• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolog beni mi suçluyor?

Boşanma aşamasındayım aile terapisine gidiyorum. Geçmiş konuma bakabilirsiniz. Ben kafamda netlestirmek istediğim için en az zararla bu işten çıkmak istediğim için gidiyorum çünkü çok çok zor bi süreç..

Psikoloğa ısrarla diyorum ki bu adamın karakteri bu. Yani karşısına dünyanın en güzel kadınını koyun yine aldatirdi bence bu benimle ilgili degil diyorum. Bana diyor ki bi yerde bi yanlış varsa iki tarafın da hatası vardır.. Bu ne demek? Diğer sorunlarda tamam ama ihanette nasıl böyle olabilir ki? Haklı mı haksız mı o kadar düşündüm ki kaç gündür. Kendime haksızlık ediyorum gibi geliyor tamam iletişim sorunumuz vardı (varmış yani) orda kendimi elestirebilirim belki. Ama ihanette..

Ya da şunu mu demek istiyor eşim biraz daha duvar ören taraf bundan dolayı onu açmak için mi söylüyor? Kurtarilmicak bir durumunuz yok falan diyor iyice kızdım içten içe. Dayanamadım dedim yani bu küçük bir mevzu değil yapılabilecek en büyük kötülük bence. Bu mesele böyle tamam olmuş bi hata der gibi kapanmamalı dedim. Sürekli eşimin tarafını tutuyor gibi hissediyorum normal mi bu?

Eşim su an ben değişmek istiyorum böyle bi hayat istemiyorum boşanmak istemiyorum tavırlarında. Onun tavırlarından dolayı mı bana yöneliyor anlayamadım ama kendimi çok kötü hissediyorum şu an :(
Halbuki ben terapiden kafamın daha da netlesmesini ve evet bunun sizinle alakası yok eşinizin karakteri bu ve aldatmış demesini bekliyordum sanırım..
Moralim bozuk gerçekten cenderenin içinden cikiyim derken daha çok içine girdim gibi oldu. Nasıl dusunmeliyim bilmiyorum. Sizce yanlış mi düşünüyorum ?
Bana kalırsa bu bu psikolog işleri tam bir saçmalık.hiçbir halta yaradıklarını da düşünmüyorum.yaramadığı gibi bemce söyledikleri de yanlış. Gitme boşver.derdini bize ya da yakın arkadaşına anlat.daha faydalı.boşu boşna dünyanın parasını kazanıyorlar.bu ilişki meseleleri de çok kişisel zaten.sana çok büyük olan ona küçüktür, ya da tam tersi.empati yapılabilecek konular değil bence.

Bana diyor ki bi yerde bi yanlış varsa iki tarafın da hatası vardır.. Bu ne demek?
Bu kesinlikle doğru ama hatanın karşılığı ihanet olmamalı o onun karaktersizliğini gösteriyor terapist erkek mi isterseniz başka bir uzmana daha gidin. İhaneti affetmeyebilirsiniz üstelik çocuk yokken bu kadar en ufak hatalarda aldatmaya giden bir adam çocuk olunca siz bir süre ona karşı yetersiz kalınca kadin kadın gezecek mi bu adam şans vermek istiyorsanız bir şans verin ama hata her iki tarafta da oluyor tek taraflı değil bunu unutmayın

Bana kalırsa bu bu psikolog işleri tam bir saçmalık.hiçbir halta yaradıklarını da düşünmüyorum.yaramadığı gibi bemce söyledikleri de yanlış. Gitme boşver.derdini bize ya da yakın arkadaşına anlat.daha faydalı.boşu boşna dünyanın parasını kazanıyorlar.bu ilişki meseleleri de çok kişisel zaten.sana çok büyük olan ona küçüktür, ya da tam tersi.empati yapılabilecek konular değil bence.
Off çok yanlış bir mesaj toplumu lütfen böyle yönlendirmeyin bize anlat derdini nedir buradan bin kafadan ses çıkıyor bilgisi olan olmayan herkes konuşuyor çokkk yanlış

Tamam kimse mükemmel değildir, her evlilikte hepimizin hatası mutlaka olur ama aldatmanın bir bahanesi, gerekçesi, sebebi vs yoktur. Aldatmak aldatmaktır. Aldatan insanlar yaptıkları hatayı yumuşatmak için suçu başkasına atma eğilimi gösterirler zaten. "Evet ya aldattım, sana sebep mi lazım? Benim karakterim bu." Diyen insan binde birdir. Gerisi hep salya sümük, beni affet bir daha olmayacaklarla, yeminlerle fln geçer. Bu bi karakter bozukluğundan kaynaklandığı için de affedilse bile genelde aynı şekilde aldatan kisi bu davranısını tekrar eder.

Psikoloğunuz da iyi polisi oynuyor olabilir. Yarın bir gün boşanıp sonra da pişman olan ve psikologunun kapisina gidip senin yuzunden bosandik diyen bir sürü insan vardır. Zaten hiç bir psikolog da bosan ya hak ediyor, donuna kadar al da öyle bosan demez; onu dese dese avukatlar söyler.
Eee o riski alamıyorsa o zaman psikologluk yapmayacak.havadan dünyanın parasına konmayı biliyorlar.hiç de bir etkisi olduğunu düşünmüyorum şu psikolog işlerinin.haa çok uçuk kaçık, kimseyle dertleşemeyeceğin şeyler yaşamışsındır anlatacak adam oluyor.ama sana en ufak katkisi yok bence.bir de senelerde bir sürü ek eğitimlerle, yüksek lisanslarla falan okutuyorlar bu adamları.full israf.herkesin olayları yorumlama şekli ve hayata bakış açısı çok çok farklı.bu durumu hiçbir psikolog değiştiremez ki.kime göre neye göre doğru düşünce ?

Off çok yanlış bir mesaj toplumu lütfen böyle yönlendirmeyin bize anlat derdini nedir buradan bin kafadan ses çıkıyor bilgisi olan olmayan herkes konuşuyor çokkk yanlış
Bana kalırsa dedim ne diyeyim ki.ücretler hizmeti hiç ama hiç karşılamıyor bence.

Aldatılan birine "senin de hatan var" diyen psikoloğa gitmezdim sanırım. Bütün suçu eşinize atarsa evliliğe devam edeceksiniz sanırım.
Aslında tam tersini düşünse devam edebilmesi lâzım.böylesi ters oluyor asıl.bu arada herkesin hayat bakışı, dinamikleri, istekleri, imakanları farklı.aldatmayı affetmek bizim ülkede aşırı tepkiyle karşılandığı için bu kadıncağızlar da nereden ne bahane yakalasam da hem etrafı hem kendimi az da olsa ikna edebilsem diye çırpınıp duruyorlar.isteyen affetsin, isteyen affetmesin bize ne.illa onursuz, gurursuz, kendine saygısız mı olması gerekiyor.o kadına göre affedilemeyecek birşey değil demek ki. Ya da başka çekinceleri var hayata karşı.ya da adamın pozitif özellikleri daha ağır basıyor. Ya da kadın acı çekmekten zevk alıyor.ya da aldatmanın kötü birşey olduğunu bile düşünmüyor.toplumda bu aşırı abartılı tepkiler bu yüzden hatalı.

Eee o riski alamıyorsa o zaman psikologluk yapmayacak.havadan dünyanın parasına konmayı biliyorlar.hiç de bir etkisi olduğunu düşünmüyorum şu psikolog işlerinin.haa çok uçuk kaçık, kimseyle dertleşemeyeceğin şeyler yaşamışsındır anlatacak adam oluyor.ama sana en ufak katkisi yok bence.bir de senelerde bir sürü ek eğitimlerle, yüksek lisanslarla falan okutuyorlar bu adamları.full israf.herkesin olayları yorumlama şekli ve hayata bakış açısı çok çok farklı.bu durumu hiçbir psikolog değiştiremez ki.kime göre neye göre doğru düşünce ?
Ferhans ne diyorsun anam ya. Psikologları herkese aynı tavsiyeyi veren yaşam koçlarıyla karıştırdın herhalde. Bilim insanı karşındaki, oturduğun yerden israf ehe katkısız ehe boş ehe diye konuşmak ne kolay

Gittiği psikolog değil, evlilik terapisti. Zaten evlilik terapistinin olayı o, evlilikte kurtarılabilir ne varsa ona odaklanır. Çünkü çift olarak gidiyorsan zaten amacın evlilik kurtarmaktır, boşanmaya ikna olmak değil. Terapist de bunun üzerine yol çizer.

Ferhans ne diyorsun anam ya. Psikologları herkese aynı tavsiyeyi veren yaşam koçlarıyla karıştırdın herhalde. Bilim insanı karşındaki, oturduğun yerden israf ehe katkısız ehe boş ehe diye konuşmak ne kolay
O kadar bilimlik gelmiyor bana diyorum işte.herkesin bildiği genel geçer şeyleri söylüyorlar.öyle bilim bilim diye bağıran birşey yok ortada.kimse hayatın sırrını falan çözememiş şu vakte kadar.kimsenin de kimsenin kafa yapısını değiştirebildiği görmedim şu yaşa kadar.

Gittiği psikolog değil, evlilik terapisti. Zaten evlilik terapistinin olayı o, evlilikte kurtarılabilir ne varsa ona odaklanır. Çünkü çift olarak gidiyorsan zaten amacın evlilik kurtarmaktır, boşanmaya ikna olmak değil. Terapist de bunun üzerine yol çizer.
Eee demek ki herkese basmakalıp laflar söylüyor o zaman.göz boyama gibi oluyor.kurtarılamayacak birşey görmüyorum falan filan.eee yaa kurtarılamayacak birşeyse onu da söyleyecek mi bakalım.

Eee demek ki herkese basmakalıp laflar söylüyor o zaman.göz boyama gibi oluyor.kurtarılamayacak birşey görmüyorum falan filan.eee yaa kurtarılamayacak birşeyse onu da söyleyecek mi bakalım.
Söylüyor evet, evlilik terapisinin amacı evliliği kurtarmak değil temelde, sağlıksız bir evlilikse sağlıklı bir ayrılık için de destek oluyor

Aslında tam tersini düşünse devam edebilmesi lâzım.böylesi ters oluyor asıl.bu arada herkesin hayat bakışı, dinamikleri, istekleri, imakanları farklı.aldatmayı affetmek bizim ülkede aşırı tepkiyle karşılandığı için bu kadıncağızlar da nereden ne bahane yakalasam da hem etrafı hem kendimi az da olsa ikna edebilsem diye çırpınıp duruyorlar.isteyen affetsin, isteyen affetmesin bize ne.illa onursuz, gurursuz, kendine saygısız mı olması gerekiyor.o kadına göre affedilemeyecek birşey değil demek ki. Ya da başka çekinceleri var hayata karşı.ya da adamın pozitif özellikleri daha ağır basıyor. Ya da kadın acı çekmekten zevk alıyor.ya da aldatmanın kötü birşey olduğunu bile düşünmüyor.toplumda bu aşırı abartılı tepkiler bu yüzden hatalı.

Yoo affedene kimse bir şey demiyor. Affettikten sonra konuyu kapatmayıp hala daha o konuyu gündeme getirmesini eleştiriyoruz. Bir konu kapandıysa daha açılmamalı. Açılıyorsa bu durum atlatılamamıştır ve boşanmak gerekir.

Sen de zamanında gitseydin otu b.ku kıskanmazdın böyle Ferho. 😂 Şimdi de insanların mesleği ile kazandığı parayı mı kıskandın ne oldu?

Psikoloğa tek giderseniz boşanıyorum yada boşandm derseniz farklı bi yaklasım olur aile terapisi gbi giderseniz farklı… ne bekliyodunuz anlamadm bosanma sürecinde gittiğimde bana sordugu ilk soru bosanmak istediğinize emin misiniz? Şans vermek istemiyo musunuz? Hayır demiştim ozmn haritamızı ona göre çizeceğiz demişti.. siz danısanı değilsiniz suan eşinizde danısanı…tabi ki bişeyşeri düzeltebilmek adına yoklamalar yapıp olup plmayaxagını görmenizi saglayacak..
ya yalnız gidin ama karar vermek için gidilmez psikologa.. verilen kararın sizde yarattıgı yada bırakacagı etkiler üzerine yardm almak için gidilir

Söylüyor evet, evlilik terapisinin amacı evliliği kurtarmak değil temelde, sağlıksız bir evlilikse sağlıklı bir ayrılık için de destek oluyor
Hah işte benim amacım buydu. Sağlıksız toksik bi ilişkinin içindeyim çünkü bunu yaşamak çok zor yaşayan bilir ayrılmak da bi o kadar zor onu da yaşayan bilir. Kopma noktasına geldim zaten ben artık.
Yani arkadaşlar dediğiniz gibi ben barışma amacıyla gitmiyorum. Terapiste sadece barışma amacıyla gidilmiyor. Hatta bu işi kafamda cözdükten sonra da bireysel olarak devam etmeyi düşünüyorum.
Ayy çok teşekkür ederim şu yazdığınız mesaj için.

Boşanma aşamasındayım aile terapisine gidiyorum. Geçmiş konuma bakabilirsiniz. Ben kafamda netlestirmek istediğim için en az zararla bu işten çıkmak istediğim için gidiyorum çünkü çok çok zor bi süreç..

Psikoloğa ısrarla diyorum ki bu adamın karakteri bu. Yani karşısına dünyanın en güzel kadınını koyun yine aldatirdi bence bu benimle ilgili degil diyorum. Bana diyor ki bi yerde bi yanlış varsa iki tarafın da hatası vardır.. Bu ne demek? Diğer sorunlarda tamam ama ihanette nasıl böyle olabilir ki? Haklı mı haksız mı o kadar düşündüm ki kaç gündür. Kendime haksızlık ediyorum gibi geliyor tamam iletişim sorunumuz vardı (varmış yani) orda kendimi elestirebilirim belki. Ama ihanette..

Ya da şunu mu demek istiyor eşim biraz daha duvar ören taraf bundan dolayı onu açmak için mi söylüyor? Kurtarilmicak bir durumunuz yok falan diyor iyice kızdım içten içe. Dayanamadım dedim yani bu küçük bir mevzu değil yapılabilecek en büyük kötülük bence. Bu mesele böyle tamam olmuş bi hata der gibi kapanmamalı dedim. Sürekli eşimin tarafını tutuyor gibi hissediyorum normal mi bu?

Eşim su an ben değişmek istiyorum böyle bi hayat istemiyorum boşanmak istemiyorum tavırlarında. Onun tavırlarından dolayı mı bana yöneliyor anlayamadım ama kendimi çok kötü hissediyorum şu an :KK43:
Halbuki ben terapiden kafamın daha da netlesmesini ve evet bunun sizinle alakası yok eşinizin karakteri bu ve aldatmış demesini bekliyordum sanırım..
Moralim bozuk gerçekten cenderenin içinden cikiyim derken daha çok içine girdim gibi oldu. Nasıl dusunmeliyim bilmiyorum. Sizce yanlış mi düşünüyorum ?
Demek istemisti.Aldatilmissiniz aldatmasın önce eşinize nasıl davrandinzi ?

Aslında tam tersi. Yani kendimi iyi hissedicem sanırım. Çünkü bu benim sorunum değil bu bi karakter problemi ben hep böyle düşündüm düşünüyorum.
Aslında mesele affetmek değil mesele şu, bu iş bittiğinde ben soru işaretleriyle ortada kalmak istemiyorum.
Zaten şu an güçlü durmaya çalışıyorum zorlanıyorum iyi değilim. Psikolog bunu dedi hepten yıkıldım.
Şu an kendimi tam da ifade edemiyorum çok kötü bi ruh hali içindeyim çünkü.
Hangi soru işaretleri? Aldatılmışsınız, affedersiniz ya da affetmezsiniz. Emin olmadığımız noktalarda soru işareti kalır, sizin olay çok net - açık.

Karakter sorunu, dünyanın en güzel kadını da olsa aldatır falan burası sizi ilgilendirmiyor artık. Eşinizin varlığını da unutun bir an. Ben bu durumla devam edebilir miyim edemez miyim noktasındasınız şu an.

Ayrıca anlayamadım çift terapisi mi yoksa sadece siz mi? Eşinizin durumu da masaya yatırılıyor. Değişecek düzelecek çabalıyor vs. Sizin için bir anlam ifade ediyor mu artık bunlar? Aldatılma olmasa boşanmanın nedenleri araştırılır, her iki tarafa da yanlışları söylenir düzeltilmeye çalışılır falan. Siz aldatılmışsınız ve kafanızda bitirmişsiniz. Normalde size yoğunlaşılması gerekmez mi? Bu işi ne kadar uzatırsanız zararı size olur. 3'e kadar sayıp yara bandını öyle çekeceğim değil, 1 der demez çekin koparın.

Terapistin dediği doğru mu peki? aldatılan birine iki taraflıdır denir mi?
Calci bağlamında bakmak lazım olaya bir de iki kişi de evliliği kurtarmak istiyorsa aldatılma olayından sonra bile kurtarılabilir, konu sayibi hatayı bireysel gitmeyip çift giderek yapıyor

Aldatma konusunda çift terapisine gelip sonuç alanlar olduğunu söylemişti terapistim; hatta daha sağlam bir ilişki ile devam ettikllerini yanlış hatırlamıyorsam 🤔 ama tabi kriterler önemli burda bir defaya mahsus ya da cidden erkeğin bağlanma sorunu olan ilişkileri mi kastetti bilmem. Aldatma konusunda çift terapisine dahi gerek olmadığını söyleyenler olunca yazmak istedim.
Siz mesela örnek verirken neden ‘en güzel kadın’ tabirini kullandınız? İçten içe dış görünüşünüzü mü sorumlu tutuyorsunuz bu durumdan da terapils öyle deyince buna dair inancınız arttı ya da özgüveniniz daha mı zedelendi? Terapiste karşı ne kadar açıksınız? Buraya yazdığınız konu dahil her şeyi konuşabilmelisiniz bence onunla.
birde tabi neye göre seçtiniz bu terapisti, çünkü güven çok önemli, sadece karşılayabileceğim ücret bandından bir terapist seçmek mesela riskli gibi bir referans, daha iyi bir araştırma sonucu değiştirme yolunu da düşünmelisiniz.
Yüzde 70 lerde aldatma sonrası ilişkiler devam ediyor diye bı eğitimde dinlemiştim, çeşitli protokoller var ve evet daha sağlam da olabiliyor

Back
X