• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikiyatriye gidiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

krgzzynp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
554
228
53
32
Arkadaşlar psikiyatriye gitörye karar verdim. Bu saplantılı, bağımlı halimden kurtulmak istiyorum. Normal sağlıklı insanlar gibi ayrılığı kabullenmeyi, kendimi değerli hissetmeyi istiyorun.
Sıkıntım şu ki doktorla konuşmaya çok utanıyorum. Ne diyeceğim ben bağımlıyım saplantılıyım hayatımda biri var ayrılsa da kabullenemiyorum mu diyeceğim? Derdin bu mu der gibi bakar diye korkuyorum. Psikolog yardımı da isteyebilir miyim? Gidenler var mı? Nasıl anlatabilirim derdimi arkadaşlar?

Arkadaşlar psikiyatriye gitörye karar verdim. Bu saplantılı, bağımlı halimden kurtulmak istiyorum. Normal sağlıklı insanlar gibi ayrılığı kabullenmeyi, kendimi değerli hissetmeyi istiyorun.
Sıkıntım şu ki doktorla konuşmaya çok utanıyorum. Ne diyeceğim ben bağımlıyım saplantılıyım hayatımda biri var ayrılsa da kabullenemiyorum mu diyeceğim? Derdin bu mu der gibi bakar diye korkuyorum. Psikolog yardımı da isteyebilir miyim? Gidenler var mı? Nasıl anlatabilirim derdimi arkadaşlar?
Sıkıntı neyse anlatacaksınız , sızın gıbı kac kısı dınlıyorlar doktorlar hergun

ne hissediyorsan onu anlat utanmadan açık açık
anormal görme kendini durum geçici
grip olmak gibi düşün

Basta direkt psikiyatra değil psikologa gitmeniz daha sağlıklı olur. Seans ve test ardından psikiyatrik destege ihtiyacınız olduğuna karar verirse o sizi yönlendirir.

Kendinizi anlatırken de çekinmenize gerek yok; psikolog da olsa psikiyatr da, size yardım etmek için oradalar, yargılamak için değil ^^

İçini rahatlatacaktır emin ol, kaç yaşındasın bilmiyorum ama gençlikte çoğunlukla böyle saplantılı sevgiler yaşıyoruz ama ilerde göreceksin her şey zamanla unutuluyor.

Ben bağımlıyım, saplantılıyım diye niye diyesiniz psikiyatriste? Teşhisi koyacak olan siz değilsiniz, doktorun kendisi. Siz sadece ne hissettiğinizi anlatacaksınız. Ayrıca o insanların meslekleri bu, psikolojik olarak yardıma ihtiyacı olanlara yol göstermek... Ne sorunlarla uğraşıyorlar, bir kendinize has mı sanıyorsunuz bu durumları ki, sizi yadırgasınlar? Kaldı ki yeryüzünde türünün tek örneği bir vaka da olsanız, hiçbir psikolog&psikiyatrist sorununuzu yadırgayıp, küçümsemez. (mesleğini hakkıyla yapamayan bir dangalağa denk gelmediğiniz sürece) İşleri yargılamak değil, kendinizi anlamanıza yardımcı olup, yol göstermek zira. Rahat olun biraz.

Utanmaya gerek yok onların şahit olduğu birçok olaylar karşısında alışmışlardır kimseyi ayıplamazlar bağımlılık derken bir insansa bu kişi unutma o hayatında yokkende hayatını yaşıyordun onun yokluğuna alışırsın biz insanlar yokluğada varlığada çabuk alışıyoruz onsuz yapamam deme hem seni sevmeyen saygı göstermeyen gitsin zaten bi zahmet ....

onların gorevi seni yönlendirmek değil
bu yuzden yargilamazlar da..
dogru soruları kendine yoneltmen ve kendi doğrunu bulman için ordalar..
sakin ol ve kendini seviyorsan git konus :)

Basta direkt psikiyatra değil psikologa gitmeniz daha sağlıklı olur. Seans ve test ardından psikiyatrik destege ihtiyacınız olduğuna karar verirse o sizi yönlendirir.

Kendinizi anlatırken de çekinmenize gerek yok; psikolog da olsa psikiyatr da, size yardım etmek için oradalar, yargılamak için değil ^^
Devlet hastanesine gidiyorum. O yüzden önce psikiyatr görüyor gerek duyarsa psikologa gönderiyor. Ben psikolog desteği de isteyeceğim.

Ben bağımlıyım, saplantılıyım diye niye diyesiniz psikiyatriste? Teşhisi koyacak olan siz değilsiniz, doktorun kendisi. Siz sadece ne hissettiğinizi anlatacaksınız. Ayrıca o insanların meslekleri bu, psikolojik olarak yardıma ihtiyacı olanlara yol göstermek... Ne sorunlarla uğraşıyorlar, bir kendinize has mı sanıyorsunuz bu durumları ki, sizi yadırgasınlar? Kaldı ki yeryüzünde türünün tek örneği bir vaka da olsanız, hiçbir psikolog&psikiyatrist sorununuzu yadırgayıp, küçümsemez. (mesleğini hakkıyla yapamayan bir dangalağa denk gelmediğiniz sürece) İşleri yargılamak değil, kendinizi anlamanıza yardımcı olup, yol göstermek zira. Rahat olun biraz.
İşte meselede ben birini sevdim ondan kopamıyprum istenmediğimi bile bile devam etmek istiyorum diye anlatmak.. Bu beni çok utandırıyor. O yüzden direkt bağınlıyım saplantılıyım demek işime geliyor sanırım. Ama haklısınız da teşhisi o koymalı. Bir şekilde anlatacağım mecbur

onların gorevi seni yönlendirmek değil
bu yuzden yargilamazlar da..
dogru soruları kendine yoneltmen ve kendi doğrunu bulman için ordalar..
sakin ol ve kendini seviyorsan git konus :)
Şimdi ilk olarak psikiyatr a gittiğim için konuşmalık ortam olmuyor orada. Kısa kısa anlatıp hemen bir ilaç veriyorlar. Önceki doktorumda öyle olmuştu.

Ablacigim bence siz bir terapiste gidin once. Guzelce konusmaya anlatmaya ihtiyaciniz var sanki. Isterseniz buraya da bir konu acin, belki rakatlarsinzi.

once psikologa gitseydiniz o gerekli görürse zaten psikiyatriste sevk ederdi
Şimdi şöyle devlet hastanesinde psikoloğa sıra almak diye bir şey yok. Psikiyatra sıra alabiliyoruz . dediğiniz psikoloğa gitmek için para gerekiyor. Özel yani. Devlette psikiyatr psikoloğa gönderiyor.

Ablacigim bence siz bir terapiste gidin once. Guzelce konusmaya anlatmaya ihtiyaciniz var sanki. Isterseniz buraya da bir konu acin, belki rakatlarsinzi.
Ben buraya milyon konu açtım. İnsanlar da benden bıktı. Desteğe ihtiyacım olduğu söylendi haklı olarak.

Allah yardımciniz olsun. Herkesin derdi farkli bu nedenle utanilacak bir sey yok. Soyleyin acıkça. Ben de cok gittim ilaç kullandim ama benim sıkıntım farkliydı. Hic garipsemez rahat olun

Merhaba, ben artık fiziksel olarak rahatsız etmeye başlayan sıkıntılarım için stres gibi arkadaşlarımın gazıyla (defalarca alıp iptal ettim randevuyu rutin dışına çıkmaktan çok korkuyorum) gittim. Yarım saat kadar konuştuk psikiyatrla, anlattım çok endişeliydim ne diyeceğim diye sabaha kadar kurdum aklımda uyuyamadım, yazmıştım anlatamam diye onları gösterdim. Panikten ağlamaya da başlayınca anladı zaten o kadar çok insan görüyorlar ki günde gözünüzden anlamaları muhtemel. Yalnız psikolog ve psikiyatr farkını bilmekte fayda var. Psikologlar ruh hastalıklarının kaynağının ruh olduğu düşüncesiyle yola çıkıyorlar, psikiyatrlar ise fiziksel olduğunu düşünerek. Bu yüzden psikiyatrların ilaç yazma yetkisi var. 2 randevu sonrasında Yeme bozukluğu, anksiyete ve okb teşhisi koydu, antidepresan kullanmaya başladım. Üzerimde toprakla geziyor gibiydim elimiz kolumuz ağrıyorsa doktora gitmekten çekinmiyoruz değil mi? Düşüncelerimizde bozukluk hissediyorsak da çekinmemeliyiz, hiçbir farkı yok çünkü.

Allah yardımciniz olsun. Herkesin derdi farkli bu nedenle utanilacak bir sey yok. Soyleyin acıkça. Ben de cok gittim ilaç kullandim ama benim sıkıntım farkliydı. Hic garipsemez rahat olun
Ben de gittim bir kez. Doktor direkt ilaç verdi. Ama benim konuşmaya da ihtiyacım vardı yarıda bıraktım ilacı. Doktor değişmiş, herkes memnun. Bu kez de pişman olmam umarım

Back
X