• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolog beni mi suçluyor?

Aile terapistinin anlamı "bizden karı koca olur, ama ulaştırilmaya ihtiyacımız var" değil mi? Aldatılan biri barışmak istemiyorsa direk mahkemeye gitmeli. Unutmak için terapi almalı diye düşünüyorum.

Çift seansları zordur. Taraflar genelde haklı çıkmak için oradadır. Ama terapist hakem değildir. Terapist, çiftlerin birbirlerini dinlemesini ve tarafların kendini anlatabilmesini ve ondan sonra evlilikleri ile ilgili nihai kararı kendilerinin vermesini destekler.
Her terapist öyle olsa keşke. Olması gereken bu ama uygulamada çeşit çeşit.

Terapist sizin arkadaşınız değil. Ya da toplum normlarına göre cevaplar vermek zorunda değil. Seans odası da mahkeme salonu değil orada sen haklısın sen haksızsın gibi bir diyalog geçmez. Amaç birbirinizin penceresinden bakabilmek ve sorunların kaynağını bulmak. Terapist boşan ya da barış da demez. Sizin en sağlıklı kararı bulmanızı sağlar. Ayrıca terapistle ilgili problemlerinizi onunla paylaşmalısınız ve direkt sormalısınız. Yoksa düzgün sonuç alamazsınız.

Boşanma aşamasındayım aile terapisine gidiyorum. Geçmiş konuma bakabilirsiniz. Ben kafamda netlestirmek istediğim için en az zararla bu işten çıkmak istediğim için gidiyorum çünkü çok çok zor bi süreç..

Psikoloğa ısrarla diyorum ki bu adamın karakteri bu. Yani karşısına dünyanın en güzel kadınını koyun yine aldatirdi bence bu benimle ilgili degil diyorum. Bana diyor ki bi yerde bi yanlış varsa iki tarafın da hatası vardır.. Bu ne demek? Diğer sorunlarda tamam ama ihanette nasıl böyle olabilir ki? Haklı mı haksız mı o kadar düşündüm ki kaç gündür. Kendime haksızlık ediyorum gibi geliyor tamam iletişim sorunumuz vardı (varmış yani) orda kendimi elestirebilirim belki. Ama ihanette..

Ya da şunu mu demek istiyor eşim biraz daha duvar ören taraf bundan dolayı onu açmak için mi söylüyor? Kurtarilmicak bir durumunuz yok falan diyor iyice kızdım içten içe. Dayanamadım dedim yani bu küçük bir mevzu değil yapılabilecek en büyük kötülük bence. Bu mesele böyle tamam olmuş bi hata der gibi kapanmamalı dedim. Sürekli eşimin tarafını tutuyor gibi hissediyorum normal mi bu?

Eşim su an ben değişmek istiyorum böyle bi hayat istemiyorum boşanmak istemiyorum tavırlarında. Onun tavırlarından dolayı mı bana yöneliyor anlayamadım ama kendimi çok kötü hissediyorum şu an :KK43:
Halbuki ben terapiden kafamın daha da netlesmesini ve evet bunun sizinle alakası yok eşinizin karakteri bu ve aldatmış demesini bekliyordumr sanırım..
Moralim bozuk gerçekten cenderenin içinden cikiyim derken daha çok içine girdim gibi oldu. Nasıl dusunmeliyim bilmiyorum. Sizce yanlış mi düşünüyorum ?
Psikologun demek istediği, sen kocana ilgili, sevgili , olsaydın ,cinsel açıdan onu hiç reddetmeseydin iş buralara gelmezdi.

bu adam bunları farklı bi kadında aramazdi, seninde kendini değiştirip tekrar denemeniz gerekir, kendine öz eleştiri yap , cinsellik evlilikte % 80, %90 civarı çok önemlidir. Dişil enerjin yüksek olsun, bakımsız, suratı asık, dır dır eden huysuz kadın olma . Seninde hataların çok.

Psikologun demek istediği, sen kocana ilgili, sevgili , olsaydın ,cinsel açıdan onu hiç reddetmeseydin iş buralara gelmezdi.

bu adam bunları farklı bi kadında aramazdi, seninde kendini değiştirip tekrar denemeniz gerekir, kendine öz eleştiri yap , cinsellik evlilikte % 80, %90 civarı çok önemlidir. Dişil enerjin yüksek olsun, bakımsız, suratı asık, dır dır eden huysuz kadın olma . Seninde hataların çok.
Seks kölesi mi bu kadın da reddetmeyecek!

Boşanma aşamasındayım aile terapisine gidiyorum. Geçmiş konuma bakabilirsiniz. Ben kafamda netlestirmek istediğim için en az zararla bu işten çıkmak istediğim için gidiyorum çünkü çok çok zor bi süreç..

Psikoloğa ısrarla diyorum ki bu adamın karakteri bu. Yani karşısına dünyanın en güzel kadınını koyun yine aldatirdi bence bu benimle ilgili degil diyorum. Bana diyor ki bi yerde bi yanlış varsa iki tarafın da hatası vardır.. Bu ne demek? Diğer sorunlarda tamam ama ihanette nasıl böyle olabilir ki? Haklı mı haksız mı o kadar düşündüm ki kaç gündür. Kendime haksızlık ediyorum gibi geliyor tamam iletişim sorunumuz vardı (varmış yani) orda kendimi elestirebilirim belki. Ama ihanette..

Ya da şunu mu demek istiyor eşim biraz daha duvar ören taraf bundan dolayı onu açmak için mi söylüyor? Kurtarilmicak bir durumunuz yok falan diyor iyice kızdım içten içe. Dayanamadım dedim yani bu küçük bir mevzu değil yapılabilecek en büyük kötülük bence. Bu mesele böyle tamam olmuş bi hata der gibi kapanmamalı dedim. Sürekli eşimin tarafını tutuyor gibi hissediyorum normal mi bu?

Eşim su an ben değişmek istiyorum böyle bi hayat istemiyorum boşanmak istemiyorum tavırlarında. Onun tavırlarından dolayı mı bana yöneliyor anlayamadım ama kendimi çok kötü hissediyorum şu an :KK43:
Halbuki ben terapiden kafamın daha da netlesmesini ve evet bunun sizinle alakası yok eşinizin karakteri bu ve aldatmış demesini bekliyordum sanırım..
Moralim bozuk gerçekten cenderenin içinden cikiyim derken daha çok içine girdim gibi oldu. Nasıl dusunmeliyim bilmiyorum. Sizce yanlış mi düşünüyorum ?
İlişkide karşılıklı hatalar olabilir ama ihanete uğramış olmak sizin hatanız olmuyor. Guvensizlikle bı evlilik yürümez zaten. Şuan kendinizi kandırıp benimde hatalarım oldu der devam edersiniz yarın en ufak bi şüpheye düşünce başa dönersiniz. Psikolog öznel yaklasmiyor her açıdan değerlendirip size sunuyor kararı verecek olan sizsiniz onlar buna müdahale edemez ya da sizin adınıza karar veremez.

Bu durumda evlilik içinde kadın cinsel obje olmuyor mu bana öyle geliyor. Adam kafasına göre davranacak aman gözü dışarı kaymasin diye her istediğinde kadın tamam kocacimmmm diyip gönlünü hoş edecek adam işi bitince ilgisizligine iletisimsizligine devam edecek.. bu durumda kadınlara haksızlık edildiğini düşünüyorum.

Evet cinsellik büyük ölçüde etkiliyor ama diğer konularda karşılıklı anlaşıp mutlu olmak gerekiyor ki cinsellikte problemsiz ilerleyebilsin.

( Konunun ekstra dışında benim genel fikrim sizi eleştirmek için yazmadım konu sahibinin öteki yazilarini bilmiyorum siz ona yönelik eleştirdiniz muhtemelen )

Halbuki ben terapiden kafamın daha da netlesmesini ve evet bunun sizinle alakası yok eşinizin karakteri bu ve aldatmış demesini bekliyordum sanırım..
Çift terapisini bilmiyorum fakan dört ayrı psikologa gittim. Aynı dersleri görem dört psikolog benim sorunumu yaklaşımları o kadar apayrıydı ki. Diyeceğim netleşmek istiyorsanız BENCE başka bir psikoloğa ya da Aile terapisine daha gidin.
Sürecinizi Allah kolaylaştırsın en hayırlı şekilde sonuçlansın inşallah.
Sevgiler.

O kadar bilimlik gelmiyor bana diyorum işte.herkesin bildiği genel geçer şeyleri söylüyorlar.öyle bilim bilim diye bağıran birşey yok ortada.kimse hayatın sırrını falan çözememiş şu vakte kadar.kimsenin de kimsenin kafa yapısını değiştirebildiği görmedim şu yaşa kadar.
Hayatın sırrını çözebilmiş tek kişi var sen. Pandora’nın kutusu bir sen iki.

Ya eski konuymuş ama (umarım boşanmışsınızdır bu arada..)
Lütfen abuk subuk insanların sırf duvarda diploma gördünüz diye lafını dinlemeyin. Terapist "etik olarak" taraf tutamaz. Herhangi bi terapide, içinize sinmeyen en ufak bir şey olduğunda lütfen hemen terapiyi bırakın ve başka uzman arayışına girin.

Ayrıca, "aldatılma" meselesi, aldatanla ilgilidir. Aldatılanla değil.
Aynı şiddet gibi. Şiddetin "haklı" bahanesi olmayacağı gibi, aldatmanın da olmaz. Aldatılanda hata aramak, "kurban suçlama"ya girer (bkz. victim blaming)

Ya eski konuymuş ama (umarım boşanmışsınızdır bu arada..)
Lütfen abuk subuk insanların sırf duvarda diploma gördünüz diye lafını dinlemeyin. Terapist "etik olarak" taraf tutamaz. Herhangi bi terapide, içinize sinmeyen en ufak bir şey olduğunda lütfen hemen terapiyi bırakın ve başka uzman arayışına girin.

Ayrıca, "aldatılma" meselesi, aldatanla ilgilidir. Aldatılanla değil.
Aynı şiddet gibi. Şiddetin "haklı" bahanesi olmayacağı gibi, aldatmanın da olmaz. Aldatılanda hata aramak, "kurban suçlama"ya girer (bkz. victim blaming)
Haklısınız. Taraf tutnamalı. Benim gittiğim de sözde aile terapisti ve psikiyatristti. Eşimin tarafını tutarak kötü olan ilişkimizi daha kötü yaptı. Eşim de onun tarafını tuttuğu için psikiyatrist bile beni haklı gördü deyip burnundan kıl aldırmadı.

Back
X