Aile Planlaması Prezervatif ile Korunanların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Merhaba arkadaşlar,

Ben de 3 aylık evliyim.Doğum kontrol haplarını kullanan arkadaşlarımın üzerinde yarattığı etkileri görünce hiç kullanmak istemedim.Eşimde sağolsun istemedi vücuduma hormon yüklememi .Prezervatif ile korunuyoruz ama ben yine de hep tedirginim,sanırım henüz çok yeni olduğumuz için.Umarım herhangi bir kaza olmadan bebeğimizin olmasını istediğimiz zamana kadar devam ederiz bu yönteme.Ayrıca ne eşimde ne de bende bir yaratsızlık yarattı..Yok gibi geliyor,his var yani :)) kesinlikle OK diyorum..

1 aydır yasmine kullanıyorum, tedirgin başladım ama hiç yan etkisini görmedim. ilk ay lekelenme yaptı adetim yeni bitti, 2. kutuya başlayalı 3 gün oldu ve lekelenme yok denecek kadar azaldı, zamanla tamamen yok olacak. istekte azalma da yok, kuruluk da. yani tahrik olmaya bağlı kuruluk var mı farkında değilim ama olağan vajinal salgılar önceki gibi devam ediyor.1.5 ay sonra evleneceğim, prezervatif hep garip gelmiştir bana, ben istemedim kullanmak, aramıza giren hiçbirşey olmasın istiyorum:kedi:. nişanlım hapa ilk başta şüpheyle yaklaşsa da ben denicem diyince bişe demedi, karışmadı. once bir doktora gidip, danışın, ben öyle yaptım. tahlil, ultrason v.s.

Bende 3 yıldır spiralle korunuyorum.Enfeksiyon olmuştu ama doktorumun verdiği antibiyotikle bu sorun düzeldi.Son zamanlarda spiral takılı olması halde hamile kalanları duydum.Şimdi korkuma ilişki sırasında spiral olmasına rağmen prezervatifle korunuyorum.Bu durumda prezervatif patlamasa yrtılmasa bile hamile kalma riskim olabilirmi sizce.

eşim hiç bir sorun çıkarmadı bu konuda ama ben hiç hoşlanmadım düğünüme 1 ay kala yazz 24 e başladım hala alıyorum hiç yan etki görmedim ne iştah krizi ne kilo ne sinir vs. düğünden sonra ilk 10 gün ek koruma yöntemi olarak denedik prezervatifi ama çok samimiyetsiz geldi onunda hoşlanmadığını biliyorum duygusal bile değil hiç bişi hissetmedim bir daha da kullanmayı düşünmüyoruz zaten artık 2. kutuma başladım ilacımın. unutma sorunumda yok telefonuma günlük alarm kurdum her gün 10da istisnasız alıyorum

bizde ilk ilişkiye başladığımızda düşünmüştük hapla korunmayı ama araştırınca iyi bir karar olmadığını düşündük. prezervatif bazende geri çekme yöntemini kullanıyoruz. prezervatifi kaliteli seçtikten sonra bir problem olmuyor :)

bende OK dıyorum

bizde prezervatif kullanıyoruz ama gerçekten samimi bulmuyorum.. ama diğer yöntemlerde hoşuma gitmiyor.. mecburen OK. demek durmundayım:))

Arkadaşlar biz de prezervatif kullanıyoruz eşimin bir sorunu yok o durumundan memnun bana hap kullan diye baskı yapmıyo ama ben değilim, prezervatif gerçektn rahatszılık verici insanın aldığı zevki de azaltıyor canını da yakıyor kesinlikle o olmadan denemeniz lazım o zaman bir daha kullanmak istemezsiniz aklinialirimsmile ben de hap kullanmaya başlicam doktorum yasmin önerdi yan etkileri yoktur dimi??? eyvahedigeldismile aslında bir yandan korkuyorum ama 3-4 yıl kadar çocuk istemiyoruz o kdr uzun süre prezervatif kullanmak istemiyorum çocuktan sonra sprale geçeriz herhalde.

11 yıllık evliyim evlendiğimizden beri çeşit çeşit korunduk
2 oğlum var 8 ve 2 yaşlarında oğlumdan sonra 5 sene hapla korundum şimdide condomla korunuyorum
memnunum halimden hapla daha iyiydi ama condomunda temizliği var arkadaşlar
hap kullanamıyorum sigara içtiğimden dolayı bu şekilde gittiği yere kadar gider
ama her ay psikoljik olarak acaba hamilemiyim sorunu yaşıyorum ilişkiden sonra hemen fırlamama ve duşa girmeme rağmen her ay aynı sorun:))

canım haklısın prezarvatif kuruluk yapıyor zevki çok a ysmin yan etkisi çok az bir ilaç bende onu kullanıyorum
kilo aldırdı ama olsun
gayet güzel memunum

demek sana kilo yakıştı ben zaten kiloları fazlasıyla aldım şimdiden, daha fazla alırsam çok fena olucak eyvahedigeldismile

bende 2 yıllık evliyim,ilk 1 ay hiçbirşey kullanamadım korkudan,allahtan hamile kalmadımsüprizzzzzsonra sağlık ocağına gidip ebeyle konuştum.bana dediki:6 ay hap kullan 6 ay eşin kondom kullansın.böylece sende dinlenmiş olursun.ilk önce böyle başladık.yasminle başladım ve 6 ay kullandım ama bidaha asla:1no2:hem başımı çok ağrıttı,hem 47 kiloyla evlendim 53 e çıktım,tüylenmeler oldu...bidahada kullanmicam.şimdi kondomla korunuyoruz.ama şuda bi gerçek,kondom alınan zevki azaltıyor,eşimde bende pek memnun değiliz ama napalım haptan iyidir.

Selam kızlar birşey sormak istiyorum ben 2 aylık evliyim hap ile korunuyorum 1.5 sene falan cocuk düşünmüyoruz ama prezervatif kullanımı daha temiz ve sağlıklı diye biliyorum sizce hapa devam etmelimiyim yoksa prezervatifmi kullanmalıyız kararsz kaldım

Prezervatifin öyle bir artısı var, ancak 2 aylık tecrübe sonrası prezervatife geçtiğinizde eşinizin de sizin de bundan hoşnut kalmayacağınızı düşünüyorum, oldukça fark ediyor.

Eğer hapınızı doktor kontrolünden sonra onun yönlendirmesiyle seçtiyseniz endişe etmeyin bence.

canım prezarvatifin en güzel tarafı bu fakat haptan sonra bilmiyorum
zevk konusunda hap hrika
ama pre hiç iuiyi
deil araya biri giriyor
yarıda tak gibi reziilliği var bence hapa devam et

hormonlarınızda bır bozulma olmadıysa.. adet gecıkmesı veya adetın cok surmesı veya bas aagrısı vs gibi nedenlerın yoksa bırakmayın derim..
henuz yenı evlısınız ve esınız pre..kullanmak istemeyecektır ,sonra takarım dıyebılır daha takmaya fırsatı olmadan erken boş.. da olabılır.. sonucta 2 ay boıyunca kendını hiç tutmamıs ..kendısını kontrol edemeyebılır..tutamazsa ne olacak ? anne baba olmaya hazırmızınız??

bence hapa devam edin.. tabı hap sizde hormonal bozukluk yapmadıysa ?!

Ben de evliliğimin ilk aylarında Doğum Kontrol Hapı kullanıyordum. Çok kilo aldım ama Bu yüzden hap kullanmayı bıraktım ve biz de prezervatife geçtik.. Herşey OK :dance: Bi bebiş doğsun, bakıcaz artık tekrar :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…