- 12 Aralık 2015
- 1.291
- 1.105
- 63
- 37
- Konu Sahibi Kirmizilisiyahlikadin
-
eşim spor yapıyor. belli miktar protein takviyesi alıyor. böyle siyah büyük bir kutuda çikolata aromalı birşey. kokusu güzel. yada 200 gr fındık ezmesi yiyin diyordu sitede. aynı şey yerine geçermiş. ama benim tatlıka aram iyi degil. bilemedim.Spordan sonra protein almak lazım doğru 30 dakika içinde. Ne gibi bir zararı olabilir ki protein almanın? Yoğurt, peynir, süt veya et tüket spordan sonra. Doğal yoldan al ama; protein tozu filan alma.
canım benim eşim 2 ay spor yaptı hem de ağır spor body dediklerinden. kesinlikle protein tozu takviyesi almadı. ama diyeti hep protein ağırlıklı idi. günde nerden baksan yarım kilo kadar et bi o kadar da sebze tüketiyordu.eşim spor yapıyor. belli miktar protein takviyesi alıyor. böyle siyah büyük bir kutuda çikolata aromalı birşey. kokusu güzel. yada 200 gr fındık ezmesi yiyin diyordu sitede. aynı şey yerine geçermiş. ama benim tatlıka aram iyi degil. bilemedim.
yumurta beyazı saf proteindir 8-10 yumurta akından yaptığınız omlet her türlü katkı maddeli protein tozundan daha etkilidir ve de sağlıklıdır bence.Merhaba bayanlar;
Benim bir sorum var. Ben 19 aydır bebeğimi emziriyorum ve gögüsler zaten iriydi şimdi birde emzirmeden dolayı acayip derecede kötü oldular. Gögüs sıkılaştırmak için göğüs hareketii yapıcam birde kasların daha hızlı toparlanması için 30 dakika içinde 50 gr. protein takviyesi almak gerekiyormuş. Sizce benim için sorun olur mu? Bilenler bir zahmet cevaplasın. Teşekkür ederim şimdiden.
her spordan sonra 10 yumurta haşlayıp beyazını yesem olur. sarısı ne olcakyumurta beyazı saf proteindir 8-10 yumurta akından yaptığınız omlet her türlü katkı maddeli protein tozundan daha etkilidir ve de sağlıklıdır bence.
Kuşlara atarsın, nasiplensin yavrular...bastım amino asitiher spordan sonra 10 yumurta haşlayıp beyazını yesem olur. sarısı ne olcak
donudurucuda saklayıp sonra tost yapsam olurmu acaba?Kuşlara atarsın, nasiplensin yavrular...bastım amino asiti
Şaka yapmıştım, şu Güldür güldür de karakter vardı ya, Bastım amino asidi, taş gibiyim diyen... :)donudurucuda saklayıp sonra tost yapsam olurmu acaba?
Evet profesyonel değilim. Teşkkür ederim.Normalde spordan sonra protein takviyesi yapmak gerekli elbette, profesyonel anlamda spor yapıyorsanız whey protein kullanmak elzemdir ama siz profesyonel değilsiniz, sadece sıkılaşmak için spor yapmak istiyorsunuz. Bu yüzden spordan hemen sonra içeceğiniz 200 ml süt veya eviniz yakında ise hızlıca hazırlayacağınız 1 parça tavuk göğsü işinizi görür. Bu arada amaç göğüsleri toparlamaksa süt içeriğinde kalsiyum barındırdığı için doğru seçim olur, eğer laktoz intoleransınız varsa laktozsuz süt tercih edin ve profesyonel anlamda spor yapmadığınız sürece diğer takviyelerden uzak durun...
Ayy seviyorlarsa beslerim. Bizim de var mahallemizde 3-4 kedimiz.Yumurta sarılarıyla sokak kedişlerini besliyor kızkardeşim.
Seviyorlarmış.
Kolestrol dertleri olmaz inşallah...
Ben de protein tozu kullanmanız taraftarı değilim. Onun yerine vücudunuzdaki yağ kitlesini kasların enerjiye çevirmesini sağlayan bitkisel ürünler kullanabilirsiniz. Kadın göğüslerinin de yağ dokusundan oluştuğunu varsayarsak. Onun dışında yağsız lor peyniri ile spordan sonra tüketmek için smoothie ve milkshake'ler yapabilirsiniz ya da yüksek proteinli yulaf kepeği karışımı ile protein barlar hazırlayabilirsiniz.
Bende görmüştüm onu :) ne biliyim ciddi sordum ben. Sen söyleyince aklıma geldi. Gülümsedim. Yumurta sarilarini Kedilere vereceğim kararımı verdim. Teşekkür ederim.Şaka yapmıştım, şu Güldür güldür de karakter vardı ya, Bastım amino asidi, taş gibiyim diyen... :)
Sen ciddi mi sordun? Bilmiyorum, pişince bir işe yaramaz, saklanmaz bence. Çiğken saklarsan da çok sağlıklı olmaz gibi.
Buradakiler sevmiş çok.Ayy seviyorlarsa beslerim. Bizim de var mahallemizde 3-4 kedimiz.
Normal yulaf kepeginde de protein mevcut. Yüksek proteinli olanların hem kullanımı daha kolay, hem de içerisinde ekstra peyniralti suyu tozu ve yumurta akı tozu var. Bu sayede krep yaparken de işlenmesi daha kolay oluyor.Buzdolabında yulaf kepegı var. Yogurtla karıştırıyorum da araştırayım bir protein barları. Teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?