- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.877
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
-
Siz yazarsınız inşallah diye geçiriyordum içimden :) Şiddete eğilimim var diye düşünmeye başladım. Çılgınlar gibi bağırıyorum Just çok çabuk sinirleniyorum ben. Hiçbir şeye tahammülüm kalmamıs.Bence psikolog :)
Daha çok iletişimsel problemleriniz var gibi duruyor
Genel olarak mutluyum. İç sıkıntılarım falan yok. Ya da takıntılarım. Sadece çok çabuk sinirlenip ses tonumu ayarlayamiyorum. Bazen de vurma isteği geliyor içimden o korkutuyor biraz. Bir de bağırınca suçlu konuma geçiyorsunuz ister istemez.Psikolog diyorum. Psikiyatrilik bir durumunuz yok.
Zaten çoğu psikiyatr ağzını açıyorsun ilacı dayıyor.
Oturduğum semtteki psikologlara bakıyordum ben de. Umarım çok pahalı değildir. Teşekkür ederim.Öncelikle bir psikologa gidin. Eğer memnun kalmazsanız vazgecmeyin başka birine gidin. Karşılıklı iletişiminizden memnun kalacagınız birini elbet bulursunuz.
Hakaret etmiyor, başka insanları üzmüyor olsaydınız dahi o sinirinizin içinizde patlaması bile sizi zamanla yıpratır.
Başka saglık problemleriniz çıkmadan önce stresten, sinirden uzaklaşmak için şimdiden bir destek almanız iyi olur.
Herkese iyi akşamlar. En son yaşadığım olaydan sonra destek almam gerektiğinin farkına vardım lakin ilaç tedavisi mi olmalı yoksa psikolog yeterli olur mu kararsız kaldım.
Devlet memuru bir babanın çocuğuyum. Babam psikolojik sorunları olan bir insan. Bizi dövmedi ama sürekli bağırmaları, annemi sindirmesi sebebiyle annemin ona cevap verememesi. Çoğu zaman kızacak korkusuyla derdini bile anlatamadığı bir adam. Ben bu nedenle hep asiydim ama herkese her şeye kendimi ispatlama anlatma ihtiyacı duyuyorum.
En önemli sorunumsa öfke kontrolü. Sinirlendiğim zaman nevrim dönüyor. Ses tonumu ayarlayamiyorum o kadar yüksek çıkıyor ki çoğu zaman sakinleştigimde boğazım ağrıyor. Nazımı çeken insanlara yaptığımı farkettigim bir de hakaret mevzusu var. Küfür etmiyorum ama salak mısın sen, anlamada kıtlık mi yaşıyorsun, aptal olabilir misin acaba gibi sorular şeklinde hakaret cümleleri çıkıyor ağzımdan. Bunları söylemezsem içimde volkanlar patlıyor sanki sakinlesemiyorum. Hırsımı alamayıp kendimi anlatamıyorsam ağlama da geliyor peşinden. Haklı da olsam haksız duruma düşüyorum. Bazen patlatasim geliyor bir tane. O konuda vukuatim yok ama ya bir gün onu da yaparsam diye korkuyorum. Sinir anında çok fenA gözüm dönüyor.
Maddi sıkıntılar dışında güzel giden bir evliligim var. Beni seven bir eşim. Ama bu ağız dolusu bağırmalar geçmezse eşim benden elbet birgün bikacak. Kolay da evlenmedim 7 sene bekledik birbirimizi. Böyle olmamın sebebinin babamdan ve bize yaşattıklarından olduğunu düşünüyorum. Çünkü çoğu zaman annem gibi olmayacağım derken buluyorum kendimi. Ya da anneme ben sen değilim derken. Ne yapmalı hangisi çözüm olur?
Teşekkür ederim. Diğer arkadaşlar da sizin gibi yazmış umarım bütçeme uygun iyi bir psikolog bulabilirim.Durumlarimiz cook benzer... Gecenlerde biraz da esimin katkisiyla, kardesimle gorustugumde ses tonumun yukseldigini, agresiflestigimi, huzursuzlastigimi fark ettim. Kardesimin hicbir sucu ya da yanlis davranisi da yok ustelik. Sadece ve sadece ailevi kaynakli, o ortamdaykenki hislerimle- davranislarimla alakali.
Oncelikle psikolog ile gorusebilirsiniz bence, kendisi gerekli gorurse psikiyatra yonlendirir zaten. Saglik bakanliginda koordineli calisiyorlar zaten.
Siz yazarsınız inşallah diye geçiriyordum içimden :) Şiddete eğilimim var diye düşünmeye başladım. Çılgınlar gibi bağırıyorum Just çok çabuk sinirleniyorum ben. Hiçbir şeye tahammülüm kalmamıs.
Teşekkür ederim. Diğer arkadaşlar da sizin gibi yazmış umarım bütçeme uygun iyi bir psikolog bulabilirim.
Psikiyatriste gidilince ilaç vermeden göndermiyorlar. Burada bu konuda uzman bir sürü kişi var. Belki yardımcı olurlar diye yazdım. Derdimi de anlatıp bir nevi rahatlamak istedim. Soruyu silsem saçma bulmanızı geçirir mi? Yazmak rahatlatıyor bdv içeriğinde de derdiniz varsa yazın diyor. Adminler isterse kapatır konumu.Psikologa git ya da psikiyatra git demek doğru olmaz, birinden birine gidersiniz ve sizi şikayetlerinize, alınan test sonuçlarınıza göre birbirlerine yönlendirir, ilaç takviyesi almanız mı gerekiyor yoksa terapi destekli mi gidilmeli karar verirler.
Kusura bakmayın ama saçma bir soru olmuş, neyin ne derece gerektiğine bizler psikolojide birer uzman mıyız ki karar verelim? Hadi teşhis edilmiş bir hastalıktan bahsediyor olsak da bilgi paylaşımı yapsak bi derece...
Mune
Haklısın. İyi bir psikolog bulabilirim inşallah. Sinirlenen bağıran sinirlendiğinde ağlayan bir insan olmak istemiyorum.Özelden de yazabilirdin sorun değil :)
Ağır bir durum yok bence de, biraz çabayla üstesinden gelebileceğinizi düşünüyorum
İlaç kullanmaktansa çözüm yollarını öğrenmek daha etkili bence bu gibi durumlarda
Bakacağım çok teşekkür ederim.Devlet hastanelerine gidebilirsiniz ucretsiz. Ama gitmeden once psikiyatr ve psikolog var mi teyit edin derim. Sadece psikolog da olur tabii ama olur da yonlendirmek isterse ayni hastanede olmasi isinizi ve psikolog ile psikiyatrin koordineli calismasina yardimci olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?