• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikiyatristime duyduğum ilgi

İşlerrim yoğun deyip görüşme sıklığını seyreltin ve bitirin. Hemen bitirirseniz adam noluyo der. Sizi anlayan bir karşı cins olunca ister istemez hormonlar devreye girmiş. Eşinizi düşünerek uzaklaşın doktordan. Kadınla çalışın sonraki seanslar için.

Psikoloji kalbi beyni bedeni her şeyi etkiler.
Asla olamayacak şey değil tek yapılması gereken buna psikolojinin sebep olduğunu bilip ona göre davranmak.
Gerçeğe dönüştürecek davranışa girilmediği sürece çok büyük problem görmüyorum da şeyi anlamadım doktorunun ikinci evliliği olduğunu nerden biliyordu konu sahibi?
Özel bilgiler paylaşır mi psikologlar falan?

Bence sizin hoşlandığınız şey size verdiği ilgi. O sizi anlamaya calistığı için ilgi ve detaylı konuşmalar yasayabilirsiniz. Eşiniz sizinle ilgileniyor mu? aranız nasıl? Eşinizle kaliteli zaman geçiriyor musunuz? Bunları sorgulayın...

Bir kadın böyle bir konu açtığında hep böyle yapıyorlar, bir konuda sevgilisinin evli olduğunu yeni fark eden kadının , daha önce neden fark etmedin diye linç edildiğini hatırlıyorum.

Zaten ast yazmış mesleki bilgisiyle daha üstüne üzerine gitmenin alemi yoktu bana göre. Kadın kendi de rahatsız olduğu için bu durumdan konuyu açmış yaşadığı durumun açıklaması da varmış ast ın yazdıklarını dikkate alır umarım.

Terapi sirasinda insan degisik duygulara kapilabiliyor. Adamin sizi anladigini felan düşündügünüz icin ve terapiseanslarda tek size odaklandigi icin böyle hissediyorsunuz galiba. Sahsen bu durumda terapisti mi degistirirdim. Cünkü öyle durumda "rahat" konusamam ve bu terapiyi etkiler.
Bende terapistim beni gicik ederdi aslinda. Böyle acayip sakin sakin konusmasi, bazen tabi tam yaranin üstüne gitmesi. Hoslanmayi birakin bazen az icimden saydirmadim (Adamin hicbir sucu yok aslinda, sadece meslegini yapiyor, ama sen herseyle yüzlesirken bazen onu hedef aliyorsun öyle).
Gecmis olsun

Ayrica sizin bir derdiniz yok,kronik bir ahlaksizliginiz var sanki :) (konu gercek ise,boyle bir yasanmislik varsa sayet)
Bunu bir erkek yazsa gozu disarda oldugu icin linc ederiz.Evli barkli adamsin diyerek icten ice tiksiniriz.
Hem cinsimiz olmaniz benim icin durumu mesru kilmiyor,cok ayipladim sizi cidden.
Kadın psikiyatristime ilgi duyuyorum diyor iş arkadaşı komşusu değil demek ki psikolojik sorunları var ve kendisini anlayan kimseye anlayamadıklarını anlattığı birine rastlayinca böyle bir yanılsama yaşıyor bundan ibaret
Eğer bunu psikiyatristiyle paylaşsa durumu profesyonelce çözebilirler
Arkadaş da durumun farkında derdini paylaşmak istemiş getirin bana o adamı evlencem onunla dememiş

Nasıl insanlarsınız siz ya? Ne diziden feyz alması ne kadar saçma sapan cevaplar vermişsiniz. Ben burda söylediklerimi gelin onaylayın, beni alkışlayın mı dedim? Bi hoşlantı duyuyorum sadece ve evet geçici bunun da farkındayım ama şu anda kendimi çok suçlu hissediyorum bu duygularımla nasıl başa çıkabilirim diye birinizden bi yardım istedim. Böyle yargılayıcı olamazsınız ya.. Benim ortada yapmış olduğum bir şey bile yok. Evet tabiki düşüncesi bile kötü ama ya sadece bi sürelik duygu karmaşası bile olabilir. Merhameti sonsuz olan Rabbime sığınmak en güzeliymiş.. Kullar ne kadar büyük günahlar işlerse işlesin Allah tövbe edin tövbenizi kabul edeyim diyor, Settar adıyla kusurları kapatıyor ama yazıklar olsun ki içinizden biriniz bile anlamak yerine sadece yargıladınız. Çünkü siz meleksiniz siz kusursuzsunuz. Hiçbir günah işlemediniz.
Her neyse Allah razı olsun hepinizden. Mümkünse düşüncelerinizi de kendinize saklayın artık, bu kadar yeter.
Allah'ın güzel isimlerini kulların da idrak etmesi gerekir. Mesajınızı duzenlemissiniz, herhalde öncesinde daha fazla detay vardı. Bir kötülüğü veya bir günah işlediğiniz zaman, bundan başkasına bahsetmemek gerekir. Tövbesi yapılır, kimseye zarar vermesine izin vermeden ve kimseyle paylasilmadan üstü kapatılır. Siz buraya gelmiş, evli halinizle evli kişiye olan hislerinizi açıkça yazmış, size bunun yanlış olduğunu söyleyenlere de fetva dagitmissiniz. Ama asıl fetva size. Şeytana ve nefsimize asla tamamen sahip çıkamayız, bazen böyle yanılgılar olabilir. Ama gelip burada, psikiyatrristime aşık oldum ne yapayım demeyin. Seviyorsanız gidin sevişin mi diyelim? Yok efendim bana ters derseniz, eğilin secdeye af dileyip Allah'tan yardım dileyin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Kızlar herkese merhaba. Psikiyatristime karşı hoşlantı duyuyorum ne yapıcam ben :KK43:
Ben evliyim 4 yıllık ve doktorum da evli hatta ikinci evliliği ve 1 çocuğu oldu. Duygularıma bi türlü hakim olamıyorum. Kendisiyle görüşme yapıyoruz sizce sebebini söylemeden görüşmeyelim desem mi kendisine? Bi bahane uydursam. Allah aşkına birisi bana yardımcı olsun. Kendimden öyle utanıyorum ki. Çok büyük bi günah sonuçta evliyim hayır eşim de kötü birisi değil öyle problemlerimiz de yok ama işte ben bilmiyorum bilmiyorum ya...😞😞😞
Psikiyatriste gitmeyi birakin. Ya da değiştirin. Sonuç olarak doktor değiştirmek çok normal. Ama siz israrla gidiyorsaniz, ilgi duyuyorum diyerek kendinizi geri çekmiyorsaniz neresinden bakarsaniz bakin hatalisiniz. Eşinizin yuzune rahatca baka bilmek için, sadakatsiz bir eş unvanindan çikmak için uzaklaşmalisiniz. Kendinizi eşinizin yerine koyun. O ayni şeyi yapsa?

Nasıl insanlarsınız siz ya? Ne diziden feyz alması ne kadar saçma sapan cevaplar vermişsiniz. Ben burda söylediklerimi gelin onaylayın, beni alkışlayın mı dedim? Bi hoşlantı duyuyorum sadece ve evet geçici bunun da farkındayım ama şu anda kendimi çok suçlu hissediyorum bu duygularımla nasıl başa çıkabilirim diye birinizden bi yardım istedim. Böyle yargılayıcı olamazsınız ya.. Benim ortada yapmış olduğum bir şey bile yok. Evet tabiki düşüncesi bile kötü ama ya sadece bi sürelik duygu karmaşası bile olabilir. Merhameti sonsuz olan Rabbime sığınmak en güzeliymiş.. Kullar ne kadar büyük günahlar işlerse işlesin Allah tövbe edin tövbenizi kabul edeyim diyor, Settar adıyla kusurları kapatıyor ama yazıklar olsun ki içinizden biriniz bile anlamak yerine sadece yargıladınız. Çünkü siz meleksiniz siz kusursuzsunuz. Hiçbir günah işlemediniz.
Her neyse Allah razı olsun hepinizden. Mümkünse düşüncelerinizi de kendinize saklayın artık, bu kadar yeter.
Sen burdaki üç kuruşluk insanların ahlak kumkumalarinin fikrini onemseyip konu açarsan böyle yanıt alırsın. Aldatmıyorsun belli ki psikolojik sorunların var belki evliliğin kötü gidiyor ve sana normal davranıp empati yapan bir insan mesleği gereği bile olsa duygularının yön değiştirmesine sebep olmuş. Burdakiler e canını sıkma doktorunla paylaş yada utanıyorum diyorsan ondan başka doktor tavsiyesi al bu seferki kadın olsun tekrar doktor değiştirmek zorunda kalma

Bana göre bu ilginiz adama değil, yaklaşımına. Sizi anlayan, konuşan, gülümseyen, çözüm bulan, sakin konuşan, nabza göre şerbet veren, en kötü yanlarınızı anlattığınızda bile size kötü tepki vermeyen, sırdaş vb. Kaç tane erkek, pardon kaç tane insan var?

Adamın mesleği KBB olsa hani derim ki bu ilginiz adama. Ama, adım kadar eminim ki siz adamın mesleki açıdan duruşuna ilginiz.

Benim kuzenim çok ünlü bir uzman. Ennn sevdiğim kuzenim o mesela. Çünkü aynı yukardaki anlattığım model gibi.

Psikoloğum, doğrudur. :) Teşekkür ederim, terapötik görüşmelerde oldukça fazla rastlanılan bir durum bu. Terapötik görüşme normal, günlük görüşmelerden ve ilişkilerden çok daha farklı ilerler, kurulan bağ da farklıdır.

Psikolog veya psikiyatrist anladığım kadarıyla görüşme odasında farklı bir ilişki kurmaya çalışıyorlar ki danışan bunu terapi odası dışına da uygulasin gibi bisey anlamıştım ırvin yalom kitaplarında bilmem doğru mudur. Şimdi ve buradaya odaklanmak. Bazen kişiye anne baba gibi yaklasiyorsun bazen nefret ediyorsun bazen aşık olanlar çıkıyor.

Ben mesela annem babam kardeşim arkadaşlarım dahil insanlarla konuşurken 100 kere özür dileyen teşekkür eden gereksiz kasan fark etmez diyen aşırı kibarlık takıntılı biriyim ama bu hayatta sadece terapistime inanılmaz rahatım hatta kendimi ona karşı o kadar lakayt buluyorum ki inanamıyorum çok saygısız hissediyorum ona karşı ve anladım ki o benim görüşme odasında bu yanımı ortaya çıkarmaya çalışıyor ki dışarıda da bunu yavaş yavaş uygulayıp rahatlayabileyim...

Bence de psikiyatristinden hoşlanmak normal çünkü orası çok farklı bir yer farklı bi ilişki ve bu hoşlanmak değil gerçek bir şey de değil, çünkü günlük yaşamdaki gibi adami tanımıyoruz gozlemlemiyoruz kendimizi anlattığımız kişi o profesyonel bir terapist de bunu bilir kişisel almaz, bunun geçici bir his olduğunu ve farklı bir aşamaya işaret ettiğini bilir ama meslekten atılması gereken bir terapistse tabi kullanmaya yararlanmaya çalışır. Irvin yalomun divan ve diğer kitaplarından aklımda kalanlardan düşündüklerim bunlar, profesyonel biri olarak yanlışım varsa düzeltin :) ben de sizin gibi bunun gercek bi hoşlanma olmadığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Psikolog veya psikiyatrist anladığım kadarıyla görüşme odasında farklı bir ilişki kurmaya çalışıyorlar ki danışan bunu terapi odası dışına da uygulasin gibi bisey anlamıştım ırvin yalom kitaplarında bilmem doğru mudur. Bazen kişiye anne baba gibi yaklasiyorsun bazen nefret ediyorsun bazen aşık olanlar çıkıyor.

Ben mesela annem babam kardeşim arkadaşlarım dahil insanlarla konuşurken 100 kere özür dileyen teşekkür eden gereksiz kasan fark etmez diyen aşırı kibarlık takıntılı biriyim ama bu hayatta sadece terapistime inanılmaz rahatım hatta kendimi ona karşı o kadar lakayt buluyorum ki inanamıyorum çok saygısız hissediyorum ona karşı ve anladım ki o benim görüşme odasında bu yanımı ortaya çıkarmaya çalışıyor ki dışarıda da bunu yavaş yavaş uygulayıp rahatlayabileyim...

Bence de psikiyatristinden hoşlanmak normal çünkü orası çok farklı bir yer farklı bi ilişki ve bu hoşlanmak değil gerçek bir şey de değil, çünkü günlük yaşamdaki gibi adami tanımıyoruz gozlemlemiyoruz kendimizi anlattığımız kişi o profesyonel bir terapist de bunu bilir kişisel almaz, bunun geçici bir his olduğunu ve farklı bir aşamaya işaret ettiğini bilir ama meslekten atılması gereken bir terapistse tabi kullanmaya yararlanmaya çalışır. Irvin yalomun divan ve diğer kitaplarından aklımda kalanlardan düşündüklerim bunlar, profesyonel biri olarak yanlışım varsa düzeltin :) ben de sizin gibi bunun gercek bi hoşlanma olmadığını düşünüyorum.
Aaaa zaten yazmışsınız divanı 😍😍😍

Sizi dinliyor, sizinle ilgileniyor diye böyle hissetmiş olabilirsiniz. Sonuçta hepimiz en çok anlaşılmayı, değer görmeyi istiyoruz şu hayatta. Doktorunuzun bu yaklaşımı mesleği gereği o yüzden iyice kapılmadan bence de değiştirin.

Eşinizi aldatıyosunuz vs diye yorum yapanları şaşkınlıkla okudum. Terapi sürecinde bunlar oluşabilecek duygular. Psikiyatristiniz de bunu ilk kez duymayacaktır emin olun. Bu konuda kendinize kötü hissetmenize hiç gerek yok çünkü aslında aşk sandığınız şey öyle bir şey değil burdaki durumda. En sağlıklı olan bu duygularınızdan psikiyatristinize bahsetmeniz ve birlikte onları keşfetmeniz, kaynağınıza inmenizdir. Emin olun iyi bir psikiyatr sizi yargılamaz bununla ilgili.

Kızlar herkese merhaba. Psikiyatristime karşı hoşlantı duyuyorum ne yapıcam ben :KK43:
Ben evliyim 4 yıllık ve doktorum da evli hatta ikinci evliliği ve 1 çocuğu oldu. Duygularıma bi türlü hakim olamıyorum. Kendisiyle görüşme yapıyoruz sizce sebebini söylemeden görüşmeyelim desem mi kendisine? Bi bahane uydursam. Allah aşkına birisi bana yardımcı olsun. Kendimden öyle utanıyorum ki. Çok büyük bi günah sonuçta evliyim hayır eşim de kötü birisi değil öyle problemlerimiz de yok ama işte ben bilmiyorum bilmiyorum ya...😞😞😞
kadın yada erkek fark etmez ılk önce sadakat olmalı bunu kendinize yapabilirsiniz ama eşinize yapmayın

Bende okudum üzüldm yorumlara bellki duygusal bir boşlukta sin zaten öyle olmasa psikolog gitmezdin doktorunu değiştirirsen iyi olur birde düşüncelerini gerçeğe çevirmeye kalkışma kendi onurun için en başta sağlıklar dilerim

Hastalığınız ne acaba ? Psikiyatri servisinde yakınımı ziyarete gittiğimde hastalarin birkaçı doktoruna aşık olduklarını söylüyordu..mektup yazanımı ararsın,iltifat edip ilgi cekenimi fakat bu durumu doktorlar çok abes karşılamıyor genellikle hastalıklarıyla alakalı da oluyor.gecici yani.

Arkadaşım psikoloğa gidiyor ama kadın
O kendiyle ilgili de herhangi kötü birşey düşünürse muhakkak kendisiyle paylaşmasını söylemiş
Mesela kadın bişey demiş arkadaş çok farklı anlamış sonra arkadaşım söylemiş rahatsızlığını o birbirlerini yanlış anlamışlar .. hatta çok gülmüşler sonra...
valla ben de erkek bir psikoloğa gitsem aşık olabilirim çünkü çok normal sizi dinliyor anlıyor vakit ayırıyor ve siz zaten muhtemelen o ilgiyi görmediğiniz için ordasınız... yani aslında bu biraz hastalığın getirisi...
Aklınıza verdiğiniz paralar gelsin soğursunuz :)))))

yahu paranıza yazık başka bir doktora geçin,bayan olsun :)

Back
X