ben esimin sevgi nedir bildigini sanmiyorum artik, su son 1 aydir bunlari farketmeye basladim, hep kendimi suclardim bende, ne desem ne yapsam "sen anlamiyosun" "hafizanin ne kadar kotu oldugunu ikimizde biliyoruz" "beni takip etsen hic sorun yasamayiz" "yine hatirlamiyosun oyle bisey olmadi bari yalan konusma" seklinde cevaplar veriyodu isine gelmeyince. bi noktada insan artik delirdimmi, cidden hafizam cok kotu galiba falan diye dusunup kendini sucluyo, esim cunku.
sevip, guvenip, evlenip farkli bir ulkeye tasinmisim onunla. 2.5 senedir evliyiz, toplamda 4 senedir birlikteyiz. hep sorunlarimiz oldu, o hep bana "Sen degismelisin hatali olan sensin , benim kufur hakaretlerimin sinirimin sebebi sensin sen degis bende degisicem o zaman"dedi, hep kendimi sucladim, evet bende cok ilgi bekliyorum dirdir ediyorum vs, ama onun yaptiklarinin sebebi bunlar mi? en basindan beri beni kontrol etmis ben farkina varamamisim. sigarayi birakmistim evlenmeden, yine basladim stresten yakaladi ve dediki bir daha sigara ictigini gorur veya duyarsam bosaniriz biter bu is.
ve surekli benimle kapisma halinde, biseyle ilgilimi fikrimi soylesem bile yanlis anlayip" "sen ne biliyosunki" "kac kisi yonettin bugun dek" "50 iq ile konusma" seklinde seyler soyleyebiliyo. kendisi genel mudur oldu, baya basarili. ben mudur degilim ama yanlis anlamayin yurtdisinda egitim almis iyi bir sirkette calisan biriyim. ayrica herseyi gectim insan karisini boyle ezermi, kendi karisi yapmis sonucta?
bende bu dediklerini arastiriyorum okuyorum, narsistik davranislari var, ve dedigin gaslight, projeksiyon, manipulasyon gibi tum taktikleri okudum. okudukca sasiriyorum. ben nasil taniyamamisim, bunlar gercekmi yoksa degil mi cidden bi sok surecindeyim.
ne yapacagimi bilmiyorum caresiz hissediyorum ve neyin dogru neyin yanlis oldugunu idrak edemiyorum. beni oldugum gibi sevmedigi, saygi duymadigi gercek, ancak onun kurallarina uyarsam huzurlu ve mutlu olabiliriz ona gore.