Radyasyon-hamilelik

limoncicegii

eat pray love
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
1.322
1.026
333
Hamile kadınlar siz nasıl hareket ediyorsunuz bilmiyorum ama ben AVM ye girerken malum cihazdan geçmiyorum radyasyon etkisinden dolayı. Bu benim seçimim.
Bugün AVM’ye girerken geçmek istemediğimi belirttim. Çantaların geçtiği cihazı göstererek “Hanımefendi şu an bu cihaz daha çok radyasyon içeriyor, önünde duruyorsunuz” dedi “Öyle mi, bilmiyordum” falan dedim bir adım geriledim. Üzerimi arayıp boşluktan geçmeme müsaade etmedi, cihazdan geçmemi istedi. Geçmedim ben de sonunda razı oldu.
“Radyasyon var ya da yok geçmiyorum, siz de beni buna zorlayamazsınız” dedim “Öyle miiiii” dedi alaycı tonla. “Evet. İsterseniz bir deneyin” dedim.
Çok sinir oldum ya şikayet etmek istiyorum görevliyi...

Haklisin insan herseyden korkuyor...ben de gecmiyorum kimsede birsey sormuyor...ben is yerinde telefoni cebimde bile tasimiyorum, calinma riskini goze alip masada falan birakiyorum sonra gidip o cihazdan mi gecegm

Merhaba..
Avm güvenlik cihazlarının gebelere bir zararı yok. Çantaların konduğu XRay cihazları daha çok zararlı gerçekten.
Uçak ile seyahat etmeniz durumunda o güvenlik kapılarından geçmek zorunda kalırsınız.

Belki doğrudur ama böyle bir şeye zorlamak yanlış bana göre. Sonuçta ben kendimi aramalarına izin veriyorum, cihazdan geçmek zorunda değilim

O cihazların zararlılığı tartışılır ama sizi asla geçmeniz için mecbur tutamaz. Herkes elle aranma hakkına sahip. Şikayet ederseniz dikkate alınır bence

güvenliğin bilgisi doğru. çanta koyulan çihaz daha zararlı. sizin içinden geçtiğiniz cihazın bi zararı yok.

zorlayamazsınız demeniz saçma olmuş. onlar da keyif için yapmıyolar sonuçta güvenlik için. sizin gibi herkes zorlayamazsınız dese, biri belinde ruhsatsız silahı ile girse ne olacak?

Ben güvenlikte bir suç bulmadım onlar da işini yapıyor. Karnına bez dolayıp içine silah koyup geçmeye çalışan biri olsa ve orda birini vursa ki Allah korusun. O zaman da niye cihazdan geçmedi diye olay çıkarılırdı. Üst araması ile bulunamayan pek çok tehlikeli şey oluyor haberlerde görüyoruz. Ayrıca cihazların gebeliğe bir zararı olmadığını doktorlar söylüyor zaten.

havacilik kanunlarina gore gecmek zorunda degilsin, ben hamileyken gecmedim, kadin gorevli elle aradi.

havacilik kanunlarina gore gecmek zorunda degilsin, ben hamileyken gecmedim, kadin gorevli elle aradi.
Sayısız kez uçak yolculuğu yaptım bir kez bile geçmek zorunda değilim deyip izin verildiğini görmedim..özellikle son yıllarda hele de yurt dışı yolculuğu yapıyorsanız mecbursunuz.
Hatta bir seferinde hintli bir yolcu vardi onların dini vecibeleri gereği kafalarına sardıkları bir şey var ve açılması gunah..güvenlik çıkartmasını ve öyle geçmesini söyledi adam ısrarla hayır dedi diye uçağa almadılar.
Olması gerekende budur.

Nerede yanı hangi havaalanında açtırdılar adamın kafasını?

Ben 2016 yazi Amerika dan Izmir e kadar hic gecmedim. Doktorum hamiledir raporu yazdi, bunu gostermem yetti. Ama gitmeden ben internetten buldum kanunu ciktisini aldim herhangi bir olumsuzluk olur diye. Ama hep cok yardimci oldular.

makalesini bulmaya calistim

''If you are pregnant and still concerned, you can opt out of going through screening technology altogether and requesting a pat down. The pat-down will be conducted by a female Transportation Security Officer, who will advise you about the pat-down details. This isn’t done to punish anyone because they opt out; we just want to make sure every passenger is screened equally prior to getting on an airplane.''
https://www.tsa.gov/blog/2014/07/22/tsa-travel-tips-pregnant-passengers

Burdan alinti yaptim.

Raporla dediğiniz gibi belki mümkün olabilir ama orada kimse kafatasına göre geçmek istemiyorum diyemez.Ozelikle yeni hamileyseniz nerden bilsinler doğrumu yalan mi?

Ben cok arastirip, makaleler okumustum. Guvenligin soyledikleri dogru. Bu cihazlar sadece metali algılamasi icin. Ancak zorlama kismi cok tartisilir.

Antalya-Londra seferinde Antalya havalimanında..

Nedense şaşırmadım. Hiç bir uluslararası havaalanında görmedim çıkarıldığını çünkü " dini özgürlük " diye koruma altında, zira onu çıkarırsa bütün Müslüman kadınlarınkini de çıkarması lazım güvenlik tehditi yüzünden ise. Umarım bir daha böyle şeyler yapmazlar, zira dini ayrımcılık yapılan.

Şüphe uyandıracak bir durum söz konusu olduğunda kişiye özel arama bölümleri oluyor biliyorsunuz..güvenlikle ilgili bir sıkıntı varsa oraya alıp kontrol edilebiliyor.Bunu kendisine teklif ettiler ama o bunu da kabul etmedi.
Şapka,örtü yada her ne olursa şüphe varsa çıkartılmasını istemeliler elbette.Eminim yapılıyordur ayrımcılık olduğunu sanmam

Havalimanlarinda da hamile olduğunuzu belirtmeniz halinde x-ray den geçmeye mecbur tutmuyorlar. Güvenlik görevlileri elle arama yapıyor. Hamileyken 2 kere hava yolu ile seyahat ettim hicbirinde x-rayden gecmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…