benim sorunum kesinlikle hamilelik dönemimdeki durum değil benim asıl sorunum hamile olmadığım zamanlardaki durumum arkadaşım ve bu konuyu konuşmayı asla kabul etmeyen bir eş.suçluluk ve çaresizlik içinde kıvranan ben.ben zaten gebeliğimle ilgili asla demiyorum o yalvarsada ben istemme ben eşimle genel olan problemmizden bahsetmeye çalıştım arkadaşım
benim düşünceeme göre eşinin senı kırmaktan korktugu bi durum var ortada.yani sana söylemekten çekindigi hemen üzerini örtmeye çalıştığı birşey
canım sen suçlu değilsin bu konuda
bence eşinin cinsel bir problemi olabilir
isteksizlik sertleşme
bunuda seninle konuşmaktan utanabilir
bence sen bu süreçte hamileliğinin tadını çıkart ve aklına sakın böyle şeyler getirmeeee
önceliğin bence bebeğin olmalı
daha sonra çözümleyebilirsiniz eşinizle olan problemi inşallah:26:
ben mecbursunuz demedim arkadaşım eğer okuyabilirseniz dedim şu an benim içinde en önemli şey bebeğim sadece nedense dün gece bu konuyu açıverdim çünkü bişeyler düzelmiş gbi hissediyordum ama düzelmemeiş bende içimi dökmek istedim belki burda farklı bir gözle gören olur diye.sizde bu gözle görmüşsünüz teşekkür ederim yorumunuz için umarım büyüten benimdir.rabbim hiçbir bayanı eşinin karşısında bu duruma düşürmesin inşallah bu yüzden kabullenmem zor oluyor
amin inşallah eşinizde istediğiniz gibi bir insan olsun inşallah.
biz seni anlıyoruz arkadaşım sen zaten kafana takıyordun kimse böyle birşeyin peşine düşmüş diye düşünmez ne anlatmaya çalıştığını çok iyi anlıyoruz Allah yardımcın olsun inşallah.kesinlikle bebeğim önemli haklısın arkadaşım rabbime şükürler olsun o benim mucizem teşekkür ederim şu an hamileyken bunların derdine düşmüş görünmek istemiyorum ama evşiliğimizin başından beri bu sorunu aşamadım şimdi orkularım arttı dediğin gibi.sağolasın arkadaşım
Yaşadıklarınız zor tabi ki. Gururunuzun incindiğini anlayabiliyorum.
Ama bu şu güzel süreci etkilemesin.
Kadınlık gururunuz kadar önemli annelik de emin olun.
Şu anda anlamanız zor.
Kimyanız değişiyor duygusal travmalara daha açıksınız.
Yine de aynı şeyi söyleyeceğim.
Büyütmeyin.
Bebeğinizi en mutlu en sağlıklı şekilde getirin dünyaya.
Gerisi hiiç önemli değil..
işte budur :)) ilk msj ına hiç anlam veremedim bu tatlı yorumunu okuyunca.
ben bu sert tavra anlam veremedim arkadaşım kusura bakma yazmadan da geçemedim, arkadaş zaten hamilelik önceside çok uzaktı şimdi daha çok uzaklaşacak diye korkuyorum demiş, neden bu kadar fevri cevap verdiğinize hiç anlam veremedim, hemde hamile bir bayan.sanki bu arkadaşın eşi yazsa bu kadar yazardı dedim kendi kendime.
nasıl birşey olabilir sence arkadaşım ne olur aklına geleni sölermisin
yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarkadaşlar merhaba daha öncede eşimin benden uzak durmasıyla ilgili problemlermi paylaşmıştım.eşimle bu konunun dışında hiçbir problemim yok onu çok seviyorum oda beni çok seviyor ölemi sanıyorum bilmiyorum.sadece bana fiziksel olarak uzak kalıyor oda nasıl durmadan öper okşar sarılır kokumu içine çeker ama işte başka türlü bir konuda uzaklık.en son konu açtığım zamanlarda bebek çok istiyordum ama yumurtlama günümde eşim gene uzak durmuştu benden gene ağlamıştım falan ama rabbim istemiş geç yumurtlamışım eşimin gönlü olduğunda hamile kaldım.rabbim acıdı bana çünkü benim başkaları gbi bunu deneme şansım eminim olmayacaktı.şu an bebek bi süre riskli olduğu için uzak kalmamız gerekiyor zaten bu eşim için hiçte problem değil.ama ben bu konuyu bir türlü atamadım içimden hep düşünüyorum şimdi diyorum iyce soğuyacak yada çok kilo falan alıcam araya bu kadar zaman girecek ilişkimiz iyce bozulacak diye çok korkuyorum.dün gece gene tutamadım çenemi çok güzel yamıştık sarılarak.gene konuyu açtım ama ben bu konuşmalarda asla eşimi yargılayarak yapamam onu kırmak istemiyorum.dedimki ben korkuyorum nerde hata yapıyorum neden sana yetemediğimi hissediyorum dedim böle bi geridi gene yataktan kalktı su içme bahanesiyle.herşey konuşulmaz dedi dedim peki ben bunu kiminle konuşabilirim senden başka yada konuşmadan ben nasıl öğrenebilirim seni nasıl daha çok mutlu edebileceğimi dedim.acaip gerildi.şimdi şu durumunda bumu konu dedi çok gergindi bana sarılana adam uzaklaştı oflar çekti sesi yükseldi şu an bebğimizi düşün sadece dedi peki dedim ya sonra ne olacak bakarız dedi.çok gergindi böle hamile olmasam kesin çok kavga ederdik böle sinirle canımmmmm aşkkkımmmmm hadi iyi geceler die sert bir şekilde öptü beni .benim hiçbir çarem yok hiçbir şekilde konuşmaya niyeti yok sorun bendemi ondamı bunu asal soramam çok kavga ederiz daha böle sorduğumda bile durum böyle .böyle birşey için evliliğimi bitiremem eşimi çok seviyorum ben sadece bu durumun daha iyi olmasını istiyorum ama bunu düzeltmemde imkansız gbi geliyor artık çaresizim
Asıl problemin ne olduğunu bilmediğim için direk düşündüğümü söyledim.
Yani klasik hamilelikten sonra eşim beni sevmezse, başka kadına giderse, hamilelikte kilo alırsam eşim beni beğenmezse gibi..
Böyle düşünen öyle çok kadın var ki.
Hatta abartıp şekli bozulmasın diye emzirmeyen anneler biliyorum.
Hamilelik evliliğin kötüleşmesi için sebep görülmemeli.
Tepkim bundan.
Ama durum başkaymış.
Konuyu açarken azıcık bahsetseydi daha temkinli olabilirdim..
Ben azıcık sertimdir.
Buraya bunu yazan arkadaşın eşi değil bir anne.
birçok kayıptan sonra çok geç evlat sahibi olabilmiş bir anne.
Hamilelere çok özendim yıllarca.
Kaprisleri canımı sıkardı.
Belki de o zamanlardan gelen bir duygu.
Hamileliğin evliliğe sorun yaratacağını düşündürttü konun başlangıcı.
Biraz açıklansaydı korkuların temeli bu kadar sert olmayabilirdi.
Gerçi epey bir tersimdir ben o da var..
yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa((((((((((((((((((( canım çözümü varsa banada söyle.eşimde isteksiz ve aynı şeyleri yaşamaya devam ediyoruz (( çocukta olmuyor bizim.bu ay adetim bitti 2 kere oldu yumurtlama döneminde olmadı ama..adetimede 1 hafta var.bende kafayı yicem yaaaaaaaaaaaa
o kadar cok agladmkı o kadar cok caresz kaldımkı rabbım acd bana arkadasım szınde eger tek sorununuz buysa rabbm yardımcın olsun ınsallah ama baska sorunlarınız varsa bence olmasın zaten bızım tek sorunumuz bu.benmde hesapladıgm gun natla dokunmadı bana nsan stemese ble es bu kadar uuzluyor de ıstormus gb yapard yanı ama o onu ble yapmadı kı gun sonra oldu ve cok sukur gec yumurtlamısım rabbım gonlune gore versın
aslında yazmış canım sen farketmedin demek ki dediğin gibi belkide bencil annelerle karıştırdın birden,
"arkadaşlar merhaba daha öncede eşimin benden uzak durmasıyla ilgili problemlermi paylaşmıştım.eşimle bu konunun dışında hiçbir problemim yok onu çok seviyorum oda beni çok seviyor ölemi sanıyorum bilmiyorum.sadece bana fiziksel olarak uzak kalıyor oda nasıl durmadan öper okşar sarılır kokumu içine çeker ama işte başka türlü bir konuda uzaklık.en son konu açtığım zamanlarda bebek çok istiyordum ama yumurtlama günümde eşim gene uzak durmuştu benden gene ağlamıştım falan ama rabbim istemiş geç yumurtlamışım eşimin gönlü olduğunda hamile kaldım.rabbim acıdı bana çünkü benim başkaları gbi bunu deneme şansım olmayacaktı..."
bunu yazmış başta aslında söylemiş ben önceki konusunu okumadım. bu arada çok zor bebek sahibi olduğunuzu söylediniz yanlış mı anladım, benimde bebeğim 2 aylıktı kalbi durmuş ve şimdi korkuyorum bazılarının bu şekilde 14 kaybı , 7 kaybı olmuş korkuyorum Allah korusun yine aynısı olacak diye yaş 30 olacak hamilelik öncesi testler var mı biliyor musunuz? hani kan pıhtılaşması yada başka bir sorun var mı bunu öğrenmek için? konu dışına çıktığım için konu sahibi arkadaştan özür dilerim.
esın ne dıyor pekı konusabılıyormusunuzbizimde tek sorun bu maalesef( umarım bizimde olur teşekkr ederm
canım meseleni ilk okuduğumda sanki eşin kendisni anlamadığını düşünüyor Hani erkek sürekli geçim derdi falan hesap yapma eğilimdedir illa ki gelecek için planlar yapıyor sanki bi de küçük bi ihtimal olabilir kötü bi çocukluk geçirmişse kendi çocugu olacak şimdi onun hüznü onun gelecek kaygısı yüzünden seni göremiyor gibi. Sevgisinden eminsen bence oluruna bırak bi de onu anladığını gösterirsen düzelir gibi Allah yardımcın olsun...
Asıl problemin ne olduğunu bilmediğim için direk düşündüğümü söyledim.
Yani klasik hamilelikten sonra eşim beni sevmezse, başka kadına giderse, hamilelikte kilo alırsam eşim beni beğenmezse gibi..
Böyle düşünen öyle çok kadın var ki.
Hatta abartıp şekli bozulmasın diye emzirmeyen anneler biliyorum.
Hamilelik evliliğin kötüleşmesi için sebep görülmemeli.
Tepkim bundan.
Ama durum başkaymış.
Konuyu açarken azıcık bahsetseydi daha temkinli olabilirdim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?