Psikolojik şiddet fiziksel şiddete dönüştü!!

Eve gelmeden annesine gitmiş dimi?sizce bu adam dolup gelmemiş mi bunu anlamamak için saf olmak gerek.eşinizde anneside hizmetçi arıo demeki
Annesinin oyle bir sey yapacagını hic dusunmedim cunku kendisi kayınvalide problemini cok yasamıs zamanında. O sebeple ben gelin değil kız istiyorum derdi hep. Açıkça soylemeyip çok yoruldum, yardım eden de yok filan mı dedi acaba

Eğer doldurduysa Allahından bulsun beni ne hale getirdi. Annen mi doldurdu desem bu sefer de kötü niyetli olmakla suçlayacak
Adama söylemenize gerek yok ortada her sey. Yarin kvnizi arayin sizden geldikten sonra sana yardim etmiyormusum die vurdu bana diin .. soyledin de ben mi gelmedim vs vs konuşun işte eger kvdeniz dediginiz gibi iyi biriyse oglunu savunmaz sizde ordan anlarsiniz kvdeniz aslinda iyi mi yoksa öyle mi görünüyor..

Annesinin oyle bir sey yapacagını hic dusunmedim cunku kendisi kayınvalide problemini cok yasamıs zamanında. O sebeple ben gelin değil kız istiyorum derdi hep. Açıkça soylemeyip çok yoruldum, yardım eden de yok filan mı dedi acaba
Benm kaynanamda öyle derdi bana söyle ettiler böyle yaptılar ben öyle olmıcam derdi baslarda saf gibi inandım cok yakın buluodum sonra ayıktım malesef önden ayrı arkadan ayrı yaptıgını

Cok kötüyüm ağlamaktan yüzüm şişti. Birkaç gun once konu açmıştım genel sıkıntımdan bahsetmiştim. Şimdi bugunki olayı anlatacagım ne yapmalıyım nolur bana yol gosterin.

Eşimin ailesi ile aynı sokakta oturuyoruz. Eşimin kardeşi evlenmek uzere, yoğun hazırlık donemindeler. Birkaç gun sonra da evlerinde nişan yapılacak. Bugun eşim eve bi sinirle geldi, once ailesine uğramıs. Annesi o sıra temizlik yapıyormus. Kızarak Sen neden anneme gidip yardım etmiyorsun dedi. Ben şaşırdım ve normal bir ses tonuyla ‘ bu annem ile benim aramda bir konu, o yardıma ihtiyacı olduğu zaman benden ister, ben de gerekeni yaparım. Seni ilgilendiren bir sey yok ki’ dedim. Bu arada kayınvalidem ile bir problemim yok. Benden hizmet beklemez, ben de gerekli gördüğümde gönlümle yaparım. Bu cevabıma sinirlendi ve yapacaksın, edeceksin gibi emrivaki kelimelerle daha saygısız bir cevap verdi. Ben biraz yukselerek (yine onun kadar saygısızlaşmadan) cevabımı verdim. Yine susmadı ve tartısmaya basladık. Artık beni korkutmalarından, üzerime yürüyüp susturmalarından bıktığım için bu sefer susamadım. Beni ittirdi yere düştüm ve başımı duvara çarptım. O sinirle ne yaptım hatırlamıyorum ağlamaya başladım filan bir iki defa da tokat tarzı yine vurdu. Defoldu gitti. Bana bir seyleri dayattığı zaman o bakışlarından, uzerime gelmesinden korkup susuyordum. Bugun de boyle yaptı. Lanet olasıca adam, oyle öfkeliyim ki ölmesini istiyorum. Babama soyleyecegm o da ayıracak. Binbir emekle kurduğum yuvam bozuluyor. Cok cok üzgünüm
emin ol siddetin dozu giderek artacaktir. sen susup pasif davrandikca kimseye birsey soylemedikce daha da guclenip ustune gelecek. arkanda ailenin oldugunu ona hissettir yanliz olmadigini bilsin. ailene soyle ve bu isi cok uzamadan bitir. ayrica kimsenin evini de temizlemek zorunda degilsin.

Cok kötüyüm ağlamaktan yüzüm şişti. Birkaç gun once konu açmıştım genel sıkıntımdan bahsetmiştim. Şimdi bugunki olayı anlatacagım ne yapmalıyım nolur bana yol gosterin.

Eşimin ailesi ile aynı sokakta oturuyoruz. Eşimin kardeşi evlenmek uzere, yoğun hazırlık donemindeler. Birkaç gun sonra da evlerinde nişan yapılacak. Bugun eşim eve bi sinirle geldi, once ailesine uğramıs. Annesi o sıra temizlik yapıyormus. Kızarak Sen neden anneme gidip yardım etmiyorsun dedi. Ben şaşırdım ve normal bir ses tonuyla ‘ bu annem ile benim aramda bir konu, o yardıma ihtiyacı olduğu zaman benden ister, ben de gerekeni yaparım. Seni ilgilendiren bir sey yok ki’ dedim. Bu arada kayınvalidem ile bir problemim yok. Benden hizmet beklemez, ben de gerekli gördüğümde gönlümle yaparım. Bu cevabıma sinirlendi ve yapacaksın, edeceksin gibi emrivaki kelimelerle daha saygısız bir cevap verdi. Ben biraz yukselerek (yine onun kadar saygısızlaşmadan) cevabımı verdim. Yine susmadı ve tartısmaya basladık. Artık beni korkutmalarından, üzerime yürüyüp susturmalarından bıktığım için bu sefer susamadım. Beni ittirdi yere düştüm ve başımı duvara çarptım. O sinirle ne yaptım hatırlamıyorum ağlamaya başladım filan bir iki defa da tokat tarzı yine vurdu. Defoldu gitti. Bana bir seyleri dayattığı zaman o bakışlarından, uzerime gelmesinden korkup susuyordum. Bugun de boyle yaptı. Lanet olasıca adam, oyle öfkeliyim ki ölmesini istiyorum. Babama soyleyecegm o da ayıracak. Binbir emekle kurduğum yuvam bozuluyor. Cok cok üzgünüm

Yere düşüp kafanızı vurmanıza rağmen hala tokat atma peşindeyse mümkünse yuva demeyelim. Üzerine yürümek nedir? 4 senelik evliyim kocamla çok tartışmışızdır ama dediklerinizi hiç yaşamadım Allah kimseye de yaşatmasın. Hem gayet güzel de cvp vermişsiniz bi saygısızlığınız olmamış. Sürekli anlattığınız gibiyse kendinizi düşünün.

Neden boşanmış olmak şiddet görmek kadar kötü geliyor size gerçekten anlamıyorum. Orası bir yuva değil, eşiniz de adam değil üzgünüm. Sizi hiç tanımamama rağmen o kadar üzüldüm, o kadar isyan ettim, sinirlendim ki yaşadığınız olaya, konu ne olursa olsun nasıl şiddet uygulayabilir ya nasıl!!!!
Ne yapacağınız açık değil mi sizce de? Hastaneye gidip darp raporu alıp, savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız ve ailenizin yanına döneceksiniz. Sonra da hayatınıza bakacaksınız. Yaşamak için, mutlu olmak için, saygı ve sevgi görmek için bir erkeğin eşi olmak zorunda değilsiniz, birini sever hayatınızı paylaşmak isterseniz evlenirsiniz, karşınıza içinize göre biri çıkmazsa dünyanın sonu değil.

Her erkek aynı değildir her kv aynı olmadığı gibi benim abim de takıntılı anneme yardım ettin mi annem şöyle böyle yazık annem bi gun gitti geline ağlaya ağlaya anlattı bak kızım oğlum böyle yapiyo yemin ederim ben bisi demedim şimdi anlaştılar bizim gelin hemen ben annemle konuşurum cnm diyip uzaklasiyo bende annemlere gittiğimde evin en küçüğü olduğumdan yengene yardım et diye beni delirtiyo iyi bisi değil aslında ara açmaktan başka ise yaramıyor gidip gördüyse annesi ayy çok yoruldum falan dediyse kendine vazife edinmiş olabilir ama şiddeti kabul etme kolay gelsin kardeşim allah sabır versin

Kimsenin evini temizlemek işine yardım etmek zorunda değilsiniz ki. Döverek mi yardım ettirecekmis. Bu erkekler ve erkek aileleri kendini ne halt sanıyo acaba

Her erkek aynı değildir her kv aynı olmadığı gibi benim abim de takıntılı anneme yardım ettin mi annem şöyle böyle yazık annem bi gun gitti geline ağlaya ağlaya anlattı bak kızım oğlum böyle yapiyo yemin ederim ben bisi demedim şimdi anlaştılar bizim gelin hemen ben annemle konuşurum cnm diyip uzaklasiyo bende annemlere gittiğimde evin en küçüğü olduğumdan yengene yardım et diye beni delirtiyo iyi bisi değil aslında ara açmaktan başka ise yaramıyor gidip gördüyse annesi ayy çok yoruldum falan dediyse kendine vazife edinmiş olabilir ama şiddeti kabul etme kolay gelsin kardeşim allah sabır versin
Bnce de bu tarz soylemler ara bozar. Bn problemim olmadıgı halde şu an antipati olustu anneye karsı. Gelininiz her konuda boyle idareci mi

Ahlaksız herif malasef benim eşim de böyle annesi siz yokken iğneliyor olmasın

Kadının hizmetci gibi görülmesinden nefret ediyorum. Oglu o kadar düşünüyorduysa kendisi yapsaymış. Bir keresinde erkek arkadaşım anneme bulaşıklarda yardım et dedi. Çok garipsedim. Beni misafir olarak çağırmışlardı. Eğer erkek arkadaşım beraber yapalım annem dinlensin deseydi yapardım benden hizmet beklediği icin yapmadım. Lütfen ayrılın bu adamdan ortada çocukta yok hem

Bnce de bu tarz soylemler ara bozar. Bn problemim olmadıgı halde şu an antipati olustu anneye karsı. Gelininiz her konuda boyle idareci mi
Bizim gelinimiz çok kıymetlidir çokta iyidir ufacık bir suratı düşünce ailece kahroluruz karı koca hali kavgaları da olsa bizde herzaman erkek suçludur bende sizin gibi düşünüyorum gıcık oluyorum bu huyuna ama yengem diyo ki kendi anneme gittigimizdede böyle yapiyo annene yardım et diyip durulmuş ben uzaktayım zaten öyle görümce falan yoktur ben kendim yılmışım zaten görümce kaynana olayından bizimkiler öyle bisi yapsın hepsinin ağzının payını veririm

Her erkek ayni değil, 7 senelik evliyim cok siddetli kavgalarımızda oldu ama el kaldırma hic olmadi ben bağırdım o sustu her kavgada dayak yemiyor kimse hoş siz tartışmamışsinz bile gelmiş bağırıp çağırıp dövmüş. Yuva denilen sey bu değil inanin herşey güllük gülistanlık olmuyor herzaman evet kabul ama dayakta atmıyor. Üstüne en ufak üzülme yok

Back
X