Psikolog Deneyimleriniz

hayatımda aldığım en doğru karardı.
neyin üzerine karar verdim, o son damla neydi bilmiyorum ama birden psikologla görüşmeliyim diye karar verdim. yaklaşık 6 7 yıl kadar önce. şansıma işinde iyi ve girişken, drama eğitimi olan aktif bir psikologa denk geldim. benim sıkıntım çocukluğum çıkmıştı. beni bu kadar etkilediğine ihtimal vermediğim olaylar meğerse travma olmuş. sonrasında acces bars ve theta healing yöntemlerini keşfettim. baya bir yol katettiğimi düşünüyorum.

Çok güzel, çok sevindim sizin adınıza. Sorunlarıma çareler bulmanın yanında hayata yeni bakış açılarıyla da bakmak istiyorum. Umarım doğru kişiyi bulabilirim

Healing yöntemini bende çok merak ediyorum faydası oldu mi size özelde bu yöntemin?

Healing yöntemini bende çok merak ediyorum faydası oldu mi size özelde bu yöntemin?
Evet
Ben tüp bebek tedavisinde embriyoların üst üste tutunmaması üzerine bi arkadaşım tavsiye edince aklıma yattı araştırdım. Bi takım kas testleri falan var. Anne olma korkum çıktı. Derin çalışınca sebepleri vs çıktı. Onun üzerine doğal yolla hamile kaldım çok şaşırmıştım hiç beklenen bişey değil çünkü bizim durumumuzda.

Tebrikler, Allah analı babalı büyütsün. Psikoloji insanı ve hayatını ne kadar da çok etkiliyormuş. İnanılmaz gerçekten.

Harika benimde rozasea hastalığım var o yuzden gitmek istiyorum. Gercekten harika bir hikaye olmus sizinki. Bende kitapta okuyup öğrenmiştim yöntemi. O sürede geçmeyen bir farenjitim vardı. Iki ay devam etti en son tonsillite çevirdi. Once alerji ilaçları sonra antibiyotik kullandim. Antibiyotik azalttı ama geçirmedi. Kitabi okuyunca boğaz enfeksiyonlarının , boğazımıza takılıp kalan söyleyemedigimiz cümlelerle ilişkili olduğu yazıyordu. Travmayı bulup çözümlemek ve beraberinde yöntemden bahsediyordu kitap. Uyguladim.. oda sıcaklığındaki su bile boğazıma buz gibi gelirken, ertesi gün suyumu rahatca ictim:) takilma hissi , kuruluk , agri hepsi hemen hemen bir haftada gecti. Ben destek olsun diye o hafta devam ettim sonuç harikaydı :) ama elbet her travmayı çözümlemek kolay olmasa gerektir özellikle bilinç altımızın unutmak için çok derine attıklarını.

Merhaba, psikoloğunuz İstanbul’da ise rica etsem ismini paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.

Merhaba, rica etsem ismini paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim.

Iyi ki değil de keşke gitmeseydim dedim ben. Daha kötü olmuştum. Bir de çok iyi diye bilinen uzmanlardı. Paylaşacak, seni anlayan birinin olması psikologtan çok çokk daha yarar sağladı.
keske devam etseydin, o olumsuz duygular bile iyilesmenin bir parçası, seanstan sonra 3 gun dayak yemiş gibi yorgun gezdigim gunler oldu ama devam ettim, çunku bazi eski yaralar kanatmadan iyileşmez, yanlıs kaynamış bir kemik kirılmadan düzelmez böyle düşün, uzun bir süreci gözden çıkar

Ben de pazartesi başlıyacağım inşallah. Burada durumumu yazmıştım herkes gitmem gerektiği konusunda tavsiyeler vermişti araya virüs girdi başlayana kadar tekrar aynı krizleri geçirdim, tek başıma kesinlikle atlatamıyorum. Bir yerden başlayıp sorunum düzelene kadar maddi manevi fedakarlık yapıp devam edicem psikoloğa. Sorunumdan dolayı ne sosyal hayatımdan bir şey anlıyorum ne yediğim yemekten ne içtiğim sudan. Pazartesi için çok heeycanlıyım, olumlu olumsuz durumu yazarım burada.

Bol şans diliyorum size. Dualarım sizinle.

Benim sürekli değil ama ara ara beni yoklayan bir sinir harbimde var maalesef. Bazen çok depresif olabiliyorum. Ama buradaki yorumlar bile bana çok iyi geldi, tanımadığın onca insan hepsi. Umarım terapilerim güzel bir yol çizmeme vesile olur.

anlatsam gözleriniz fal taşı gibi açılır. İyileşmek falan değil. Adam hakaret etti resmen. Bence kendisinin sorunları vardı. Yaşım gençti arkadaşım git dedi diye gitmiştim, sevgili sorunu klasik aslında. Şimdi olsa kalkıp bir tane yapıştırırdım o herifin suratına. Resmen psikolojimi bozdu.

Tekrar merhaba,

Perşembe günü psikiyatriste gittim. Öfke kontrol sorunum olduğunu söyledim, ne şikayetim olduğunu sıraladım.
Teşhise depresyon yazdı, l...m 10 mg ilaç yazdı ve 1 ay sonra tekrar çağırdı.
Erkek arkadaşımla da bugün yollarımızı ayırdık. Sonuna kadar direndiğim bi ilişkiydi ve son zamanlarda o kadar çok üzülmüştümki üstümden bir yük kalktı ve kendimi inanılmaz huzurlu ve mutlu hissediyorum.
Sanki bütün bu dertlerimin ana kaynağı kendisiymiş gibi hissettim ve o gidince bütün dertlerimde yok oldu sanki. Karmaşadan kurtulduğum için midir sizce bu huzur? Sonradan üzülmekten korkuyorum. Umarım bu ayrılık bana yarar, her bitiş yeni bir başlangıç

Eğer bir ilişkiyi bitirdiğin anda üzüntü kayıp duyguları yerine rahatlama ve inanılmaz huzur hissediyorsan doğru kararı almışsın demektir bence.hiç arkana bakma zaten sana iyi gelseydi depresyon sonucu onu hayatından çıkarmaz daha da sıkı bağlanırdın.
Peki terapiye başlamayı düşünüyor musun? Ben terapi alıyorum 1 senedir dinamik yönelimli psikoterapi olarak geçiyor.
yönlendirilmeden , sorulan sorulara kendin düşünüp verdiğin cevaplar sonucu oluşan farkındalıkla gelen değişim.karışık yazmış olabilirim belki ama benim terapimin özeti tam olarak bu.
Sanırım hayatımda kendim için yaptığım en doğru şey psikoterapi ve bu yolculukta en önemli şey doğru terapisti seçmek.

Şu dönemde psikolog veya paikiyatriste giden var mı başka aranızda? Nasıl yapılıyor görüşmeler maskeyle mi çok merak ediyorum.
sanki maskeyle terapi saçma olur gibi geliyor.yüzün yarısı görünmeden.
Deneyimleyen var mı?

Daha çok yeni olduğu için ne hissettiğimi kestiremiyorum. İçimde boşluk var, ayrıldığım için değil bana kendimi uzun süre değersiz hissettirdiği için, çok güzel başlayan ilişkimiz neden böyle sonuçlandığını düşündüğüm için bazen hüzünleniyorum. İnsan doğru karar verse de neden zaman zaman acı çekerki?
Bahsettiğiniz psikoterapi yöntemini düşünebilirim çünkü psikiyatriste gittim ama sadece kendim anlatıp çıktım. Bana yeni bakış açıları getirilmesini istiyorum. Kafayı değiştirmedikten sonra en etkili ilacı da kullansan kâr etmez.

Ben psikiyatriste gittiğim için seansım zaten çok kısa sürdü. Maskeyleydik ama durumu garipsemedim. Psikologa gidenler belki mesafelerini koruyarak çıkartmışlardır, bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…