Canım kafanı bunlarla boş yere meşgul etme bence, artık girdin bu yola olumlu düşün güzel düşün güzel olsun. Üroloji doktoru da önemli tabi ama embriyoloğun da rolü çok büyük olacak, umarım laboratuvar ortamları da iyidir. Ben de bugün telfon ile görüştüm Sadık Bey ile. 26 Ekimde gideceğim randevuya o gün bütün hormon tahlillerimi yaptırıp sonucu alıp her şey yolunda ise aynı gün hemen iğne tedavisine başlamak istiyorum. Umarım terslik çıkmaz. Daha fazla ertelemek istemiyorum çünkü bende polikistik over olduğu için OHSS riskim oluyor ve yumurtalar dondurulup en az 2 ay ara veriyorlar transfer için. Senin iğne tedavisine başladığın gün tahlillerini yaptılar mı hastanede ?
bu arada Sadık beyle ücretlendirme için görüştük biz de iki gün kadar önceben de bugün telfon ile görüştüm Sadık Bey ile. 26 Ekimde gideceğim
Tahliller için ayrıca ücret aldılar mı? İğne tedavisi boyunca kontrole gittikçe kan tahlillerine bakacaklar.
evet yumurta birden bire hızlıca büyüdü ve çatladı, diger yumurtaların da gelişimi durmuş. o yüzden iğneleri bıraktıkAnlayamadım, başladığın tedavi iptal mi edildi? İğnelere devam ediyor musun
insallah yasamazsin canim.. kisa protokol olanda adetin2.gunu baslaniyormusanladım hayırlısı olsun hakkında.. benim ilk tedavim kısa mı uzun protokol muydu hiç bilmiyorum. Benim de yumurta rezervim çok iyi. İğnelere hemen tepki veriyorum. İğne vurulmaya başladıktan 12 gün sonra yumurtalarım toplanmıştı Sayısı 12'ydi. Daha uzun süre iğneye devam edecektik fakat 12si de yeterli olgunluğa ulaşmıştı. İğne dozunu baştan ayarlayabilmek çok önemli, sanırım senin dozu fazla gelmiş bu da ilk denemen olduğu için bir dezavantaj. Aslında bu yönden şanslıyız çünkü yumurta sayısı fazla oluyor ama işte çok dikkatli olmak gerek. Doktor beni 2 günde bir muayene edip yumurtaların boyutunu ölçüyordu nedeni de polikistik over olmam. Umarım ben de bu konuda sıkıntı yaşamam.
hiç sıkma canını yaaa.. umut fakirin ekmeği napıcan.. umut etmeden de yaşanmıyor.. Rabbim büyük, O'na inanıp ona güveniyoruz.. ilkinde olmayışının var bir sebebi deyip önümüzdeki günlere bakacağız mecbur.. dimi amaÇok sevindimm senin adınaa hayırlısı olsun inşallah :) Benim de adetin 2.günü 26 Ekim, muayenede bir sıkıntı çıkmazsa ve tahlillerim iyi olursa o gün hemen tedaviye başlamak istiyorum, aynı günlerde başlayabiliriz :) Ben kendimi çok umutlandırmak da istemiyorum. İlk tedavimde her şey süper dendi embriyolar süper sağlıklıydı histereskopi oldum rahim de çok iyiydi ama olmadıDoktorların çok umutlu konuşmasını sevmiyorum sonrası hayal kırıklığı olunca insan şok oluyor. O yüzden artık oluruna bıraktım. İnsanlar senelerce deniyor, herhalde deneye deneye olacak diyorum, şanslı olanın ilk denemesinde de tutuyor. Allah hepimize sabır ve inanma gücü versin inşallah. Vazgeçmek yok, yola devam diyorum :)
hala olmadım ben de bekliyorum.. olumlu geçmesine çok sevindim.. hayırlı uğurlu olsun tedavin inşallahhh :)Dun ilk randevumdu umit bey ile ve gayet olumlu gecti. Muayene sonucu gonal-f 100 ile dun ilk igneme basladim. Ilk kontrolum cuma gunu. Bakalim insallah her sey yolunda gider. Sen adet oldun mu arkadasim gittin mi kontrole ?
Arkadaşım ne yaptın? Benim yumurtalar geçen hafta perşembe toplandı. Tedavim biraz sancılı geçti. Polikistik over olduğum için iğnelere aşırı tepki verdim ve yumurta sayım da fazla olduğu için OHSS oldum orta şiddette. Bugün biraz daha iyi gibiyim. Transferim 2 ay sonra olacak. 2 gün önce aradılar 6 embriyom dondurulmuş ve çok şükür iyi kalitedelermiş. 8 tane toplamışlardı. Doktor 20-25 tane olduğunu söyledi fakat hepsini toplarsam şiddetli ohss olacaktın o yüzden sağlıklılarını seçip aldım diğerlerinin içini boşalttım diye ifade etti. Benle beraber yumurtaları toplananlar vardı hepsi yarım saat sonra kalkıp normal hayatlarına devam etti. Ben daha yeni kendime geliyorum, ne yapalım sonu iyi olsun da her şeyi çekmeye razıyız diyorum her zaman ki gibi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?