profesyonel yardım al diyenler, olmuyor ki

gul_perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
259
73
98
35
arkadaşlar olmuyor ben beceremiyorum bir türlü hayatı yaşamayı beceremiyorum. sürekli insanlardan kaçıyorum. sabah oldu mu güne başlamaktan korkuyorum. burada sürekli bdv yi okur oldum bakıyorum insanların problemleri kaynana, koca, sevgili... Allah herkesin yardımcısı olsun. ben asosyalim . birde sürekli kendimle uğraşıyorum. yani kendimi sevmiyorum . doğrusu kendimi tanımıyorum bile. böyle güçlü , kendi ayakları üzerinde duran, konuşurken ayrı bir edası havası olan kızlara imreniyorum. ben her ortamda hep yalnızım,hep başkalarının hayatlarına arkadaşlıklarına bakıyorum onlarla kıyaslıyorum kendimi, onların şanslı olduğunu ne bilim benim onlar kadar şanslı olmadığımı düşünüyorum. ancak öyle değil sorun bende çünkü her ortamdan kendimi soyutlamayı başarıp sonrada kimsenin beni anlamadığını düşünüyorum, ne aileme yakışır bir evlat , ne kardeşlerime yakışır bir ablama, nede eşime yakışan bir eşim. eşim duygularını düşüncülerini iyi ifade eden , benlik duygusu yüksek birisi . ben ise konuşurken insanları sürekli rahatsız ettiğimi düşünüyorum. hayatı yaşamak bana zor geliyor. önceki konumdan bilen bilir ölmek istiyorum diyordum. yapılan yorumlar genelde profesyonel yardım al yönünde. alıyorum ilaç kullanıyorum. ancak ben 5 senedir ilaçlar kullan bırak bi ilerleme kaydedemedim hayatımda hep aynı sıkıntılarım tamam ilaç kullanırken en azından ölümü düşünmüyorum ama yaşamaktan da zevk almıyorum ki . yani gerçekten benim gibi olup da destek alıp düzelen var mı . yardım ederseniz çok sevinirim

Ne denir ki bilemedim şimdi.yapmayı sevdiğin hiç bir şey yok mu? Profesyonel destek alırsanız ve işe yaramazsa bile kaybedecek bir şeyiniz yok ama almazsanız kaybınız olabilir.yardım alın siz de isteyin sanki gerisi gelirmiş gibi geliyor.

Kendini cirkinmi buluyorsun? yada kilolu ne bilim bakimsizmisin acaba?

Kücükken dalga gecilmeyemi magdur kaldin birilerimi sürekli sözleriyle dalga gecti sorun tam nerden kaynaklaniyor ha bire birdenmi hayattan sogudun? ailen nasil insanlar ?

Profesyonel yardım sadece ilaç kullanmak değil ki . Size gerçekten yol gösterecek , konuşarak da tedavi edecek birine ihtiyacınız var .
Sadece ilaç değil psikolog ilede görüşmelerim oldu ama ne bilim ya para verip derdini anlatıyotsun karşındaki kişi sana Çaktırmamaya çalışarak saate bakıyor tamam işi bu ama ben o zaman bile kendimi onları meşgul Ediyor böyle bir Problem yüzünden vaktini alıyor ya da tamam para alıyorlar işleri bu da ne bilim onlar ne sorunlu insanlar görüyodur benim sorunum onlara basit görünüyor beni anlamıyorlar gibi hissediyorum

Son düzenleme:
Etrafına bakman kendi hayatında değerli olanları farketmen lazım.. başkaların hasretle baktığı mesela kardeşlerin varmış ,eşin ..daha neler neler.. en önemlisi sağlık.

Kücükken dalga gecilmeyemi magdur kaldin birilerimi sürekli sözleriyle dalga gecti sorun tam nerden kaynaklaniyor ha bire birdenmi hayattan sogudun? ailen nasil insanlar ?

Evet sorun tabi küçüklüğümden gelme. Küçükken konuşma bozukluğu yaşardım hep dua ederdim bi geçsin bıdı bıdı konuşacağım hiç susmayacağım diye. Öyle okul Vs arkadaş çevresinden konuşmamla dalga geçen olmadı ama ben konuşurken bakışlar hep dudaklarıma olurdu yani karşın da ki konuşurken gözüne bakarsın ya benim Ağzıma bakardı sanki insanlar birde annem saolsun ara ara bana yamuk ağız derdi ağlardım çok etkilenirdim

Kendini cirkinmi buluyorsun? yada kilolu ne bilim bakimsizmisin acaba?
Yok aslında kendimi fenada bulmam süslenip püslendim mi güzel olurum ama kendime bakmıyorum çünkü ben birey olmaktan korkuyorum kendimi iki lafı bir araya getiremeyen süs kuklası gibi hissedip farkedilmektense hiç dikkat çekmemek daha güvenilir geliyor. Hem bana göre çirkin kadın yok bir kadını güzel yapan kendine güveni. Özgüveni. Tavırlarıdır yani. Ben nerde nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum hep saçmalıyorum

eşinizle nasıl tanışıp evlendiniz ? ne zamandır böylesiniz ?
Eşimle bir kurs ortamında tanıştık. Kurs iken pek konuşmazdık ben kasardım hemen kaçardım. Sonra Kurs bitti ağır başlı tam evlenilecek kız Profilime tav olmuş açıldı bana. Peh ağır başlı olmak isteyen kimse sanki

Cok sacma bi soru olcak ama burcunuz ney?

Hiç şaşırmadım ülkemizde böyle olduguna. Meslekler doğru düzgün yapılmıyor bile .

Her yaptığının mükemmel olmasını isteyenler genellikle hayal ettikleri mükemmelliği sağlayamayacağı endişesi ile kendilerini herşeye kapatırlar.
Hiç birimiz mükemmel olmak zorunda değiliz. Hele her konuda mükemmel olabilmek hiç birimiz için mümkün değildir.
Ancak bir iki ilgi duyduğumuz konuda araştırmalar yaparak, okuyarak bilgilenir donanırsak özgüvenimize katkı sağlayabiliriz. Herhangi bir konuda doğru ve nitelikli bilgi sahibi olmayı isteyerek kendimize bir hedef belirlemiş, amaçsızlıktan sıyrılmış olacağımız gibi, konu üzerinde araştırmalar yaparkende takıntılarımıza takılacak zaman kalmayacak.
Çok uykum geldiği için cümleleri toparlamakta zorlanıyorum gül_perisi. İstersen daha sonra bu konuyu birlikte deşer
kendimize yeni ufuklar yaratabiliriz. İyilikler ve iyi geceler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…