psikolog mu? psikiyatris mi?

dark3234

Hoşgeldin meleğim kalbime :)
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
824
416
133
arkadaşlar 2 yıllık evliyim ve şuan 6 aylık hamileyim ruhsal problemlerim var bunalıma girdim evlilik konusunda sıkıtılar yaşıyorum sağlıklı düşünemiyorum ,panik atağım vardı onuda tetikledi yaşadıklarım ,maddi anlamda da çok iyi değiliz özele gidemem devletin sağladığı kurumlarda psikiyatri var ama hap vericekler diye randevu almadım bu konuda bilgisi olanlar bana yardımcı olur musunuz? hangisine görünmem gerekiyor

arkadaşlar 2 yıllık evliyim ve şuan 6 aylık hamileyim ruhsal problemlerim var bunalıma girdim evlilik konusunda sıkıtılar yaşıyorum sağlıklı düşünemiyorum ,panik atağım vardı onuda tetikledi yaşadıklarım ,maddi anlamda da çok iyi değiliz özele gidemem devletin sağladığı kurumlarda psikiyatri var ama hap vericekler diye randevu almadım bu konuda bilgisi olanlar bana yardımcı olur musunuz? hangisine görünmem gerekiyor
PSİKOLOG HER İNSANIN GİDEBİLECEĞİ PSİKİYATRİSTLER DAHA AĞIR DURUMDA OLANLARIN GİDECEĞİ DAL AMA HANGİ AŞAMADA OLDUĞUNU SEN BİLEMEZSİN ONLAR YÖNLENDİRİR SENİ.. CNM PANİK ATAK BENDE YAŞADIM TEDAVİDE GÖRDÜM AMA BEN ÖZEL ÜNLÜ BİR DR GİDİYORDUM.. DEVLET HASTANESİ NE KADAR ÇÖZER SORUNUNU BİLEMEDİM.. MALUM KALABALIK VE HER GİTMENDE AYNI DR OLMAYABİLİYOR SÜREKLİ AYNI ŞEYLERİ ANLAT DUR DAHA ÇOK YIPRANIRSIN..

PSİKOLOG HER İNSANIN GİDEBİLECEĞİ PSİKİYATRİSTLER DAHA AĞIR DURUMDA OLANLARIN GİDECEĞİ DAL AMA HANGİ AŞAMADA OLDUĞUNU SEN BİLEMEZSİN ONLAR YÖNLENDİRİR SENİ.. CNM PANİK ATAK BENDE YAŞADIM TEDAVİDE GÖRDÜM AMA BEN ÖZEL ÜNLÜ BİR DR GİDİYORDUM.. DEVLET HASTANESİ NE KADAR ÇÖZER SORUNUNU BİLEMEDİM.. MALUM KALABALIK VE HER GİTMENDE AYNI DR OLMAYABİLİYOR SÜREKLİ AYNI ŞEYLERİ ANLAT DUR DAHA ÇOK YIPRANIRSIN..
panik atak tedavin olumlu oldu mu peki yoksa yine oluyormu stresle ben baş dönmelerinden çok şikayetçiyim

panik atak tedavin olumlu oldu mu peki yoksa yine oluyormu stresle ben baş dönmelerinden çok şikayetçiyim
çok şükür kökten kurtuldum cnm ama çok geçti üstünden 7 sene oldu ben tedviyi bırakalı.. depam panik atakta çok iyi dr nihat kayaya gittim fındıkzadede yeri.. istanbuldaysan köklü çözüm için git derim biraz pahalı ama deyiyor hala bi sorun olsa nihat beye yazarım maille cvp verir saolsun..

Öncelikle psikiyatri ile psikolog arasındaki farkı anlatayım.Ülkemizdeki uygulamalar yurtdışı uygulamalarından farklıdır. Yurtdışında psikolog ile psikiyatri ayrımı yoktur.Doktor ihtiyaca göre ilaç yazabilir.Psikiyatristler tıp mezunudur hastanın anlattıklarına göre tanı koyarak uygun ilaç verirler.Genelde ilaç yazıp gönderirler yazmayan doktor sayısı az.Psikologlar psikoloji bölümü mezunudur ve Ülkemizde psikologların ilaç yazma yetkisi yoktur.Ve direkt psikoloğa gidemezsiniz özel değilse.Devlet hastanesinde psikiyatriden randevu alırsınız anlattıklarınıza göre doktor ilaç verir ve gönderir.Hamile olduğunuz için antideprasan vermemeleri gerekir.Bebekte zeka geriliği gibi birçok hasara sebebiyet verir.Durumunuza göre psikoloğa da sevk edebilir. Psikiyatrise psikolog ile görüşmek istediğinizi belirtirseniz eğer sizi yönlendirir.Yaşadığınız yerdeki hastanenin durumuna göre psikolog size randevu verir bu süre yoğunluğa göre farklılık gösterir.Bir ay sonrası için bile randevu verebilir.Gerisi psikoloğa kalmış durumunuza göre 2 haftada bir yada 3 haftada bir sizi tekrar görüşmeye çağırır.
Burda dikkat etmeniz gereken şey ben psikoloğa gittim herşey düzelecek mantığından kurtulmanız.İnsanlar ilk görüşmede herşeyin düzeleceğini düşünüyorlar maalesef böyle birşey yok.Siz doktora karşı ne kadar açık olursanız o size o kadar yardımcı olabilir.Umarım iyi bir doktora denk gelirsiniz.

Back
X