• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Puzzle Severler Kulubü

YENİ BAŞLAYACAKLARA PÜF NOKTALARI

Seçerken ölçülere dikkat edin

· Yeni başlayanların 1000'lik puzzle seçmesi işi kolaylaştırır.
· Bu puzzle'ın düz renk olması ya da çok karışık desenlere sahip olması göz korkutabilir.
· Puzzle kutularının kenarında yazan uzunluk ölçülerine dikkat edin. Puzzle'ın az parçası olsa da, ölçüleri tahmininizden büyük olabilir.
· Bu ölçüler puzzle'ı yaparken kullanacağınız zemin için önemli. Zeminde genelde mukavva kullanılır ve mukavvanın maksimum ölçüsü 100x80 santimdir. Bu ölçüden büyük bir puzzle yapıyorsanız iki mukavvayı birleştirmeniz gerekecektir. Bir de zeminin ölçülerinin, puzzle'ın ölçülerinden birkaç santim daha fazla olmasında fayda var.

Renk ayrımı önemli

· Puzzle'ın parçalarını kenarlar ve desen renkleri olarak ayırın.
· Bu ayrımdan sonra puzzle üzerinde belirleyeceğiniz dikkat çeken renklere göre kalan parçaları ayırın. Örneğin; mavi ve tonları, yeşil ve tonları, kırmızı ve tonları ya da karışık renkler gibi...
· Puzzle'ı yapmaya kenarlarından başlayın. Kenarlardaki desen ve renklerden yardım alarak orta kısımları daha rahat doldurursunuz.
· Çerçeveye uygun olarak ayırdığınız renk gruplarındaki parçaları birleştirmeye başlayın. Örneğin çerçevede mavi renk ağırlıklıysa ayrılan mavi ve tonlarını çerçevenin ortasında kalan boş yerlere koyun. Bu yerleri görmenizi kolaylaştırır.
· Renkleri ayırmak size yeterince yardımcı olmuyorsa her renk grubunu parça şekline göre de ayırabilirsiniz. Bu yöntem özellikle düz renkli bölümlerde çok işe yarıyor. Çünkü her puzzle'ın kendine göre bir şekil düzeni vardır. Örneğin dikdörtgen gibi olan uzun parçalar yukarıdan aşağıya doğru yerleştiriliyor olabilir. Kısa, kare gibi olanlar da onların yanına denk gelir.

Çerçevesini kalın yaptırın

· Yapıştırıcıyı mutlaka puzzle bittikten sonra kullanın. Daha iyi muhafaza etmek için bölüm bölüm yapıştırmak, yanlış yerleştirmeler olabileceğinden sakıncalı olabilir. Bunun için puzzle halısı kullanmak çok pratik oluyor. Yeri dar olanlar bitirdikleri bölümü halıyla birlikte katlayıp küçük bir yerde saklayabilir.
· Eğer puzzle halısı kullanmıyorsanız çerçeveletmeye götürünceye kadar üzerine bir gazete kâğıdı ya da büyük bir bez sararak muhafaza edebilirsiniz.
· Puzzle'ı mutlaka mat cam kullanarak çerçevelettirin.
· Yaptırılacak çerçeve kenarları kalın ve rengi de desen rengine uyumlu olursa duvarınızda daha güzel duracaktır.

PARÇA KAYBOLURSA PANİK YOK

Yapbozunuzu bitirmek üzeresiniz ve bir de bakıyorsunuz parçalardan biri kaybolmuş. Herkesin başına gelebilir; evi süpürürken elektrik süpürgesine kaçabilir, küçük çocuğunuz ya da evcil hayvanınız alıp kaçabilir. Paniğe gerek yok. Çünkü yapboz markaları, kayıp parçaların aynısını tedarik ediyor. Bunun için bazı markalarda uygulanan yöntemler şöyle:
Educa Kutudan çıkan formu doldurup posta ya da internet yoluyla İspanya'ya gönderin. Parça ücretsiz evinize teslim ediliyor. Ama ürünün o yılki katalogda olması şart. Ravensburger Yapbozun yenisini veriyor. Castorland ve Jumbo Ankara'daki merkez ofis arandığında kayıp parça tedarik ediliyor. KS Games İnternet sitesinden talep formu doldurulduğunda ücretsiz gönderiliyor.

HALI VE YAPIŞTIRICILAR KOLAYLIK SAĞLIYOR

Unutulmaması gereken önemli malzemelerden biri aksesuvarlar. En başında yapboz halısı ve yapıştırıcısı geliyor. Yapboz halısı, evinde yeterince yer bulunmayanlar için büyük kolaylık. 3 bin parçaya kadar puzzle'ların üzerinde yapılabileceği halılar, işiniz bittiğinde rulo gibi sarılarak kaldırılabiliyor. Tekrar açtığınızda yapbozunuzu bıraktığınız gibi bulacaksınız. Yapıştırıcıysa iş bittikten sonra çok işe yarıyor. Toz ve likit haldeki yapıştırıcıların kullanımı çok kolay. Toz olanı biraz suyla karıştırıp tutkal haline getirin ve yapbozun üzerine bir sünger yardımıyla sürün. Önemli olan parça aralarının iyice dolması ve birbirine yapışması. Yaklaşık bir saat durduktan sonra bozulmadığını göreceksiniz. Markaların bazılarında kutunun içinden toz yapıştırıcı hediye çıkıyor. Bunların sürekli kullanılabilecek daha büyük ölçeklileri ayrıca satın alınabiliyor olumunekankayizsmile

ALINTI
Hürriyet Gazetesi
Deniz İNCEOĞLU

Çok yararlı oldu teşekkürler :kedi:
repte yazarken kelimede yanlışlık oldu kusura bakma ablacım olumunekankayizsmile

safiyeyi yapmayı bende istemiştim fırsatım olmadı dahaboshayallersmile

safiyeyi tavsiye ederim kenarları biraz uğraştırıyor ama bitince gerçekten tablo olarak kullanılabilecek çok güzel bi eser.

Safiye yi ben de yaptım gerçekten çok güzel duruyor, ben salonuma astım her gelen ilk önce normal tablo sanıyor, üstelik çok da zevk aldım yaparken...

Ya arkadaşlar bunları yapıyoruz da sonra çok pahalıya çerçeveliyolar, yani puzzle'ın parasından pahalı.Ankara'da var mı ucuza çerçeveleyen bildiğiniz bi yer ??

Bende puzzle meraklılarındanım. İlk başlarken aman uğraşılırmı diyordum ama şimdi aman buda bitiverdi diyorum. İnsan tüm kafsındaki unutuyor puzzle yaparken. Bu güne kadar yaptıklarım 50000 parçayı geçmiştir. Yaptıklarımı genelde hediye ediyorum. Evimde 4 tane bitmiş halde 1 tane bitmek üzere 2 tanede yapılacak bekleyen puzzle bulunmakta.
İlk başta sorulan soruları cevaplayacak olursam,
En son yaptığım puzzle - Ahmet Yeşil'in Çiçeklerim3 tablosu
Hangi tarz puzzle seviyorum - Yağlıboya tabloları seviyorum.
Tercih ettiğim marka - Educa, Ricordi, Anatolion, Art Puzzle vb.
Merak eden herkese tavsiye ederim. Yapamam gibi gelsede çok zevkli bir uğraş.

İşte bunlarda benim Puzzle koleksiyonum :kedi:

1000 Parça :asigim:

1000 Parça:asigim:

2000 Parça

1000 Parça

Bunlarda 500 Parça olanlar

bende yeni puzzle lar aldım
1000 parça.
ev temizliğim bitti
salona koyacagım ve yavaş yavaş
yapmaya başlayacagım.
ben biraz sabırsızım inş. çabuk sıkılmam
ilk defa 1000 parça yapacagım.

herkese mrb.bende puzzle yapmayı çok severdim ama bana hediye edilen 2000 lik puzzle yapamıyorum manzara resmli ne yapeyvahedigeldismile:sinifsinif:acam bitirmeğide o kadar çoooook istiyorum ki masada duruyo öyle kafayı yiycem

acemiliğim gitti,piri oldum 1500-2000 bir hafta sürüyor akşamları yaptığım halde. zevkli bir uğraş, birazda masraflı (çerçeve çok tutuyor).Sırada goblen işleme var. oda zevkli diyorlar..

acemiliğim gitti,piri oldum 1500-2000 bir hafta sürüyor akşamları yaptığım halde. zevkli bir uğraş, birazda masraflı (çerçeve çok tutuyor).Sırada goblen işleme var. oda zevkli diyorlar..

okadar uğraştım güzel çerçeve olsun ,hediye gidecek güzewl çerçeve olsun derken hakkaten astarı yüzünden pahalıya geliyor :1shok:

okadar uğraştım güzel çerçeve olsun ,hediye gidecek güzewl çerçeve olsun derken hakkaten astarı yüzünden pahalıya geliyor :1shok:

Kesinlikle öyle. 1000LıK puzzle fiyatı 35 lira, çerçevesi 40 lira. Çerçeveletmeden assak çok mu toz olur acaba? Ya da ağırlığını taşıyamayıp dağılır mı?Bi de sanki üzerine cam yaptırmadan, sadece kenarları tutturan, böyle plastik çerçeve kenarı gibi birşey görmüştüm yurtdışında bir yerde, hani böyle fotokopi kağıtşarını bir arada tutmak için sayfaların hepsi bir araya getirilip de takılan plastik tutturucular olur ya, onlardan.Anlatabildim mi acaba ? Çerçeveletmeden kullanan arkadaşlar varsa fikir verebilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Burdaki yorumları okuyarak puzzle yapmaya heveslendim sizler sayesinde .. 1500 parçalık Halı Tüccarları Educa marka puzzle aldım ..İlk kenerlarından başladım ama gözüme baya büyük geldi yapamıycagımdan korkmuştum ama 4 günde bitirdim ... Sanırım bu ilk defa yapan biri olarak süre iyi aslında başlarda haftalarca sürünecegini düşünmüştüm ama burdaki bilgiler işe yaradı :) Kesinlikle renklere göre önceden parçaları ayırmak epey kolaylaştırıyor beni zorlayan tek kızım sag üst bölüm oldu kapalı bayanın üstündeki duvarları yapmak zorladı..

Ama ne yazıkki bir parçam eksik çıktı şimdi çerçevelettiremiyorumda ... Bu benim şansımmı yoksa genelde böle her puzzle da bir veya bir kaç parça eksik çıkar mı?

Burdaki yorumları okuyarak puzzle yapmaya heveslendim sizler sayesinde .. 1500 parçalık Halı Tüccarları Educa marka puzzle aldım ..İlk kenerlarından başladım ama gözüme baya büyük geldi yapamıycagımdan korkmuştum ama 4 günde bitirdim ... Sanırım bu ilk defa yapan biri olarak süre iyi aslında başlarda haftalarca sürünecegini düşünmüştüm ama burdaki bilgiler işe yaradı :) Kesinlikle renklere göre önceden parçaları ayırmak epey kolaylaştırıyor beni zorlayan tek kızım sag üst bölüm oldu kapalı bayanın üstündeki duvarları yapmak zorladı..

Ama ne yazıkki bir parçam eksik çıktı şimdi çerçevelettiremiyorumda ... Bu benim şansımmı yoksa genelde böle her puzzle da bir veya bir kaç parça eksik çıkar mı?

Ben bugune kadar 1 tane 1500lük, 3 tane 1000lik yaptım, hiç eksik parça çıkmadı. Ayrıca 4 gün gerçekten iyi süre, tebrik ederim olumunekankayizsmile

Bir puzzlesever olarak ben de aranıza katılıyorum yerimseniben
Ben de çok severim puzzle yapmasınız, her ne kadar bu aralar vakit bulamasam da...
500-1000-1500-2000 hiç farketmez elime ne geçerse yaparım bitirene kadar da başından kalkmam elimde değil bırakamıyorum. Bunlar yaptıklarımdan birkaçı. Diğer fotoğraflar net çıkmamış yükleyemedim. Bir o kadar da hediye verilmiş var. Malum evin mutfağı dahil her yer puzzle kaplandı!

Eklentiler

• $Fotoğraf0190.webp
    $Fotoğraf0190.webp
    1,8 KB · Görüntüleme: 61
  • $Fotoğraf0196.webp
    $Fotoğraf0196.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 64
  • $Fotoğraf0194.webp
    $Fotoğraf0194.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 69
merhaba kızlar bende puzzle hastasıyım evimdeki her odada bir tane ,mutfak da dahil. salonumda üç tane var ,üç binlik iki binlik. binbeşyüzlük. .binlik ve beşyüzlük hepsine hayranım daha da puzzle yapmaya doymuş deilim,inanın başlayınca kendimden geçiyorum bıraksalar hiç uyumadan sabahlara kadar yaparım, beni çok dinlendiriyor anlatamam yani o kadar

slm arkadaşlar banada 1500 parça hediye geldi başlayacağım ama ne yapmalıyım?puzzle halısımı mukavvaya mı yapıyorsunuz?nasıl yapıştırıyorsunuz yardım ederseniz sevinirim :) çok heveslendim de:)

kızlar bayadır kimse uğramamış buaraya
puzzle yapmaya ara mı verdiniz yoksa
bende bugün başladım 1000 parçalığa
anatolian puzzle dan KİBAR DOSTLAR
ama biraz zorlanıyorum turuncu renk fazlalığından
umarım kısa sürde bitirebilirm

Back
X