• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik destek

İlaç kullanıp uyuşuk gibi hissiz olmak istemiyorum
Hissiz olmak istemiyorum demişsin, yaşadığın en güçlü his stres 😅😅
Mantıklı mı yani? Doktorlar , medya, uzmanlar kendini parçalıyor antibiyotik içmeyin diye, herkes az ateşi çıksın,midesi bulansin ciklet gibi içiyor antibiyotikleri, kimse 'ay zararlı' demiyor. İçki sigara hakeza öyle, üstüne basıyolar artık resimelri, üstüne yazıyorlar öldürür diye, insanoğlu yine içiyor. Stres öldürür,tüm hastalıkların başı strestir lafını hiç duymayan yüz kere duymuştur. Buna rağmen kimse kendini stresten uzak tutmuyor,stresle başa çıkacak ne bileyim nefes egzersizi falan öğrenmiyor,yoga yapmıyor,kendini o ortamdan uzak bile tutmuyor.
Amma ve lakin psikolijik problemlerde ilaç...
"Ben istemiyorum"
Niye ya, ne saçma. Hiç anlamadım, anlamayacagim da. Bir tane olsun uzman dedi mi psikolijik ilaçlar insanı hissizlestirir, uyusturur diye? Bu sacma inanış nereden geliyor bu ülkedeki insanlara,çok merak ediyorum.
Sevgili konu sahibi, belli ki vücudunun bir seye ihtiyacı var. Artık neyi , onu doktor bilir
Adam yüz yıl okumuş doktor olmuş, psikiyatr okumuş, atanmış etmiş. En uygun ilacı o bilir.
Böyle gereksiz şeylerle beynini doldurma, git iç, faydasını da gör.
Psikoloji hiç bir rahatsızlık telkinle ,sosyalleşmeyle falan geçmez. Nasıl ki kansızken demir ilacı alıyorsun, vücudunda bir madde eksilince de psikolojik ilaç alabilirsin.
Benim agorafobim vardı. Bunun psikolijik olduğunun bile bilmeidgim için bir yıldan uzun süre çektim,hayat kalitem azaldı. Derken derste sosyal fobi konusunda gördüm, bütün belirtiler tutuyor. Ertesi sabah erkenden koştum psikiyatri. Adama anlattım,adam da 'agorafobi' dedi,ilaç kullandım. Daha ilk paketten etki etti, birkaç aya da bıraktım.
İyi ki de kullanmışım. Suradan şuraya tobüse binemezdim, bıraktıktan sonra 22 ülke gezdim.
Sizin gibi dusunseydim 'uyusmak istemiyorum,icmeyeyim' diye kendimi oyalasaydim eminim bir adım ileri gidemez,daha da kötü olurdum.
Benim arkadaşım olsanız zorla sizi götürür o ilaçları da zorla icirirdim vall:) yapmayın böyle

Hissiz olmak istemiyorum demişsin, yaşadığın en güçlü his stres 😅😅
Mantıklı mı yani? Doktorlar , medya, uzmanlar kendini parçalıyor antibiyotik içmeyin diye, herkes az ateşi çıksın,midesi bulansin ciklet gibi içiyor antibiyotikleri, kimse 'ay zararlı' demiyor. İçki sigara hakeza öyle, üstüne basıyolar artık resimelri, üstüne yazıyorlar öldürür diye, insanoğlu yine içiyor. Stres öldürür,tüm hastalıkların başı strestir lafını hiç duymayan yüz kere duymuştur. Buna rağmen kimse kendini stresten uzak tutmuyor,stresle başa çıkacak ne bileyim nefes egzersizi falan öğrenmiyor,yoga yapmıyor,kendini o ortamdan uzak bile tutmuyor.
Amma ve lakin psikolijik problemlerde ilaç...
"Ben istemiyorum"
Niye ya, ne saçma. Hiç anlamadım, anlamayacagim da. Bir tane olsun uzman dedi mi psikolijik ilaçlar insanı hissizlestirir, uyusturur diye? Bu sacma inanış nereden geliyor bu ülkedeki insanlara,çok merak ediyorum.
Sevgili konu sahibi, belli ki vücudunun bir seye ihtiyacı var. Artık neyi , onu doktor bilir
Adam yüz yıl okumuş doktor olmuş, psikiyatr okumuş, atanmış etmiş. En uygun ilacı o bilir.
Böyle gereksiz şeylerle beynini doldurma, git iç, faydasını da gör.
Psikoloji hiç bir rahatsızlık telkinle ,sosyalleşmeyle falan geçmez. Nasıl ki kansızken demir ilacı alıyorsun, vücudunda bir madde eksilince de psikolojik ilaç alabilirsin.
Benim agorafobim vardı. Bunun psikolijik olduğunun bile bilmeidgim için bir yıldan uzun süre çektim,hayat kalitem azaldı. Derken derste sosyal fobi konusunda gördüm, bütün belirtiler tutuyor. Ertesi sabah erkenden koştum psikiyatri. Adama anlattım,adam da 'agorafobi' dedi,ilaç kullandım. Daha ilk paketten etki etti, birkaç aya da bıraktım.
İyi ki de kullanmışım. Suradan şuraya tobüse binemezdim, bıraktıktan sonra 22 ülke gezdim.
Sizin gibi dusunseydim 'uyusmak istemiyorum,icmeyeyim' diye kendimi oyalasaydim eminim bir adım ileri gidemez,daha da kötü olurdum.
Benim arkadaşım olsanız zorla sizi götürür o ilaçları da zorla icirirdim vall:) yapmayın böyle
Ay nolur kızmayın bana.Hiç kullanmadım ilk defa böyle bir dönemden geçiyorum.Çok haklısınız aslında benim yazdığım hep kulaktan dolma insanların yapma etme diye söylentilerinden vebenim bilgisizliğimden tecrübesizliğimden kaynaklanıyor.Bir de hep ya daha kötü olursam şöyle olursa böyle oluraa diye düşünüp endişe etmekten.Bunun bile çözümü ilaçlardan tedaviden geçiyordur belki.Psikiyatri randavumu aldım.Gideceğim.

sizin 5 parçaya bölünmüş zihninizin tek parça haline gelebilmesi için çalışmalar yapabilirsiniz. biri suçlayıcı biri mutsuz biri umutlu biri kaygılı kaç parça kişiliğiniz varsa onların birbiriyle tekrar iyi geçinmesi gerek. sizin bedeninizde çok büyük değişiklikler olmuş. 30 kilo yaklaşık xl den small bedene inmek demek. hem de radikal spor aşırı diyetlerle. ben uzman değilim ama size kilo aldıran sebepler ile size bu kadar hızla kilo verdiren sebepler eğer travma ise onlardan kaçmayıp onlarla yüzleşince bence kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. bir erkek mi, işyerindeki sorunlar mı, aile sorunları mı bunları siz biliyorsunuz.
Kilo aldıran sebepler işsizlik asosyallik ve düzensiz abur cuburlar ile sağlıksız beslenme idi.Pandemi döneminde oldu.İşe başladıktan sonra çok hırs yaptım ve öyle kilo verdim ama kilo vericem diye aç kaldım aç yattım ve çok sağlıksız beslendim.Tahıl yok bakliyat yok yeşillik yok en fazla yediğim şey yumurta ve tavuktu kendime hediye en iyi yediğim şey tavuk diğerleri yok hiç bişey yok taze fasülye kuru fasülye bezelye nohut patlıcan kabak hiçbiri.Yemezdim sevmediğim için.Şimdi yeni başladım 1 ay olmadı daha yemek seçmiyorum artık ne varsa yiyorum.Yeşil mercimek pişiriyorum kendime normalde asla yemem sırf şifa olacağına inandığımdan.Bi şu stresi halledemedim

Stres çocukluktan gelen bişey. Kendini güvende hissedememissin ilgi verenlerin tarafından ihmal edilmiş olabilirsin. Şimdi kendine anlatman gereken şey ben artık yetişkinim kendimle ilgilenebilirim ilgi verenlerime ihtiyacım yok diyip kendine yeniden anne babalık yapabilirsin.

Back
X