• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

psikolojik şiddetin dibi..

düşündükçe aklıma geliyor,
daha bebegım 20 günlükken benım hastanede bi işim vardı bebeği babanne-anneanneye bırakıp cıktık..
ama o an dısarı cıkmak okadar okadar iyi gelmiştiki nasıl mutluyum arabada,diyorumm askım birazda otururz hastane karsısındakı cafede bi cay içeriz başbaşa..
sonra kem küm edıp bana diyorki elif(abimin kızı) neden bukadar cok cizgi film izliyor.böyle annelık babalıkmı olur,ınsan cocguyla ılgılenmezmı,cocugu aptal yapacaklar,sen söyle haksızmıyım vs?
bende ya allah askına sımdı yegenımın cızgı fılm ızlemesı ızlememesı bızım konumuz degil,abımle yengem ayarlıyodur onu,her dakıka ızlemıyodur diyorum..
sonra vay efendım sen nıye onları koruyosun,bı kerede aklı basında mantıklı düşün,zaten sen bu kafadaysan yandık bizim kızın halını düşünemıyorum..ama bunu yapmaazsın sen ızın vermem..seklınde ılerleyen hatırlayamadıgım bir hale geldı sonuç...
20 gün sonra ılk kez hava alıcam dıye sevınen ben doktorun yanına bile aglaya aglaya girip,sonra eve donmustum..bu arada o hiçbişey yokmuş gibi esprı yapmalar,gülmeler,ben konusmayıncada aman ne negatıf ınsansın sen ya,logusalık depresyonundasın sanırım diye bneı daha da delırtmesi

nereye kadar boşverebilirm ki diyorum zaten..
hadi diyorum haklı olmak degıl mutlu olmak mesele..biraz sünger çekip sil baştan yapayım diyorum
yok kardeşim adam yine bir mevzu bulup kavga edebılıyor..

Genel görüş belli. Ben de net olarak belirttim sanıyorum. Güçlü, ayakları üstünde durabilen, ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsın. Çocuğunun da sana saygı duyması için görmesi gereken anne modeli bu. Babasının ezdiği, hor gördüğü anneyle mi büyümesini istersin yoksa kendi düzenini kuran huzurlu anneyle mi?

Burda bir arkadas vardı mihribanbalik. Yasadiklariniz bana o arkadasin durumunu anımsattı. Onun konularına bir bakın isterseniz o da bosandi ve bildiğim kadarıyla şimdi daha mutlu.

Çok psikopatlar gördü bu kk ama dirayetli kadinlar üstesinden geliyorlar. Ertelemeyin ama Eşinizi de en iyi siz tanıyorsunuz yapabileceklerini falan iyi düşünün. Güçlü olun ve hem kendinizi hem de kızınız bu iskenceler kurtarın. Gerekirse şehir degistirin

daha bebegım 20 günlükken benım hastanede bi işim vardı bebeği babanne-anneanneye bırakıp cıktık..
ama o an dısarı cıkmak okadar okadar iyi gelmiştiki nasıl mutluyum arabada,diyorumm askım birazda otururz hastane karsısındakı cafede bi cay içeriz başbaşa..
sonra kem küm edıp bana diyorki elif(abimin kızı) neden bukadar cok cizgi film izliyor.böyle annelık babalıkmı olur,ınsan cocguyla ılgılenmezmı,cocugu aptal yapacaklar,sen söyle haksızmıyım vs?
bende ya allah askına sımdı yegenımın cızgı fılm ızlemesı ızlememesı bızım konumuz degil,abımle yengem ayarlıyodur onu,her dakıka ızlemıyodur diyorum..
sonra vay efendım sen nıye onları koruyosun,bı kerede aklı basında mantıklı düşün,zaten sen bu kafadaysan yandık bizim kızın halını düşünemıyorum..ama bunu yapmaazsın sen ızın vermem..seklınde ılerleyen hatırlayamadıgım bir hale geldı sonuç...
20 gün sonra ılk kez hava alıcam dıye sevınen ben doktorun yanına bile aglaya aglaya girip,sonra eve donmustum..bu arada o hiçbişey yokmuş gibi esprı yapmalar,gülmeler,ben konusmayıncada aman ne negatıf ınsansın sen ya,logusalık depresyonundasın sanırım diye bneı daha da delırtmesi
Kâbus gibi :KK57: Allah yardımcın olsun

Karisina bunu yapan adamin kiz cocugu yetistirmesine onunla ayni evde olmasina izin veriyorsunuz. KArisina bunu yapan kizina neler yapar dusundunuz mu hic? O kiz biraz buyudugunde ne olacak hic hayal ettiniz mi? Cocugunuzun gelecegini kendi ellerinizle mahvediyorsunuz. Akli hicbir seye ermeden kacip kurtulmak yerine akli biraz ersin de belki oyle bosanirim diyorsunuz. Cocuk bi kac saglam travma kazansin, ondan sonra cirpinirsiniz unut annecim diye.

Kolay kolay demem ben bunu ama boşanmayı düşünmez misiniz?
Sizin içinizin onu artık almaması, onun sen de kadın mısın deyip ahlaksızlıkla itham etmesi..
En önemlisi de bir pişmanlık duymaması.

Boşanmaktan başka çözüm getirmedi aklıma..

Hıc mutlu bır anınız olmuyor mu yada cınsel olarak bırlıkteyken konuşmaya çalıştınız mı bilmiyorum bu yaptıklarının bı sebebı olmalı sıze karşı bukadar öfke neden duyuyor yA sizi eskısı gıbı sevmıyor ya soğudu bılmıyorum bunları konuştunuz mu benım esımde çocuktan sonra çok pımpırıklı olmuştu onu yap bunu yap dıye okadar bunalmıştım kı ben ona bana yaptıgının aynısını yaptım bılmiş bı tavır takınıp sen bılmıyorsun o öyle olmAz ben bu adamla nasıl evlendım falan deyın o ezılsın

evlilik sorumluluklarından soğudum,eşim olacak adamdan aşırı soğudum.
cinsellıgın evlılıktekı önemi malum,ama yanaşmıyorum ve o yanaşsa bile bunu hakaret sayıyorum..çünkü sürekli hakaret edip aşalayıp eleştirip akabinde cinsellik istemesi ve doğal olarak bu şekılde insanın içinin onu almaması ve reddetmesi..sonucunda ise kadın ol biraz,sen ne biçim kadınsın,sen bitmişsin ya,sende kadınlık falan yok gibi devamı gelen şiddetlere maruz kalınması vs..
zaten bu cinsellik konusuda apayrı bir tramva..
ilk evlendıgım geceden başlayan bir sorun..bukadar önemli ve hassas bir konuda bile ilk gecede yine aşalamalar yine hakaretler..

Duygusal manipülasyon ve narsist bir eş.. anne ne kadar önemliymiş her sorunlu evlilikte gördüğüm şey bu.. o annenin işçiliği sonuçüa eşiniz ve öyle davranan bir kadının oğlundan saygı hoşgörü empatik yaklaşım beklemek ne derece gerçekçi olur.. eşinizi değiştiremezsiniz ama size nasıl davranacağına siz karar verebilirsiniz. Hem eşinizin hem eşinizin annesinin hayattaki diğer insanların da.. sınırınızı çizmek zorundasınız,kararlı ve net bir duruş sergilemek zorundasınız.. kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok bu en yakınınız da olsa izin vermeyin,hele ki çocuğunun yanında bir anneyi aşağılamak ne demek,harekete geçmek zorundasınız,bırakın tüm ipler gerilsin;bir ipte iki cambaz oynamazmış;illa ki biriniz düşecek,ayaklarınız yere sağlam bassın ki düşen siz olmayın..güçle kalın..

Ben kızınız için endişelendim.Nasıl yaparsınız bilmiyorum ama çocuğunuzu babasının yetiştirmesine izin vermeyin

Pes yani eşinize, kendine güvensizliğinin acısını her fırsatta sizden çıkarıyo belli ki edepsiz adam yaaa.

Yuh ama :KK57: yastığa koku siner ne yaa. Zihniyete bak. Onun yetiştireceği çocuk ne olur düşünmek bile istemiyorum. İmkanlarınızı bilmiyorum ama boşanmayı düşünmüyor musunuz ?

:KK59:Kız bacım kaynının yatağına yatılır mı
Şahsen bende ayıp sayarım
Biraz alttan al konuşsun konuşsun susar
Kadının birine tv de soruyorlar bu adamla bu evliliği nasıl yürüttün ben zaten onu hiç dinlememiştim diyor
O konuşsun sen içinden şarkılar söyle boşver
:halay::halay::halay:

Onun size yaptığını siz de ona yapın görsün bakalım nasıl oluyormuş, nasıl hissettiriyormuş. Kendini çok yukarılarda görüyor sizi de cepte sanıyor, sağlam bir ayar kendine getirir. Ha gelmiyorsa da Türk mahkemeleri bunun için var basın tekmeyi gitsin, çok sinir oldum.

2013 mutlu olduğun bir konuyu açmışsın..

merhaba hanımlar
başlıktanda görüldüğü üzere kıskançlık konusundan muzdaribim...

aslında kıskançlıktan farklı bi durum benım yaşadığım,
kimine göre boğmak,rahat bırakmamak,bencil davranmak hayatı kısıtlamak vs..
kimine göreyse bir olmak,bütün olmak,hayatı paylaşmak hem eş hem dost hem arkadaş kısacası herşeyi olmak...

bazen isyan edıyorum bazense memnunum bu durumdan..

hergün işe bırakıp işten alan
akşam yemek yedıkten sonra kendı capında yardım edıp,hadi bakalım fılm sec izleyelım dıyen
ilk çayı ben getırdıysem 2,yi getiren..
hatta afedersınız lavaboya cıkalım hadi filmi sonra koyalım diyen:)
bagrına basıp yatana kadar bırlıkte zaman geçiren yataga benı almadan girmeyen
benden once uyanıp her sabah öpücüklerle uyandıran,
alısverıse bırlıkte cıkan,hem market hem giyim..
ailelere birlikte giden
gezmeye gittigimizde zaten birlikteyiz...vs.. liste uzar
ama bunun dışında
tek olarak biyere gitmek ıstersem tedırgın olan
arkadas mantıgından nefret eden
dışarıda onsuz olmamı ıstemeyen,arkadaslarla görüşmemı ıstemeyen
aile dısında biriyle çıkmamı ıstemeyen bi adam...

bu adama katlanılırmı sizce diye soracagım aslında,,bence katlanılır ki 13 aydır evliyim:)

Böyle bir eş neden şimdi böyle? değişen neydi? insanın yaşadığı olaylar güzel düşündürmüyor mu?

Evliliğinizi iyi götürmek istiyorsanız, 1) hatalı olduğunuzda itiraf edin, 2) haklı olduğunuzda susmayı bilin.

Nash

Güzel söylemiş ama zor olan da haklı iken susabilmek...

çok bunaldım,enerjim çekildi artık..
daha bu genç yaşta ruhumun yaşlanması ayrı konu,kızımın yaşayacakları ayyrı konu..
sesli düşünüyorum,
işim gücüm var,evim var,
arkamda desteğim olabilecek bir ailem var..
adamın bana kattıgı ne var?sadece gerginlik ve kavga sonucu sinir..

Keske kpss den atansam, keşke ailem arkamda olsa evi istemiyorum bunlar olsa....... Deli gibi sevdiğim adamı terk etsem burnunu sürtsem ama ne atanabildim ne ailem var.

2013 mutlu olduğun bir konuyu açmışsın..

merhaba hanımlar
başlıktanda görüldüğü üzere kıskançlık konusundan muzdaribim...

aslında kıskançlıktan farklı bi durum benım yaşadığım,
kimine göre boğmak,rahat bırakmamak,bencil davranmak hayatı kısıtlamak vs..
kimine göreyse bir olmak,bütün olmak,hayatı paylaşmak hem eş hem dost hem arkadaş kısacası herşeyi olmak...

bazen isyan edıyorum bazense memnunum bu durumdan..

hergün işe bırakıp işten alan
akşam yemek yedıkten sonra kendı capında yardım edıp,hadi bakalım fılm sec izleyelım dıyen
ilk çayı ben getırdıysem 2,yi getiren..
hatta afedersınız lavaboya cıkalım hadi filmi sonra koyalım diyen:)
bagrına basıp yatana kadar bırlıkte zaman geçiren yataga benı almadan girmeyen
benden once uyanıp her sabah öpücüklerle uyandıran,
alısverıse bırlıkte cıkan,hem market hem giyim..
ailelere birlikte giden
gezmeye gittigimizde zaten birlikteyiz...vs.. liste uzar
ama bunun dışında
tek olarak biyere gitmek ıstersem tedırgın olan
arkadas mantıgından nefret eden
dışarıda onsuz olmamı ıstemeyen,arkadaslarla görüşmemı ıstemeyen
aile dısında biriyle çıkmamı ıstemeyen bi adam...

bu adama katlanılırmı sizce diye soracagım aslında,,bence katlanılır ki 13 aydır evliyim:)

Böyle bir eş neden şimdi böyle? değişen neydi? insanın yaşadığı olaylar güzel düşündürmüyor mu?

Evliliğinizi iyi götürmek istiyorsanız, 1) hatalı olduğunuzda itiraf edin, 2) haklı olduğunuzda susmayı bilin.

Nash

Güzel söylemiş ama zor olan da haklı iken susabilmek...
Bunu konu sahıbımı yazmış çok şaşırdım mutlularmış ama 13 ay çok kısa bı sure bıseylerı görmek için malesef

evet konu sahibi yazmış..
Ona bukadar hukmetmesıne izin vermış gıbı konu sahıbı onsuz çıkartmıyor dısarı falan kendını hep muhtaç ve güçsüz gısterdı demekkı adam da bıktı ve yoruldu güçsüz bırınden devamlı asagılıyor bılemedım zor...

Back
X