• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik destek alması gerektiğini düşünüyorum, ne yapmalıyım

Uygun bir sey bulursun işte :)
İnanın her şeye cevap veriyor. Bu ocak ayından bir fotoğraf, kavga sonrası ona istediği gibi konuşamayacağını yazmışım cevap bu. Yiğit de küçük kardeşimiz

Eklentiler

• IMG_3614.webp
    IMG_3614.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 72
Annem işte beni böyle büyüttü. Annemden korkarak gerçekten düzgün büyüdüm hiçvir yanlışa bulaşmadım çok şükü vkdkckdckf

Annem bu tavrını çok yoğun ve uzun süren bir işte çalıştığı şçin kRdsşime gösteremedi, kardeşimle babam aynı evdeler daha çok. Annem geç geliyor
18-19 yaşında en az bu kız, hiç ev işi yapmaması büyük problem mesela. Hayatı boyunca arkasını toplayacak birileri olmayacak. Bir insan 18 yaşına gelir gelmez bazı meziyetleri edinmiş olmalı.
Temizlik, yemek, ütü, çamaşır temel düzeyde de olsa bilmeli.
Benim kardeşim erkek, özellikle yaptırıyorum ben. Canım şunu çekti abla diyor, iyi kalk gel beraber yapalım diyorum. Hazıra konmasına izin veremem. Azıcık değerini bilsin, o sofraya ne nasıl geliyor anlasın. Yarın öbür gün karısı arkamızdan sövmesin. :KK53:

18-19 yaşında en az bu kız, hiç ev işi yapmaması büyük problem mesela. Hayatı boyunca arkasını toplayacak birileri olmayacak. Bir insan 18 yaşına gelir gelmez bazı meziyetleri edinmiş olmalı.
Temizlik, yemek, ütü, çamaşır temel düzeyde de olsa bilmeli.
Benim kardeşim erkek, özellikle yaptırıyorum ben. Canım şunu çekti abla diyor, iyi kalk gel beraber yapalım diyorum. Hazıra konmasına izin veremem. Azıcık değerini bilsin, o sofraya ne nasıl geliyor anlasın. Yarın öbür gün karısı arkamızdan sövmesin. :KK53:
18 yaşında. Ya odasını toplasın ortak kullandığımız yerlere el atsın yeter

Merhaba benim üniversiteye giden bir kız kardeşim var. Ben ise üniversiteden mezun olacağım. Kardeşim son derece saygısız, son derece üslupsuz ve gerçekten evdeki herkesi de bezdirmiş biri. Artık ergen diyemiyoruz da, büyüdü hala aynı şımarıklık.

Örnek vermek istiyorum tek kıyafet dolabımız var, dolaba eşyalarımı üniversiteden gelince yerleştirmek istedim. Dolap çok dağınıktı kardeşime eşyalarını toplamasını söyledim bana verdiği cevap “sanane defol git” bakın normal bir “dolabını düzelt ben yerleştireceğim yer yok” lafına karşı bu cevap. Bütün cevapları ve şeyleri aile içinde bu şekilde. Yani kız normal konuşma huyunu tamamen kaybetmiş.
Annem hiçbir şey diyemiyor.
Bu örnekten devam edeyim, dolabı ben kendim güzelce toparladım ikimizin kıyafetlerini de astım. Bugün yine kıyafetlerini dolaba atmış ben de dolaba atma katla dedim bana cevabı “s*** git sen karışma” oldu.
Her şeye bağırarak, el sallayarak, emir vererek ve tuhaf mimikler yaparak cevap veriyor. Düzgün konuş dedikçe konuşmayacağım demekte de ısrar ediyor.

Annem hepimize görev veriyor, bazı ev işleri için. Erkek kız fark etmeksizin yapıyoruz. O ise “ben yapmam banane enayi” tarzında taklidimizi yapıp olaydan sıyırıyor.

Çirkef bir mahalle karısı olur ya, bizim evde herkes onunla muhattap olmamak için bulaşmamaya çalışıyor.

Böyle biriyle daha ne kadar yaşayabilirim bilmiyorum. Az önce suratıma tokat attı. Ne kadar tuhaf bir şeyin içindeyiz bilmiyorum. Annem işte olduğu için beni insandan saymıyor.
Bazı insanlar belli aralıklarla dövülmeli.
Kardeşinizin durumu arsızlık çünkü başka adı yok bunun.
Anne babanızın sorumluluğunda büyümüş ve terbiye edecek olan da onlar.
Aynı evde nasıl olur bilmiyorum ama minimum iletişim sorununuzu bir nebze çözebilir.

Bazı insanlar belli aralıklarla dövülmeli.
Kardeşinizin durumu arsızlık çünkü başka adı yok bunun.
Anne babanızın sorumluluğunda büyümüş ve terbiye edecek olan da onlar.
Aynı evde nasıl olur bilmiyorum ama minimum iletişim sorununuzu bir nebze çözebilir.
Annem ve babam kız bana küfretse dahi ikimize kızıyorlar “kızım o senin ablan böyle konuşma” dediklerini bir kere bile hatırlamıyorum. O da sıradan bir arkadaşı gibi rahatça konuşabiliyor

Annem ve babam kız bana küfretse dahi ikimize kızıyorlar “kızım o senin ablan böyle konuşma” dediklerini bir kere bile hatırlamıyorum. O da sıradan bir arkadaşı gibi rahatça konuşabiliyor
Eh evlat onların kendileri nasıl yetiştirmişse öyle olmuş. Kendileri katlansınlar. Siz oralı olmayın.

Eh evlat onların kendileri nasıl yetiştirmişse öyle olmuş. Kendileri katlansınlar. Siz oralı olmayın.
Beni sinir hastası ediyor. Her seferinde onu dövdüğüm için pişman oluyorum (o da bana zarar verdiği halde)
Bir kere ona barışmak için hediye bile almıştım yine böyle kendisinin suçlu ve üslupsuz olduğu bir konuda. Ona da aynı şekilde “bana sormadan bana nasıl alırsın hediye” demişti

Ayyy iyiki ergen kız kardeşim yok hiç çekilmezdi. Gerçekten kardeşiniz çok fazla şımartılmış ya da ilgi eksikliği çekiyor olabilir. Ağzı bozuk çok saygısız. Benim ergen erkek kardeşlerim var onlar da rahat durmuyordu.

Şimdi bu kardeşinize güzel üslupla "psikolojik destek alsan iyi olur, seni bu aralar çok agresif görüyorum, bir sorun mu var, her şey yolunda mı anlatmak ister misin" diye sorsanız yine ters cevaplar vereceğini düşünüyorum. Ailenizin bir şeyler yapması gerekiyor.

Şimdi bu kardeşinize güzel üslupla "psikolojik destek alsan iyi olur, seni bu aralar çok agresif görüyorum, bir sorun mu var, her şey yolunda mı anlatmak ister misin" diye sorsanız yine ters cevaplar vereceğini düşünüyorum. Ailenizin bir şeyler yapması gerekiyor.
Bana vereceği cevap “s.git instagramdan gördüğün şeyleri bana çok modern bir ablaymış gibi anlatma”

Böyle cevap verecek birine ne denir

Aynısını yaşlanınca anne babana da yapacağını söyle.
Ortada ebeveyn yok ki çekinen olsun. Anne babanız ne ediyosa kendine ediyo.

Beni sinir hastası ediyor. Her seferinde onu dövdüğüm için pişman oluyorum (o da bana zarar verdiği halde)
Bir kere ona barışmak için hediye bile almıştım yine böyle kendisinin suçlu ve üslupsuz olduğu bir konuda. Ona da aynı şekilde “bana sormadan bana nasıl alırsın hediye” demişti
Niye dövüyorsunuz?

Ay dayak da yiyordu, küçükken böyle salak mal dese annem gerçekten terbiye ediyordu fndjcjdjjx annem bunu ergen diye tepemize çıkarana kadar…
Hiç istemem ama bu tarz kızlar leş tiplerle karşılaşınca kuzuya dönüyor.Tüm öfkesi içine kaçıyor .Gücü anca ona değer verenlere yetiyor.Tedavi olması lazım ,yoksa çok büyük bir şey yaşamadan aklı başına gelmiyor....

İnanın her şeye cevap veriyor. Bu ocak ayından bir fotoğraf, kavga sonrası ona istediği gibi konuşamayacağını yazmışım cevap bu. Yiğit de küçük kardeşimiz
Kardeşinin yaptıklarınin aynısını yakınımda yaşadım en sonunda narsist kişilik bozukluğu dendi. Amacı zaten sizi çıldırtmak onu dövmeni sinirlenmeniz hepsi onu mutlu eden hareketler. Muhtemeln işte gerçek yüzün falan diyordur yada sakinleşip sen delirdin falan diyebilir etrafa sizi kötüler yıllarca yeni taşındığımız mahallede hiç ark olmamıştı mesela çünkü herkese benim dedikoducu olduğumu söylemiş yıllar sonra öyle biri olmadığım anlaşıldı neyse benim de pek umrumda değildi açıkçası 😅 en sonunda ben işi çözdüm ona sakince kişilik bozukluğu olduğunu söyleyin bu onları korkutuyor. Ve egosunu ezin mesela ben (çok kötü biliyorum ama) az kaldı annem çok yaşamaz zaten o gittiğinde senin sürünmeni görmekten çok büyük keyif alicam demiştim. çünkü annemi delirtip anjiyo olmasına sebep olmuştu. Oysa o her zaman ki gibi ona saldırmami istiyordu ben se durumdan çok memnunmuşum gibi davrandım. Ona hiç saldırmadım ya da onunla konuşmadım kısaca egosunu bu tarz şeylerle indirebilirsin. Saldırma zaten istediği bu muhtemelen seni çıldırtmaktan büyük keyif alıyor.

E ama bu da normal değil. Anne babanızı ciddi şekilde uyarın çözüm bulmak zorundalar bu duruma. Çocukken itiş kakışı anlarım ama sizin yaşlarınız da çok garip duruyor.
Yav zaten evire çevire zarar vermek değil itiş kalkış, yine de emin olun çok sabrediyo

Kardeşinin yaptıklarınin aynısını yakınımda yaşadım en sonunda narsist kişilik bozukluğu dendi. Amacı zaten sizi çıldırtmak onu dövmeni sinirlenmeniz hepsi onu mutlu eden hareketler. Muhtemeln işte gerçek yüzün falan diyordur yada sakinleşip sen delirdin falan diyebilir etrafa sizi kötüler yıllarca yeni taşındığımız mahallede hiç ark olmamıştı mesela çünkü herkese benim dedikoducu olduğumu söylemiş yıllar sonra öyle biri olmadığım anlaşıldı neyse benim de pek umrumda değildi açıkçası 😅 en sonunda ben işi çözdüm ona sakince kişilik bozukluğu olduğunu söyleyin bu onları korkutuyor. Ve egosunu ezin mesela ben (çok kötü biliyorum ama) az kaldı annem çok yaşamaz zaten o gittiğinde senin sürünmeni görmekten çok büyük keyif alicam demiştim. çünkü annemi delirtip anjiyo olmasına sebep olmuştu. Oysa o her zaman ki gibi ona saldırmami istiyordu ben se durumdan çok memnunmuşum gibi davrandım. Ona hiç saldırmadım ya da onunla konuşmadım kısaca egosunu bu tarz şeylerle indirebilirsin. Saldırma zaten istediği bu muhtemelen seni çıldırtmaktan büyük keyif alıyor.
Kardeşime böyle söylesem geçmişte ben de psikoloğa gittiğim için (gitme sebebim de sevgilimden ayrılmamdı) beni onunla vuracaktır. Söylediği şeyleri tahmin bile edemezsiniz. Ben ona narsist desem umrunda olacağını sanmıyorum. Her şeye bir cevabı var ve çekilecek dert değil

Back
X