Psikolojik destek almalı mıyım? Yoksa normal miyim?

Yengem bunu anlattığında inanın çok şaşırmıştım belki fark etmiyoruz ama sokak kültürü diye muhteşem bir gerçek varmış simdi şükürler olsun ki benim çocuklarında iniyor oynuyor kavgalar çıksa da alıştılar cok şükür
İstanbul da yaşarken ne yazık ki aile apartmanında yaşadık kiracı olarak haliyle kizi mi asla oynamazlardı o da geri çekilirdi simdi cok şükür taşındık cok guzel bir siteye ama kizim ancak 1 sene de adapte oldu gelip ağlardı bana salak dedi işte beni oyuna almadılar kendin çözmeyi ogreniceksin oyuna girmeyi ogreniceksin diye diye simdi cok şükür epey yol kat ettik.
Hani oyle herseyden sakınmak marifet degil yarin o çocuk uyum sağlaması cok zor oluyor ne yapacağını cidden bilemiyor ben çok şaşırdım hani tabi ki sigara içip gelip öpmesin ama tamamen de sevdirmem ne biliyim fazla geldi.
Simdi çocuklarını sakınanlar bizi daşlamazlar umarım 🤣 bebelerimizi bizde koruyoruz pisliğin kirin içine atmıyorz he oyle bişey yok 🤣 bizimki denetimli serbestlik

Merhaba arkadaşlar evliyim eşimde bende öğretmeniz ve çok şükür 4 yıllık evliliğimize ocakta yavrumuz da katıldı. Şimdi 4 aylıkta bir bebeğimiz var. Sorun şu ki doğum yapıp eve çıkınca hiç kimseye vermedim resmen bebeğimi.. Benim ailem uzakta eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz ama hiç kimseye vermiyordum yani saysan annelere bile sayılı vermişimdir o derece öpmek yasak asla hitap şekillerine dahi karışıyorum. Neyse 20 günlük olunca annemler memlekete gitti kayınvaldemlere de gidip gelmiyorum görmesinler sevmesinler diye eşimde böyle düşünüyor bir kaç kez gittik ama çocuğa el sürdürmedim. 2 aylıkken şu virüs çıktı ve tamamen dünyadan izole yazıyoruz ve 2 taraflada görüntülü konuşuyoruz. Şimdi eşiminde benimde hissettiğimiz şu iyiki virüs çıktı yoksa nasıl sevdirecektik ailelere kendi anne babamız bile kucağına alsa veremiyoruz içimizden bir parça kopuyor sanki çocuğa birşey yapacaklar gibi gidip ellerinden alıyoruz yani asla ve asla ikimizden başka hiçkimse almasın sevmesin istiyoruz. Bu normal mi yoksa destek mi almalıyız? Gerçekten soruyorum eksik vardır fazla yoktur. Benim gibi olan var mı? Yargılayın diye yazmadım danışmak istediğim için yazım.

kari koca normal degilsiniz, destek alin.

Bakın şu konuya bir açıklık getireyim insanların ölmesine sevinecek kadae vicdansız değilim. Virüs çıkınca iyiki sosyal mesafe çıktı benim kastettiğim buydu. Ayrıca ailelerimiz baş taci ama yapma dediğimiz şeyleri yaptıkları için güvenmiyoruz diyebilirim çünkü eşimin ailesinde argo konuşmalar sürekli paketli zararlı gıdalara yönelmişlik var benim ailemdekilerde de sigara içenler var arkamızı döndüğümüzde yüzünü öpmelerinden yada cips çikolata vermelerinden korkuyoruz sakınıyoruz ve bu yüzden güvenmiyoruz. Şimdi pek çok şey eminim değişmiştir kafanızda....
Bende hiç değişmedi açıkçası. Sigara içen oluyor maalesef. Bende istemyrm ama aile olmasa birgün bir arkadaşımiz gelip sevio. Ee sen sigara içtim diyemyrsn olmuyor yani. Ben babasına bile biraktiramadm maalesef. Neyse ya biz sizin fikirlerinizi değiştiremeyiz. Nasıl büyütmek istyrsaniz öyle büyütün tabikide bu sizin hakkınız

Yasaklamakta doğru degıl. Gizli gizli yemektense kontrollü vermek, verılmeyecek ürünler yetıne alternatif sunmak daha mantıklı. Sakındıkça cazipleşiyor bnce
Kesinlikle öyle. Ha şuan yine çok yemem ama o kadar kısıtlayıcı olmaya gerek yok.

Üstelik çocuk küfürde duymalı, kavgada görmeli, hatta gerekirse kavga etmeyide öğrenmeli. Biz zamanında sokaklarda yetistik, en büyük cocuktum kardeşime biri vurdu diye çocuğu evire çevire dövdüğümü hatırlarım. Hatta o dovdugum arkadaş şimdi iyi bi üniversitede çocuk ergen ruh sağlığı üzerine uzmanlık yapıyor, bende psikoloji okumuştum hala konuşur konuşur güleriz. Çocuklukta böyle anılar olmalı, bi anne babanın çocuğa yapacağı en büyük kötülük onu sosyal yaşamdan izole yetiştirmek, onu sevgiye boğmak.

Kesinlikle öyle. Ha şuan yine çok yemem ama o kadar kısıtlayıcı olmaya gerek yok.

Üstelik çocuk küfürde duymalı, kavgada görmeli, hatta gerekirse kavga etmeyide öğrenmeli. Biz zamanında sokaklarda yetistik, en büyük cocuktum kardeşime biri vurdu diye çocuğu evire çevire dövdüğümü hatırlarım. Hatta o dovdugum arkadaş şimdi iyi bi üniversitede çocuk ergen ruh sağlığı üzerine uzmanlık yapıyor, bende psikoloji okumuştum hala konuşur konuşur güleriz. Çocuklukta böyle anılar olmalı, bi anne babanın çocuğa yapacağı en büyük kötülük onu sosyal yaşamdan izole yetiştirmek, onu sevgiye boğmak.
Tabi canım fanus içinde yetıstırmeye gerek yok. Üzülmelidr sevinmeli de her duyguyu tadıp bilmesi gerekır

Bir akrabam da boyleydi biraz buyudu verecek yer aradi bi yarim saat tutsunda gidip isimi yapayim diye...yani tamam.savunmasiz cok seviyorsunuz da karsinizda yillarin anneleri var (virusten cekinmenizi anlarim)oyle hitap etme vs (bana deseler kendime.saygisizlik olarak.algilarim kucucuk.bebege kufur etmeyecegiz) e sonucta anneligi onlar da bilirler sizleri buyuten onlar daha kontrollu olun bence .....ayrica basima gelse psikologa falan gitmem yaptiginiz gibi kendmi sorgular fikir anlamaya calisirim

Normal değilsiniz hadi siz değilsiniz anne içgüdüsü diyelim ama eşinizin de böyle olması çok tuhaf. Hadi kucağa aldırmıyosunuz tamam da hitap şekline karışmak nedir cidden bir de böyle yaparak bebeği insanlardan soğutmayın şuan bir yiğenim olsa ve annesi babası bana elletmese asla onu benimseyemem yani yiğenim gibi hissetmem. Dudaktan yanaktan öptürmemekte çok haklısınız ona bir şey diyemem ama gerisi cidden abes

Evet destek almalısınız. Yönlendirme şart. Çünkü yanlış bir bağlanma ile çocuğunuzın ileride ne kadar zorlanacağını bir öğretmen olarak biliyorsunuzdur.

Düşünceniz hem sizin için hem de cocuk için çok tehlikeli bence.yarin bir gun ışe başlayacaksınız ucretsiz izin almazsanız o zaman panik atak olursunuz .cocuk ta mahvolur.birakin çocuğunuz size karşı olumlu bağlanma geliştirsin.

Bu durumu üzerinizden atamazsaniz çok sorun yaşarsınız. Bu çocuğun bakıcısı olacak, kreși olacak. Arkadaşlarıyla oynarken itilip kakilacak. Çocuk bu şekilde büyürse siz olmadan hiç bir şey yapamaz. Kendinize bağımlı yapmayın.

Bunu sorgulamanız bile garip. Siz ve eşiniz acilen psikolojik destek almalısınız. Etrafınızdaki insanlar yine iyi görüntülü arıyorlarmış sizi. Bebeğini bana vermek istemeyen, hitap şeklime dahi karışan sanki çocuğa bir şey yapacakmış gibi davranan kişi öz kardeşim olsa aramam. İzole hayatında mutluluklar diler çekilirim kenara

Verdiğiniz cevabı okumak için aşağı kaymaktan ciğerim soldu hepsini alıntı yapmışsınız👏
Bence sen o çocuk için çok tehlikelisin. Evhamlı ve paniksin. O çocuk ileride her şeyden korkan anasına bağımlı bir birey olmamış biri olacak. Dünyada birçok bakteri virüs var enfeksiyon kapabilir, işlenmiş gıdalar var. Ozon tabakası delik, hava kalitesi kışın berbat oluyor. Dünyadaki hangi kötü şeylerden koruyacaksın.. Bu kadar pinpirikli olma. Kimse el kadar çocuğa cips vermez korkma yoksa adın yakında görmemişin çocuğu olmuşa çıkar

Gercekten ruh sagliginizin yerinde olmadigini dusunmek istiyorum kari koca. Cunku bu ya art niyettir, ya bazi sorunlar yasiyorsunuzdur lohusalik vs ondandir. Ben ikincisi olsun dilerim sizin icin. En azindan terapi vs duzelirsiniz. Esiniz de ayni sekilde.

Kendi anasindan babasindan çocuğunu kiskanan bir insan olmayin. Genel olarak cocugunu kiskanan bir insan olmayin. Art niyetli degilsiniz cunku normal olmadigini bence siz de fark etmissiniz. Lutfen ananizi babanizi daha fazla uzmeden kirmadan destek alin ve normale donun.

Bakın şu konuya bir açıklık getireyim insanların ölmesine sevinecek kadae vicdansız değilim. Virüs çıkınca iyiki sosyal mesafe çıktı benim kastettiğim buydu. Ayrıca ailelerimiz baş taci ama yapma dediğimiz şeyleri yaptıkları için güvenmiyoruz diyebilirim çünkü eşimin ailesinde argo konuşmalar sürekli paketli zararlı gıdalara yönelmişlik var benim ailemdekilerde de sigara içenler var arkamızı döndüğümüzde yüzünü öpmelerinden yada cips çikolata vermelerinden korkuyoruz sakınıyoruz ve bu yüzden güvenmiyoruz. Şimdi pek çok şey eminim değişmiştir kafanızda....

Herkesi alıntılamaya gerek var mıydı

Her şeyde prfsynel yardım alınması gerekiyorsa irade,akıl mantık ne işe yarar, bu aralar bunu sorgulamaya başladım. Hareketinizin yanlış olduğunu biliyorsanız eşinizle bir olup bu konuyu aşabilirsiniz. Zorlayın kendinizi. Anneden babadan kıskanmak nedir. Birbirinizi telkin edin. Muhtemelen çok yabani bir çocuğunuz olucak.

Kafamda hiçbir şey değişmedi. Hatta aksine acil psikolojik destek almanız gerektiğine dair düşüncem arttı. Hanımefendi sizin bebeğiniz daha 4 aylık. 2 aydır da kendi evinizde karantinadasınız. 2 aylık bebeğin yanında argo konuşsalar ne konuşmasalar ne, dile mi gelecek bu çocuk? Tek hak verdiğim nokta yüzünün öpülmesi ama orda kaldığınız 40 gün boyunca kimseyle çocuğunuzu o kadar yakın tuttuğunuzu sanmıyorum, muhtemelen hiç arkanızı dönmediniz. Yıllardır içilen sigaradan sizin için kimse vazgeçmez elbette eller yıkanıp diş fırçalanmalı onun haricinde bekleyebileceğiniz bir şey yok. 2 aylık çocuğa arkanızı döndüğünüzde cips yedireceklerini mi düşünüyorsunuz ciddi ciddi? Paketli gıda konusuna gelince ailem beni hiç ondan asla yiyemezsin diyerek yetiştirmedi arkadaşlarımın ailelerinin aksine şu an ben kendi özgür irademle paketli gıda tüketmiyorum, sevmiyorum çünkü. Arkadaşlarımsa tam tersi. Zaten çocuğunuz büyüdüğünde siz istediğiniz kadar engel olmaya çalışın o paketli gıdalardan bir yolunu bulup yiyecek. Bunun miktarını kontrol altında tutabilirsiniz sadece. Argo konusu da aynı şekilde erteleyebilirsiniz ama engel olamazsınız okula gittiğinde, arkadaşlarıyla oynarken, televizyondan, sokaktan vs bir yerden öğrenecek bu argo kelimeleri. Kendinizi haklı çıkartmak için saydığınız sebepler hep bahane

Back
X