Tüp Bebek Merkezleri Prof.dr.Ümit Özekici'nin hastasi olanlar burada buluşalim

Canım kafanı bunlarla boş yere meşgul etme bence, artık girdin bu yola olumlu düşün güzel düşün güzel olsun. Üroloji doktoru da önemli tabi ama embriyoloğun da rolü çok büyük olacak, umarım laboratuvar ortamları da iyidir. Ben de bugün telfon ile görüştüm Sadık Bey ile. 26 Ekimde gideceğim randevuya o gün bütün hormon tahlillerimi yaptırıp sonucu alıp her şey yolunda ise aynı gün hemen iğne tedavisine başlamak istiyorum. Umarım terslik çıkmaz. Daha fazla ertelemek istemiyorum çünkü bende polikistik over olduğu için OHSS riskim oluyor ve yumurtalar dondurulup en az 2 ay ara veriyorlar transfer için. Senin iğne tedavisine başladığın gün tahlillerini yaptılar mı hastanede ?

evet canım önce tahlil yapıldı (adetin 2.günü oluyor), tahlillerin sonucuna baktı Ümit bey, iğneleri zaten önceden vermişlerdi bana, tamam başlayabilirsin dedi başladım o gün. Şimdi kontrolden geliyorum. Yumurtalardan biri sanırım hızlıca büyüyüp çatlamış.. kanamanız var olmaması lazım dedi.. kontrolü için kan verdim yine. değerlere bakacak bana söyleyecek.. eğer tahmin ettiği gibi çatladıysa bu ay tedaviyi bırakıyoruz. bir sonraki ay farklı bir protokolle başlarız dedi. öyle yani..

ben de bugün telfon ile görüştüm Sadık Bey ile. 26 Ekimde gideceğim
bu arada Sadık beyle ücretlendirme için görüştük biz de iki gün kadar önce
yumurta toplama ve transfer için toplam 4.000 TL dedi.
ilaçlar kişiden kişiye değiştiği için net rakam veremiyorlar, yaptırdıkça öğreniyorsun.
ben şu ana kadar 350 TL ödedim 7 günlük ilaca.

sen ücreti öğrendin mi?

Bana da 4000 + İlaçlar diye söyledi. Tahliller için ayrıca ücret aldılar mı? İğne tedavisi boyunca kontrole gittikçe kan tahlillerine bakacaklar. Benim de yumurtalar çok hızlı büyüyor ve sayıca çok oluyor o yüzden iğnenin dozunu düşük başlatıyorlar umarım bu konuda sıkıntı yaşamam. Vardır her şerde bir hayır canım bir daha ki aya da kalırsa hiç üzülme. Bak bana yumurtalar toplancak dondurulcak 2-3 ay transfer için beklemem gerekecek. Herkesin derdi türlü türlü, sağlıklı embriyolarımız oluşsun da...

Tahliller için ayrıca ücret aldılar mı? İğne tedavisi boyunca kontrole gittikçe kan tahlillerine bakacaklar.

ilk gittiğimde muayene ücreti ve tahlili ödedim, muayene ücreti alıyorlarmış bir kereliğine. o zaman Aksigorta poliçemden geçirmiştim açıkçası. SGK aklıma gelmemişti. sonra bugüne kadar bir daha tahlil yapılmadı bana. bugünkü tahlil de SGK'dan geçirdiler 20 TLfark ödedim

kontrolden geliyorum şimdi.. uzun protokol ile devam edeceğiz sanırım.. nasip kısmet her şey.. Cuma günü ilaçla bakacağım dedi.. jinekolojik muayene şeklinde ilaç vereceklermiş.. bu muayeneye göre de uzun mu olacak kısa protokol ile devam mı edecek onun kararını verecekmiş.. bakalım hayırlısı Allah'tan..

Anlayamadım, başladığın tedavi iptal mi edildi? İğnelere devam ediyor musun
evet yumurta birden bire hızlıca büyüdü ve çatladı, diger yumurtaların da gelişimi durmuş. o yüzden iğneleri bıraktık
yeni adet dönemini bekliyoruz ve yüksek ihtimal uzun protokole dönecek..
zaten yumurta rezervi iyi olan kadınlarda uzun protokol öneriliyormuş. bende neden hemen kısayı yaptı o zaman anlayamadım

anladım hayırlısı olsun hakkında.. benim ilk tedavim kısa mı uzun protokol muydu hiç bilmiyorum. Benim de yumurta rezervim çok iyi. İğnelere hemen tepki veriyorum. İğne vurulmaya başladıktan 12 gün sonra yumurtalarım toplanmıştı Sayısı 12'ydi. Daha uzun süre iğneye devam edecektik fakat 12si de yeterli olgunluğa ulaşmıştı. İğne dozunu baştan ayarlayabilmek çok önemli, sanırım senin dozu fazla gelmiş bu da ilk denemen olduğu için bir dezavantaj. Aslında bu yönden şanslıyız çünkü yumurta sayısı fazla oluyor ama işte çok dikkatli olmak gerek. Doktor beni 2 günde bir muayene edip yumurtaların boyutunu ölçüyordu nedeni de polikistik over olmam. Umarım ben de bu konuda sıkıntı yaşamam.

insallah yasamazsin canim.. kisa protokol olanda adetin2.gunu baslaniyormus
uzun olanda 21.gunu..
bakalim hakkimizda hayirlisi insallah..

heyyooooo doktordan geliyorum. alttan ilaç verip muayene etti.. (iğrenç bişeymiş bu arada ilk defa oldum) neyse çok şükür polip yokmuş, herşey yolunda dediii... bu nedenle kısa protokolden başka bir ilaçla başlarız dedi. adetin 2. günü çağırdı adetime de zaten şunun şurasında 1 hafta falan varmış, tedavi olup yumurtlar erkenden çatladığı için hemencecik adet olucam yine şükürler olsun.. iş uzayacak diye çok korktum..

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.. Hayırlı tedaviler nasip etsin inşallah..

Çok sevindimm senin adınaa hayırlısı olsun inşallah :) Benim de adetin 2.günü 26 Ekim, muayenede bir sıkıntı çıkmazsa ve tahlillerim iyi olursa o gün hemen tedaviye başlamak istiyorum, aynı günlerde başlayabiliriz :) Ben kendimi çok umutlandırmak da istemiyorum. İlk tedavimde her şey süper dendi embriyolar süper sağlıklıydı histereskopi oldum rahim de çok iyiydi ama olmadı Doktorların çok umutlu konuşmasını sevmiyorum sonrası hayal kırıklığı olunca insan şok oluyor. O yüzden artık oluruna bıraktım. İnsanlar senelerce deniyor, herhalde deneye deneye olacak diyorum, şanslı olanın ilk denemesinde de tutuyor. Allah hepimize sabır ve inanma gücü versin inşallah. Vazgeçmek yok, yola devam diyorum :)

hiç sıkma canını yaaa.. umut fakirin ekmeği napıcan.. umut etmeden de yaşanmıyor.. Rabbim büyük, O'na inanıp ona güveniyoruz.. ilkinde olmayışının var bir sebebi deyip önümüzdeki günlere bakacağız mecbur.. dimi ama
sen de sıkma kendini.. herkesin hayal kırıklığı kendine büyük biliyorum ama, benimde herşey yolunda gidiyor zannederken yumurtalardan biri pat diye çatlayınca baya bi yıkıldım.. ama şükür.. Rabbim yeni yeni umutlar bahşediyor bize..
hayırlısıyla olacak de, umudunu kaybetme arkadaşım..

dediğin gibi belki de aynı günlerde olacak tedavilerimiz.. Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallahh..

Dun ilk randevumdu umit bey ile ve gayet olumlu gecti. Muayene sonucu gonal-f 100 ile dun ilk igneme basladim. Ilk kontrolum cuma gunu. Bakalim insallah her sey yolunda gider. Sen adet oldun mu arkadasim gittin mi kontrole ?

Dun ilk randevumdu umit bey ile ve gayet olumlu gecti. Muayene sonucu gonal-f 100 ile dun ilk igneme basladim. Ilk kontrolum cuma gunu. Bakalim insallah her sey yolunda gider. Sen adet oldun mu arkadasim gittin mi kontrole ?
hala olmadım ben de bekliyorum.. olumlu geçmesine çok sevindim.. hayırlı uğurlu olsun tedavin inşallahhh :)

Arkadaşım ne yaptın? Benim yumurtalar geçen hafta perşembe toplandı. Tedavim biraz sancılı geçti. Polikistik over olduğum için iğnelere aşırı tepki verdim ve yumurta sayım da fazla olduğu için OHSS oldum orta şiddette. Bugün biraz daha iyi gibiyim. Transferim 2 ay sonra olacak. 2 gün önce aradılar 6 embriyom dondurulmuş ve çok şükür iyi kalitedelermiş. 8 tane toplamışlardı. Doktor 20-25 tane olduğunu söyledi fakat hepsini toplarsam şiddetli ohss olacaktın o yüzden sağlıklılarını seçip aldım diğerlerinin içini boşalttım diye ifade etti. Benle beraber yumurtaları toplananlar vardı hepsi yarım saat sonra kalkıp normal hayatlarına devam etti. Ben daha yeni kendime geliyorum, ne yapalım sonu iyi olsun da her şeyi çekmeye razıyız diyorum her zaman ki gibi :)

tedavin hayırlı uğurlu olsun tekrar arkadaşım.. şükürler olsun ben de iki kutu tarlusal söktürücü ile regl olabildim. Dün ilk günüydü muayeneye gittim.
Bu sefer gonal-f 225 ile başladık biz de inşallah. ilk iğnemi bugün yapacağım.. çok heyecanlıyım yine kendimi sakinleştiremiyorum.. önce ben şu yumurtaları çatlatmadan bi toplatabilsem, sonra da eşimin ameliyatı hayırlısıyla iyi geçse.. düşün düşün ben çatlayacağım artık..

sen de ben de hayırlısıyla evlatlarımıza kavuşuruz inşallah..

Stres yaptıkça her şey daha kötüye gidiyor rahat olmaya çalış. Hem Ümit Hoca onun önlemini alır belki çatlamaması için iğneyi daha erken vurmanı söyler ya da söylemiştir bilmiyorum. Benim de yumurtalar aşırı tepki verdiğinden dolayı, daha iğne vurulmaya başladım 2.gün şiddetli kasık ağrısı çekmeye başladım ve yumurtalar toplandı tam bir hafta sonra ağrılarım geçti, bu duruma öyle canımı sıktım ki sürekli istifra ettim falan moral bozukluğundan. Demem o ki sağlığımızı da götürüyoruz elden olur olmadık stres yaparak. Evet çok zor bir zamandan geçiyoruz bizi bizden daha iyi kimse anlayamaz ama sonunda GEÇİYOR.. Bunu düşün ve rahatla arkadaşım :) Ayrıca senin de tedavin hayırlı olsun inş...

amin inşallah canım.. bakalım bu sefer farklı bir ilaç ve düşük bir doz verdiğini söyledi.. ilk kontrolüm Perşembe günü hayırlısıyla.. nasibimizde ne varsa onu yaşayacağız.. elden bir şey gelmiyor.. bugünümüze şükür.. Rabbim neylerse güzel eyler..

şimdi kontrolden geliyorum.. şükür yumurtişler bu sefer iyi iş çıkarmışlar :) Gonal-f 150, Merional 75 ve Orgalutran 0.25 ile bu akşam ve yarın akşam devam edeceğiz. Cumartesi kontrol tekrar.. Sanırım cmt çatlatma iğnesini verecek. Rabbim izin verir de her şey yolunda giderse Pzt ya da Salı toplarız dedi.

Şükürler olsun bugünümüze.. Rabbim isteyen herkese evladını hayırlısıyla ve sağlıkla nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…