abartmışsın diyorsun ya evet çok abartı bunlar hep abartmış o da bende ama birde şöyle düşün sen bunu dışardan anlıyorsun görüyorsun ama o insanın elinde değil çırpınıyor ölüyor bir nevi ne yapalım bu da bir hastalık işte bu yüzden iyileşmek için her yolu deniyor insan kimse bu hastalıkları yaşamak istemez buna emin ol tamammı canım ?? keske elimizde olsa ama tek çözüm tedavi şart kendi çabalarımla düşüncemle iyi olurum dedim oysa yanılmışım demekle olmuyor tedavi olmazzan altı ayda iyileçecek yere iki yılda iyileşiorsun
merak etmeyin ben konu sahibi arkadaşın şuursuzca''illaki ben bu hastalığı yaşıycam,çok istiyorum''
diye düşündüğünü ima etmemiştim.İnsanlar genelde iyi bir hayat için çabalarlar.
Hangi hastalığı bulsam da hayatı kendime ve çevremdekilere zehir etsem diye değil.
Benim yorumumu anlaması gereken kişi konu sahibi anlamış o bana yeter.
Ben ''ahh canım bende seninle aynı hastalığı yaşıyorum,x ilacı kullanıyorum bir de y ilacı,inan çok hafifler''tarzında etik olmayan bir yorum yapmaktansa;
Konu sahibi arkadaşın durumunun çok da vahim olmadığını,
kendisini dinleyerek,sosyal hayattan koparak bulunduğu durumu güçleştirdiğinden bahsettim.
Herkes desteğini sizin gibi vermek zorunda değil.
Benim tarzım bu,insanların sorunlarını ah vah ederek pekiştirmek yerine,
farklı bir yerden bakmalarını sağlıyorum.
Zaten buraya konu açan bütün arkadaşlarım da,
toplumun her kesiminden fikir almak adına açıyorlar.
Bir de dert var dert var!
Bebeğini kaybetmiş bir anneye,eşinden boşanmış bir kadına yorum yaparken
teselli veririz değil mi?acısını paylaşırız.
Ama ben bu konuda teselli vermek değil de kişiyi biraz silkelemek gerektiğine inanıyorum.
Sonuçta hali hazırda evliliği olan ve kendisinin gayet de sağlıklı olduğunun bilincinde olan bir arkadaş!
Tedavide görüyormuş,burda hastalığını pekiştirmek yerine normal hayatına dönmesi adına yapılan
yorumlar gayet mantıklı bence.Yorumumda da kalp kırıcı,rencide edici bir üslubum yoktu.
Herkes abartabilir herhangi bir durumu çok sağlıklı bir ruh haline sahip olanlar bile.
Ben yapılan en yanlış şeyin insanın kendisini dinlemesi olduğuna inanırım hep.
Dinledikçe öyle çok şey bulursunuz ki,sonrasında tek tek uğraş.
Bende sağlık konusunda pimpirikliyimdir,sağlık bu!
Erken teşhis önemli sonuçta.Ama en ufak bir ağrıyı,en küçük bir kasılmayı da ciddiye alıp
sosyal hayatımızı hastane-ev periyoduna dönüştürürsek de vay halimize.
Ben normal olanı söylüyorum ve kendimizi bıraktığımız anlar da bulmuyor mu tüm hastalıklar bizi.
Siz de gayet sağlıklıyken durumu tersine çevirmeyin diyorum.
Elimde değil cümlesini silin bir kere lügatınızdan.
İnsanlar neler yaşıyor da altından kalkıyor.
Tabi ki herkes bir değil!her insanın ruh hali,acı eşiği farklı farklı.
Ama kendinizi koyvermeden biraz da siz gayret gösterseniz.
En ufağından sabah erken kalkıp evinizi eskisi gibi derleyip toplasanız,
sonra geri kalan günü kendinize ayırıp bi çeki düzen verseniz.
Üstüne pratik bir iki yemek yapıp eşinizi güler yüzle karşılasanız.
En önemlisi de bütün bu normal aktiviteler için kendinizi zorlasanız!!!
Herşey çok daha güzel olacak sadece inanın.