Herkese merhaba,
Tedaviye 6 ay önce kadar baska bir doktorda baslamistim, Bülent beye ben de tavsiye üzerine gittim. Sorunum yumurta reservim az, FSH da yüksek. Bülent bey ilk görüsmede son derece kibar, reservim az diye az hormon kullanacagiz dedi. Sonra yurtdisina cikti ve hormon tedavisi kararini telefonda verdi, benim icime sinmemisti cünkü az hormon verecegiz dedigi halde daha önceki ivf tedavisindeki gibi yüksek verdi.
Kontrole cagirdiginda bir yumurta var o da gelismiyor deyince, ben de süphe olustu cünkü reservim az olmasina ragmen düzenli adet görüyordum ve su ana kadar hic bir doktor yumurtan gelismiyor dememisti. Sonra tekrar sordum, acaba yanlis ilac mi verildi diye. O nazik, elegant adam gitti yerine baska biri geldi. Bu kadar hormona ancak bir yumurta olusmus, bunu anlamaya benim suurum var miymiymis, böyle yumurtalikla böyle yumurtalarla sonuc ancak bu kadar olurmus vs. gibi yikici, kirici sözler. Yumusak karna yumruk atma cabalari. Söylediklerine ve degisimine duydugum saskinliktan cevap veremedim.
Bu o kadar zor bir sürec ki, yasamayan bilemez, tüm tüp bebek tedavisi gören arkadaslara sabir ve sukunet diliyorum. Bu yolda sizi bir cok kisi isteyerek veya istemeyerek incitebiliyor. Ama en cok doktorlarin bu konusmalari... Onlar da bunu biliyorlar, ve cogu zaman hatalarini kapatmak ve kendi egolarini korumak amaciyla sizin yaradilisinizla ilgili, yani sizin elinizde olamayan engelleriniz icin sizi yikip geciyorlar. Sizi paranizla rezil ediyorlar, cünkü siz nasil olsa mecbursunuz...
Ben zaten sakir sakir yumurtlasam doktorda ne isim var? Ben doktora bir problemim oldugu icin gitmiyor muyum? Problem direk hastanin üstüne atilacaksa, hic tedaviye baslamasinlar.