynatırım.2.elleri 80-90 lira. O fiyata 0 başka model alayım diye geçirdim ama diğerleri çok kullanışlı ve fonksiyonlu gelmedi. Anlamadığım tek şey tekmele oynanın esprisi ne tekme attıkça müzik mi çalıyor?

Ben sabah akşam otri kullanıyorum ama pek kullanmak taraftarı değilim dediğim gibi, birşey olacak diye korkuyorum.Ama her sabah bir sürü pislik çıkıyor burnundan. Bizim doktor da senin doktorunun dediklerinin aynısını dedi, ana tema burun önemli temiz tutun asıl oradan başlıyor hastalıklar diye. Gifrer serum fizyolojik için sınır yok, bol bol rahatlıkla kullanabilirsiniz dedi. Bazen 1 günde 1 serumu bitiriyorum. Umarım kızımın burnuna sı...mıyorumdur Birde senin dediğin xclear ı sorayım bakıyım.

Bu arada Öykü son 1 haftadır dönüyor, kıpır kıpır altını bile değiştiremiyorum, pat diye dönüyor. İlk günler biraz yavaştı şimdi hızlandı. Ben son 1 aydır destekli şekilde oturtuyorum, kendi istedi, oturduğu zaman etrafı dikizleyip gülücük atıyor. Ama koltukta günde 2-3 kere en fazla 5 er dk.oturtuyorum.2aylıktan itibaren oturuyor yani. kucakta bebek gibi yatma pozisyonunda asla durmuyor artık.

Cnm epeyce harcamissin ama deger cnm
Bizde konu cocuklar ise asla para soz konusu olmaz yemgk icmek giyimek hoc biseyde hevesleri kalmasin yavrularimizin ama cok sukur ki rabbkm veriyo isimjz gucumuz duzenimiz bozulmaz insalla cnm dedigin gibi bin tl ye gecinilir ama nasil biz bine yakin zaten ev kredi veriyiruz esim arabayla ise gidip geliyo 5oo 6oo dusun ortada bisey yok esinin kendi isimi cnm degisken geliriniz var gerci bizimde sabit degil

canım valla kabiliyeti varsa engel olmucan ne istiyorsa yapcak mesela benim oğlan tay tay durmak istiyor arada:) bide duruşu görme sanki büyümüşte küçülmüş:)

o damlayı burdakiler bilmeye biliyor canım çünkü türkiyede yok bu dr da bi ayağı sürekli almanyada ki kliniklerde vs o biliyor bide yurt dışından ilaç getiren eczaneler vs var onlar biliyor..böyle şiddetli b ronşit geçirip atlatamayan alerjik bebişlere veriliyor özellikle sizin böyle bi durumunuz yok sanırım ama alerjik durumu varsa tabikide ona görede onun durumuna görede belki vardır bu tarz damla..

benim oğlan yüzüstünden dönüyordu bi ara sırt üstünden dönemiyordu şimdi fır dönüyor canım ama pek yatmayı sevmedinden yatıramıyosun:)

bide nesneleri çok güzel kavrıyor oyun halısının oyuncaklarına bi saldırması var görme.. bide elimizden bişeyleri çekip alıyor canı sıkılırsa elindekini fırlatıp atıyor:) eğer vermek istemiyorsa alamıyosun elinden..
bigün hastanede hemşire seviyo bunu bu takıldı gözler biyere hiç ilgilenmiyo hemşire dediki bunun dedi takibinde duymasında sorunmu var:9 yoo dedim hiç dedi okadar şey yaptım bakmıyor ilgilenmiyor dedi:) sonra baktım biyere kilitlenmiş bakıyor baktım kızın yaka kartına takılmış gözü .. dedimki o yaka kartına bakıyor onu çıkart dedim aldı cebine koydu garibim eğilip eğilip ona bakmaya çalışıyor .. hemşireyi aldı bi gülme nekadar dikkatli bi bebeksin sen öyle dedi:) bunun yanına sevmeye gelen yaka kartını saklıyıp geliyordu yoksa sürekli gözü oraya takılıyor:) kendilerini yırtıyolarda ilgilenmiyor:)
kendi kendine emzik veriyo ağzına vs fena fırlama.. bide şimdi ek gıda başlamak zorunda kaldık kilo almadığı ve emmede zorlandığı için hem sütüde kaşılkarla vermeye falanda başladık .. kaşığı elimden alıp kendi daldırıyo döke saça hem üstünü hem ortalığı batırıyor ağzını tuturmaya çalışırkenartık burnuna falan giriyo başlıyo huylanmaya sonra müdahale ediyorum .. annem diyo elleme kendi uğraşsın alışır kendi yer sende zorlanmazsın kolay olur diyo:) bide kaşığı öyle güzel tutuyoki görme:)

yok canım benim kendi işi değil bü şirkette çalışıyor .. 3 ayda bir ikramiyesi var senenin bu ayında izin ödentisi kıyafet parası vs alıyor o yüzden nisana kadar baya bi ek geliri oluyor ondan sonra 3 ayda bir oluyor...
bende gelmeden parayı harcadım zaten :) bankadan çekicem bankaya yatırıcam :) kalanınıda zaten ben fatihle eymene hesap açtırdım oraya atarım diyorum bakalım ya bişey daha çıkmazsa tabi..
bende çocuklardan kesmem canım asla yemek içmektende kesmem .. şimdi yaz geliyor fır fır gezerim dolaşırım günlük baya harcarım yani..

Haha bak sen eymenime ne dikkatli ay simdiki bebeler bi acaip zaten buyuyup geliyolar arasta memeyi sokuyo cikariyo cingiragi coj seviyo yarenim kafaya fakan carpardi aras gayet hakim bez degistirmk bihayli zor olmaya basladi donmedinden cnm rahatsiz diye ememiyo dimi arasta hastayken zorkaniyo aciyorum gecede olsa ama pek istahi yok iki gundur
Ek gidalara tepkidi nasil cnm dr muz 6 dan sonra gecicez anne sutunde istedigim kg nin ustunu veriyo dedi ay r
Eklere gecmekte bi devrkm aslinda
Cnm bu slklntllar sutunu etkiledimi ben darlaninca hemen etkilejiyo
Bide yabancikik yapiyomu arad herkese guluyo

inşallah geçicek yani dr dediğine göre çok şiddetli bi hastalık evresi geçirdi diyor tabi bebek olduğu için fazla şiddetini biz anlayamıyoruz onlar bizden daha dirençli bizi yatağa düşürecek hastalıklarla onlar başedebiliyor... neyseki iyiye doğru gidiyor demişti çıkarken şuan dahada iyi dedi yani kötüleşme olmamış bunada şükür.. burdan sonra daha alevlenmez yanlız dedi kapalı kalabalık alanlarda bulunma açık havada gezdir dedi.. sigara içenlerden katiyen uzak tut dedi zaten o deemsede ben soracaktım neye dikkat edeyim diye beni yormadı saydı bunlardan uzak dur dedi .. bak sahile yakınsın dedi çıkart hava güzelken gezsin dedi oralarda deniz havası alsın dedi .. meydan var burda çok kalabalık oluyor oralara fazla gitme dedi:)

valla bu burun çok öenemli canım eğer bişeyler çıkıyorsa mutlaka temizle derim ... fatih bile geniz akıntısından orta kulak iltahabı oldu kulak dr'u hemen sprey verdi aman dedi bunu ihmaletme o burun salgısından dedi oluyor bunlar .. düşün yani koca çocuk bile atamamışta geniz akıntısı olmuş yani bide bronşit oldu ardından hep o burundan kaynaklı..

tiny love tekmele oyna bizimkide canım .. bi kademesinde 15 dakka motzart çalıyor bi diğer kademeye alıncada tekmeleyince sesler çıkartıyor 2 seçeneği var.. ama benim oğlan yatmıyor sıkılıyor ama onla baya bi stres atıyor ya .. damaklar kaşınıyo tabi ısırıyo oraları parçalıyor görmee .. küçük bi köpek gibi düşünn aynı öle:)

canım valla bu dikkat kesilme olayı var bunda kendini yırtsan ilgilenmiyo bişeye daldıysa:)
benim zaten sanırım sütüm azaldı hastanede sağaamadım bide ememedi .. dr çok şiddetli hastalık atlattı dedi şuan biraz biraz emiyor kaşıkla veriyorum biberona koyuyorum öyle böyle idare ediyor..

ek gıdaya saldırıyor canım açlıktan sanırım ya ememediğindenoda .. şimdilik bakalım sıkıntı yok ama damakları kaşınıyor sanırım oda biraz etkiliyor yemesini falan... aman sağlıklı olsunda fazla kilo almasın zaten istemiyorumfazla kiloyu benim fatih tosun tombalaktı öyle hevesimde yok kilolu bebeğe..
kendimde kilolu olduğum için sanırım hiç sevmiyorum..

Haga gelmedm gidiyi inanki
Ama ektradan biseyler gelmesi hos oluyo
Benim esimde biotelin sefi haliyle ektra kazanvlsri oldukca fazls oluyo
Ama ne kadar gelse oksdar gidiyo ayri
Bi bahar gelse kim tutacak beni

Haga gelmedm gidiyi inanki
Ama ektradan biseyler gelmesi hos oluyo
Benim esimde biotelin sefi haliyle ektra kazanvlsri oldukca fazls oluyo
Ama ne kadar gelse oksdar gidiyo ayri
Bi bahar gelse kim tutacak beni

valla canım bilemiyorumda gelen gidiyor gelen gidiyor... ben tabi baktım gidişat kötü bi hasap açtım bulduğumu atıyorum oğlanlara birikim yapıyorum .. bunların ilerde masrafları çok olacak şimdiden biriktirmekte fayda var... bukadar sorun çıkmasa baya iyi bi yatırım yapacaktım bu ay ama naparsın evdeki hesap çarşıya uymuyor .. artık önümüzdeki aylara bakıcaz bakalım... bu arada ne sevindim ben yanlış anlamışım 3.600 değil 3.200 müş ayy sevindirik oldum ya kredi kartının borcu batırdı bu ay beni zaten ..

Oh oh insalla bole devam eder cnm yemesi ay sutu kasila vermek cok zor
Sanirim ben tombalak bebek srviyorum cnm yarende cok tombalakti yine hevesimi alamadim
Aras hem tombul hem coj hareketli dr da encok onu seviyo kg fazla geliyo ama anbe sutu oldugundan sorun yok diyo hep gobusunu seviyo nerde yaptin bu gobegi adamim diyo

Birikim sart kenarida kotu gun para olmali nw kalirsa atmaya calisiyoruz ama bana gelen gelire gore atilan paralar az geliyo karta sevindim dicem ama dr a gittin acik kapandi hatta gectiiiu

Cnm ben 4 numara premium careyi hic sevmedim cok farkli geldi odun gibi aktif bebe daha guzel 4 bile tam oluyo 4+ tami gecicez bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…