Prolaktin ve dostanex

feyzzzz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2021
2
0
1
38
Merhaba arkadaşlar. Benim prolaktin seviyem 63 çıktı kadın doğum uzmanı beni beyin cerahine yönlendirdi ve 9mm bir tümör varmış ama önemli değil dedi. Ancak 2 -3yıl gebelik düşünme dedi. dostanex kullanıyorum 3 haftadır. Bende 33 yaşındayım ve o kadar beklemek benim için zor olacak. Aynı durumu yaşayan oldu mu? Yada beni rahatlatabilecek bilgileriniz var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim

Başka bir doktora gitmenizi tavsiye ediyorum ...Eminim farklı ve daha iyi şeyler söyleyecektir. Beklemeniz için sebep ne ?

Bu bahsettiğiniz tümör dediğiniz hipofiz bezi adenomu olmalı ki bu bende de var.. İlk gittiğim doktor korkuttu beni , ikinci gittiğim doktor tamamen farklı ve olumlu konuştu. Hem 63 çok yüksek bir değer değil. ( stres ve gögüs uçlarının fazla uyarılması prolaktini yükseltirmiş) Tümör kaynaklı olsa bu kadar düşük çıkmaz . Doktorumun bana söyledikleri bunlar.

Başka bir doktora gitmenizi tavsiye ediyorum ...Eminim farklı ve daha iyi şeyler söyleyecektir. Beklemeniz için sebep ne ?

Bu bahsettiğiniz tümör dediğiniz hipofiz bezi adenomu olmalı ki bu bende de var.. İlk gittiğim doktor korkuttu beni , ikinci gittiğim doktor tamamen farklı ve olumlu konuştu. Hem 63 çok yüksek bir değer değil. ( stres ve gögüs uçlarının fazla uyarılması prolaktini yükseltirmiş) Tümör kaynaklı olsa bu kadar düşük çıkmaz . Doktorumun bana söyledikleri bunlar.
Teşekkür ederim. İlacı kullanalı bir ayı buldu ve bugün tekrar kontrole gittim prolaktin seviyem 2.13 olmuş fazlasıyla düşmüş ilacı haftada yarım almamı söyledi ve bunun sadece prolaktin salgısının düşürdüğünü tümörün küçülmesi için 2-3 yıl beklememi tekrar etti. 2 ay sonra tekrar Emar çekilecek eğer bir değişim olmazsa doktor değişmek en iyisi olacak sanırım . Sizde de böyle bir durum oldu mu

Çok kısa aralıklarla mr istenmiş sizden. Yine ısrarla başka doktora gitmenizi öneriyorum. Asla tek doktorla kalmayın. Farklı rahatsızlıklarımda
doktora gittiğimde tek doktor ile kalsaydım bugün dek bir çok ameliyat geçirmiş olacaktım.

Merhaba arkadaşlar. Benim prolaktin seviyem 63 çıktı kadın doğum uzmanı beni beyin cerahine yönlendirdi ve 9mm bir tümör varmış ama önemli değil dedi. Ancak 2 -3yıl gebelik düşünme dedi. dostanex kullanıyorum 3 haftadır. Bende 33 yaşındayım ve o kadar beklemek benim için zor olacak. Aynı durumu yaşayan oldu mu? Yada beni rahatlatabilecek bilgileriniz var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim
Bence korkmayın. Ben de cerrahiye yönlendirildiğimde prolaktin değerim 200'ün üstünde çıktı ve adenom da 25 mm'i gecmişti. Doktor bana tedavi süreci için önce 7-8 ay sonra 1,5 yıl en son da nihayet 2 yıl dedi. Tabi bu süre gebelik için de biçilen süre. Dokuz aydır dostinex kullanıyorum (8 likten haftada iki tane). Ama prolaktin değerim en son 6 ya düşmüştü. Adenom ise küçülmedi ama canlı hücre sayısı azaldı.
çok uzattım biliyorum ama demem o ki gerçekten korkmayın prolaktin değeri düştükten sonra ve ikinci mr dan sonra bence gebelik düşünebilirsiniz.
maalesef beni örnek alın ve şükredin bence dipsiz bi kuyuda gibiyim çünkü..

Gebelik istedegimiz surecte benimde ayni problemim ortaya cikti. Prolaktinim 100 ustunde ciktiginde mr istendi ve 13 mm hipofiz tumoru mevcutmus. Prolaktik yuksekligi gebeligi engelliyor vucut zaten hamile gibi bir hormon salgiladigindan yeni bir gebelik olusamiyormus. Dostinexle prolaktin baskilandiginda yorumlarsan okudugum kadariyla gebelik olusabiliyor. Ancak benim baska bir problemim ortaya cikti dostinex kullansam da hamilelik olusmadi.

Ben de yogun gogus agrisi (tek sol gogus) burun kanamasi yapiyor bunu yasayan var mi? Sivi damlacik seklinde bir kan degil yofun kivamli pihti gibi hafif burun tikanikligiyla oluyor.

Ben de yogun gogus agrisi (tek sol gogus) burun kanamasi yapiyor bunu yasayan var mi? Sivi damlacik seklinde bir kan degil yofun kivamli pihti gibi hafif burun tikanikligiyla oluyor.
merhabalar gogus agrınız ne durumda ilac kullanıyor musunuz

Back
X