- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.473
- 158
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Katılıyorum. Hiç şikayetçi olmadım bu durumdan. Hayatmıza renk farkındalıkla geliyor, o da zaman alıyor.Zaten psikoloğa gittiğinizde olması gereken sizinki gibi. Ağlamanız çok doğal. Psikologlar danışanı pohpohlamazlar. Önce bozup sonra yapmak gibi düşünün. Yılların travmaları açığa çıkıyor. 2 seans gittim oh hayatıma renk geldi gibi bir durum olmaz yani.
Bence psikologunu degistirHerkese merhaba
Çok hassas ve bunalımda hissettiğim için psikoloğa gittim. Henüz 2 seansı tamamladım. Ama ıçime sinmeyen bazı durumlar oldu.
Öncelikle daha iyi hissediyorum. Bana depresif olduğumu, kaygı bozukluğu olduğunu ima etti ama şuan kronik değil akut bir dönemde dedi. Psikiyatr ile eş zamanlı olarak ilerlemeyi teklif etti fakat maddi ve manevi buna hazır olmadığım için reddettim.
Şimdi gelelim beni rahatsız eden kısımlara.. her iki seansta da telefonuna iki kez göz attı. Bunda ne var diyebilirsiniz ama odasına alacağı bi duvar saati veya masa saati ile bu durumu çözebilirdi. Bundan rahatsız oldum. Ikıncı seansta bi kağıt parçası yırtıp bununla oynadı. Bu da tuhaf geldi
Ve üçüncüsü ilişkimle alakalı bir durumu açıklarken kendi kişisel yorumunu şu şekilde yaptı. Elbette haklısın o sana danışmadan yurt dışına gitme kararı almış sen düşünürsün tabi o orada ne yapacak ne edecek kimle yatıp kalkacak çok haklısın bunu düşünmekte dedi.
Ve konuşma esnasında iki kez danışanlarından birinin de başına buna benzer şeyler geldiğinden örnek verdi. O kişi de böyle davrandı ve böyle bir sonuç elde etti diye. Örnek vereyim. Danışanlarından biri de benim gibi hep taşın altına elini koyan , fedakar biriymiş ve eşinden zorla boşanmış. Diğer eşi ile tanıştığı zaman adam ilk başlarda el bebek gül bebek davranırken kadın taşın altına elini koydukça yine eski eşi ile yaşadığı problemleri yaşamaya başlamış .
Bu da tuhaf geldi açıkçası. Danışanı kim bilmiyorum ama onun hikayesinden bahsetti.
Üçüncü seans için randevu alacağım ama aklıma takıldı danışmak istedim. Ben mi büyütüyorum acaba ? Yoksa bunlar doğal olan şeyler mi
Yalnız psikolog belki de hanımefendinin kurduğu cümleyi yineledi? Hanımefendi orda kimle yatar kalkar vs diye bi şey demişse psikolog aynısını tekrar edebilir.Konuşma uslubundan, takındığı hal ve hareketlerinden yola çıkacak olursak, işinde pek profesyonel birisi olmadığı aşikâr. Ne demek yahu "kimle yatıp kalkacak belli değil" sen bir psikolog olarak nasıl böyle yargılı bir ifadede bulunabilirsin. Bu ne paçozluk?
Bunu bu şekilde dile getirmesi son derece yanlış ama. Sizin üslubunuzla söylemiş olsaydı zaten bi sıkıntı yoktu.Kimle yatıp kalkacak derken hemen karı peşinde koşmak babında değil insana eşi danışmadan yurtdışına gitse bin türlü düşünce gelir aklına psikolog da elbette haklısın insanın aklına bu tarz düşünceler gelir demek istemiş bence
Evet. Bu bir püf noktasıdır mesela. Siz olayı hangi kelimelerle anlatırsanız psikolog da o kelimelerle anlatır.Yalnız psikolog belki de hanımefendinin kurduğu cümleyi yineledi? Hanımefendi orda kimle yatar kalkar vs diye bi şey demişse psikolog aynısını tekrar edebilir.
E iyi de tv de danışanların dizisini izliyoruz mesela gerçek hayat hikayesi deniyor. İsim verilmedikçe sorun yokDanışanlarını anlatacaksa (isim vermese bile) dedikodu yapan mahalle teyzelerinden bir fark görmem, yani profesyonel gelmedi bana. Hiçbir psikolog ya da psikiyatr başka bir danışanından bahsetmez. Sizi de başkasına mı anlatacak?
Biz de az rehberlik ve psikolojik danışmanlık dersi almadık ünideEvet. Bu bir püf noktasıdır mesela. Siz olayı hangi kelimelerle anlatırsanız psikolog da o kelimelerle anlatır.
E iyi de tv de danışanların dizisini izliyoruz mesela gerçek hayat hikayesi deniyor. İsim verilmedikçe sorun yok
Ses tonu anlatış tarzı mimikler bile çok değiştirebiliyor aradaki muhabbeti konu sahibi ne anlattı onu da bilmiyoruz hemen uzmanları bu şekilde yargılayamayızBunu bu şekilde dile getirmesi son derece yanlış ama. Sizin üslubunuzla söylemiş olsaydı zaten bi sıkıntı yoktu.
Merhabalar. Psikoloğum, lisans eğitimi sırasında görüşme teknikleri ile ilgili dersler aldık. Bu teknikler ekolden ekole değişiyor tabiki. Örneğin kimi psikologlar danışanın uzanması için divan kullanırken kimisi rahat ve eşit seviyede bir sandalye/koltuk kullanıyor. (Psikoloğun koltuğu/sandalyesi danışan ile eşit seviyede olmalı fazla görkemli veya daha yüksek seviyede bir sandalye danışana psikolog ile arasında bir seviye farkı veya hiyerarşi olduğunu hissettirebilir.) Net bir şekilde hatırladığım bir anımda ise hocamız bir dersimizde "odanızda başınızı/ gözlerinizi oynatmadan kontrol edebileceğiniz bir konumda saat bulunmalı ve seans süresini bu saat ile danışana hissettirmeden kontrol etmelisiniz. Yine aynı şekilde danışanın rahatlıkla görebileceği bir yerde ikinci bir saat bulunmalı" dedi. Çünkü karşınızdaki kişi her ruh halinde olabilir, sizin ona belli ederek saati kontrol etmeniz ona sıkıldığınızı veya seansın bitmesini beklediğinizi düşündürebilir/hissettirebilir. Veya dikkatini dağıtabilir. Bunlar dışında psikolog seans sırasında değil telefon ile uğraşmak, danışanın dikkatini dağıtacak veya onunla ilgilenilmediğini düşündürecek hiçbir şey yapmamalı. sadece danışanın anlattıkları hakkında notlar almalı. Kendim bir dönem farkında olmadan seans sırasında elimdeki kalemle oynadığımı fark etmiştim. Hemen dikkat ederek o davranışı kestim. Bunlar ufak önemsiz şeyler olarak algılanabilir veya bir başkasının umrunda dahi olmayabilir ancak aslında önemliler.Herkese merhaba
Çok hassas ve bunalımda hissettiğim için psikoloğa gittim. Henüz 2 seansı tamamladım. Ama ıçime sinmeyen bazı durumlar oldu.
Öncelikle daha iyi hissediyorum. Bana depresif olduğumu, kaygı bozukluğu olduğunu ima etti ama şuan kronik değil akut bir dönemde dedi. Psikiyatr ile eş zamanlı olarak ilerlemeyi teklif etti fakat maddi ve manevi buna hazır olmadığım için reddettim.
Şimdi gelelim beni rahatsız eden kısımlara.. her iki seansta da telefonuna iki kez göz attı. Bunda ne var diyebilirsiniz ama odasına alacağı bi duvar saati veya masa saati ile bu durumu çözebilirdi. Bundan rahatsız oldum. Ikıncı seansta bi kağıt parçası yırtıp bununla oynadı. Bu da tuhaf geldi
Ve üçüncüsü ilişkimle alakalı bir durumu açıklarken kendi kişisel yorumunu şu şekilde yaptı. Elbette haklısın o sana danışmadan yurt dışına gitme kararı almış sen düşünürsün tabi o orada ne yapacak ne edecek kimle yatıp kalkacak çok haklısın bunu düşünmekte dedi.
Ve konuşma esnasında iki kez danışanlarından birinin de başına buna benzer şeyler geldiğinden örnek verdi. O kişi de böyle davrandı ve böyle bir sonuç elde etti diye. Örnek vereyim. Danışanlarından biri de benim gibi hep taşın altına elini koyan , fedakar biriymiş ve eşinden zorla boşanmış. Diğer eşi ile tanıştığı zaman adam ilk başlarda el bebek gül bebek davranırken kadın taşın altına elini koydukça yine eski eşi ile yaşadığı problemleri yaşamaya başlamış .
Bu da tuhaf geldi açıkçası. Danışanı kim bilmiyorum ama onun hikayesinden bahsetti.
Üçüncü seans için randevu alacağım ama aklıma takıldı danışmak istedim. Ben mi büyütüyorum acaba ? Yoksa bunlar doğal olan şeyler mi
Çok zor bı insansınız galiba.Herkese merhaba
Sosyoloji lisansı sonrası psikoloji yüksek lisans ve psikoloji masterı yapmış kendisiKesinlikle etik ihlali bu. Böyle bir cümle kuranın diplomasından şüphe ederim, zaten ülkede psikoloji mezunu olmadığı halde psikologculuk oynayan çok kişi var. Gitmeden önce çok iyi araştırmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?