• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

mrb herkese konunun basında yazmıştım daha önce buraya benım prolaktınım 27.86 cıktı 1 yıldır bebek düşündük olmayınca doktora gittik adetin 3 gunu yapılan testti doktor dostınex verdi 1 ay haftada 2 gun olmak üzere toplam 8 adet hap içtim hapım adetin 9.gunu bittiği için adetin 10.gunu hemen tahlil yaptırdım hastaneye aradım fark etmıyor dediler bende yaptırdım sıfırlara düşmüştü gecenay cok sukur 3 ay bekleyın olmazsa gelın yumurta takkıbıne başlayalım dedi doktor bakalım bekmedeyiz inşallah tekrar cıkmamıştır yanı dostinez cok iyi bir ilaç ve prl 3.gunune haricindede yapılıyor

peki senin 3. günle diğer günler yaptırdığın tahlillerde fark olmuyormuydu :)
benim doktorum hep 3. günü yaptırıyordu ama diğer değerlerimede bakıyordu çoğu zaman belki ondan dır :)
çok önceden di o . o zmaanda özele gidiyodum kadın hastalıkları için.orda yüksek çıktı. bide dahiliyeciye git dedi bende devlete gittim dahiliye için.2 gün içinde 4 kez tahlil yaptırdım ard arda hep 24-25 işte.ama reglide 60 dan aşağı düşmedi :)) dahada bu konular için devlete gitmedim :))
doktor var doktor var demek ki canım. ben daha pkolu ve adenomlu olduğunu öğrenmeden önce ilk devlette doktora gittim.regli olamadığım için.adam ne ultrason ne bişey bakmadı.öğle vaktinde kan aldırdı.ve bana direk doğum kontrol ilacı verdi yolladı.hep bana denk gelir böyleleri. bi araştır bi bak ya hu.ben sonradan doktor doktor geze geze öğrendim sorunlarımı.
doğru dur farklı farklı aralıklar var orda :) ben hep 3 günü tahlil yaptırınca o değer aralıklarına pek dikkat etmedim :)
yazıyor bi kaçında zaten kaçıncı günü yaptırdığım not düşmüştüm bi kaçının üstüne :) artık eski yeni tahlillerimi yeni bi doktora saklıyorum hadi hayırlısı :1:

canım, sadece prl olduğunda şu zaman gel, demedi hiçbiri.
adenomdan ilk şüphelenen dr um(iyi bir kadın doğum dr.u), değerim çok yüksek çıkınca; uykunu alıp, stressiz, erken bir saatte testi tekrar yaptır. yine 100 ün üstünde çıkarsa mr çektirelim, dedi. reglin 3.günü yaptır, demedi yani...

senin diğer hormonlardan dolayı 3. gün yaptır diyorlardır bence. prl için çok farklı dr' da, çok test yaptırdım, sadece o olduğunda hiç gün vermediler. bence prl için fark etmiyor kaçıncı gün olduğu...
lh-fsh lar için önemlidir.

canım, bir de dahiliye seni gerekli görürse, endokrin uzmanına sevk eder mutlaka. bende ayrıntılı hormon testi istediğinde, birçok hormonda problem gördüğü için, hemen endokrine yönlendirmişti.

sen düzenlice tahlillerini dosyala. dr' lar gerekene bakarlar.

sen tıp fakültesine falan gittin mi canım? dr arayışın ne durumda?

mrb herkese konunun basında yazmıştım daha önce buraya benım prolaktınım 27.86 cıktı 1 yıldır bebek düşündük olmayınca doktora gittik adetin 3 gunu yapılan testti doktor dostınex verdi 1 ay haftada 2 gun olmak üzere toplam 8 adet hap içtim hapım adetin 9.gunu bittiği için adetin 10.gunu hemen tahlil yaptırdım hastaneye aradım fark etmıyor dediler bende yaptırdım sıfırlara düşmüştü gecenay cok sukur 3 ay bekleyın olmazsa gelın yumurta takkıbıne başlayalım dedi doktor bakalım bekmedeyiz inşallah tekrar cıkmamıştır yanı dostinez cok iyi bir ilaç ve prl 3.gunune haricindede yapılıyor

inşallah sıfırdan sadece normal değere yükselmiştir. :)
Rabbim şifa versin.
inşaalh tedavin sonuç verir
Rabbim hayırlı evlatlar nasib etsin.

canım, sadece prl olduğunda şu zaman gel, demedi hiçbiri.
adenomdan ilk şüphelenen dr um(iyi bir kadın doğum dr.u), değerim çok yüksek çıkınca; uykunu alıp, stressiz, erken bir saatte testi tekrar yaptır. yine 100 ün üstünde çıkarsa mr çektirelim, dedi. reglin 3.günü yaptır, demedi yani...

senin diğer hormonlardan dolayı 3. gün yaptır diyorlardır bence. prl için çok farklı dr' da, çok test yaptırdım, sadece o olduğunda hiç gün vermediler. bence prl için fark etmiyor kaçıncı gün olduğu...
lh-fsh lar için önemlidir.

canım, bir de dahiliye seni gerekli görürse, endokrin uzmanına sevk eder mutlaka. bende ayrıntılı hormon testi istediğinde, birçok hormonda problem gördüğü için, hemen endokrine yönlendirmişti.

sen düzenlice tahlillerini dosyala. dr' lar gerekene bakarlar.

sen tıp fakültesine falan gittin mi canım? dr arayışın ne durumda?

tmm tmm üstelemiyorum ki canım bende diyorum işte belki benim diğer hormonlarada baktığı için öyle denk gelmiştir ve benim aklımda öyle kalmıştır :1:

dahiliye gerek görürse endokrine filan sevk eder ama sevk etmedi ve ben senelerdir pko ve prolaktinle savaş veriyorum.şimdi şimdi endokrine yönlendiriliyorum adenomdan. gittiğim doktorlar gerekli incelemeyi yapsaydı ben şimdiye kadar belkide çoktan bir evlat sahibi olmuştum.(Kısmetimde öyle bişey varsa tabi.) kaç sene olur olmaz ilaç larla geçti.kafasına göre dk hapları yazanlarla oyalandım durdum belki bi sonuç olur diye.
bazı doktorlar çok şeyi gözden kaçırıyorlar.gerekli incelemeyi yapmıyorlar.
ama hakkıyla görevini yapanda çok gördük canım.onlara bişey demiyorum.
ama hep bana böyleleri denk geldi ...
dr diyince bana bi sinir basıyor artık :) bu ay dinleniyorum canım ya gitcektim ama vaz geçtim. bu günlerde psikolojim sanki daha iyi :D
o zmaan aradım doktor yoğunmuş. şubatın bilmem kaçına randevu verebiliyoruz demişlerdi bende almadım. bıraktım dinlencem dedi bu ay.
özelden baktım dr yine ben.
tıp fkltesi filan hiç gitmedim bilmiyorum ki devlet tekiler gibi olursa valla daha psikolojim kaldırırmı tereddütteyim :)

hım şimdi menopoz riski düştümü canım.
dur bakalım yaa.gün doğmadan neler doğar.sabretmemiz lazım.
bu ay olmadıysa da daha çok dua edicez. tek gerçek bu. diğerleri teferruat.
sen gerekeni yap gerisini Rabbime bırak..
çok da kendini yıpratma olmadı olmadı yine..
Hayırlısı Rabbimden...

menopoz durumu yok adet oluyorum hap içtiğimde..iyi dileklerin ve temennin için çok teşekkür ederim..evet hayırlısını zamanını Rabbim bilir.tek yapabileceğimiz sabretmek ve dua etmek.

bu kadar mr' a girmenize gerek yoktu.
beyinde bulunan küçük bir bezcil yapıdır hipofiz bezi. hormon salgılama merkezi hipofiz bezidir.
o bezde bulunan iyi huylu kitleye 'adenom ' denir.. eğer adenomunuz varsa, ilaç kullanmanız lazım bence, neden vermedi ki? ya da adenom mu yok? belki de çok küçük bir büyüklüktedir ve ondan vermemiştir.
eğer adenoma bağlı yükselmemişse, dr lar o durumda ilaçlı tedavi veriyorlar, adenom yoksa, neden yükseldiğini anlamak için araştırma yapılabilir, ilaç vermeden bir süre kontrol edebilir dr.

siz dr un dediklerini biraz karışık anlamışsınız sanırım, tam olarak ne dediğine dikkat edin.
mr sonucunuzda adenom 3x5 mm vb ifadeler var mı?
61,20 prl değeri ile pek mr' a yönlendirmezler, sizi neden 4 kere yönlendirdiler? aynı dr a mı gidiyorsunuz? özelde mi çekim yaptırıyorsunuz? mr sonuçlarınızın tümünü dr' a gösterin, düzgün bir görüntüleme merkezinde mr çektirin. bu kadar sık mr çektirmenize hiç gerek yok. hem size sakıncası olabilir, hem de maddi açıdan gereksiz(size veya devlete boşuna masraf).

Eflacim bu arkadasimizin dogumdan sonra gozleri kayma yapmis, cift gormeye baslamis. Norolog da beyin cerrahina gondermis. Bir universitede prof bir beyin cerrahina gidiyor. 13 mm adenom gorulmus, her ay da dru MR cektirtiyormus, kuculme yokmus. Prl yuksek degil diye sormasina ragmen ilac verilmemis. Ama prl de 60 kusur.

Merhaba arkadasim :) evet dostinex cok etkili bir ilac. Ben 5 hafta haftada 1 tane hap ictim yani toplam 5 tane ve prl 145ten 42ye dustu. Benim adenomum oldugu icin uzun sure kullanacagim ama etkisini gosterdigi icin cok memnunum. Insallah en yakin zamanda bebegine kavusursun.

hım yazmamıştın ama :)) kimsede bişe yazmamıştı :)
sakın evtt sakın tembelleşmesin bende kızarım onlaraaa :D şaka maka inş. öyle bişey yoktur ;)
ben o zaman bakmıştım dr randevu erkene alamamıştım.ama şimdi de bakmak istemiyorum hiç birine tiksindim resmen doktor görmek istemiyorum.git bi daha derdini anlat yine kafasına göre bişeyler yapsın bi kaç ayda ondan kaybet. amannnn dinlenirim daha iyi.bu ay sanki daha iyiyim psikolojik olarak umudum yok ama kendimi iyi hissediyorum biraz.
valla verseler clomid/klomen filan sesimi çıkarmayıp sabrederdim.çünkü gerekli tedavi bu diye ama vermediler. neyse biz dinlenmedeyizz :DDD

Kiz hani inatciydik biz, durmak dinlenmek yoktu? :)) saka, istedigin kadar dinlen ara ver ama bence de eskisehirdeki univ. hastanesine git. Hem pko icin dogru takip ve tedavi olursun, hem de adenom icin endokrinci takip eder.

menopoz durumu yok adet oluyorum hap içtiğimde..iyi dileklerin ve temennin için çok teşekkür ederim..evet hayırlısını zamanını Rabbim bilir.tek yapabileceğimiz sabretmek ve dua etmek.

Hap dedigin dk hapi mi? Tedavi edici, folikul gelistirici hap vermediler mi sana canim? Sadece adetin gelmesini saglayarak hamilelik gerceklesir mi bilemiyorum. Yumurta takibi ile kendiliginden yumurtluyormusun bakilmasi lazim bence.

Kiz hani inatciydik biz, durmak dinlenmek yoktu? :)) saka, istedigin kadar dinlen ara ver ama bence de eskisehirdeki univ. hastanesine git. Hem pko icin dogru takip ve tedavi olursun, hem de adenom icin endokrinci takip eder.

inatçıydık ama bazen inadımızda kırılabiliyor :1:
bu ay hiç bi yere gitmek istemiyorum biraz rahat ediyim psikolojik olarak ama sonra ki ay mı gi derim daha sonra mı bilmem artık :1:
hı yinede progestanı içicem regli olıyım diye.
sende mi üniv hastanesine gidiyosun.yoksa özelemi.kafam da karışık ama gidede bilirim :1:

inatçıydık ama bazen inadımızda kırılabiliyor :1:
bu ay hiç bi yere gitmek istemiyorum biraz rahat ediyim psikolojik olarak ama sonra ki ay mı gi derim daha sonra mı bilmem artık :1:
hı yinede progestanı içicem regli olıyım diye.
sende mi üniv hastanesine gidiyosun.yoksa özelemi.kafam da karışık ama gidede bilirim :1:

Jinekologum ozel hastanede, endokrinciye yeni basladim biliyorsun, o univ hastanesinde. Biraz tedavim ilerlesin baska jinekologlardan da fikir almak istiyorum.
Valla psikoloji cok onemli, o yuzden sen kendini nasil rahat hissediceksen ona gore davran canim benim :1:

[
Eflacim bu arkadasimizin dogumdan sonra gozleri kayma yapmis, cift gormeye baslamis. Norolog da beyin cerrahina gondermis. Bir universitede prof bir beyin cerrahina gidiyor. 13 mm adenom gorulmus, her ay da dru MR cektirtiyormus, kuculme yokmus. Prl yuksek degil diye sormasina ragmen ilac verilmemis. Ama prl de 60 kusur.

teşekkürler canım açıklama için.
detayları bilmiyordum. şimdi yazdıklarını okuyunca aklıma şu da geldi, belki ilaçların etkisiyle prl yükselmiştir. bazı ilaçlar bu tür etkiler yapabiliyormuş.

teşekkürler canım açıklama için.
detayları bilmiyordum. şimdi yazdıklarını okuyunca aklıma şu da geldi, belki ilaçların etkisiyle prl yükselmiştir. bazı ilaçlar bu tür etkiler yapabiliyormuş.

:)) Ben de forumun avukati gibi konuya atlamis oldum biraz ama biz baska bir konuda konusmustuk, burda da o cevap vermeden ben anlatmis oldum. Kusura bakmayin :1:

mrb arkadaşlar
ben 6 ay içinde 2 bebeğimi kalplerinin durması sonucu kaybettim, bu yüzden de 2 kez kürtaj olmak zorunda kaldım. kürtajdan sonra adet kanamamda azalma olduğu için doktoruma gittim ve yapılan testler sonucu prolaktin yüksekliği olduğunu öğrendim. kürtaj nedeniyle rahim içi yapışıklık durumundan korkuyordum, prolaktin yüksekliği olunca sevindim desem yeridir. ama benim prolaktin 70 çıktı, ertesi gün devlet hastanesinde test yaptırdım bu sefer 85 çıktı. şimdi dostinex kullanıyorum önümüzdeki ay test tekrarlanıcak. mr da bişey çıkmadı şükür.
ama kızlar geçmişe şöyle bir göz attım ki benim değerim gerçekten yüksekmiş, tamamen strese bağlı arttığını düşünüyorum. bende pıhtılaşma problemi de var, daha onun şokunu atlatamadan bir de bu prl belası çıktı.
şimdi benim korktuğum; doktorum dostinexi kullanırken korunmamı söyledi. ancak bu prl düşse bile tekrar yükseliyormuş ama ben bu ilacı kullanırken nasıl çocuk sahibi olabilirim ki? madem korunmak gerekiyor, prl zaten gebe kalmayı engelliyormuş. yani aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık
kafam o kadar karıştı ki, buraya sizden moral bulmaya ve güç almaya geldim :(

Jinekologum ozel hastanede, endokrinciye yeni basladim biliyorsun, o univ hastanesinde. Biraz tedavim ilerlesin baska jinekologlardan da fikir almak istiyorum.
Valla psikoloji cok onemli, o yuzden sen kendini nasil rahat hissediceksen ona gore davran canim benim :1:

hadi inşallah tedavin güzel sonuç versin de.1 ay geçti hayırlısıyla ;)
şimdilik iyiyim böyle kalsın ya dr filan aylarımı doktorlar yedi bir iki ay da benden kafa izni olsun bişey olmaz :1:(inş.)

Prolaktınden sebep bebegım olmadı ılac kullandm gectı gene olmadı ıkı ay gectı goguslerım buyudu gebeyım sandım nafıle regl oldm biliyorum gene prolaktınım yukseldı bıktım ya.

Kızlarrr
nerelere kayboldunuz yinee :))
inş. herkesin keyifler iyidir :)

Ben burdayim sekercim :)) prl konusundayiz ya, konuyu fazla sulandirmayayim diye yazmiyordum :1:

Ben bugunlerde jinekologuma kizginim, netten arastirma yapip duruyorum, yarin yine tahlile gidicem. Ben de senelerdir dr kontrolundeyim diye seviniyordum baklavacigim, drum tek bir kan tahlili bile istemedi. Bana polikistik gorunum var ama pko degilsin dedi. Buna ragmen evlenir evlenmez clomid ve gonal f verdi. Ben de arastirinca hem fsh ve lh oranina hem de insulin intoleransina bakilmasi gerektigini okuyorum. Ona gore verilen ilaclar degisiyormus. Tahlil yapmadan nerden anladi? Gecen hafta hastaneye gidip myom ameliyatimdan once cekilen ultrason sonucunu buldum dosyamdan. Orda yumurtaliklarda pek cok kist oldugu yaziyor. O zaman sormustum druma, o herkeste var demisti, kafana takacak birsey degil. eger sorun varsa idi ben bu kadar yilda tedavi olurdum :(( yarin kendi kendime tahlile gidiyorum, sonuclarimda pko cikarsa gidip ona gosterecegim sonucumu, bilsin. ama drumu degismeye karar verdim. Bir de endokrin drumun istedigi hormon tahlillerini gorunce "onune gelen de tahlil yaziyor" demesin mi? Bosuna zaman kaybettirip ilac yuklemektense birkac tahlil yapilsaydi ne cikardi? :S bu da daha buranin en iyi drlarindan, baska sehire gidiyorum her kontrolde.

Bende durumlar boyle kizlar. Siz napiyorsunuz? Baklavacigim moralin nasil oldu?

Illa birseye takacagim ya, prl duzene giriyor, adenomdan umutluyum uzun vadede, simdi pko ihtimaline taktim. Gecen hafta da kocama takmistim, gidip sperm sayimi yaptirdi da iki gunde dilimden kurtuldu :)) sonuclari cok iyi cikti sukur ki. Kizlar ben bu 11 aylik surede daha nelere takip ne tahliller yaptiracagim acaba :)

Ben burdayim sekercim :)) prl konusundayiz ya, konuyu fazla sulandirmayayim diye yazmiyordum :1:

Ben bugunlerde jinekologuma kizginim, netten arastirma yapip duruyorum, yarin yine tahlile gidicem. Ben de senelerdir dr kontrolundeyim diye seviniyordum baklavacigim, drum tek bir kan tahlili bile istemedi. Bana polikistik gorunum var ama pko degilsin dedi. Buna ragmen evlenir evlenmez clomid ve gonal f verdi. Ben de arastirinca hem fsh ve lh oranina hem de insulin intoleransina bakilmasi gerektigini okuyorum. Ona gore verilen ilaclar degisiyormus. Tahlil yapmadan nerden anladi? Gecen hafta hastaneye gidip myom ameliyatimdan once cekilen ultrason sonucunu buldum dosyamdan. Orda yumurtaliklarda pek cok kist oldugu yaziyor. O zaman sormustum druma, o herkeste var demisti, kafana takacak birsey degil. eger sorun varsa idi ben bu kadar yilda tedavi olurdum :(( yarin kendi kendime tahlile gidiyorum, sonuclarimda pko cikarsa gidip ona gosterecegim sonucumu, bilsin. ama drumu degismeye karar verdim. Bir de endokrin drumun istedigi hormon tahlillerini gorunce "onune gelen de tahlil yaziyor" demesin mi? Bosuna zaman kaybettirip ilac yuklemektense birkac tahlil yapilsaydi ne cikardi? :S bu da daha buranin en iyi drlarindan, baska sehire gidiyorum her kontrolde.

Bende durumlar boyle kizlar. Siz napiyorsunuz? Baklavacigim moralin nasil oldu?

olsun kız yine de yaz buraya özel msj yazamıyorum diyodun en son yoksa nerde konuşcaz :)
ama sen prolaktini bırakıp pko yu kafana taktın.hemen sıkıntı yapma.ama inş öyle bişey çıkmaz.
çıksa bile bazıları kendi kendine hamile kalıyor yani tedavisiz.bölki seninde öyle dir canım sıkma canını.
başka dr larla da görüş bencede benim gibi dr maduru olma ama kafana bu kadar takma .sonuçta şuan bir tedavinin başındasın.belki de dr un öncelikli olarak adenom tedavi etmeyi düşünmüştür.sonra diğer sorunları.bilemedim şimdi.
allah allah tahlil yapınca ne sorun oluyo.yapılsın herkesin içi rahat etsin .önüne gelen tahlil veriyomuş.öyle denirmi o da doktor o da doktor...
Rabbim yüzünü güldürsün inş.
pko çıkmaz inş.
yarın sonuçlarını yaz tatlım ;) öpüyorum.
ben iyiyim moralim iyi.her ne kadar çok takmıycam desemde yine de biraz takıyorum ama önceki aylardan iyiyim. çalışmalara devam ediyorum şimdilik.bat a kadar böyle idare edicem bakalım hayırlısı hepimiz için.

Back
X