Canım benim çocuğum oluyor mu olmuyor mu bilmiyorum çünkü korunuyorduk ancak sürpriz şekilde kistim olduğunu daha sonra ikinci sürpriz olarak çocuğum olma ihtimalinin düşük olduğunu öğrendik ama kistle alakası yok sorun FSH hormonu. Canım doktorum bana hiç olumsuz konuşmadı, benim FSH yüksek. ınternette yüksek FSH lıların yumurtası az olur olsa da kaliteli olmaz olsa da tutmaz tutsa da düşer gibi yüzlerce olumsuz istatistiki bilgi. En şanssız grubuz biz tüp bebekte. Yine de doktorum bana sadece değerin yüksek ve eğer 30a çıkarsa çok üzülürüz o nedenle bir an önce işi şansa bırakmayalım başlayalım dedi o kadar. Ben uyuz internetten okuya okuya perişan oldum. Bülent Hocam lazer laparoskopi ile yapılsın ameliyatın çünkü zaten az çalışan yumurtalıklar iyice harap olmasın dedi. O lazer de çapada falan yok. Beni Yücel Hocaya yönlendirdi.Çok değerli hocam Yücel Karaman'ın başarılı endometrioma (çift taraflı kocaman iki çikolata kistyim vardı) operasyonunun öncesinde kendisini sıkıştırmam üzerine şansımın halihazırda zaten çok az olduğunu söylemesiyle (ki kendisi de mükemmel bir doktor eğer FSH fırlamış olsaydı ya da overler zarar görseydi -ki genelde ovaryan cerrahilerde olan bir durummuş- tüp bebek bile hayal olacaktı) yıkıldım, ama Bülent Hocam dur bakalım buluruz bir kaç yumurta dedi. Bunun teselli etme amaçlı bir pozitiflik olduğunu düşündüm, birkaç yumurtadan ne olacaktı ki. Ama zamanla gördüm ki öngörüleri hep doğru, çok net ve bilerek konuşuyor.Yani neyse o. Pembe tablo da çizmiyor kapkara tablo da. Aynen dediği gibi toplamda 4, 3ü sağlam yumurta elde ettik ve her anını iptal ihtimali ile korka korka yaşadığım süreçte transfer gününe kadar ulaşmayı başardık. Sen erken menopoz olursun vs cümleleri pat diye hastaya söyleyip daha yolun başında yeni kaygılara sebep olan doktorlar ya da korkma canım olur çocuğun gibi hastaya sevimli gelen umut verici ama doğruluğu şüpheli cümleler sarfeden ihmalkar doktorlardan değil. Aptal saptal bi doktor bana demez mi aa sen menopoza girmişsin diye.Ben adet oluyorum ama gizli yetmezlik başlamış yumurtalıklarda ama Bülent Hocam ağzına bile almadı hatta ben çok sorunca bırakalım şimdi bizim öncelikli işlerimiz var dedi hakikaten unuttum ben o aptal doktorun dediğini. Çok ta iyi oldu çünkü gerçekten o sonraki iş. Bu arada tüm bunlar bir bacak MR ı çektirmemle tesadüfen ortaya çıktı. Herşey o kadar normaldi ki oysa. Bacak Mrında kist çıktı, rutin testler yapılırken de FSH. of ne zor günlerdi ama Allahın dediği olur. Şükür ilk denemede tuttu.Lütfen bana dua et canım sizler benim dualarımdasınız hep. Bülent Beye de hiç tanımadan gittim öyle aklıma o estiği için. Benim eşim de doktor ama kimseye sormadım, benim bu doktora gidesim var dedim gittim. Proflara bakıyordum internette. Ben Allaha ve onun yönlendirmesine çok inanırım. O itti beni oraya biliyorum. İnşallah sen de iyi sonuçlar alacaksın. Bu arada paragöz değildir en uygun ilaçları kullandırır. Haber ver ama tamam mı, ne istersen de sor canım bu aralarda[/QUOTE
merhabalar yazınızı okuyunca yasadıklarım birer birer gözümün önüne geldi rabbim bir daha yasatmasın benim de yasım 28 rezerv az 2 kez tüp bebek denedik yakın zamanda transfere bile bile gidemedim nasıl olurlar hale havada ,ilacları cok yüksek doz kullandım insallah yan etkisi olmustur diye dua ediyorum cünki daha önce ki denemem de gitmisdim bu kez bende gayrettepe florans gidicem cünki bu yeni denedigim merkez cok moralimi bozdu.
zaten ilk denememi de istanbul cerrahide yaptırmısdım ekip olarak ayrılmıslar .neyse canım insallah bizde senin gibi sonuc alırız