• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolog beni mi suçluyor?

Calci bağlamında bakmak lazım olaya bir de iki kişi de evliliği kurtarmak istiyorsa aldatılma olayından sonra bile kurtarılabilir, konu sayibi hatayı bireysel gitmeyip çift giderek yapıyor

Terapiye gitmedim hiç ama bana öyle dese terapist sanırım ben de kızardım.
Buradaki amaç barışmaksa evet bu yönde yaklaşmış olabilir

Eee o riski alamıyorsa o zaman psikologluk yapmayacak.havadan dünyanın parasına konmayı biliyorlar.hiç de bir etkisi olduğunu düşünmüyorum şu psikolog işlerinin.haa çok uçuk kaçık, kimseyle dertleşemeyeceğin şeyler yaşamışsındır anlatacak adam oluyor.ama sana en ufak katkisi yok bence.bir de senelerde bir sürü ek eğitimlerle, yüksek lisanslarla falan okutuyorlar bu adamları.full israf.herkesin olayları yorumlama şekli ve hayata bakış açısı çok çok farklı.bu durumu hiçbir psikolog değiştiremez ki.kime göre neye göre doğru düşünce ?
Siz terapi sürecini kafanızda çok farklı değerlendiriyorsunuz

Terapiye gitmedim hiç ama bana öyle dese terapist sanırım ben de kızardım.
Buradaki amaç barışmaksa evet bu yönde yaklaşmış olabilir
Şöyle bişi zaten terapiste kizilir da , terapi süreci öyle çok çiçekli böcekli diil ki, aktarimlarin bol olduğu, boguldugun, çıktığın zikzakli bı süreç . Rahatsız olduğu konuyu da masaya yatirmali , terapist evet aşırı haklısın demez zaten . Aslında barıştırmak da değil her açıdan bakmasına yardımcı olmak

Ona göre o kadar bilim değilmiş
En çok da bu klinik vakalar kötülüyor zaten psikoloji bilimini, hiç şaşırtıcı değil. Nasıl bir rahatsız olduklarını böyle kamufle etmeye çalışıyorlar galiba.

Az bilimmis:) terapiye gitmek hayatta yaptığım en güzel şeydi .
En çok da bu klinik vakalar kötülüyor zaten psikoloji bilimini, hiç şaşırtıcı değil. Nasıl bir rahatsız olduklarını böyle kamufle etmeye çalışıyorlar galiba.

Alana pek girememiş bi psikolog olarak çok üzülerek ferhansa hak verdiğim yerler var. Geçen gün biriyle tartıştım, saatlerce psikologa insanlar niye gidiyor çok saçma dua etseler geçer halbuki diyor. Ve bu düşünceler çok çok fazla var ülkede. Şimdi bunu alıp zorla terapiye soksan tabii ki fayda göremez. Düştüğü bataklıktan çıkmak için elini açarak ona yardım etmeye çalışanlara uzatması lazım insanın, sen yumruk yapıp "beni kurtarın" dersen kayar gidersin kimse elinden tutup çekemez seni yukarı. Terapiden fayda göreni görmedim yeaaa diyenlerin çevresi bunlarla dolu maalesef.

Arada anlatmışımdır burada da. 2 yaşlarındayken babası tarafından tecavüze uğrayan bir kızla çalıştım sevgi evlerinde. Kız halının altında yatıyormuş fark etmemişler en başta, sonrasında bir terslik olduğunu anlamışlar, öyle çıkmış ortaya. Ben çocukla sadece 4-5 ay görüştüm (4 yaşındaydı) o 5 ayın sonunda çocuğun değişimini fiziksel olarak bile görebildik. Ha aklından silebildik mi bu travmayı, imkansız. Herhangi bir bilim insanının da niyeti hafıza sıfırlamak değil zaten ama en azından insanlara dokunabilmeyi öğrendi, kabussuz uyuma konusunda ilerledi, halının altından çıkarak insanların içine çıkabildi. Bir de bu bebişe soralım bakalım o kadar da bilim değil miymiş.

aldatılmak hiç Bi şekilde aldatılanın suçu olamaz. Aranızda sorunlar varsa zamanında şimdi gideceğine aldatmadan terapiye gidip çözebilirdi. Ya da diyelim sen gerçekten kötü bi eştin aldatmak yerine boşanabilirdi. Bu onun tercihi onun hatası.
Bireysel terapi alsan sana böyle yaklaşmazdı psikolog o zaman senin duygularını önemserdi.
Aile terapisi verdiği için evliliği düzeltmeye odaklanmış ama bence çok yanlış. Bu konuda Bi yargısı olmamalı boşansınlar ya da kurtarsınlar gibi. Ayrılıksa da ayrılık sürecini desteklemeli.
Her türlü sana hissettirdiği şey çok yanlış
Ayrıca eşinin elini de güçlendiriyor haksız yere. Onun gözünde de kendi hatasını küçültüyor.
Bence değişin terapisti işini çok doğru yapan biri gibi değil.

Terapistin dediği doğru mu peki? aldatılan birine iki taraflıdır denir mi?
Tabi ki değil. Zaten aldatılmış haksızlığa uğramış birine terapistin söylemesi gereken bu aldatma konusunun sizinle ilgisi yok. Bu eşinizle alakalı. Siz bu durumda ne yapmak istiyorsunuz diye bunu anlamak. Belki eş tek çağrılıp sorularla onun neden böyle bir şey yaptığı altındaki neden çözülebilir. Aile terapistinin görevi saçmalayarak evliliği kurtarmak değil. Gerekirse boşanma konusunda yönlendirmek. Profesyonel biri falan hiç değilmiş. Ben bile biliyorum aldatılan kişiye acaba senin de payın var mı dememem gerektiğini. 😂

Aldatmak karakter meselesidir. Karşı tarafın ne gibi bir payı olabilir? Sevmezsin, istemezsin yolunu ayırırsın. Her psikolog her psikiyatrist işinin ehli değil. Eşimle terapiye gittiğimizde psikiyatr bana suç siz de olabilir mi demişti. Genelde eşimi savundu ve onun isteklerini bana kabul ettirmeye çalıştı. İlişki iki kişiliktir, anlaşmazlıklar olduğunda sorun tek tarafta olmaz. Kaldı ki sorun sende mi diye söylersen karşındaki kişiyi iletişime kapatırsın. Kendini savunmaya geçer. Psikiyatriste erkek tarafı gibisiniz deyip terapiye bırakmıştım. Derdime çare bulayım diye gidiyorsun sorunlar daha da büyüyor.

Boşanma aşamasındayım aile terapisine gidiyorum. Geçmiş konuma bakabilirsiniz. Ben kafamda netlestirmek istediğim için en az zararla bu işten çıkmak istediğim için gidiyorum çünkü çok çok zor bi süreç..

Psikoloğa ısrarla diyorum ki bu adamın karakteri bu. Yani karşısına dünyanın en güzel kadınını koyun yine aldatirdi bence bu benimle ilgili degil diyorum. Bana diyor ki bi yerde bi yanlış varsa iki tarafın da hatası vardır.. Bu ne demek? Diğer sorunlarda tamam ama ihanette nasıl böyle olabilir ki? Haklı mı haksız mı o kadar düşündüm ki kaç gündür. Kendime haksızlık ediyorum gibi geliyor tamam iletişim sorunumuz vardı (varmış yani) orda kendimi elestirebilirim belki. Ama ihanette..

Ya da şunu mu demek istiyor eşim biraz daha duvar ören taraf bundan dolayı onu açmak için mi söylüyor? Kurtarilmicak bir durumunuz yok falan diyor iyice kızdım içten içe. Dayanamadım dedim yani bu küçük bir mevzu değil yapılabilecek en büyük kötülük bence. Bu mesele böyle tamam olmuş bi hata der gibi kapanmamalı dedim. Sürekli eşimin tarafını tutuyor gibi hissediyorum normal mi bu?

Eşim su an ben değişmek istiyorum böyle bi hayat istemiyorum boşanmak istemiyorum tavırlarında. Onun tavırlarından dolayı mı bana yöneliyor anlayamadım ama kendimi çok kötü hissediyorum şu an :KK43:
Halbuki ben terapiden kafamın daha da netlesmesini ve evet bunun sizinle alakası yok eşinizin karakteri bu ve aldatmış demesini bekliyordum sanırım..
Moralim bozuk gerçekten cenderenin içinden cikiyim derken daha çok içine girdim gibi oldu. Nasıl dusunmeliyim bilmiyorum. Sizce yanlış mi düşünüyorum ?
Psikologunuzun görevi size akıl vermek değil almış olduğunuz her kararda arakanizda olup sizin daha iyi hissetmenizi sağlayıp yaşadığınız süreci en az zararla atlatmaniza yardımcı olmaktır. Ben de bir konuda psikologuma danıştım ve kesinlikle fikrini söylemedi ne karar alırsan al arkandayım dedi tabi sonra iyi ki aksi halde bişey yapmadigimi belirtti ama durum budur sizi kötü hissettirecek şeyler soylememeli çünkü bunu çevremizdeki herkes yapıyor zaten

Psikoloğunuzu değiştirin, yaklaşımı hiç ama hiç hoş değil.

Hadi diyelim ki evliliğiniz problemli.
Buradaki asıl mevzu eşinizin bu sorunu çiftler arasında çözmek yerine başka kadına gitmesi.

Kendisi terapilere katılmıyor, bugünkü problemi çözdük diyelim yarın başka sorun olsa yine aldatacak? Bunun sonu yok ki?

Tabi bu yukarıdaki senaryoyu en kötü durum için çizdim, direkt “canım macera istedi” diye aldatanlar da var.

Çift terapisine gitmiş olsaydınız, eşinizle sizi beraber dinledikten sonra konuşuyor olsaydı belki anlardım da, bu yaklaşım size kendinizi kötü hissettirip aldatmayı haklı çıkarmaktan başka ne işe yarayacak?

Aldatmak karakter meselesidir. Karşı tarafın ne gibi bir payı olabilir? Sevmezsin, istemezsin yolunu ayırırsın. Her psikolog her psikiyatrist işinin ehli değil. Eşimle terapiye gittiğimizde psikiyatr bana suç siz de olabilir mi demişti. Genelde eşimi savundu ve onun isteklerini bana kabul ettirmeye çalıştı. İlişki iki kişiliktir, anlaşmazlıklar olduğunda sorun tek tarafta olmaz. Kaldı ki sorun sende mi diye söylersen karşındaki kişiyi iletişime kapatırsın. Kendini savunmaya geçer. Psikiyatriste erkek tarafı gibisiniz deyip terapiye bırakmıştım. Derdime çare bulayım diye gidiyorsun sorunlar daha da büyüyor.

Aynen öyle.

Her diplomalı olan ehil değil. Daha kocanın tarafını dinlemeden tüm suçu kadına yüklemek, bizim burada çok eleştirdiğimiz “kırmızı ruj sürmedin kırmızı çamaşır giymedin bak karıya kaçtı kocan” yaklaşımından farklı değil.

Süperstarlar bile aldatılıyor, erkeğin mayası asıl önemli olan. Sorunu olan dürüst erkek boşanmak ya da en azından terapi ister, başkalarına gitmez.

Boşanma aşamasındayım aile terapisine gidiyorum. Geçmiş konuma bakabilirsiniz. Ben kafamda netlestirmek istediğim için en az zararla bu işten çıkmak istediğim için gidiyorum çünkü çok çok zor bi süreç..

Psikoloğa ısrarla diyorum ki bu adamın karakteri bu. Yani karşısına dünyanın en güzel kadınını koyun yine aldatirdi bence bu benimle ilgili degil diyorum. Bana diyor ki bi yerde bi yanlış varsa iki tarafın da hatası vardır.. Bu ne demek? Diğer sorunlarda tamam ama ihanette nasıl böyle olabilir ki? Haklı mı haksız mı o kadar düşündüm ki kaç gündür. Kendime haksızlık ediyorum gibi geliyor tamam iletişim sorunumuz vardı (varmış yani) orda kendimi elestirebilirim belki. Ama ihanette..

Ya da şunu mu demek istiyor eşim biraz daha duvar ören taraf bundan dolayı onu açmak için mi söylüyor? Kurtarilmicak bir durumunuz yok falan diyor iyice kızdım içten içe. Dayanamadım dedim yani bu küçük bir mevzu değil yapılabilecek en büyük kötülük bence. Bu mesele böyle tamam olmuş bi hata der gibi kapanmamalı dedim. Sürekli eşimin tarafını tutuyor gibi hissediyorum normal mi bu?

Eşim su an ben değişmek istiyorum böyle bi hayat istemiyorum boşanmak istemiyorum tavırlarında. Onun tavırlarından dolayı mı bana yöneliyor anlayamadım ama kendimi çok kötü hissediyorum şu an :KK43:
Halbuki ben terapiden kafamın daha da netlesmesini ve evet bunun sizinle alakası yok eşinizin karakteri bu ve aldatmış demesini bekliyordum sanırım..
Moralim bozuk gerçekten cenderenin içinden cikiyim derken daha çok içine girdim gibi oldu. Nasıl dusunmeliyim bilmiyorum. Sizce yanlış mi düşünüyorum ?
Terapist sizin duymak istediklerinizi söylemek zorunda değil ki niye kızıyorsunuz,yollarca eğitim görrmüş
Nice danışmanla tanışmış,sizde gördüğünü söyler sonuçta sizle ne alıp veremediği olabilir ki,ben aldatma konusunu kesinlikle kabul etmiyorum kimse böyle birşey yaşamayı haketmez,belki onu iten birşey vardır diye düşünmüş olabilir bu eşinizi haklı da yapmaz tabiki

Back
X