Aile Planlaması Prezervatif ile Korunanların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Yuru be Gizem! kaydirigubbakcemile3

ya çok iğrenç bişey nasıl kullanıyosunuz ..ilişkinin ortasında yazık günah değil mi büyük sııntı valla

canım ben evlenmeden önce çok araştırmıştım, doğum yapmayan biri için ileride problem olmaması açısından en garantili bu yol olduğunu gördüm. bizde 3 sene boyunca prezervatifle korunduk çok şükür bi sıkıntı olmadı. bebek için korunmayı bıraktık Allah'a şükür 3. ayda hamile kaldım, o yöndende bi sıkıntı çekmedim.
yinede herkesin farklı olabiliyo, hiç memnun olmayanlarda var ama biraz erkekten kaynaklanıyo bence o da, kulaktan dolma şeylerle gaza gelip psikolojik olarak sıkıntı yapıyorlar:kedi:.

Arkadaşlar, bizde 5 yıl prezervatifle korunduk, oğlum 3 yaşında ve spirale terfi ettik. Terfi diyorum çünkü dağlar kadar fark var zevk açısından bilginiz olsun. Eşim içinde öyledir eminim.
Bebeği olanlar şu naylondan kurtulun ve farkı görün derim :)

ama risk açısından hangisi daha iyi korur eminde değilim açıkçası. :uhm:

Bizde doğumumdan sonra prezervatifle korunmaya başladık denizim0 canım sen spiral kullanıyormuşsun iyi demişsin gerçi ama yinede sorayım dedim ikisini kıyaslarsak kesinlikle şu olsun dediğin hangisi canım çünkü bizde spiral düşünüyoruz ama karar veremedik daha bu arada canım 5 ay geçti doğumumum üzerinden yani bu herhangi bişeyi etkiler mi canım bilgin var mı bu konuda yada bilgisi olan var mı arkadaşlar ?

Papatya şöyle söyleyeyim, cinselliği doğru düzgün yaşamak anlamında kesinlikle spiral. Prezervatif incecikte olsa ten teması değil, birde riskli olamaması için en başında takmak gerekiyor falan. Biz spiralden sonra epey farkı yaşadık yani ohaoldumsmile

Fakat risk açısından yükseklik konusunda bende emin değilim canım. %2 risk dedi doktorum. Yüz kadından 2 sinde hamilelik olabiliyormuş, ama hayatının bir döneminde bu riske rağmen bu rahatlığı yaşa derim ben.
Doğumdan hemen 1 ay sonra bile takılıyor bu arada, hemen taktırabilirsin yani.

bence de büyük fark var ilk 6 ay hapla son 3 ayda kondomla korunduk alıştık hiç farkı yokken bi gece kalmadığını farkedip onsuz denedik ve dağlar kadar fark vardı cinselliğin katiliymiş resmen bunu kendimize nasıl yaptık diyip durdu eşim daha ölsem kullanmam diyo ben de istemiyorum artık o kocaman farktan sonra şu an çocuk düşünmüyorum pko luyum zaten muhtemelen o kadar kolay olmucak çocuk meselesi olursa da başımın üstünde yeri var çocuk olduktan sonra da spiral en mantıklısı geliyo bana ya da iğne

Anladım canım bizde olumlu düşünüyoruz bu konuda ama kesin bi karar veremedik çünkü gerçekten gına geldi artık prezervatiften çok zor oluyor o an :uhm: neyse canım sağol bilgi için a.s.

biz prezervatif kullanmak zorunda kaldık.şimdilik kullanıyoruz.spiral taktırmıştım ama kontrole gittimde düşmüş oldunu öğrendim.o yüzden şimdilik prezervatif kullanıyoruz.bizde her ilişkiden sonra kontrol ediyoruz.ama hissislik yapıyo bizde doğru.ama spiral taktırıncaya kadar iader etcez artık.

evet o konuda katılıyorum sana amonracım çünki bizde bebekten önce korunmamıştık hiç çok fark var peki şimdi nasıl korunuyorsn spiral falan mı bizde şimdilerde spiral düşünmeye başladık ama kararsızız henüz :uhm::uhm::uhm:

ben de bir sene d.k. hapı kullandım sonra bıraktım 4 aydır p. kullanıyorum .kullanmaya başlamadan önce psikolojik olarak benim de önyargılarım vardı ..yok ben onu kullanamam gerçek gibi olmaz v.s. diyordum ama bu tamamen psikolojikmiş onu anladım ..normalinden hiçbir farkı yok bence ..belki markasına göre de değşiyor olabilir ama ben bir fark göremedim açıkçası ..hem de çok rahat bir şey ..riski de az ..

biz korunmuyoruz şu an ben polikisktik overliyim adetlerim düzensiz falan şu durumda çocuk olması mucize gibi şu an için çocukta düşünmüyoruz ama olursa neden oldu da demeyiz 1 sene böyle devam eğer çocuk olmassa hala doktora gidicem kesinlikle çocuktan sonra da spiral taktırırım diyorum ama aşı da çok etkili diyo doktorlar daha da rahat

bilmiyorum belkide psikolojiktir ama yinede eşimde bende hem o an onunla uğraşmaktan hemde tam anlamıyla temas edemediği için hoşnut olmuyoruz :çok üzgünüm:

psikolojik değil ya ben de öyle dedim hatta baya adepte oldum prezarvatife hiç bi rahatsızlığım yoktu yani memnundum ama onsuz farkı farkedince tercihim değişti birden

bence his kaybı oluyor..
ama daha mantıklı temiz bir yolda görünmüyor..
doğum kontrol hapını tavsiye eden birisiyle karşılaşmadım henüz..

doğum kontrol hapı uzun sürede sakıncalı ama ilk evlendiğinizde kısa süre kullanılabilir ...yok o sakıncası var yok bu sakıncası var olayına katılmıyorum ..herşey ALLAH ın takdiri ...kısırlık v.s. de yaptığı bilinen bir yanlış ..ALLAH istiyorsa olacak istemiyorsa da ne yapsanız nafile ..iğneler doğum kontrol haplarıyla aynı özelliğe sahip sadece biri ağızdan alınıyor diğeri deri altına enjekte ediliyor tek fark bu ..yoksa içeriğinde ikisi de hormon salgılıyor ..doğumdan sonra spiral ama o da sürekli kanama yapıyor ve enfeksiyon riski var ...en iisi aslında pre. hem sağlıklı hem rahat ..tabi his kaybı hissetmeyenlere ...

sırf mantıklı temiz bi yol diye değmiyo o keyiften mahrum kalmaya bence. evet temiz ve güvenli ama illa hap değil spiral ve iğnlerde var. ki artık haplar o kadar da zararlı değil araştırırsanız yanlış bilinen kulaktan dolma şeyler var bu konuda ben önümüzdeki hafta açsap aile planlaması konferansına katılıcam aklıma takılna ne varsa taciz etcem hocaları

Herkesin tercihi farklı tabi, ben ve özelliklede eşim dağlar kadar fark olduğunu hissettik. İlişkiyi bölmek, sonrasında iğrenç bir görüntü falan :umursamaz: Yabancı maddeyle temas etmeden en doğal haliyle ilişkiye girebilmek işin kalitesini arttırdığı bir gerçek. Güven açısından ben emin değilim, hurafeli bir insanımdır. Ama doktorum spiralinde iyi bir korunma yöntemi olduğu kanısında. Benim yengem 7-8 yıl korundu bu yöntemle mesela. Büyük rahatlık ve ekonomik. :lepi:

Biz de hapla korunmayı bıraktık ve sağlık ocaklarının verdiği ücretsiz prezervatif ve Okeyin birkaç çeşidini kullandık.ıkisinin arasında hiçbir fark görmedik.
Durex elite tavsiye ederim.Kesinlikle his kaybı yaratmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…