Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

amin cnm inşallah....
inşallah yumoşların bebiş olur...

kızlar ben bugün adet oldum((
yarın dr a gidip prolaktin tekrar baktırcam bakalım... o mu engel oluyo acaba:

Ben regl oldm doktorada gittim düşmüştür dedi ilacimda bitti bakalim bu ay olacakmi sanmiyorm ama..

Canim ya kiyamam sana uzulme allahim ins.enkisa zamanda hepimize nasip eder ama mutlaka prolaktine baktir ihmal etme canim

merhaba bayanlar;ben henüz evli değilim ama bu yaz allahın izniyle evleneceğim...
geçen sene başımın sağ tarafı hep ağrıyordu,adetlerim düzensizdi doktora gittim prl hormonuma bakıldı 86 çıktı doktor fazla buldu dostinex verdi bir ilacı yarım yarım içiyordum pazartesi ve perşembe günleri 1 yada 1.5 ayda bitirdim fakat sonra doktorum doğum iznine ayrıldı bir daha tahlil yaptırmadım başka doktora gitmek istemediğim için fakat adetlerim düzene girdi ve başımdaki o ağrı yok oldu doktorum bana çok strest hipofize vurur dedi yine tahlil yaptırmam lazım ama kim bilir ne zaman vakit bulucamda gidicem rabbim sizede evlat nasip etsin inşallah

Son düzenleme:
Ben regl oldm doktorada gittim düşmüştür dedi ilacimda bitti bakalim bu ay olacakmi sanmiyorm ama..
beni de dün gittim doktora. prolaktin düşmüş,göğsümden sütte gelmedi ama elindeki kutuyu bitir en azından dedi... ama stres yapma dedi,stres yaptıkça yükselir bu hormon dedi.... bende bundan sonra rahat olmaya çalışcam.. inşallah yapabilirim... zaten daha önce hamile kaldığım için çok üzülme dedi,demekki gebe kalabiliyomuşsun dedi..

Canim ya kiyamam sana uzulme allahim ins.enkisa zamanda hepimize nasip eder ama mutlaka prolaktine baktir ihmal etme canim
inşallah cnm ya rabbim hepimize yaşatsın,kimseye aratmasın inşallah... doktor 4-5 ay bekle bakalım dedi olmazsa daha detaylı bakarız dedi..

geçmiş olsun cnm,benim de evlenmeden önce de vardı bu sorun ama strese bağlı tamamen bence hemen çocuk istiyosan evlenmeden önce doktora tekrar git tedavi gerekirse önceden tedavi ol,sonra daha stresli olur senin için..

teşekkür ederim,aynen dediğiniz gibi yapacağım çünkü strestten çabuk etkilenen bir bünyeye sahibim...bu konuyu ihmal etmemeliyim

ben ben bennn (( 2 aylık evliyken tanıştım prolaktinle şuanda 1.5 yıllık evliyim 7 ay doğum kontrol hapı kullandım prolaktinin gebeliğe engel olduğunu duyunca bıraktım hala olmuyor 5 mm hipofiz adenomumda var ilaç alıyorum düzenli olarak doktorum ilacını kullan olur diyor ama olmuyor başkada bi sorunum yok ama olmuyor işte ilacı bıraktığım an yükseliyor kan değerlerim hepinize geçmiş olsun...

canım öncelikle çok geçmiş olsun dostinex gebelikte hemen bebeği düşürüyor doktorum adet olana kadar iç diyor ama ben 1 hafta kala bırakıyorum bence sende böyle dene.

canım öncelikle çok geçmiş olsun dostinex gebelikte hemen bebeği düşürüyor doktorum adet olana kadar iç diyor ama ben 1 hafta kala bırakıyorum bence sende böyle dene.

cnm bende öyle yapıyorum zaten...
hatta ayda 2 hafta içiyorum...
adetim geldiği zaman üçer gün arayla içiyorum. sonra yumurtlama günümden yani adetimin 14.gününden sonra içmiyorum...
gerçi bu ay da içip bir daha içmiycem doktorum artık gerek yok dedi ama arada prolaktini ölçtürürüm...
çünkü en ufak streste yükseliyo..

bu arada sana da çok geçmiş olsun cnm...
ben inanıyorum en yakın zamnda bebeklerimize kavuşucaz stres yapma sakın..
ddr. bana çok düşünme dedi.... sen stres yaptıkça olmaz dedi..
bende sakin kalmaya çalışıcam umarım başarabilirim....

saol canım evet stres en büyük düşman ama insan doktordu yumurtlama takibiydi derken düşünmeden edemiyor malesef inşallah bigün buraya doğum anılarımızı yazmayıda nasip eder güzel RABBİM.

Oncelikle gecmis olsun canim evet stres en buyuk dusmanimiz ama olmuyor ben catlatma ignesi vuruldum bu ay daha 6 gun oldu esimle duzenli iliskiyede girdik sekiz gunum var stresten catliorum ne oldu diye merak ediyorum ilk gunler kasik agrilarim vardi dort yumurtamda catliodu sanirim :) ama o gunden sonra ara sira agrim oluo kizlar sizce hamile olabilirmiyim?

saol canım evet stres en büyük düşman ama insan doktordu yumurtlama takibiydi derken düşünmeden edemiyor malesef inşallah bigün buraya doğum anılarımızı yazmayıda nasip eder güzel RABBİM.
aynen öyle cnm ya mutlaka düşünüyoruz işte,ama olucak allahın izniyle ya ben inanıyorum....
ne güzel dedin,inşallah doğum anılarımızı da yazarız buraya.... başka arkadaşlara da umut oluruz...

cnm inşallah hamilesindir ve topiğimizin ilk hamişi sen olursun o zman...

saol canim benim ins.kizlar ohooo sohbetiniz bitmis bakiyorum hicbisey yasayan yokmu ya prolaktine ragmen hamile kalan yada prolaktini yenen hepinizin son durumlari nedir yazalim arkadaslar benimde son 6 gunum 6 gun sonra belli olucak hamile olup olmadigim ins allahim bu sefer melegimi bana gonderir hakkimizda hayirlisini versin...

hakkında hayırlısı olur umarım,kavuşursun meleğine
ben tedaviye başladım,dostinex kullanıyorum haftada 2 sefer birer tablet...
3 ay sonra tekrar mr çektiricem şimdiki hedefim hipofizdeki adenomu düşürmek sonra önümüzdeki maçlara bakcaz artık

hayırlısıyla inşallah yenersin cnm.. benim dr. da artık kullanma ilaç dedi elindeki btince bırak dedi...
düşürmüşüz artık.. hayırlısıyla bebişim de bi gelse ah ah ahhhhhhh

canım cok gecmiş olsun ama sıkma canını tedavisi var diye biliyorum onun... dostinex eritiyomuş adenomu sanırım...

ben de bu niyetle kullandım uzun süre, ancak bendeki küçülmemişti. bazı hastalarda adenom küçülüyormuş, herkeste değil..

ben de her gittiğim endokrin ve kadın doğumcuya sordum bunu. prospektüste önlem amaçlı öyle yazıyorlar, ama bebeğe herhangi bir zararı yok diyorlar. aksine hemen bırakınca ilacı, düşük riski daha fazla oluyormuş. endokrin dr um bana ısrarla, gebe kaldığını anlayınca bırakırsın demişti(ort. 5 haftalıkken), öncesinde bırakmamalıymışım.

inş güzel haberler alırsınız.

ben de adenom olduğunu öğrenince, gittiğim dr beni iyi bilgilendirmediği için(kontroller hakkında), ilacı bırakmıştım. 5-6 ay sonra düzensizlikler yine başlamıştı. bende adenom olduğu için, ilaç kullanarak ancak kontrol altına alabilirim.
umarım sizin prl strese bağlı yükselmiştir, adenom yoktur.
lütfen kontrollerinizi dikkatli yaptırın.

yanlış bilgi vermeyin lütfen. birçok dr ile görüştüm; doç ve prof olanlar dahil,. hiçbiri böyle birşey söylemedi.

prl neden yükseliyor, değeriniz kaç, mikro/makro adenom var mı, gebe kalmakta sıkıntı çekiyor musunuz, hangi ilacı ne kadar kullanıyorsunuz, vs vs....
dr lar tüm bunları dikkate alarak size hangi ilacı, nasıl kullanacağınızı söylüyorlar.
ilaç küçücük bir ilaç ama oldukça etkili bir ilaç. kafanıza göre kullanmayın.
ben de kalp durması nedeniyle bebeğimi kaybettim(kendi düşmedi, kürtajla alındı). hiçbir dr bunu dostinexe bağlamadı. prof olan kadın doğum dr umun tavsiyesi ile 6 haftaya kadar kullanmıştım. benim şartlarıma göre bunu uygun bulmuştu dr.
benimle benzer durumdaki hastalarda, dostinexi erken ve birden bıraktıklarında düşük olayı sıklıkla yaşanıyormuş, ben de 4 haftadan sonra kullanmak istememiştim ama dr 6 haftayı tamamlayalım demişti. bebeğe bir zararı olmazmış...

Son düzenleme:

tıpkı seninde dediğin gibi oldcu bende de...
26 yaşındayım şu an 1.5 yıllık evliyim.. mart 2012'de hamile kalmıştım,2 aylık olmasına 1 hafta varken düşük yaptım kürtaj olmadım çok şükür,ilaçla parçalar temizlendi (ama çok ağrısı oluyor) o zamandan beri deniyoruz tekrar hamilelik için.doktora gittiğimde benimde prolaktin yüksek çıktı (37'ydi) dostinexe ile düştü,1-2 ayda bir kontrol ediliyo şimdilik sorun yok.adetlerim hiç şaşmazken o zamandan beri şaşıyor üsteklik.doktor banada kilo vermem gerektiğini ve kilo verdikçe destekleyici ilaca bile gerek kalmadan hamile kalabilecedğimi söyledi..adet düzensizliğininde bu yüzden olduğunu söyledi..şimdi diyet+spor devam etmekteyim umuyorum ki en ama en kısa sürede bende o güzel haberi alabilirim

ben ilk adet olduğumdan bu yana adet düzensizliği sorunu yaşıyorum.Ben de tiroit vardı ona bağlamıştı doktorlar ama geçen aylarda yaptığım tahlillerde prolaktin yüksek çıktı(40) dostinex kullandım.Galiba yine çıktı önümüzdeki hafta tahlil için doktora gidicem.Ben 8-9 ayda bir adet oluyordum prolaktini yüksek olanlar merak ediyorum siz de böyle miydiniz?

8-9 ayda bir mi adet oluyordun? vaaaaav çok uzun bi süre bu..doktor bu konuda bişey yapmıyor mu?

benim mesela,prolaktin 37'ydi bi defa yükseldi..bende dostinex kullandım düştü..1 ayda bir kontrol ettiriyoruz,sanki her defasında artıyo gibi gerçi ama hala normal değerdeydi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…