- 30 Ağustos 2018
- 977
- 2.287
- 113
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Pardon ama kişisel yorum sunmak hangi piskoloğun kendine has pirensibi olabilir? Hemde böyle bi üslup ve tavırla! "Yatmak kalmak" gibi çirkin bi cümle kullanmak hangi mesleki doğruyla bağlantılı acaba? Tabiki hem mesleki olarak hemde etik olarak çok yanlış.Mesleki olarak bu çok yanlış diye birşey yoktur. Her doktorun kendi izlediği bir yol vardır. Nasıl bir ameliyatı yapan her doktorun eli farklıdır bu da aynı şekilde onların da kendilerine göre belli başlı prensipleri var tutturmuşlar bir mesleki olarak yanlış demeyi ben bunu anlamadım gitti
Kesinlikle etik ihlali bu. Böyle bir cümle kuranın diplomasından şüphe ederim, zaten ülkede psikoloji mezunu olmadığı halde psikologculuk oynayan çok kişi var. Gitmeden önce çok iyi araştırmak lazımPardon ama kişisel yorum sunmak hangi piskoloğun kendine has pirensibi olabilir? Hemde böyle bi üslup ve tavırla! "Yatmak kalmak" gibi çirkin bi cümle kullanmak hangi mesleki doğruyla bağlantılı acaba? Tabiki hem mesleki olarak hemde etik olarak çok yanlış.
Doğal değil.Gittiğiniz kişinin psikolog olduğunu düşümüyorum.Bu meslek biraz sıkıntılı gerekli eğitimi almadan bırkac sertıfıka ile ozel yer açabılıyorlar.Gerçek psikologlarda cok şikayetçi bu konudan.Psikiyatra gidin o da terapi yapacak bundan ıyı dınler o kesın.İlaca ihtiyacınız varsa ilaçta yazacak. Üniversite hastanelerinden randevu alabilirsiniz gayet ilgili oluyorlar (maddi olarak hazır değilim demişsiniz,ücretsiz olur sigortalısınızdır heralde) manen de buna nasıl bır hazırlık yapacaksınız ki onu hiç anlamadım? Size ağar uyutan ilaçlar vermeyecek ki.Belki de ilaç bile vermeyecek psikologla devam edin diyecek sonuçta şu an terapi aldığınız kişi bana hiç güven vermedi.Yok illa psikolog derseniz 4 yıllık psıkolojı + klınık yuksek lısans eğitimi olanı bulun.Herkese merhaba
Çok hassas ve bunalımda hissettiğim için psikoloğa gittim. Henüz 2 seansı tamamladım. Ama ıçime sinmeyen bazı durumlar oldu.
Öncelikle daha iyi hissediyorum. Bana depresif olduğumu, kaygı bozukluğu olduğunu ima etti ama şuan kronik değil akut bir dönemde dedi. Psikiyatr ile eş zamanlı olarak ilerlemeyi teklif etti fakat maddi ve manevi buna hazır olmadığım için reddettim.
Şimdi gelelim beni rahatsız eden kısımlara.. her iki seansta da telefonuna iki kez göz attı. Bunda ne var diyebilirsiniz ama odasına alacağı bi duvar saati veya masa saati ile bu durumu çözebilirdi. Bundan rahatsız oldum. Ikıncı seansta bi kağıt parçası yırtıp bununla oynadı. Bu da tuhaf geldi
Ve üçüncüsü ilişkimle alakalı bir durumu açıklarken kendi kişisel yorumunu şu şekilde yaptı. Elbette haklısın o sana danışmadan yurt dışına gitme kararı almış sen düşünürsün tabi o orada ne yapacak ne edecek kimle yatıp kalkacak çok haklısın bunu düşünmekte dedi.
Ve konuşma esnasında iki kez danışanlarından birinin de başına buna benzer şeyler geldiğinden örnek verdi. O kişi de böyle davrandı ve böyle bir sonuç elde etti diye. Örnek vereyim. Danışanlarından biri de benim gibi hep taşın altına elini koyan , fedakar biriymiş ve eşinden zorla boşanmış. Diğer eşi ile tanıştığı zaman adam ilk başlarda el bebek gül bebek davranırken kadın taşın altına elini koydukça yine eski eşi ile yaşadığı problemleri yaşamaya başlamış .
Bu da tuhaf geldi açıkçası. Danışanı kim bilmiyorum ama onun hikayesinden bahsetti.
Üçüncü seans için randevu alacağım ama aklıma takıldı danışmak istedim. Ben mi büyütüyorum acaba ? Yoksa bunlar doğal olan şe
Bence orada danışanının eşinin izinsiz yurtdışına gitmesi ile ilgili aklından tahmini olarak geçirdiği cümleleri söylemiş sanırım aralarındaki muhabbet tam nasıl oldu öğrenmeden yargılayamayızPardon ama kişisel yorum sunmak hangi piskoloğun kendine has pirensibi olabilir? Hemde böyle bi üslup ve tavırla! "Yatmak kalmak" gibi çirkin bi cümle kullanmak hangi mesleki doğruyla bağlantılı acaba? Tabiki hem mesleki olarak hemde etik olarak çok yanlış.
Tabiki aralarındaki muhabbeti bilemeyiz bu konuda haklısınız ancak bi arkadaşınıza dahi anlatsanız bu meseleyi bu şekilde yorum yapamaz. Hele ki profesyonel olarak bu mesleği icra eden biri hiç yapamaz.Bence orada danışanının eşinin izinsiz yurtdışına gitmesi ile ilgili aklından tahmini olarak geçirdiği cümleleri söylemiş sanırım aralarındaki muhabbet tam nasıl oldu öğrenmeden yargılayamayız
Şu satırları ben mi yanlış anlıyorum ya eşi kendisine danışmadan yurt dışında gitmiş yahu yakın bir yere gitmekten bahsetmiyoruz elbette haklısın demiş kafasında insan bir sürü şey düşünür demiş insan başına gelse böyle birşey eşi danışmadan çekip gitse yurtdışına insan düşünmez mi ne yapacak ne edecek belki kimle yatıp kalkacak (bu demek değildir ki hemen karı peşinde koşmak) güvenilir insanlarla beraber mi olacak diye düşünmekte elbette haklısın demişElbette haklısın o sana danışmadan yurt dışına gitme kararı almış sen düşünürsün tabi o orada ne yapacak ne edecek kimle yatıp kalkacak çok haklısın bunu düşünmekte dedi.
Kimle yatıp kalkacak derken hemen karı peşinde koşmak babında değil insana eşi danışmadan yurtdışına gitse bin türlü düşünce gelir aklına psikolog da elbette haklısın insanın aklına bu tarz düşünceler gelir demek istemiş benceTabiki aralarındaki muhabbeti bilemeyiz bu konuda haklısınız ancak bi arkadaşınıza dahi anlatsanız bu meseleyi bu şekilde yorum yapamaz. Hele ki profesyonel olarak bu mesleği icra eden biri hiç yapamaz.
Kiminle yatıp kalkacak kaba bir tabir olmuş bence de. Ama seansın tümünü bilmeden yorum yapmak çok zor. Psikolog, doktor, kuaför falan deneye deneye insan memnun kalacağı kişiyi buluyor.Kendi psikoloğumla kıyasladım ve bana hiç profesyonel gelmedi. Özellikle de “kiminle yatıp kalkacak” demesi beni çok şaşırttı. Sizin yerinizde olsam devam etmezdim
Bu konuda deneyimim olduğu için kıyas yapınca genel olarak profesyonel gelmedi. Katılıyorum bazen enerjimiz tutmayabiliyor, olmuyorsa zorlamamak bizim yararımızaKiminle yatıp kalkacak kaba bir tabir olmuş bence de. Ama seansın tümünü bilmeden yorum yapmak çok zor. Psikolog, doktor, kuaför falan deneye deneye insan memnun kalacağı kişiyi buluyor.
Zaten psikoloğa gittiğinizde olması gereken sizinki gibi. Ağlamanız çok doğal. Psikologlar danışanı pohpohlamazlar. Önce bozup sonra yapmak gibi düşünün. Yılların travmaları açığa çıkıyor. 2 seans gittim oh hayatıma renk geldi gibi bir durum olmaz yani.Benim terapistim de aynı sizinki gibi. Ben kendisini çok seviyorum ve ona çok güveniyorum. Yaşadığım sıkıntılı dönemde bana çok doğru şekilde yol gösterdi. İlk seanstan çıktıktan sonra 1 hafta ağlamıştım. Hala sert geçen seanslar sonrası birkaç gün dağılıyorum ama toparlandığımda daha iyi olduğumu hissediyorum. 1 yıl dolmadan hayatımdaki büyük problemleri geride bırakabildim çok şükür. Kendimle ilgili farkındalığım arttı, tabi bu konuda benim de çabam çok oldu. Çok okudum, araştırdım, kendimi dinledim. Mobinge karşı onun söylediklerini yüreğime taş basıp yaptım ve birkaç hafta içinde işler 180 derece değişti.
Aynı klinikte başka bir terapiste giden arkadaşımsa hiç memnun değildi. Dakikalarca karşılıklı susuyorlarmış. Arkadaşım sosyal fobi için gitmişti.
Belki hastanın tavrına göre terapistin tavrı da değişiyordur. Terapistler bunu daha iyi açıklayabilir. Siz iyi hissediyorsanız, farkındalığınız artıyorsa bence problem yok.
Her psikolog yapıyor mu veya yapması sağlıklı mı bunu merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?