Psikolojim hiç iyi değil. İntihar etmeyi çok düşündüm. Sinirlerime hakim olamıyorum…

kalmayanhevesler

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2023
86
52
18
2 yaşında bebeğim var. Eşim ben hamileyken kendi dükkanını açtı kendini tamamen dükkana adadı. Çocuğu tek başıma büyüttüm, tek başıma gezdim, herşeyi tek başıma yaptım. Gececi elemanı yok diye tek başıma uyudum. Tam gececi eleman buldu şimdide uyku düzenim yok uykum gelmiyor artık geceleri diye tv olan odada koltukta uyumaya başladı. Memleketimde yaşamıyorum bu şehirde kimsem yok. Cocuğum uykuyu ve yemek yemeyi sevmeyen bir cocuk. 2 saat sallıyorum uyusun diye belim vucudum cok ağrıyor artık. Sürekli hasta oluyor herkes anne olduğum için beni suçluyor. Ben bakamıyormuşum falan.. sürekli ağlama krizleri geçiriyorum. Cocuğa bağırıyorum nolur uyu diye sonra yine oturup ondan özür dileyip ağlıyorum. Yaşamak istemiyorum… bugün sabah 5.30 dan 9 a kadar bebeğimi salladım tam uyudu uykusundan kusarak uyandı, tam geri uyuttum ishal şekilde uyandı yine hasta oldu diye ağlamaya başladım sinirlerime hakim olamadım ve uykusuzdum ahşap beşiği kırdım şimdi düşünüyorum eşim uyanınca bir ton tantana yapıcak paramız yok yeni beşik nasıl alıcaz diye ama ben başımın okşanmasını istiyorum artık biri dönüp ne kadar yorgun olduğumu görüp sırtımı sıvazlasın istiyorum. Yada bu hayatı neden yaşıyorum ki ben? Psikoloğa gitmeyede para yok bilmiyorum napıcağımı tek bildiğim iyi olmadığım

E kocanız uyumuyormuş verin sabaha kadar sallasın sizde dinlenin .

Çocuğunuza bağırıp özür dilemeniz çözüm değil ilerde onu kırıp özür dileyen herkesi affetmesi için travma bırakıyorsunuz . O bi bebek anlamaz ki ağlayacak onun doğası bu .çocuğu strese sokuyorsunuz midesine vuruyor . eşinizin kafasında kırsaydınız keşke beşiği belki en azından ne kadar zor durumda olduğunuzu anlardı .

Kalkıp çene yapacak die korkmak yerine bu kadar çalışıyorsan para akmalı diyip bi yardımcı talep edin en azından ev işleri için.

Hangi şehirdesiniz? Kendiniz gibi bebekli/çocuklu birileriyle vakit geçirebilseniz keşke. Desteksizsiniz ve eve tıkılmişsiniz bu herkesi çok zorlar

Siz iyi olmadığınız sürece bebek de iyi olmaz. 2 yaşında bebeye bağırıyorsunuz, sinir krizi geçirip beşiği kırmışsınız. Bu süreçte size yardım edecek kimse yok mu? Ben anne değilim ama ablamdan ve yengemden lohusalık sürecini biliyorum. Anne olmaya alışmak çok zor olabiliyor. Şuan lohusalık depresyonu yaşıyorsunuz, bunalımdasınız. Psikiyatriden emzirdiğiniz için ilaç alamasanız bile devletin ücretsiz psikolojik hizmetinden faydalanabilirsiniz. Eğer size yardım edecek aile, akraba vs yoksa bakıcı tutmayı deneyin.

Siz iyi olmadığınız sürece bebek de iyi olmaz. 2 yaşında bebeye bağırıyorsunuz, sinir krizi geçirip beşiği kırmışsınız. Bu süreçte size yardım edecek kimse yok mu? Ben anne değilim ama ablamdan ve yengemden lohusalık sürecini biliyorum. Anne olmaya alışmak çok zor olabiliyor. Şuan lohusalık depresyonu yaşıyorsunuz, bunalımdasınız. Psikiyatriden emzirdiğiniz için ilaç alamasanız bile devletin ücretsiz psikolojik hizmetinden faydalanabilirsiniz. Eğer size yardım edecek aile, akraba vs yoksa bakıcı tutmayı deneyin.
Piskologa yeni besıge para yok diyor sen ayda 20 bine bakıcı tut dion 🤣kadının iyice piskolojisini bozcan

Piskologa yeni besıge para yok diyor sen ayda 20 bine bakıcı tut dion 🤣kadının iyice piskolojisini bozcan
Ayda değil de birkaç gün gelse en azından kadıncağızın yükü hafifler. Kocası versin parasını. Ya eşi evdeyken bebekle kendi ilgilenecek ya da para verecek başka yolu yok. Zaten olan hep kadınlara ve çocuklara oluyor.

Ayda değil de birkaç gün gelse en azından kadıncağızın yükü hafifler. Kocası versin parasını. Ya eşi evdeyken bebekle kendi ilgilenecek ya da para verecek başka yolu yok. Zaten olan hep kadınlara ve çocuklara oluyor.
Kimse bi kaç gün Kimsenın çocuğuna gelmez yavru ceylanım . Artı o cocuk tamamen dengeyi kaybeder düşünsene seni biri eğitiyor ama ayda 3 gun gelen kadın bunların hepsı yanlış diyip diyip değişmeni istiyor , üstelik 2 yaşındasın . Anne başka gelen kadın başka bisey öğretmeye kalkarsa dengesi şaşar . Anca bu kadın ayda iki kez temızlıkcı talep edebilir onuda kocasının keyfi yeterse

Desteksiz çocuk büyütmek çok zor, size ahkam kesen yakınlarınıza kulak asmayın. Kocanız zaten etkisiz eleman o ayrı bir vaka onu geçiyorum sizin nefes almanız gerek. Çocuk 2 yaşına gelmiş 2den sonrasıda ayrı bi zor 2-3 yaş arası tam inat zamanı tuvalet eğitimi zamanı vs yani annenin yine çok sabır göstermesi gereken zamanlar. Siz bu yorgunlukla psikolojiyle bu süreçtede zorlanırsınız.
Aileniz nasıl bir aile yazmamışsınız ama iyilerse bi süre yanına gidin bebeğinizle biraz uyuyun dinlenin başkalarının olması bebeğede iyi gelecektir.
Kreş seçeneğine bakın, maddi olarak eşinizle konuşun o kadar çalışacaksa biraz bütçede ayıracak zaten bi işe yaradığı yok. Yarım gün mahalle kreşine verseniz bile çok rahat edersiniz 3-4 saat çocuk akranları ile oynar nefes alırsınız.

destek almanız için illa özele gitmenizde gerek yok. devlet hastanesinden de randevu alabilirsiniz

Kimse bi kaç gün Kimsenın çocuğuna gelmez yavru ceylanım . Artı o cocuk tamamen dengeyi kaybeder düşünsene seni biri eğitiyor ama ayda 3 gun gelen kadın bunların hepsı yanlış diyip diyip değişmeni istiyor , üstelik 2 yaşındasın . Anne başka gelen kadın başka bisey öğretmeye kalkarsa dengesi şaşar . Anca bu kadın ayda iki kez temızlıkcı talep edebilir onuda kocasının keyfi yeterse
Küçücük bebeğe bağırarak yeterince travma oluşturuyor. Evet haklısın canım genelde aylık olarak bakıcı maaşını alır. Bakıcı ile konu sahibinin bebek bakımında zıt tavırları bebeği de etkiler. Sonuç olarak iş kocasında bitiyor. Temiz bir cinnet lazım sanırım kocasının durumun ne kadar ciddi olduğunu anlayıp destek olması için.

Yardım almanız gerekiyor bir süre kendi ailenize gitseniz destek olmazlar mı
Annem 70 yaşında ve onunda kafası pek yerinde değil Babam ben kücükken vefat etti. Annem eve çöpten eşyalar getiriyormuş marketlerin çöpe attığı yiyecekleri alıp eve getiriyormuş onları yiyormuş evi pireler basmış. Komşular arayıp söyledi. Ki annem hem babamdan hem kendi babasından 2 adet maaş alıyor ev kira değil ama sürekli param yok diyor sürekli ben cok hastayım iyi değilim diyor. Herkes ona göre sadece parasının peşinde falan filan bana oradada pek huzur yok gibi..

Desteksiz çocuk büyütmek çok zor, size ahkam kesen yakınlarınıza kulak asmayın. Kocanız zaten etkisiz eleman o ayrı bir vaka onu geçiyorum sizin nefes almanız gerek. Çocuk 2 yaşına gelmiş 2den sonrasıda ayrı bi zor 2-3 yaş arası tam inat zamanı tuvalet eğitimi zamanı vs yani annenin yine çok sabır göstermesi gereken zamanlar. Siz bu yorgunlukla psikolojiyle bu süreçtede zorlanırsınız.
Aileniz nasıl bir aile yazmamışsınız ama iyilerse bi süre yanına gidin bebeğinizle biraz uyuyun dinlenin başkalarının olması bebeğede iyi gelecektir.
Kreş seçeneğine bakın, maddi olarak eşinizle konuşun o kadar çalışacaksa biraz bütçede ayıracak zaten bi işe yaradığı yok. Yarım gün mahalle kreşine verseniz bile çok rahat edersiniz 3-4 saat çocuk akranları ile oynar nefes alırsınız.
Annem 70 yaşında ve onunda kafası pek yerinde değil Babam ben kücükken vefat etti. Annem eve çöpten eşyalar getiriyormuş marketlerin çöpe attığı yiyecekleri alıp eve getiriyormuş onları yiyormuş evi pireler basmış. Komşular arayıp söyledi. Ki annem hem babamdan hem kendi babasından 2 adet maaş alıyor ev kira değil ama sürekli param yok diyor sürekli ben cok hastayım iyi değilim diyor. Herkes ona göre sadece parasının peşinde falan filan bana oradada pek huzur yok gibi..

Kreş konusuna gelirsek sürekli eşimi kötülüyor gibi olucam ama çok pimpirikli asla kreşe falan bırakmaz söyledim ama ben cocuğumu bıraktırmam dedi daha önce

Küçücük bebeğe bağırarak yeterince travma oluşturuyor. Evet haklısın canım genelde aylık olarak bakıcı maaşını alır. Bakıcı ile konu sahibinin bebek bakımında zıt tavırları bebeği de etkiler. Sonuç olarak iş kocasında bitiyor. Temiz bir cinnet lazım sanırım kocasının durumun ne kadar ciddi olduğunu anlayıp destek olması için.
Aynen o beşik o herifin kafasında kırılmalıydı en azından kafama ne vurdu die bi bakar aaaaa beşikmiş benım bi çocuğum olmalı die dank ederdi belki

Kreş konusuna gelirsek sürekli eşimi kötülüyor gibi olucam ama çok pimpirikli asla kreşe falan bırakmaz söyledim ama ben cocuğumu bıraktırmam dedi daha önce
Belki gidince annenize de faydanız olur. O da toparlar. Kardeşiniz varsa ona gidin. Kreş olmaz diyorsa oyun zamanları olan yerlere götürün enerjisini atsın. Bol bol dışarda takılın nefes alın. Ev işlerini biraz boşverin madem evde eşiniz o yardım etsin. Herşeye tek başına yetişilmez. Geceleri uyutma işini de eşinize devredebilirsiniz sanki. Desteksiz olmuyor bu işler çoğu yalnız anneye babalar yardım ediyor. Kısacası birşeyleri değiştirmeniz lazım aynı şekilde devam edemezsiniz.adım atın.

Valla eşin kreşi kötülüyosa gece vereceksin o sallayacak, uyutacak,eşine resti çekmen gerek. 4 saat duracak sabahtan akşama değil sonuçta çalışan kadın olsan ne olacaktı, mecbur verecektin.
Bazı şeylerde kararlı ve net olman gerek, sen bakıyosan sen karar vereceksin. Sen iyi olmazsan çocukta olmaz, sen stresli olursan oda stresli olur, mutsuz bir anne mutsuz geçen çocukluk demektir.
Yardım edecek kimse yoksa nefes alacak bi alan yoksa sen adım atacaksın oda kabul edecek, herkes böyle yaşıyor.
Boşanmış kadın olsanda hayatın böyle olacak eşinin eş olarak baba olarak ne katkısı var, kavga etmeden sakin bi şekilde konuşun. Birbirinizi sevmiyo musunuz? Eşin seni sevmiyor mu? Ben bu konularda ciddi bi sevgi sorunu olduğunu düşünüyorum. Karısı intihar eşiğine gelmiş yaşamı sorguluyor adam kendi aleminde, böyle evlilik olur mu.

Benim bebeğim 2 haftalık henüz ve gece 2 den bazen 4 bazen 5 bazen 6 ya kadar kolikliği tutuyor ve bazen bende ne istiyorsun diye konuşup homurdanıyorum ama Allah razı olsun eşim daima çağırdığım zaman uyanır bazen çağırmam öyle uyanır. İnsanları anlamak zor ben kendimi anlayamiyorum anne olduktan sonra mesela ama ne istediğimi bilmiyorum çünkü

Back
X