Aile Planlaması Prezervatif ile Korunanların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
kızlar şöle düşünün biz condom kullanmadan hamile kalmasak kondomla mı ilşkiye girmeyi tercih ederdik yoksa doğal yoldan mı erkkler tabiki rahatını düşünmek için hap kullan dicek bazıları partnerini düşünür hormonlarıyla oynamak istemez condom kullanırım der bazıları zevk alamazsn die psikolojik etkiler. hem condom incecik bişe ne kdr fark yaratabilir ki bn hiç ilişkiye girmedim ama yakında evlenicem bnde condomla korunmayı düşünüorm sevgilim de bna dior yok zevk alamayız fln filan bn ona bi kere geciktirici krem sür dedim de hormonlarımı etkilio dedi düşünün hap n kdr etkilio ama kreme bile böle dior erkekler

Son düzenleme:
ilahi

incecik birsey belki ama girdigi yerde cok buyuk degil

psikolojikten ziyade evet alisik olmayanlarin cani aciyabiliyor, tecrubeyle sabittir

ben de 10 aylık evliyim bizde prezertatif kullanıyoruz ilk günden beri,kullanmadığımız zamnlarda oldu eşimin soylemesine göre przvf. sayesınde biraz daha uzun tutabiliyor kendini boyle bir faydası var sanırım zevk olrak ise aynı gibi olmazsa daha çabuk geliyor zevke

evli değilim,aşığım ve aşık olduğum adamla bunu yaşamak istiyorum .korunma yöntemlerini inceliyorum
yani henüz bakireyim konnuya uygunmyum? bi sitem de ben ediyim:)))

daha önceki denememizde (kondomsuz) cok canım yandı ilişki gerçekleşemedi biz de vazgeçtik
simdi kayganlaştırıcılı kondomla (OK) denicez
beni hamilelikten tamamen korur mu kondom?
geri çekme yöntemi ne kadar korur
ve tahminen reglimee 5-6 gün kalmıs olucak
cvplarınzı bekliorm tşkler :)

canm hiçbir yöntem kesin korumaz hepsinin kendine göre riskleri var ayrıca yeteri kadar ıslaklık olmadığı için acı çekmiş olabilirsin kayganlaştırıcı kondom kullanman iyi olabilir bunun yanında kayganalştırıcı kremler var onalrı dea dneyebilirsin geri çekilme en riskli korunma

senı cok cesur ve kararlı gordum,ben kendımı evlılıge saklıyorum,herkesın kararı kendıne tabı,korunma yontemlerını ben de merak edıyorum cok fazla
derı altına kelepce yontemı duydum hemsıre arkadasımdan en az yan etkısı olan yontem buymus.

teşekkür ediyorum kamos. evet takvim yöntemini inceledim o dönemlerde belki geri cekilme olabilir ama bunu ben de istemiorum dediğin gibi kayganlaştırıcılı kondom en iyisi sanırım
tşekkür ederim yorumun için

bedenim ve hislerimle istiyorsam eğer bunu yaşamalıyım diye düşünüyorum
ayrıca tabiki ben de herkesle yaşanması gerektğini düşünmüyorum:) evlenmeyi istediğim adam o :)
ama deri altına kelepçe fln gerek yok sanırım yaşım daha kücük öyle seylerle korkutmak istemiyorum kendimi.. belki evlenince.. simdilik kondom.. :)

arkadaşlar ilişiden sonra hafif açık kahve lekelnmem olddu .
kondom kullanıyorum tahrişmi oldu acaba?yada reglmi oldum ama daha 1 hafta var reglime
kondom kullanırken böyle tahrişe bağlı hafif lekelenmeler yaşayan varmı..?

rahatsızlığımdan dolayı malesef korunmak zorundayızgeri çekme yöntemini kullanıyorduk 1 aydır hem iğrenç bir durum psikolojisi beni rahatsız ediyor hemde bugün öğrendim şok oldum zevk suyuna bazen sperm karışabiliyormuş..prezarvatifde ise yırtılma yada sızdırma olmasından korktuğumuzdan hiç denemedik bundan sonra o olacak galiba.ne zormuş bu işler ya.1,5 yıldır hiç korunmadık korkmadan şimdi olacak diye korkuyoruz...

benimde 1 ay sonra düğünüm var nişanlım hap kullanmamı istemiyor ben de ilk sefer için zaten gerginim prezarvatif te bize sıkıntı çıkarır diye onu istemiyorum ama hapa kesin izin yok yani:) ne dersiniz ilk gece prezarvatif kullanmak zor olmaz mı?

bede ilk evlenince kondom kullandım..ama bir iki denemede halloldu..bence kondom en temiz korunma çşekli...hiç kirlenmiyor bayan..kesinlikle kondom ama bilinçli kullanım:))

bede ilk evlenince kondom kullandım..ama bir iki denemede halloldu..bence kondom en temiz korunma çşekli...hiç kirlenmiyor bayan..kesinlikle kondom ama bilinçli kullanım:))

Bilinçli kullanm derken biraz açsak bilgilendirsek

İlaç kullanmam doktor tarafındanda nişanlım tarafından da onaylanmadı, condom şuan için tek çözüm.Fakat herkesin sorduğu gibi ilk gece kullanılmasın konusunda tedirginim, umarım korktuğum gibi deildir

ben 5 yıldır evliyim. henüz hamile değilim. 3 yılın sonunda tüm yöntemleri deneyince aklıma geldi. acaba çocuk isteyince bir sorun olurmu diye. eşimle beraber doktora gittik. doktor çok kısa konuştu. bize çocuk istiyormusunuz diye sordu. bizde kısa vadede hayır dedik. doktor da "korunmadan kocanızın çeketine bile dokunmayın" dedi. çok şükür bir sorunumuz yokmuş.

gelelim kullandığım ve bilgi sahibi olduğum yöntemlere.

1. Deri altı implant. kolunuza derinin altına fitil gibi birşey konuyor. 1 yıl süresince kana karışıyormuş. hamileliği %90 engelliyormuş. vücudumda yabancı bir cisim taşımak istemediğim için bana uygun olmadı.

2. Spiral. rahim içerisine yerleştiriliyormuş. yumurtanın rahime değilde doğrudan dışarı atılmasını sağlıyor sanırım. spermle yumurtanın biraraya gelmesi engellenmiş oluyor. %97 engelliyormuş. yine yabancı bir cisim olduğu için bunu da kabul etmedim. ayrıca erkek tarafından hissedilebiliyor. istedğiniz zamanda doktor gidip ebediyyen kurtulabiliyorsunuz bu aletten.

3. Doğum kontrol hapı: 4 yıl kullandım. avantajı: döneminizin ne zaman olacağını biliyorsunuz. tatilinizi ve planlarınızı ona göre ayarlayabiliyorsunuz. devantajı: sonuçta hormon olduğu için belirlenmiş(kemik erimesi) ve belirlenmemiş bir sürü yan etkisi var. ayrıca dönemi uzun olanlar için döneminizi 20 güne kısaltıyor.

4. Geri çekilme: bilinen en riskli yöntem deniliyor. zamanlama hatası bir anda çocuğu kucağınızda bulmanıza sebep olabilir. ayrıca boşalma olmasa bile hamilelik riski var.

5. takvim hesabı: düzenli dönemleriniz varsa döneminizden sonraki ilk 5 gün ve son 5 gün hiçbirşey kullanmasanız bile doya doya cinselliğinizi yaşayabilirisiniz. korunma oranı %80-85.

6. Prezervatif: en fazla tercih edilen yöntem. sağolsun üreticiler de boş durmayıp her zevke göre bir prz ürettikleri için çeşit sayısı artıyor. avantajı. koruma düzeyi %99. istenilen her an kullanılıp atılıyor. her ilişki için ayrı prz kullanabiliyorsunuz. takvim hesabıyla, hapımı unuttum mu hesabıyla uğraşmıyorsunuz. geri çekilme gibi olaylarlar da hevesiniz kursağınızda kalmıyor. ayrıca temizlenme derdi de olmuyor. çıkar at. kadınlar için olan modelleri de var ama bana pek şık gelmiyor.

dikkat edilecek hususlar:
birden fazla ilşkiye girecekseniz her ilişki öncesi temizlenip yeni prezervatif kullanmalısınız. yoksa kaymaya ve çıkmaya neden olabiliyor. cildiniz hassas ise yanında uygun bir kayganlaştırıcı kullanmalısınız. kayganlaştırıcı kesinlikle su bazlı olmalı.krem hele de vazelin gibi parafin esaslılar prezervatifi paramparça ediyor bilesiniz.

biz son 1 yıldır takvim ve kondom hesabı yapıyoruz. şimdilik hamile değilim ama kalırsam da artık sorun değil. 5 yılın sonunda artık bir çocuk fena olmaz dime? :)
ben 4 yılı hapla geçirdiktan sonra son bir yıld

2 yıldır dk hapıyla korundum geçen hafta bıraktım
bi süre eşim korunacak artık bizde prezervatife başladık,6 ay kadar mecbur 2 sene ben korundum 6 aycık ta kullansın valla mecburuz hatta dr sakın hemen çocuk yapmaya kalkmayın bir kaç ay eşin korunsun demişti zaten..prezervatife mecburuz zaten en sevdiğim yöntem ve en temiz yöntem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…