Psikolojik hastamiyim mutsuz muyum.

Meraklimaydonoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2018
332
280
53
Merhaba sizlerden yardim istiyorum. Beni yorumlamanizi istiyorum.

31 yasindayim. 11 yil once annemi kotu bir hastalik sonucu kaybettim. Yakindan sahit oldugum agir hastalik sureci ve vefatı beni derinden etkiledi. Psikolojimde agir yaralar acti. Babam hemen evlendi ve ben de o evde kalmak.istemedigim icin ortam degisikligi icin evlilik gibi ciddi bir karari alma zamani olmadigi halde sirf iyi biri oldugu icin ask sevgi hissetmeden ve hic irdelemeden evlenme karari aldim.

Ice kapabik bir insanım yas donemimi atlatamamis mutsuzdum. Mutsuzlugumun evlilikten sonra devam etmesini yanlis evlilik yapmama bagliyordum. Ancak bu psikolojide iki cocuk sahibi de oldum. Ve bugun kendimi surekli mutsuz, kendimi baskalariyla kiyaslayan ,kiskanc olmadigimi düşünüyordum ancak kiskandigimi farkettim,surekli sinirli ve yalniz hisseden bir insan oldum. Asiri sinirli olmam, cocuklarima bile tahammulsuz olmam ve kendimi birden cok mutsuz hissetme duygulari,hicbirsey yapmama istegi, kendimi sorgulamama sebeb oldu. Evliligimin mutsuzlugundan degil belki de 11 yil hatta oncesine dayanan bir depresyonummu var diye dusunmeye basladim. Cunku olumlu ve gecimli bir insan olsaydim esim sevilmeyecek gecimsiz kotu biri degildi. Sakin yapida bi insan.
Ancak kimse kusursuz degildir. Durumumu actigimda ondan cok destek gordugumu soyleyemiyorum. "Sen zaten evlendigimizden beri boylesin.. ne var annen öldüyse cok normal herkesin basina gelebilir. Hayatimizi zehir etmeye degermi "gibi kendimi daha cok suclu hissedip icime kapanmama sebep olacak tepkiler veriyor.

Sonuc olarak
1. Ben gercekten depresyonda miyim
2. Ilac kesinlikle kullanamam.
3. Terapi faydali olur mu. Ben gercekten iyilesebilecegime inanmiyorum hayatimi boyle kabullenmem mi gerekiyor. Kendime ve cocuklarima uzuluyorum..

Cevaplarinizi bekliyorum. Simdiden cok tesekkur ederim.

Evliliği kurtuluş görerek bir hata yapmışsınız bunu sizde söylüyorsunuz , ama size burdan kimse tanı koyamaz , psikiyatriye gitmeniz iyi olur , ama kesinlikle ilaç kullanamam demekle olmaz , doktor ilaç önerirse kullanmanız gerekir hem sizin hem çocuğunuz için .. terapiler falan çok iyi geliyor ama bu tarz şeyler uzun vadede cevap verir, pes etmemek lazım

Kimi insan çok daha az acıyla dağılabiliyor. Kimsenin haddi değil acının boyutunu ölçüp eh bu kadar süre üzülebilirsin demek.
İlaç neden kesinlikle kullanamazsınız?
Her şey önce kabullenmekle ve değişmeyi istemekle başlar siz böyle baştan yenilgiyi seçmişsiniz. Tabii ki de iyileşebilirsiniz. Doktorunuz gerekli görürse ilaç tedavisini de reddetmemelisiniz.
Profesyonel yardım almanız şart. Acınızı küçümseyen insanı da hayatınızdan çıkartamıyorsanız anlatıp kendinizi daha da üzmeyin. Yıllar önce yardım alsaydınız çok daha iyi bir konumda olabilirdiniz ama geç değil mutlaka yardım alın.

Ya ben bu antidepresana karşı tepkiyi anlamıyorum arkadaş. Gerektiği zaman kullanacaksınız. Yok iyilesecegime inanmıyorum yok şöyle yok böyle. Psikiyatrlar büyücü değildir. Ellerinde sihirli değnek yoktur. Terapi olmazsa mecbur ilaç tedavisi verirler. O ilaçların bir kısmı gerçekten lazım. Bazi rahatsızlıklar beynin gerekli hormonu uretmemesi veya isleyememesi sonucu ortaya çıkıyor. İlaç orada katalizör görevi görüyor. Gerektiğinde alınmalı. Bedensel bir hastalığınız olsa ilaç kullanıp iğne vurulmayacak mısınız sanki?

Evet bedensel hastalikta bile kullanamiyorum. iyi gelirse hemen birakiyirum. Yan etki gorursem gene birakiyorum. Uzun sureli ilac kullanma konusunda istikrarli olamiyirum.
Tek basina terapi yeterli gelse keske. Ancak terapi ye bile inanamiyorum 10 yoldan fazla yasadigim bir ruh hali var ve sanki benim kisiligimin bir parcasi gibi düzeleceğine inanmak zor benim icin.

Öyle yaparsanız bedensel olarak da iyilesemezsiniz her neyse böyle oturduğunuz yerden küstüm oynamıyorum demek olmaz. Daha denememissiniz bile. Çocuklarınızın da depresif mi büyümesini istiyorsunuz?

Aslinda depresyon olabilecegine yeni yeni inanmaya basladim. Son zamanlarda belirtilerin cogalmasiyla. Depresyon tedavisi gorup gercekten atlatan var mi aranizda . Ne kadar surer iyilesmem.

Buradan hiç kimse tanı koyamaz size. İnsanlar genelde bu tarz sorunlar yaşayıp sorgulama evresine girince ‘bu heralde benim kişiliğim’ diyorlar. Melankolik insanlar yok mu evet var ama sizin anlattıklarınız sebepsiz değil. Doğal olarak bu benim kişiliğim diye düşünmek şu noktada size umutsuzluktan başka bir şey getirmez. Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor: evet sizin durumunuzda birçok insan var ve birçoğu da tedavi olup gerekli iyileşmeleri sağlıyor. Bu motivasyon ve inançla bir psikologtan randevu alın (klinik psikolog olsun, eğitimlerine vs bakın). Psikoloğa ilaçla ilgili çekincelerinizi de anlatın çünkü o terapi ve ilacı birlikte önerebilir. Bu iş sabır işidir, kendini ilmek ilmek işleme işidir. 1 günde böyle olmadınız ki 1 günde de düzelesiniz. Sabırlı bir şekilde kendinize emek verin, terapilerinize devam edin, ilaç kullanımı şartsa kullanın.

Gidip mutlaka yardım alın gerekiyorsa ilaçta kullanın, kullandığınızda bu yaşadığınızın normal olmadığını ve iyi geldiğini hissedeceksiniz.
Bunu en başta kendiniz için sonra çocuklarınız için mutlaka yapın lütfen.
Ben ilaç kullanıyorum, ilaçla çok şükür iyiyim, bırakınca sistemimin çöktüğünü hissediyorum.

Ilac kullanip yillar sonra birakip tekrar kotu olup tekrar baslamak ben boyle duyuyorum cevreden bir kisir dongu icine girilmiyor mu. Ilac kullanayaim tamam ama istirarli degilim ilac onyargim da var ve kullanip birakip daha kotu olursam diye korkuyorum. Depresyonun kesin tedavisi var mi.

Depresyonun elbette tedavisi var ancak kimin ne kadar sürede atlatacağı kişinin durumuna bağlıdır. O yüzden tüm tedaviler kişiye özel belirlenir. Her hastalıkta olduğu gibi depresyon da tekrarlayabilir. Üstelik sizin tanınız depresyon mu bu bile belli değil belki eş tanılarınız var belki travmalarınız var, tüm bunları bilmeden konuşmak mümkün değil. Kimse sizi ilaç kullanmaya zorlayamaz elbette yetişkin bir insansınız siz karar vereceksiniz. Bu tarz ilaçları 3 gün kullanıp 5 gün bırakacaksanız hiç başlamayın zaten. Çok çok daha kötü yaparsınız kendinizi. Çünkü ilaçların etkili olma mekanizması bellidir. Atıyorum bir antidepresan en az 6 aylık düzenli bir kullanım gerektiriyor sonrasında duruma göre dozu ayarlanır ya da azaltılır bırakılır vs. Önce gidin tanınızı alın ayrıca neden istikrarlı değilsiniz bu büyük problem. İstikrar olmadan terapiler de çok verimli ilerlemez. Önce kararlı olun ve neden istikrarlı olamıyorsunuz bunu da çözmeniz gerekecek. Terapist mucizeler yaratamaz, ilaçlar da mucizeler yaratamaz, danışanların katılımı ve gayretiyle ancak yol alınabilir.

Ilac icip icmeyeceginizin kararını siz veremezsiniz bazı durumlarda doktorun her dediğini dinlemek gerekiyor bence sizin durumunuzda tam olarak böyle tek başına başa cikamiyorsaniz yardım almak kötü bişey değil hem hayatınız yoluna girer belki böylece çocuklarınızla esinizle daha mutlu olabilirsiniz

İlaç kullanmak zorundaysanız kullanacaksınız.
Aksi taktirde hep böyle kıskanç garip bir insan olarak kalırsınız.
Neden tedaviden kaçıyorsunuz.

İlaç kullanmak zorundaysanız kullanacaksınız.
Aksi taktirde hep böyle kıskanç garip bir insan olarak kalırsınız.
Neden tedaviden kaçıyorsunuz.
Aslinda kiskancligim pek fazla yok. Daha cok mutsuzluk hissi hicbirsey yapmama istegi asiri sinirlilik tahammulsuzluk insanlara guvenmeme mesafe koyma yalniz kalma. Kiskanma kismi daha cok kendim mutsuz oldugum icin kiyas yapmak kiskanc bir yapim yok aslinda bazi seylerin etkisi sanirim
Tedaviden kacma kismi da galiba tedaviye iyi olacagima inancimin olmamasi. Aslinda gittigim zaman sorunlarimi konusurum cekinmem derdime care ararim ancak zarar gormeden duzelecegime inanmam lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…