Psikolojim bozuldu

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.368
333
Merhaba arkadaslar,

7 aylik hamileyim ve ne yazikki psikolojim bozuldu.

Hormonlar, ev hapsi, esimle tartismalar vs derken yiprandim..

Dun yine bir tartisma esnasinda eve gitmek istemedim ve ailece bulustuk tabi benim surat ifademden anladilar annem babam.. ve ne oldu vs diye sordular bende detaylara girmek istemedim ve eve gitmeyecegim bu gece dedim.. az nefes alayim diye annemlerde kalma karari aldim. Annem arabadan inerken arkamdan ablama " su gitsin evine dedi".. ne diyorsun anne dedim.. sonra geldim evlerine.. Kalmaz olaydim.. sadece 1 gece.. ve inanin hatali ben degilim esimle aramizdaki tartismada..

Sabah kalkar kalkmaz annem arkamdan geldi ve dogru evine dedi.. sen ne istiyorsun esinden, sana ne zarari var, yazik degilmi.. vs derken patladim artik.. istemiyorsaniz giderim dedim.. sorun degil dedim.. gerekirse kadin siginmaya giderim dedim ve gitti babama soyledi.. babam geldi ve bana hakaretler yagdirdi..Sen annemi olacaksin, ne bicim annesin, kadin dedigin boylemi yapar ve daha bir suru sey.. hani hatali olsam Eyvallah diyecegim, resmen evden kovuldum.. yillarca herseylerine ben kosturdum, ben varken kimse yoktu.. evin yukunun bir kismini ustlendim.. karsiligi bumuydu ? bebegime cift isim olarak babamin isminide ekleyecektim ama ondanda vazgectim.. ne zaman birsey soylesem surekli esimi savunurlar, erkekleri savunurlar.. ve bunu benim karsimda yaparlar.. ne zaman esime birsey soylesem gozumun icine bakip kizarlar.. ben kadinimya susmam gerekiyor..

Daha sonra eve geldim elime ne gectiyse firlattim bagirdim cagirdim.. ve oturdum bir guzel agladim.. esimle 1 saat sonra yine tartismalar basladi..

PSIKOLOJIM COK BOZULDU.. NE YAZIKKI.. VE INANIN BAYRAMDA FILAN GORUSMEK ISTEMIYORUM.. NASIL TOPARLANACAGIM BILEMIYORUM.. SONRA ANNEM GELMIS EVIN ZILINE BASTI SUREKLI ACMADIM KAPIYI.. BENIM ICIMI O KADAR ACITTILARKI.. ANLATAMAM.. YILLARCA ONLARA KOTULUK YAPAN BIYOLOJIK DIYECEGIM ARTIK KIZ KARDESIMI EVLERINDE BARINDIRDILAR GOZ GORE GORE PISLIKLERINI TEMIZLEDILER (BUNDAN ONCEKI KONUMDADA ANLATMISIM) AMA BEN BIR GECE KALDIM DIYE KIYAMETLER KOPTU.. BUMU ADALET ??? NEDENSE ERKEK KARDESLERIM SORUN YASADIGINDA DUNYA BASLARINA YIKILIR.. AMA BEN SORUN YASADIGIMDA VE BIR GECE KALDIGIMDA KIYAMETLER KOPUYORMUS..

Son düzenleme:
Ailenizin davranışı hiç hoş degil
Eşinizle olan sorunlar bukadar yıpratacak derece ise diyalogu azaltın
Beni yiprattilar gercekten.. Bugunde doktora gittim ve orada bile agladim.. Ne desemki bu tip hakaretleri bir kez degil bir kac kez isittik.. ama hepsini sineye cekmistim.. bu kez cok agirdi sanki.. Insallah bebegim etkilenmiyordur

Ailenizle görüşmeyin bir süre. Madem erkekleri kadınlardan üstün tutuyorlar, hayatlarındaki erkeklerle mutluluaklar dileyin. 7 aylık hamile bir kadını bu kadar strese sokmaya kimsenin hakkı yok. Eşinizle sorunlarınızı çözmeye odaklanın. Bebeğiniz için iyi şeyler düşünün lütfen. İnanın aylardır hepimiz aynı durumdayız.

Beni yiprattilar gercekten.. Bugunde doktora gittim ve orada bile agladim.. Ne desemki bu tip hakaretleri bir kez degil bir kac kez isittik.. ama hepsini sineye cekmistim.. bu kez cok agirdi sanki.. Insallah bebegim etkilenmiyordur
Bebeginiz etkileniyor yeme içmenize ortak olanbebeginiz duygularınıza da ortak
Ailenizin tavrı net erkek destekleyicisi sizde kabul edin degişim beklemeyin
Ama başınıza birşey gelirse aileniz olmadıgı gerçegini unutmayın

En önemlisi kendi eviniz yuvanız sorunları çözmeye çalışın eşinizin sizi anlamasını saglayın ama kırarak atarak öfkenizi kontrol ederek yapın kırarak dökerek degil

Eşinizle probleminiz ne tam olarak. Neden kavga ediyorsunuz
Cocuklugunda yasadigi sorunlardan dolayi ofke kontrol sorunu var bazi donemler.. kendini kaybedecek dereceye geliyor.. agzindan cikani kulagi duymuyo.. yaptigi hareketlerin farkina bile varamiyo.. hatta soyluyor bu aralar icim daraliyor vs diye.. kayinvalidem kiz kardesi ben kac kez psikologa gitmesi icin israr ettik.. hic bir zaman gitmedi.. bazen acayip yorgun oluyorum disariya cikalim diyo bende red edince anlayis gostermiyo.. soylenip duruyo.. artik harbiden sabrim tasiyo. ya tedavi olursun dedim yada cocugumu bu ortamda buyutemem dedim.. zaten yasadiklarim yettide artti birde uzerine bunlar eklenince psikolojim bozuldu.. 2 gundur ben ben degilim.. surekli aglamak istiyorum.. kimseyi gormek istemiyorum..

Bunu söylemeyi hiç istemezdim ama sanki ailenizle gorusmeseniz daha iyi. En azından bir süre ve araya zaman girip sakinleyince her iki taraf da o zaman kendi ailenizle konuşun ve içinizi dökün . Tabiki bağırış çağırış olmadan .

Aileniz hatalı evet ara verin görüşmwyin ama eşinizle aranızda ki sorun ne çözülmeyecek bişeymi sonucta hamilesiniz herseye daha hassa bakıyoruz birde korono çıktı bunların etkisi ilişkinizi etkilemiştir

Canim benim, kiz ailesi bu tavirda olunca erkek daha da ustune gidiyor karisinin. Senin bir meslegin, gelirin var mi? Egitim durumun nedir? Ya tedavi ol ya da basip giderim diye rest cekebilecegin elinde bir kozun var mi ?

Canim benim, kiz ailesi bu tavirda olunca erkek daha da ustune gidiyor karisinin. Senin bir meslegin, gelirin var mi? Egitim durumun nedir? Ya tedavi ol ya da basip giderim diye rest cekebilecegin elinde bir kozun var mi ?
Evet meslegim var.. egitim duzeyim universite.. isimde var.. soyledim tedavi ol diye lac kez.. evet var kozum bir suru kendiside bilincinde zaten..

cozulecek seyler ama bende yipraniyorum.. hamilelik sureci zaten fiziki ve psikolojik acidan yorucu..

Iyi de tartışma konusu ne tam olarak?
Yani eşinizle sorununuz ne?
En son tartismamizin konusu su : Biz yurtdisinda yasiyoruz.. esim ise Turkiyede buyumus ve ulkemizde is servisleri var yurtdisinda cogu insan arabasiyla gidip geliyor ise.. burada servis durumu cok az.. yani ona guvenip ehliyetini almamis yada durumlar el vermemis.. Turkiyede teorik sinavi kazandi ama digerine gec kaldi..

neyse.. gecenlerde benden habersiz arabayi almis carpmis.. yapma dedikce yapti.. cunku eger yakalanirsa 5 sene ehliyetten men ediliyor birde cezasi var.. yani ailece zarar gorecegiz..zaten ehliyete yazildi tekrar su an.. alma asamasinda ne gerek var hem kendini hem beni tehlikeye atmaya.. en son iste benden gizli anahtari alip pratik yapiyor ve ben artik cildirdim.. olay bu...

bundan sonrasi ofke kontrol.. agzindan cikani kulaginin duymamasi hayatimda duymadigim hakaretler.. sacma sapan hareketler.. al arabani basina cal demeler.. inanin sorun araba degil.. sorun eger herhangi bir kontrol esnasinda durdururlarsa olay bitti.. kendi iyiligi icin soyledim..

hatali ben oldum..

Önceki konularını bilmiyorum ya da eşinle arandaki problemin altında yatan sebepler neler fikrim yok. Belki gerçekten aileni de yıpratacak davranışlarda bulundun bilemiyorum. ama ne olursa olsun ailen o şekilde davranmamalıydı. Biraz mesafeli dur. Eşine karşı da bunun ezikliğini hissetme. Güçlü ol

Kavga ettikten sonra evi terkedip, anne evine gitmeyi doğru bulmuyorum. Bu gittikçe bir alışkanlığa dönüşüyor çünkü. Kavga ederek de olsa, Sorunları beraber çözmek yerine, işe aileyi de sokmak daha da derinleştiriyor sorunları.

12 yıldır evliyim, eşimle de çok kavga etmişizdir, ama ailem daha bunların bir tanesini bilmiyor. Benim yaptığım da iyidir diyemem, ama en azından sorunlarımızı kendimiz çözdük hep. Bu bizim aramızdaki bağı da kuvvetlendirdi. minimuma iniyor bir müddet sonra. Çünkü nasıl çözeceğini biliyorsun artık.

çok yakınım bir akrabam da var mesela. Onun her kavgası anne evine gidip ağlamak şeklinde bitiyor. Artık alışkanlık olmuş. Kavgalarında hem erkek, hem kız tarafına gidiyorlar. Konuşuluyor filan ama, sonucu şu oldu: kız tarafının artık eşine saygısı kalmadı. Bu sefer de kız, ailem eşime saygı duymuyor, bir yere giderken bizimle gelmesini istemiyor Diye şikayet ediyor. Şimdi de Sorunlarına daha büyük bir sorun eklendi. ve bu diğer eften püften ve kolay çözülebilecek sorunlardan çok daha derin bir sorun. Ve bunlar bir de çocukların gözü önünde oluyor, ki bence o daha vahim bir durum ama onlar bunu anlamıyor şu anda.

sizin de arabayı neden aldın kavgası, bence aile evine gitmeyi gerektirecek kadar büyük bir sorun değil. Ezdirmeyin kendinizi, ama bağırıp çağırmanızı kendi evinizde yapın. Bu kadarcık şey için, ailenizin evine giderseniz, çocuğunuz olduğunda, daha büyük meseleleriniz olduğunda ne yapacaksınız?

bunlar benim size kişisel tavsiyelerim.

onun haricinde ailenizin tutumu hoş değil. Sizi evden göndermeleri çok yanlış. Tamam insan her kavgasında aile evine gitmemeli ama gittiğinde de Ailesinin yanında olduğunu bilmeli. En azından siz sakinleştikten sonra, size güzel bir dille anlatabilirlerdi. O kısımda onlar hatalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…