- 29 Aralık 2010
- 8.418
- 23.880
- 548
- Konu Sahibi ceycey3416
-
Benim psikiyatri muayenem var, ilaç da yazdı psikiyatr hatta 10 gün rapor verdi işe gitmemen lazım diye. Yine de devlete girdim, mülakat soruşturma hiçbir aşamada problem çıkmadı. Amiyane tabirle tımarhanelik olmadığınız sürece psikiyatrik hastalıklara devlet öcü gibi bakmaz kimse de bakmamalı. İnsanız hepimiz ruhen de hastalanabiliriz.özel psikologların herhangi bir sistemi olmadığından görülmüyor. herhangi bir sisteme de girmiyorlar zaten. sadece sizinle alakalı notlar alırlar bunlar da kimseyle paylaşılmaz. Ancak psikiyatriste gidip ilaç yazdırırsanız ve o ilacı alırsanız gözükür. ilerde memurluk vs düşünüyorsanız ilacı yazdırmayın doktor ilaç adını versin gidip parayla alın.
+ devlete girdikten girdikten sonra haftada bir gelen işyeri hekimine arada lustral yazdırırdımBenim psikiyatri muayenem var, ilaç da yazdı psikiyatr hatta 10 gün rapor verdi işe gitmemen lazım diye. Yine de devlete girdim, mülakat soruşturma hiçbir aşamada problem çıkmadı. Amiyane tabirle tımarhanelik olmadığınız sürece psikiyatrik hastalıklara devlet öcü gibi bakmaz kimse de bakmamalı. İnsanız hepimiz ruhen de hastalanabiliriz.
özel psikologların herhangi bir sistemi olmadığından görülmüyor. herhangi bir sisteme de girmiyorlar zaten. sadece sizinle alakalı notlar alırlar bunlar da kimseyle paylaşılmaz. Ancak psikiyatriste gidip ilaç yazdırırsanız ve o ilacı alırsanız gözükür. ilerde memurluk vs düşünüyorsanız ilacı yazdırmayın doktor ilaç adını versin gidip parayla alın.
Bu kadar çekinmeyin psikolog psikiyatristten ya ayıp değil günah değil grip olunca doktora gitmiyor musunuzKpss çalışıyorum olur da kazanırsam sorun olur mu ki bir sürü psikologa giden insan vardır memur olan
Benim psikologum tcmi bile almadı, yalandan kimlik bile sormadı :)Psikoloğa gidenlere ya da burada psikolog arkadaşlar da var sanırım bir şey sormak istiyorum. Psikolog seyansları sisteme giriliyor mu? Yani e nabıza falan. Ilerde işe girdiğinizde ya da başka bir kurum tarafından arastırıldığında ya da sizden belge istendiğinde gözüken bir şey mi?
Kpss çalışıyorum olur da kazanırsam sorun olur mu ki bir sürü psikologa giden insan vardır memur olan
Bu kadar çekinmeyin psikolog psikiyatristten ya ayıp değil günah değil grip olunca doktora gitmiyor musunuz
psikologla psikiyatrist farklı şeyler. psikolog ilaç yazamaz öyle bir yetkisi yok zaten. psikiyatrist yazar ama ilacı size reçete edip siz de gidip alıp kullanırsanız sorun çıkabilir. ama ilaç kullanacaksanız da reçete etmesin bir kağıda yazsın gidip parayla alın kullanın.
psikolog için bunlara gerek yok zaten adınızı farklı bile söyleseniz sorun olmaz. zaten bir sisteme girmiyor.
Benim için sorun yokki zaten. Bi kullanıcı sorun olacağını söylemiş yukarıda ona istinaden sordum sorumu.
Psikiyatristte olsa ilaçta yazılsa sorun olacağını sanmıyorum ya. Binlerce insan var terapi gören, ilaç kullanan. Hadi memur olurken sorun oluyor olduktan sonra takibini kim yapacak onun? Görülse bile sorun olacağını düşünmüyorum, ciddi bir şey olmadıkça.
Herkese iyi bayramlar,
İçimde aşamadığım, kendi başıma çözemedim manevi sorunlarım var. Ergenlik çağımda ailemde yaşanan sorunları, güvensizlik yaratacak olayları fazla içselleştirdim ve hayatıma, ilişkimerime yansıtır oldum. Şuan 25 yaşındayım, senelerdir içeri bastırdım ne yaşandıysa.
Daha önce psikologa gitmeyi redettim, annem ve ablam teklif etmişti. Ama artık benim sorunum değil benim hastalığım gibi bir şey oldular.
Çok duygusal ve utangaç biriyim. Utangaç olduğum için psikologa gitmeyi redettim sanırım. Sorunlarımı anlatırken bile utanma hissi duyacağım diye herhalde.
Psikolog deneyimlerinizi anlatır mısınız? İyiki gitmişim diyen var mı aramızda? Anlatırken salya sümük ağlamakta istemiyorum kimsenin karşısında. Sizler nasıl yaşadınız tedavi süreçlerinizi?
Teşekkür ederim herkese.
İnanmayın öyle söyleyenlere, lafım size değil elbette fakat ne kadar abartıyor insanlar kızıyorum bazen, laf olsun diye diyorlar işte, insanları da endişelendiriyorlar. Devlete giremezsin ne ya :))Benim için sorun yokki zaten. Bi kullanıcı sorun olacağını söylemiş yukarıda ona istinaden sordum sorumu.
ya allah allah çok biliyorsunuz cidden ya. sivil memurluk için milli savunma bakanlığı mülakatına girip ilaç kullandığı için elenen arkadaşım var. yakın arkadaşım. belki sağlık bakanlığında, milli eğitim bakanlığında sorun olmayabilir ama milli savunma bakanlığında gözünün yaşına bakmıyorlar. bilip bilmeden bişiy olmaz yeeeaaa demek ne kolay ya. yarın öbür gün bu sebepten atanamasa siz mi memur yapacaksınız kendisini.
yine söylüyorum memurluk düşünüyorsanız riske atmayın ilacı parayla alın. ilaç kullanmadığınız sürece sorun olmaz. kullanırsanız da siz bilirsiniz.
Allah aşkına konunun ilk mesajını okudun mu, konu sahibi sadece bunalımlı bir dönem geçiriyor psikiyatrik hastalığı olan birine benziyor mu? Kaldı ki olabilir de amma meraklısınız abarta abarta insanları korkutmaya sanki kolları bağlanıp kliniğe yatacak konu sahibi. Sizin gibiler yüzünden basit bir doktor muayenesinden bile insanlar korkuyor. Yazdım yorumumda okumuyor musun ben de kamu personeliyim kaç kurumun mülakatına girdim, hiçbirinde de karşıma çıkmadı ne muayenem ne kullandığım ilaç. Burada yazılanları herkes okuyor, senin şu mesajların yüzünden işe girişte sorun olmasın diye zamanında tedavi olmayan birinin bozulan sağlığını sen mi düzelteceksin peki? Dışarıdan ilacı satın alsınmış, eczacılar da leblebi gibi her isteyene veriyor zaten o ilaçları.ya allah allah çok biliyorsunuz cidden ya. sivil memurluk için milli savunma bakanlığı mülakatına girip ilaç kullandığı için elenen arkadaşım var. yakın arkadaşım. belki sağlık bakanlığında, milli eğitim bakanlığında sorun olmayabilir ama milli savunma bakanlığında gözünün yaşına bakmıyorlar. bilip bilmeden bişiy olmaz yeeeaaa demek ne kolay ya. yarın öbür gün bu sebepten atanamasa siz mi memur yapacaksınız kendisini.
yine söylüyorum memurluk düşünüyorsanız riske atmayın ilacı parayla alın. ilaç kullanmadığınız sürece sorun olmaz. kullanırsanız da siz bilirsiniz.
E nabızda görülüyor e devlette reçetelerde ilaçlar görünüyor. Özel devlet farketmiyor.
[/QUOTE
özel kliniğe psikiyatriste gittim benimki ne e-devlette ne de e nabızda görünmüyor. Sadece devlet ve özel hastanelerdeki reçetelerim görünüyor
Psikoloğa gidenlere ya da burada psikolog arkadaşlar da var sanırım bir şey sormak istiyorum. Psikolog seyansları sisteme giriliyor mu? Yani e nabıza falan. Ilerde işe girdiğinizde ya da başka bir kurum tarafından arastırıldığında ya da sizden belge istendiğinde gözüken bir şey mi?
Özel çalışan psikiyatriste gittim.sağlık güvencen olsa da ilacı parayla alıyorsun kaydı da yok. Benim hicbir sistemde görüşme yaptığım ya da ilaç aldığım kayıtlı değil. Ama devlet ya da özel hastane recetesi e-nabızda oluyor. Orası da kişisel alan kime ne?Psikoloğa gidenlere ya da burada psikolog arkadaşlar da var sanırım bir şey sormak istiyorum. Psikolog seyansları sisteme giriliyor mu? Yani e nabıza falan. Ilerde işe girdiğinizde ya da başka bir kurum tarafından arastırıldığında ya da sizden belge istendiğinde gözüken bir şey mi?
Hadi dediğin gibi olsun diyelim, değil ama öyle farz edelim, elinde reçete olmadan nasıl edinecek ilacı dışarıdan tarif eder misin?kurumdan kuruma, ilaçtan ilaca değişiklik gösterebilir demişim. buradan anlayamadıysanız o sizin probleminiz.
yakın zamanda antidepresan kullanmış birinin yapamayacağı bir iş değildi düz memurluktu.
konu sahibi memurluk düşünüyorum ilerde sorun olur mu yazmış ben de kuruma göre değişiklik olabilir riske atmayın dedim. kuralı ben koymadım, elemeyi de ben yapmıyorum. bi şeyi abarttığım da yok ilk elden gören biri olarak yorum yaptım. kız mülakata giderken eczaneden son bir senede aldığı ilaçların çıktısını alıp gitmişti. tedavi olması gerekiyorsa tabi ki olsun memur olcam diye ruh halini önemsememek illa ilaç kullanmak gerekiyorsa kullanmamak mantıksız zaten ama bazı kurumlarda önüne çıkabileceğini bilmek hakkı diye düşünüyorum.
Hadi dediğin gibi olsun diyelim, değil ama öyle farz edelim, elinde reçete olmadan nasıl edinecek ilacı dışarıdan tarif eder misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?