Psikopat Esim Oruclu diye Evi kirdi,doktu!!...

şiddet var. hakaret var. hem de sadece size değil çocukları da etkiliyor... bu adamla bir ömür geçmez size de yazık. bir an önce bir iş bulup kendi ayaklarınızın üstünde durup sonra da ayrılmanız en mantıklısı.

konu sahibesi o kadar dolmussun o kadar tasmissin ki

gercekten yazik ediyor esin sana!

ve seni haksiz gorenleride anlamiyorum kesinlikle

yalniz su var ya oyle bir sey yapacaksinki kocana seni kaybetmeyi goze almasin

ya sen psikologa gidip akil danisacaksin (yada evlilik uzmanina) aranizdaki iletisimsizligi

esinin bu halini ve tavri karsisinda nasil hareket edebilecegini birde profesiyonel bir bakisla cozmeye calisacaksin

degisiklikler yapman gerek esin icin degil kendin icin!!

yokmu "yabanci kadinlar" icin ozel kurslar? cocuklarinda buyudu kendini biraz disari atman gerek

bu dikis nakis olabilir bu meslek olabilir bu dil kursu yada kültürel faaliyetler olabilir

kendini o kadar icten ifade ediyorsunki (guzelde ifade ediyorsun) artik kendin icin bir seyler yapma vakti geldi

cok basit seylerden baslayabilirsin inan cok iyi gelecek sana

kocanin parasina kiyamiyorsun ama gordugun gibi bir ise yaramiyor arada sirada kendini sevindir !!!

guclu ol zoruna gitmesin bir seyler soylemeye kalkarsa kararli ve mesafeli ol sende

mutlaka degisecektir bir seyler

cocuklarinin ic dunyasinda ne firtinalar kopuyordur o ergen yada cocuk vucudlarinin icinde bir bilsen

umursamaz dursalarda o yurekleri hopladimi korkudan inan yazik ediyorsunuz cocuklara!

Haklisin canim.. oncelikle Tsk.ederim gercekten tum samimiyetimle yaziyorum icimdekileri. sen bunu hissedebilmissen ne mutlu bana..
Tabiki bende cok bunaldim hep evin icinde olmaktan. inanin bir tane komsum bile yok yanimda.. Gurbetlik insani yoruyor..
hep evdeydim cocuklarimi buyuttum cok sukur tek basima. Bende bunaliyorum hep evde olmaktan.
kendime is ariyorum zaten canim. ne is olursa yaparim. temizlik,supurme,utu,bulasik...vs... yeter ki is olsun..
kendime oyalanacak birseyler bulayim.. Daha once burda hic gitmedik boyle aile terapistlerine. Bu konuyu arastirmam gerekecek..
Kocamin parasina kiyamiyorum evet, yazik gunah diyorum. zor kazaniyor diyorum. Ama karsiliginda degerim bilinmiyor.
"sende kadin misin,serf..iz" damgasi yiyorum. Anneme,babama bile kufurler yedim dun.. Ama kendisine sorun sinirden demis gecerli degilmis onlar..
Ben cocuklarim icin en cok uzuluyorum zaten canim benim. onlarin o masum yurekleri niye korksun..
ben zaten cektim cekecegim kadar baba evinde,bari onlar cekmesin.. hep mutlu olsunlar yuzleri gulsun istiyorum.
Ama baktim ki esim degismiyor, iyice zivanadan cikiyor o zaman bende cocuklarimi ezdiremem babalari bile olsa..
Yavrularimin mutlulugu herseyden once gelir benim icinde her Anne gibi..
koskoca insaniz. ne kadar sinirlenmis olsak da kendimizi kontrol edebilmeliyiz..

Ya adam siniri gecince sinirden soyledigini, ciddiye almamani soyluyorsa gercekten sinirsel sorunlari vardir ve o an ne soyledigini muhtemelen duymuyo bile. Ama soyledigi kotu sozlerin her zaman arkasinda olan okuzler de var. Her daim kotu soz soylerler sana ve ailene. Sinirli olsa da olmasa da ne yani sen soyle degil misin, senin ailen de soyle degil mi diyen adiler de var. Kocan en azindan sinirden soyledigini soyluyor. Elbette ki yaptigi seyi savunmuyorum ben. Hakaretleri cok agir. Umarim duzelir ya. Gercekten uzuldum.

annem 45 sene babamin huyunu degistiremedi

babam cok susardi cok ilgisizdi iki sohbet ettiklerini gormedim

bazen eser bizi gezmeye gotururdu agzini bicak acmazdi

annemde hayat dolu guzel seylerle ilgilenmeyi sever cok ugrasti degistirmek icin

cok yiprandi cok agladi cok uzuldu

konu sahibesini okudukca aklima annem geliyor

annem ilgisizlikten o kadar yorulmustu ki o kadar hayalkirikliklari vardiki agresiflesiyordu

catiyordu babama

tam konu sahibesi gibi degilsede biraz benzerligi var

bir kadin sevgisizlige pasiflige ne kadar dayanir bunu yasamadan bilemeyiz !!

kendince bir seyler basarmaya calismak her zaman kosturmak yoruyor insani

kocasi en fazla sert bir sekildede olsa uyumak istedigini soyleyebilirdi en fazla

vurup kirmak cocuklarin gozunun onunde esya parcalamak hakaret etmek

"sende kadinmisin s..fsiz" demek cok ama cok fazla bir tepki!!! bunun hakli yani olamaz!!!

ve bunu savunan kadinlarada saygi duymak imkansiz geliyor benim icin
!!

Bu koyu renk yaptigim cumlelerine yurekten katiliyorum canim.. Bana en fazla sertce sus! deseydi.. uyuyorum ben yada uyuyacagim!! bu sekilde deseydi..bu kadar zoruma gitmezdi. Ama ben zaten ona cok cok iyi niyetle sakince yanastim hayir yani kava kuvvetlede kaldirmadim kendisini.. "dun birsey demedin bugun icin bir planimiz var mi? varsa ki var oglen oldu kalk istersen dedim.. hepsi bu.. yoksa da uyu o zaman zaten oruclusun sen dedim.. tum iyi niyetimle..kendide biliyor. Yerinden kalkti gayet sakin, ondan sonra birden kukredi, beni simdi niye kaldirdiniz siz! ortaligi yikti..
Bu kadar da olmaz ayip denen birsey var.. madem sinirlendin seni kaldirdim diye o zaman beni o anda uyar cocuklar bile duymasin cok mu zordu?
yani verdigi tepki cok agirdi, cok fazlaydi.. sanki ben ne yapmisim bu kadar tepki ile karsilastim.. inanilir gibi degil..

Annenizi anlatmissiniz da sahiden benzer yonlerimiz var.. Babanizda esime benziyor resmen.
Agzini bicak acmiyor..ben konusmasam o konusmuyor. devamli konusan bir kadin bikar mi? bikmaz mi ?
ben susuyorum bazen yoruluyorum bikiyorum.. bu seferde diyor ki, konussana sen konusmayinca sessizlik oluyor, cekilmiyor.
buyur burdan yakin.. kendiside konussun, muhabbet acsin.. isyeri hakkinda konusuyor sadece..
baska hicbir konuda konusmaz.. Annenizi cok iyi anliyorum.. hemde cok..
Bu da bende ofke patlamasi yapiyor bu ilgisizlik degersizlik.
bazen diyorum ben erkegim, o kadin.. ben onun ustune dusuyorum.. ilgileniyorum.
kendimi cekiyorum cogu zaman.. hopp! dur sen bayansin diyorum kendime..
Bende usandim artik.. Ama yinede Allah razi olsun kendisinden bizi kimseye muhtac etmedi cok sukur..
calisip getirir ekmek parasini..
zaten birtek bunu iyi yapiyor (Kayinvalide hakli yani) ....

Annecigine, Babacigina uzun ve saglikli omurler dilerim canim, Tum aileniz ile mutluluk icinde yasayacaginiz nice yillariniz olsun insallah.

şiddet var. hakaret var. hem de sadece size değil çocukları da etkiliyor... bu adamla bir ömür geçmez size de yazık. bir an önce bir iş bulup kendi ayaklarınızın üstünde durup sonra da ayrılmanız en mantıklısı.

onceleri bana hem vururdu hemde esyalari kirardi paramparca ederdi..Gurbete ilk geldigimiz yillardi..
daha 6 aylik gelindim dusunun.. Ailesine sinirlenip onlara laf edemezdi onlara olan ofkesini benden cikarirdi benim hakli oldugumu bildigi halde.
Ailesi esimi cok susturmus, hic birey yerine koyup karsilarina almamislar.. saf yerine koymuslar.. onun adina kararlar almislar,
Evlenirken bile kendi onerdikleri kiz ile evlenmelerini soylemisler.. Ramak kalsin evleniyordu zaten biriyle bu sekilde.. Benimle tanisti ve kurtuldu aile baskisi ile evlenmekten.. pasif biri konusmuyor hakkini aramaz,susar..
Kendime karsi el kaldirmamasi icin cok ama cok mucadele ettim, evden kactim,gozunu korkuttum,tehditler ettim,polis cagirdim, ailesine sikayet ettim..
her yolu denedim.. video kameralarim hep acik durdu, en ufak bir bagirmasinda hemen kamera cekiyor suanda dedim direk polise gotururum dedim..
bu sekilde bu sekilde o eli kaldiramaz oldu.. son 5 yildir eli kalkmiyor bana Allah icin.. Ama oncesinde cok dayagini yedim..
simdide bana vuramiyor ya, etraftaki esyalardan aliyor hincini.. kiriyor,dokuyor eline geceni firlatiyor.
Evde cocuklarin oldugunu unutan biri.. insan sakin olur biraz.

Ben dayak yemek ne demek cok iyi bilirim. Babam bizi sira dayagina cekerdi, altimiza kat kat pijamalar giyerdik de canimiz yanmasin diye...koselere SIKISTIRIRDI bizi babam, ustumuze yururdu .. Aynisini esimde yapiyor bende diyorum ki yapma be adam! yapma...ben cocuklugumdan beri gormusum bu hareketleri bilincaltimda var bu goruntuler korkuyorum,ruhum daraliyor.. gel benimle insan gibi konus.. al karsina bir tatli soz soyle, sevgiyle yaklas bana..Bir omuzuma dokun, teselli et, bir kucakla..seni seviyorum demez bana..

Ben ona herzaman derim demisimdir.. seni seviyorum diye.. O birgun bana demez..
zorla kendim icin "seni seviyorum" cumlesini kurduruyorum..

sanirim cok sey istemisim.. Artik istemiyorumda zaten.. ondan gelecek sevgiyide istemiyorum.. beni sevdigini de sanmiyorum zaten..
Seven adam karisina vurmazdi herseyden once.. susuyorum artik...

"Bir Kadinin baba evinde yuzu gulmemis ise, koca evinde de yuzu gulmezmis.. "

Son düzenleme:
Ya adam siniri gecince sinirden soyledigini, ciddiye almamani soyluyorsa gercekten sinirsel sorunlari vardir ve o an ne soyledigini muhtemelen duymuyo bile. Ama soyledigi kotu sozlerin her zaman arkasinda olan okuzler de var. Her daim kotu soz soylerler sana ve ailene. Sinirli olsa da olmasa da ne yani sen soyle degil misin, senin ailen de soyle degil mi diyen adiler de var. Kocan en azindan sinirden soyledigini soyluyor. Elbette ki yaptigi seyi savunmuyorum ben. Hakaretleri cok agir. Umarim duzelir ya. Gercekten uzuldum.

Evet oyle diyor.. Ben sinirden soyledim..Asla demem bunu ailene beni biliyorsun der..
Ama ben o an kiriliyorum.. Gercekten sinirden soyluyor belkide..normalde Anne ve Babama saygilidir..
insaniz tabi ki sinirden insanin agzindan hersey cikabilir, benimde cikiyor.. Ama insanin ailesine laf edilince zoruna gidiyor iste..

umarim duzelir canim.. Gercekten cok tsk.ederim yorum yapan herkeze..

Allah razi olsun sizlerden.

onceleri bana hem vururdu hemde esyalari kirardi paramparca ederdi..Gurbete ilk geldigimiz yillardi..
daha 6 aylik gelindim dusunun.. Ailesine sinirlenip onlara laf edemezdi onlara olan ofkesini benden cikarirdi benim hakli oldugumu bildigi halde.
Ailesi esimi cok susturmus, hic birey yerine koyup karsilarina almamislar.. saf yerine koymuslar.. onun adina kararlar almislar,
Evlenirken bile kendi onerdikleri kiz ile evlenmelerini soylemisler.. Ramak kalsin evleniyordu zaten biriyle bu sekilde.. Benimle tanisti ve kurtuldu aile baskisi ile evlenmekten.. pasif biri konusmuyor hakkini aramaz,susar..
Kendime karsi el kaldirmamasi icin cok ama cok mucadele ettim, evden kactim,gozunu korkuttum,tehditler ettim,polis cagirdim, ailesine sikayet ettim..
her yolu denedim.. video kameralarim hep acik durdu, en ufak bir bagirmasinda hemen kamera cekiyor suanda dedim direk polise gotururum dedim..
bu sekilde bu sekilde o eli kaldiramaz oldu.. son 5 yildir eli kalkmiyor bana Allah icin.. Ama oncesinde cok dayagini yedim..
simdide bana vuramiyor ya, etraftaki esyalardan aliyor hincini.. kiriyor,dokuyor eline geceni firlatiyor.

Ben dayak yemek ne demek cok iyi bilirim. Babam bizi sira dayagina cekerdi, altimiza kat kat pijamalar giyerdik de canimiz yanmasin diye...koselere SIKISTIRIRDI bizi babam, ustumuze yururdu .. Aynisini esimde yapiyor bende diyorum ki yapma be adam! yapma...ben cocuklugumdan beri gormusum bu hareketleri bilincaltimda var bu goruntuler korkuyorum,ruhum daraliyor.. gel benimle insan gibi konus.. al karsina bir tatli soz soyle, sevgiyle yaklas bana..Bir omuzuma dokun, teselli et, bir kucakla..seni seviyorum demez bana..

sanirim cok sey istemisim.. Artik istemiyorumda zaten.. ondan gelecek sevgiyide istemiyorum.. beni sevdigini de sanmiyorum zaten..

eşin nasıl sessiz sakin canım vuruyodu dayağını çok yedim diyosun eşyaları parçalar sinirli diyosun çileden çıkarmış artık seni yazık :19:
bazı insanlar etrafa karşı çok ağır başlı olurlar yada saftırlar herkes haklarını yer savunamazlar kendilerini gücü sadece evdekine yeter hadi eşine kötü davranıyosun çocuklarınıdamı düşünmüyosun hiç onların gözünün önünde vur kır bağır çağır çocukların bilinç altına yerleşiyor illaki bu erkekleri anlamak gerçekten çok zor :37:

eşin nasıl sessiz sakin canım vuruyodu dayağını çok yedim diyosun eşyaları parçalar sinirli diyosun çileden çıkarmış artık seni yazık :19:
bazı insanlar etrafa karşı çok ağır başlı olurlar yada saftırlar herkes haklarını yer savunamazlar kendilerini gücü sadece evdekine yeter hadi eşine kötü davranıyosun çocuklarınıdamı düşünmüyosun hiç onların gözünün önünde vur kır bağır çağır çocukların bilinç altına yerleşiyor illaki bu erkekleri anlamak gerçekten çok zor :37:

Canim benim zaten diyorum ya ailesi oyle silik yetistirmis ki, soz hakki vermemisler. guven vermemisler,yureklendirmemisler. Esimin adina hep onlar karar almislar demek ki.. bu adam cok bastirilmis kendi icinde.. Etrafina karsi cok agirbaslidir.. herkez der ne agirbasli, ne iyi ne efendi.. Tamam gercekten oyle ama icinde bastirdigi bir ikinci yuzu var. ve ben o yuzu cok iyi ogrendim.. guvenim kirildi resmen ya..
Annesi bana dedi, herkez sanar ki, ne iyi ne efendi, ne sessiz ne sakin biri ama bunlarin birde ikinci yuzu vardir, saldirgan, cani... Benim kocamda oyleydi der, oglumda oyle ne yazik ki der..

Annesi soyluyor bunu bana kayinvalidem.. yalan soyleyecek hali yok ya.. dedigin gibi bana kotu davraniyorsun hadi onuda sineye cekeyim insan evlatlarindan utanir,cekinir. o masumlarin ne sucu var ya bu siddeti gormeye, parcalanmis masalari gormeye,tekmeleri gormeye. Yavrularim birde gelmis masayi yapalim mi anne diyorlar :(

Ahh.. ahh neyse ben cok konusmiyayim gozlerim doluyor cunku...

Epey çekmişsin babaevinde sonra koca evinde kaçsan nereye ? Ailende iyi değilmiş çaresizlik çok kötü biz burdan ne yazarsak yazalım çok zor hayatın olmuş , keşke bir işe girip para kazansaydın o vakit sanki iyi olurdu, yurdumun kadını ne kadar çilekeş hepsi ayrı bir dram ve bu erkekleri yetiştiren yine bir kadın

Canim benim zaten diyorum ya ailesi oyle silik yetistirmis ki, soz hakki vermemisler. guven vermemisler,yureklendirmemisler. Esimin adina hep onlar karar almislar demek ki.. bu adam cok bastirilmis kendi icinde.. Etrafina karsi cok agirbaslidir.. herkez der ne agirbasli, ne iyi ne efendi.. Tamam gercekten oyle ama icinde bastirdigi bir ikinci yuzu var. ve ben o yuzu cok iyi ogrendim.. guvenim kirildi resmen ya..
Annesi bana dedi, herkez sanar ki, ne iyi ne efendi, ne sessiz ne sakin biri ama bunlarin birde ikinci yuzu vardir, saldirgan, cani... Benim kocamda oyleydi der, oglumda oyle ne yazik ki der..

Annesi soyluyor bunu bana kayinvalidem.. yalan soyleyecek hali yok ya.. dedigin gibi bana kotu davraniyorsun hadi onuda sineye cekeyim insan evlatlarindan utanir,cekinir. o masumlarin ne sucu var ya bu siddeti gormeye, parcalanmis masalari gormeye,tekmeleri gormeye. Yavrularim birde gelmis masayi yapalim mi anne diyorlar :(

Ahh.. ahh neyse ben cok konusmiyayim gozlerim doluyor cunku...

kıyamam yaa canlarım benim çocuklar senin üzüldüğünü gördülerse yada ağladığını masaya üzüldü falan sanmışlardır sabi işte kötülük yokki çocuğun içinde oyüzden yapalım anne üzülme sen diyolar minicik akıllarıyla:25: sende üzülme lütfen biliyorum dile kolay gelir üzülme demesi üzülmemek için kalbimizin olmaması lazım ama çocukların için dirayetli olmak zorundasın belliki babadan hayır yok herşeyi sen verieksin çocuklarına zaten şiddete meyilli bi babaları var annelerinide kaybetmesinler..
bir işe falan girme imkanın yokmu hani ailen falan arkanda durumu bilemiyorum ama en azından çalışsan ne biliyim hem muhtaç olmamış olursun hemde ekonomik özgürlüğün olunca daha çok söz sahibi olabilirsin

Epey çekmişsin babaevinde sonra koca evinde kaçsan nereye ? Ailende iyi değilmiş çaresizlik çok kötü biz burdan ne yazarsak yazalım çok zor hayatın olmuş , keşke bir işe girip para kazansaydın o vakit sanki iyi olurdu, yurdumun kadını ne kadar çilekeş hepsi ayrı bir dram ve bu erkekleri yetiştiren yine bir kadın

insallah kazanirim kendi parami gunun birinde ..is ariyorum zaten.
bizim Yurdumuzun kadinlari sahiden de cok cilekes. Avrupa kadinlari hayatta cekmez boyle seyleri, evden kovarlar benciller..
bizler cok fedakariz..Ailemini zaten ekonomk durumu belli, cok iyi degil durumlari..
Her halimize sukurler olsun diyeyim ben.. Beterinde beteri vardir..

Tsk.ederim arkadasim..

kıyamam yaa canlarım benim çocuklar senin üzüldüğünü gördülerse yada ağladığını masaya üzüldü falan sanmışlardır sabi işte kötülük yokki çocuğun içinde oyüzden yapalım anne üzülme sen diyolar minicik akıllarıyla:25: sende üzülme lütfen biliyorum dile kolay gelir üzülme demesi üzülmemek için kalbimizin olmaması lazım ama çocukların için dirayetli olmak zorundasın belliki babadan hayır yok herşeyi sen verieksin çocuklarına zaten şiddete meyilli bi babaları var annelerinide kaybetmesinler..
bir işe falan girme imkanın yokmu hani ailen falan arkanda durumu bilemiyorum ama en azından çalışsan ne biliyim hem muhtaç olmamış olursun hemde ekonomik özgürlüğün olunca daha çok söz sahibi olabilirsin

Onlarin yaninda aglamamaya calistim guclu durmaya calistim. Tek kalinca agladim tabi..
Aynen oyle dusunduler annecim masayi yapalim dediler yavrularim benim.
Once Allah sonra ben onlari koruyorum herseyden herkezden babalarindan bile!...yavrularimi kimseye ezdiremem ki. cunku ben cok ezildim kucuklugumde..
nasil bir histir bilirim..
Evet dirayetli,guclu olmak zorundayim.. Aklimi korumak zorundayim..kendimi uzmemeliyim,dik durmaliyim
cocuklarin babasi zaten siddete basvuran biri, bari cocuklarim benden siddet gormesin.
Elimden geleni yapmaya calisiyorum canim... sagol guzel fikirlerin icin..

Yaa keske simdi yaninizda olsaydim, azicik sarilsaydik mini minnacik sarilsaydik olmaz miydi?
Azicik aglasaydiniz sonra yine sarilsaydik..
Cunku su anki ruh halimi anlatamayacagim.

Yaa keske simdi yaninizda olsaydim, azicik sarilsaydik mini minnacik sarilsaydik olmaz miydi?
Azicik aglasaydiniz sonra yine sarilsaydik..
Cunku su anki ruh halimi anlatamayacagim.

Canim benim bu ne guzel sozler boyle.. Allah razi olsun.
Bu guzel, sicacik cumlelerin icimi isitti inan ki.. Gonuller bir olsun, bu ne guzel bir niyet,istek keske yakin olsaydik da sarilsaydik..
inanilmaz mutlu ettiniz beni, eksik olmayin insallah..

Rabbim size ve ailenize huzur ve mutluluk versin dilerim...

Canim benim bu ne guzel sozler boyle.. Allah razi olsun.
Bu guzel, sicacik cumlelerin icimi isitti inan ki.. Gonuller bir olsun, bu ne guzel bir niyet,istek keske yakin olsaydik da sarilsaydik..
inanilmaz mutlu ettiniz beni, eksik olmayin insallah..

Rabbim size ve ailenize huzur ve mutluluk versin dilerim...
Boyle icimden kopa kopa dua ettim size.
Allah evinizeki melek yavrulariniz hurmetine esinizle araniza sarsilmaz bir muhabbet nasip etsin.
İmtihaninizi basariyla gecmis sayilasiniz insallah.
Esiniz pisman ola.
Pismanligi affa yol aca.
Ramazan hurmetine evinizdeki her sey duzene girsin insaallah.
Kelimeler soguk ama gozlerim doldu yazdiklariniza.
Elimden duadan ve cikis yolunuz olmadigi icin sabri tavsiye etmekten baska bir sey gelmiyor.
Siz de bol bol dua edin olur mu?
Huzunlu kalpler Allaha daha yakindir.

Mutluluk pastasindan koca bir dilim yiyesiniz insallah.

Arkadasim adam yapmiyor ki yapamiyor ki ustune olan vazifeleri.
birtek ise gidip geliyor. Ben bunu yaparim sunu yaparim niye diyorum? Bana yakin oturan Babam mi var cagirayim gelsin yapsin, Kayinpederim mi var cagirayim gelsin eksigimi yapsin erkek isinde bana yardim etsin..
Duvarimizda asilmasi gereken cerceveler vardi, kapida tamirat isleri vardi, birkeresinde yurt disina bize gelmisti kayinpederimle kaynanam..
kayinpeder utandi resmen, "oglum sen bu isleri nasil birakmissin boyle, ver civi cekic de ben yapayim bari" dedi..
Adam Taa Turkiyelerden geldi yapti, yaparkende mahcup oldu bana karsi..

Ben de bikmisim artik..Erkek islerine kosturmaktan.. Elinden gelmiyor.
yoksa ben bayilmiyorum bu isleri yaparken.. Ailesi bile diyor yaaa ben ne yapabilirim birsey ogretemedik kizim haklisin diyor..

Tsk.ederim.

bak arkadasım, sen dolmus dolmus tasmısın ondan oluyo. eviyseniz ikiniz de is bolumu yapacaksınız. sen evde ustune duseni yaptın mı tamaaaam bitti. cerceve kalsınbırak. hatta bazen at cöpe gitsin, sorarsa da yapmadın yapmadın, gecen düştü kırıldı, ben de attım diye cevap verirsin. ya da musluk mu bozuk, etme tamir, eve de misafir cağır, onlar da görsün. belki utanır yapar. veya onun sevdiği bişey bozulunca hiiç elleme, aldırma da, ooole kalsın. adam eşyayı kırıyo sen yapıştırıyosun, at gitsşn, o düşünmemiş sen ne düşünüyosun.

yo utanmazsa da o zaman eve tamirci cağır tamam mı, çerçeeve takmaya bile tamirci çağır, bileğim agrıyo dersin niye yapmadın derse. o yapmıyosa sen yaparsan ozman zaten tembel, iyice sana yıkar böyle. rahat olcan bu konularda biraz.
bi de abla tavsiyesi diyosun ya kıyafet almam, kaç ay giyerim. yanlış yapıyosun, kocan alacak sen de giyeceksin pekala. catır catır yiyecen ya, karısısın sen niye kendini sıkıyosun ki bunun için.

amaaan, kadın kadın gibi davransın erkek erkek gibi ya, insanlar nası davranacağını saşırdı artık.

adam rahat, sen ondan rahat ol, o düşünsün tamam mı canım, erkek bu, biraz sorumluluk alacak, sen de bırakıcan bunları. o zaman daha iyi olacak bak gör.
kendini düşün biraz, kendinle uğraş, bencil ol, ama iyi manada diyorum, ehrşeyi boşla anlamında demedim.

oha dedim ya bu ne, böylesini de duymamıştım.

sen de de ki, ay anne cok yoruldum ben de gecip uyuyayım sen cocuklara bi bakiver.

gıcık kadın ya.

niye yapcaklar cocuk ayakaltında dolanmasın diye alıstırmıslar resmen. onun da ıcınde var demek.

bu arada ben de severim uykuyu, ama bu anne baba olduktan sonra artık bi luks, bi zahmet kendine ceki duzen verecek.

bol bol kahve yap sen ona, alışsın. oturur belki biraz

sordum tabiki..Uykuyu seviyor diyorlar
uyusunmus ne olacakmis,yorgunmus,dinlensinmis. benim cocuklarim uykucu valla kizlarimda oyle deyip guluyor kayinvalide.
ne diyeyim ben?
Bence uyku vakit kaybi kalbi oldurur deniliyor hadislerde..
hem ben izne gitmisim ailemle esim niye uyusun ki?
Esim icin " o uyusun diyorlar, cocuklarim baba baba diyor yanina gitmek istiyorlar kayinvalide engel oluyor cocuklar buraya gelin diyor kapisini kitliyor esimin" ben bunlari gordukce doldum gordukce bunaldim.. hep birikim bendeki..
Esimin de isine geliyor sanki, annesi git uyu oglum dedikce adam yanimizdan bir kaciyor ki.. inanilmaz uzuluyorum.
Oglum uyusun burda siz gidin cocuklarla gezin deniliyor bana!
Ben niye esim olmadan gezecek misim? hemde tatil gunlerinde.. Ben bu hayati tek basima mi sirtlayacagim.. Kendi kizlarini damatlari ile heryere gonderiyorlar mutlu oluyorlar, beni niye esimden ayirmaya calisiyorlar.. bu nasil bir zihniyet..

demek ki beni layik gormuyorlar ogullarina ki uyutuyorlar
uyutsunlarda hiccccccc umurumda bile degil!! yazdikca dusundukce sinirlerim tavan yapiyor inanin..
Bunlar saka degil hepsi yasandi.. Uyku lafi duyunca tuylerim diken diken oluyor..

Bende cok sasirdim. Ama kizmiyorum. Herkezin fikri kendine. Bende 2 erkek cocugu annesiyim. cocuklarimi boyle sorumsuz yetistirmemeye calisiyorum cok sukur. Bana bir bardak su getirmesini bilmeli, su icmeden once etrafindaki kucuklerine sormali icen var mi? diye. Kendi isini kendi yapabilmeli, buyuklerine saygi duymayi,onlarin ellerinden opmeyi ogrenmeli. Ben hasta oldugum zaman gelip benim basimi ovaliyor minik kuzularim kolonya ellerinde..Bir isi yapamadiklari zaman onlara yilmamalari gerektigini, azimli olurlarsa basarili olacaklarina inandiriyorum, yureklendiriyorum.

Ama esimin ailesinin icine girdim gordum, erkek cocuklarini mizmiz,kiz gibi yetistiriyorlar, baslarina aga pasa yapmislar. yedikleri onunde yemedikleri arkasinda. cok el bebek gul bebek buyutuyorlar.. bir tek is bile yaptirmamis kayinvalide.. Bununlada ovunuyor. Benim oglum yemek yapmayi bilmez, benim oglum utu bilmez, benim oglum kendi ustunu bile katlayip oraya koymazdi, hep ben yaptim diyor.. Gayet mutlu basarili olmus gibi anlatiyor..
Ben boyle degilim. Ben cocuklarima bunu ogretmiyorum. cikardiklari elbiselerini kendilerinin katlamalarini soyluyorum. benim gorevim olmadigini soyluyorum.
Tam zittim yani kisacaci..

Bekar degil benim esim. Evli barkli cocuklu. oyle yatamaz uzun saatler. Benim sorumluluklarim varsa onunda olmali. sadece ise gidip gelmekle Baba olmus olmuyor .. Herkezin kendi dusuncesi..Ben cok sabirli,iyi niyetli,yumusak kalpli babalarda gordum. insan istedikten sonra duzelir.. Bahanesi yok.

Tsk.ederim arkadasim.

İnşallah her şey gönlünce olur canım benim.
Bunu zorla yapamazsın biliyorsun sabret her şey düzelecektir. Bu adam da böyle yapıcak bir şey yok demek çok yanlış bi düşünce valla bende yapamıyorum ama bazı kadınlar eşlerini parmağında oynatıyor nasıl beceriyorsa, bir aile olduğunuzu hatırlat canım tek başına hem annelik hem babalık yapmaya kalkma, onların zaten bir babası var :29:

izin gununde yatsın uyusun ıllakı kalkıcak biraz anlayışlı olmak lazım,
katılıyorum. neden uyandırdınız ki. ben de eşimin uyumasını sevmem (evde hep uyur..) uyandırırım ama ramazan farklı bırakırım uyusun adamcağız hatta çocukları uzaklaştırırım. ayrıca velev ki uyandırdırnız söylenmek neden. bu kadar sinirlendirirseniz eşya kırar zaten sinirli diyorsunuz. sinirli insan üstelenmez...
boşanmak yerine onunla yola gitmeyi düşündünüz?

"Açlığın zor geldiğini," demin itiraf etti zaten.. acliga dayanamiyorsa tuttugu orucun ne anlami kaldi?
hem oruc tut hemde evdeki ailene hayati zehir et.. Hakkini aramak dik baslilik ise evet dik basliyim. Baska her tur konularda inan haddimi cok iyi bilirim. kimsenin ne ettigine asla karismam,susarim.
ne yapalim benide Allah boyle yaratmis. Ben pasif bir kisilikte degilim. Esim benim tam zittim..
canin sagolsun arkadasim senin dusuncelerindir. saygi duyarim

ilk yorumlarına istnaden böyle yorum yapmıştım ama diğer yorumlarını okudum arkadaşım
yanlış da yorumlamış olabilirim kusura bakma
hakkını helal et

Back
X