Psikolog beni mi suçluyor?

Bana yanlış geliyor bu düşünce açıkçası,psikoloğa kendimizi onaylatmak için gitmiş oluyoruz sizin dediğinize göre.böyle birşey yok o zaman A doğru diyene evet B doğru diyene evet mi diyecek,tabi ki psikolog kendi doğrusunu dayatmaz ama örneklerle yaşamla normale yönlendirir

Beni aldatan adamla evlilik terapisti gitmem ben mesela. Terapist açısından bakarsan olaya aldatılma yaşamış ama çift terapisi alan bir çift onun için evliliğini kurtarma uğraşındadır. Bu çiftlerde terapistin aldatan eşe gül gibi karını aldatmışsın neden yaptın diyecek hali yok, ortamı yumuşatma kafa karıştırma cümleleri bunlar. Orada anlatmak istediği birazda iletişim siz liği biz bunlara neden olduğu aslında. Tabiki adamın yaptığını normalleştirmek lazım ama siz terapist için evliliğin izi devam ettirme iradesi gereken kişisiniz. Türkiye'de terapist lerde öyle bir bakış açısı var malesef Avrupanın aksine. Terapiye gelen çiftler evliliğini devam ettirirse kendini başarılı sayıyor. Bir arkadaşın eleştirdiği konuya bende biraz hak vermek zorundayım. Özellikle son yıllarda açılan bir sürü hocasız fakülteden sonra bu meslek grubunda da inanılmaz kalite düşüklüğü var. Mahalle dedikodusu formatında terapi yapan psikolog biliyorum müvekkil lerden. O yüzden böyle önemli konularda terapist seçerken uzmanlığını ve aldığı eğitimleri aldığına ve kendini nasıl geliştirdiği ne hangi okuldan mezun olduğuna bakmak lazım.

Her diplomalı işinin ehli değil. Terapisti ya da uzmanı iyi seçmek ve işin ehli olmadığını düşündüğünüzde değiştirmek gerekli.

Halbuki bir gitseniz sabahtan akşama, akşamdan sabaha niye hep seks düşündüğünüzü anlardık. Ferhans, ayrıca devamlı aykırı fikirler sunmanın da sebepleri var. Gidin de bir detaylı bakılsın size. Acil psikoloğa teraspite ihtiyacı olan mimli iki üyeden birisiniz. Niye sağlığınızı önemseyip gitmiyorsunuz bir uzmana?

Bana aykırı gelmiyor ki işte.diğer insanların hayata bu kadar iyimser, romantik ve kuralcı bakması garip geliyor bana.mesela asker eşi konusunda diyorum ki asker eşi okup, kelle koltukta, yapayalnız kalmaya ne gerek vardı ? Millet de diyor ki sen anlayamıuorsun hâlde.ben de diyorum ki kendini bu hâle aokmaya ne gerek vardı? Kimse hak vermiyor. Bana da bur durum çok garip geliyor.seviyorsan, bir süre sonra unutursun, başkasını da sevebilirsin.bu çileye gerek var mı gerçekten?. Düşünce değişebilen birşey değil bence ya.keşke değişse.ben de bu kadar sıkıntı yaşamam.ama seks konusu gerçekten sıkıntı ya.ama bence biyolojik.resmen istekten yanıyor, acıyor, batıyor, kabarıyor, sancıyor.enfeksiyon falan yok.baktirdim.neden boyle anlayamıyorum.bir seks yaparken ortaliğı resmen sel götürüyor.bu kadar da azgınlık olmaz ya.

gerçekten psikolog ve psikiyatrist kökenli mi ona bakmak lazım. aile terapisi sertifikaları havada uçuşuyor malum

Emin olun psikolog da neyin ne olduğunun farkindadir. Fakat terapiler bunun için vardır. Hiçbir psikolog affet kocanı ya da evet sen haklısın boşa kocanı demez. Arkadasiniz gibi dusunmeyin terapistinizi. Terapistiniz size farklı bir bakış açısı sunar, senin buna karşı alacağın karara bakar. Buna göre terapisini şekillendirir.

İnsanların tercihlerine saygı duymayı öğrenmelisin. Evli bir kadın sırf kocası asker diye başkasına aşık mı olacak sanıyorsun? Kendinden pay biçip olayları genellemeye bayılıyorsun.
Hayat senin pencerenden baktığın kadar değil. Kendi hayatında olmasını istediklerini genelleyerek "yeaa böyle oluyor" demek seni komik duruma düşürüyor

Hiç bu kadar yanmamistim assdff

Onlar da farklı fikirlere açık değiller demek oluyor bu.her konuya ahh vahh canım, çok zor biliyorum, ama şöyle şöyle yap, bak geçer, üzülme diye yorum yapmak zorunda mı herkes.bende diyorum ki hiç gerek yoktu askerle evlenmeye.farklı yoruma neden saygı duyulmuyor.illa ki sevecen, romantik olmak mı gerek.herkes iyi insan olmak zorunda bile değil.benim de tavsiyem baştan bu hâle düşmeyin ne gerek var.her fikir çok duygusal, manevi olmak zorunda değil.

Bak neyi savunuyorsun. Kocası uzakta diye kadın aldatabilir başkasına aşık olabilir diyorsun. Bu düşüncen hiç sağlıklı değil.
Seninki tavsiyeden öte bir şey. Eşleri aldatmaya teşvik ediyorsun

Konu patatesin faydaları veya roket bilimi bile olsa dönüp dolaşıp "öyle böyle değil yanıyorum"a nasıl geliyor? Bu sefer hata bende sorry, ben getirdim aklınıza suyu seli.

Evet örneklerle yönlendirir ama kişinin kararında etkisi olmamalı . Almış oldugun kararın doğru olduğunu savunmuyor her zaman ama bu karar neticesinde ne yapabilirsin bunda yardımcı oluyor

evet bunun sizinle alakası yok ama sizinle ilgili bir durum olduğu kesin,şöyleki eşiniz sizi aldatıyorsa bu sizin hatanız tabikide değil ama sizinle ilgili duygularında sorun varki bunu yapıyor,o yüzden aldatmanın affı olmaz çünkü bu duygu eksikliğinin bir yansıması,duygusuz,hissiz bir evliliği sürdürmek sağlıklı değil, zaten bu yüzden psikoloğa gitmenizde olmamış,yani yapılan eylem ortada çözümü belli,psikolog ne diyebilirki,aradığınız cevapları size o veremez yada aldatmayı bir hata olarak gösterip affetmeniz için sizi tetikleyemez,yapmanız gereken şey ayrılmak,ha birbirinizi seviyorsunuzdur ama anlasamıyorsunuzdur o zamam gidersiniz tavsiye alırsınız vs. ama bu netliği olan bir konu...

Son yıllarda her yere psikoloji bölümü açıldı, iyi eğitim almayınca da toplum neye normal diyorsa onu dayatmış belli ki. Bir de bana çoğu evlilik terapisti keyfiyetten evlilerle çalışıyor gibi geliyor, çoğunun büyük olasılıkla bu konuda bir eğitimi yok. Bu alanda iş olduğunu görüp buraya atılmışlar.

Her psikoloji mezunu da freud değil.Aldatma konusu sizinle ilgili değil, eşinizin kendi içindeki sorunlarla ilgili falan dese hiç değilse tek taraflı değil hiçbir şey demesinden daha makul olurdu. En son çok kötü bir zamanımda ben de gitmiştim ve bana "takma kafana ya, pasta börek yap, komşuya falan git düzelir" demişti kendisi. Ben de gerçekten uzman birini bulmadan devam etmemeye karar vermiştim.

Öyle de bi iştahlı anlatıyor ki. Tövbe est
E hani evlenmeye gelince türkiyedeki erkekler çok kalitesizdi sevişmeyi bilmiyorlardı zarttı zurttu sen nasıl seni bu hale getiren erkek buluyorsun zırt pırt.

Son düzenleme:
Psikolojik destek alan kızımın nasıl çiçek açtığını size bi gösterebilsem keşke... sınıf değişimine kadar varan bi akran zorbalığı muhabbetinden nasıl neşeli bir çocuğa dönüştüğünü görseniz eminim şu yazdıklarınızdan utanırdınız!

Çift seansları zordur. Taraflar genelde haklı çıkmak için oradadır. Ama terapist hakem değildir. Terapist, çiftlerin birbirlerini dinlemesini ve tarafların kendini anlatabilmesini ve ondan sonra evlilikleri ile ilgili nihai kararı kendilerinin vermesini destekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…