Aile Planlaması Prezervatif ile Korunanların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
valla bizde prezervatifle korunuyorduk ama olmadı istemedik sonrada geri çekme yöntemine başlamıştık araştırdım baktımki çok riskli çok korktum 2 bebişim vardaha 3ünüyü istemiyorum haliyle korktum ,neyseki spiral taktırdım 3 ay bitti 3. reglimde dün bitti gayet güzel gidiyo hayırlısı bakalım hiç bi bozukluk olmadı regl dönemlerimde bile ve hisstmiyorum eşimde hissetmediğini söylüyo güvenilir yöntem bu bence

6 yıllık evliyiz.
5Yıldır prezervatifle korunduk ta en başından beri.
2 buçuk aylık bir oğlum var şuan.
Prezervatifi bırakır bırakmaz hamile kaldım.Fazla deneme olmadı yani.
Bana göre en etkili korunma şekillerinin başında geliyor.
Tabiki çok dikkat etmek gerekiyor.
O an aceleye getirip paldur küldür takarsanız bir yerinden yırtılma oluşabiliyor.
Yukardaki bir arkadaşında bahsettiği gibi en hijyenik korunma yöntemi prezervatif.

bizde ilk 2 sene kondomla korunduk hiçbir problem yaşamadık. sonra geçen sene doğum yaptım. doğumdan sonrada aynı yöntemle korunduk fakat s.ocağının verdiği kondomla çoğu kez.ve geçtiğimiz ay düşük yapmışım. sonradan öğrendim kanamalar uzayınca. diğer yöntemleri hiç istemiyorum. aynı yöntemle korunsamda hep kafamda soru işaretleri var. nasıl olduda hamile kaldım anlamadım.farkettiğimiz yırtılma, vs. olmadı.kaliteli marka kullanmadığımız içinmi oldu acaba?

bence kondoma ek olarak takvim yöntemi uygulayın riski en aza indirin derim...

Edit: ya bi de ilk ilişkide kondom da olmaz ki doğum kontrol hapı en iyisi her şeyin tadına vardıktan sonra kondoma geçmek daha mantıklı geliyor bana...

Son düzenleme:
bizde hep prezervatif kullanıyorduk içim rahat etmeyince d.k.hapına başladım 4 aydır ara kanamalar devam edince sanırım yeniden bu yönteme döneceğim

merhaba bayanlar bende 2.5 yıldır evliyimdoğumdan sonra dr prezervatifi önerdi.bu konuda pek bilgili değilim burdan bieyler okumaya çalıştım geçen eşim zevk almıyom diye itiraza başladı bende işi şansa bırakmak istemiyorum burdanda anladıgım kadarıyla marka önemli birde condom nedir ilk kez duydum bu konuda aydınlanmama yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden tşklr

canım condom prezervatifin diğer adı,,aynı şey yanii:92:

arkadaşlar bende prezervatifle korunmak istiyorum sağlık ocaklarından alınıyomuş fakat nasıl isteyecem kimden isteyecem bilmiyorum yardımcı olurmusunuz nasıl alınıyo?

arkadaşlar bende prezervatifle korunmak istiyorum sağlık ocaklarından alınıyomuş fakat nasıl isteyecem kimden isteyecem bilmiyorum yardımcı olurmusunuz nasıl alınıyo?

canım şöyle bişey,biz condomla korunurken eczaneden yada condomda satılan mağazalrdan alırdık,,bi ara bıraktık,ve ben çocukları kontrole götürdüğüm bi ara,ebe bana neyle korunuyorsunuz dedi,bende korunmadığımızı söyledim,oda olmaz ama gebelik riskin var 3. çocukta olursa vücut daha yeni doğumdan çıktı,kaldıramaz diye al ben burdan veriyim sana condomu mutlaka kullanın demişti,ve her bittiğinde gel ben sana veriririm dedi,öyle yanii,istediğin zaman gidip isteyebilirsin ebeden,bende böylelikle öğrenmiştim,ama verdikleri bile duruyo kullanmadı eşim,bende spiral taktırdım kurtuldum korkularımdanistersen bendekileri verebilirim sana
(şakaydııı)ama sağlık ocağındakilerde pek kaliteli olmuyoo sanırsam bence öyle görünüyoo,eczaneden almanı öneririm birsürü kaliteli marka var bilginiz olsun söyliyimde siz bilirsiniz

Evliliğimin ilk altı ayında doğum kontrol hapı kullandık, sonrasında selülit yapmaya başladığını anladığım anda bıraktım, sonrasında prezervatif ve geri çekilme yöntemini kullandık, tabi genelde prezervatifle başlayıp sonu geri çekilmeyle bitiyordu, sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik, doğumdan sonra eşim spiral taktırmamı istemedi,doğum kontrol hapı kullanmamı da istemedi, condom kullandık, arada değişiklik olsun diye tüm çeşitlerini denedik ama şunu söyleyeyim et ete değmesi gibi kesinlikle olmuyor condomda, ben bir kere normal olduğu gibi zevk alamıyorum ki adam nasıl alsın, doğal olarak da genelde geri çekilme kullandık, biraz ondan biraz bundan dokuz seneyi bitirdik ama geçenlerde baktım cinsel hayatımızın acilen renklenmesi gerekiyor, ama bu prezervatifle veya geri çekilmeyle olacak gibi değil, adam tam konsantre olmuşken o geri çekilmenin ne olduğunu tahmin edebiliyorum, eşimin tüm karşı çıkmalarına karşı eczaneye gidip doğum kontrol hapı aldım, başta biraz kızdı eşim, vücuduna zarar vereceksin diye ama bir süre bu şekilde kullanmayı düşünüyorum, ben condomu başından beridir sevemedim, renkli, meyve kokulu, tırtıklı, geciktiricili, süper ince, kayganlaştırıcılı, titreşimli ıvır zıvır her çeşidini denedik ama cidden sevmiyorum condomu içimde yabancı bir maddenin olduğunu düşünmek bile beni rahatsız ediyordu, bakalım umarım bir süre rahat ederim, eğer çok yan etkisi olursa bırakırım zaten. Kullanıp da memnun kalanları tebrik ediyorum bu arada.

Çevreden dinlediğim ve duyduklarıma göre en zararsız korunma şekli olduğunu öğrendim. Benim bünyemden dolayı vücudum haplara spirallere vb. yani vücuda alınan bütün yabancı maddelere tepki verdi. Biz de yaklaşık 4-5 yıldır prezervatif ile korunuyoruz. Bu şekilde zor olacağını düşünmüştük ancak alıştığımız için herhalde arabada, çantada, yazlıkta sürekli bulunduruyoruz ve bunca zaman hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bilakis prezervatiflerin çeşitlerinin eczanede, markette gördüğümüz 2-3 çeşit olmadığını öğrendim. Geciktiricilisi, çileklisi, çikolatalısı, kabartmalısı, lokumlusu var da var ilişkimizin monotonluktan kurtulduğunu fark ettim.

11 yillik evliyim 3 sene felan hap kullandim sonra 3 sene sprial prezervatifde denedik bi donem hosumuza gitmedi ama,bence dogum yapmis bir bayan rahatlikla sprial kullana bilir,ben bi zararini gormedim.off kadin olmak zor hakkatten:)

selamlar yeni evliyim doğum kontrl hapı kullanmak istemşyorum bu nedenle prezevtf kullanıyoruz ilk boşalmadnan sonra eşim prezervatf takmanın gerekmediğini söylüyor bizde ilk boşalmadan sonra takmıyoruz prezervtf. eşim dışarı boşalıyor ama eşim her ne kadar bir problem olmaz merak etme dese de her sefernde takmak gerekir mi prezervatf. hamile kalmak hiç istemiyorum kurtaj yaptrck cesaretm yok ama çocuk doğrck zamanda değil

yok artık daha neler

istemiyorsanız çocuk sakın eşini dinleme

9 ay sonra elinde bebenle oturursun yoksa

offf yaa biri adam akıllı akıl versin bizim gibi yapıpda sürpizle karşılaşan oldu mu ?

Güzelim öyle şey olur mu bu sorduğun sanada mantıklı geliyor mu?
bence en temiz ve en masum korunma yöntemi prezervatif
sen daha doğum yapmadığın için korunman iyi olmayacak
ayrıca hiçbir korunma yöntemi %100 korumaz ama
dediğim gibi en iyisi prezervatif.
biz evlendiğimizden beri böyle korunuyoruz
eğer çocuk düşünürseniz bırakırsınız
üstelik geri çekilme ile dışarı boşalma korunma yöntemi değildir
ve kadın içinde erkek içinde zararlıdır

offf yaa biri adam akıllı akıl versin bizim gibi yapıpda sürpizle karşılaşan oldu mu ?

canım şu kasık suyu yada zevk suyu denilen ilk su bile hamile kalmana yeterli
biyerde okudum ilk gelen sıvıdan hamile kalma olasılığı daha yüksekmiş

canım aile hekimin kimse ordaki ebe hanımdan isticeksin ücretsiz her ay veriyolarmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…