- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
- Konu Sahibi limoncicegii
-
Yok ingiliz vatandaşı işi adam..:) bunu Amerika’da falan yaptırdılarsa o Hintli şu an epey zengin olmuştur.
Amerika’ya patlıcan kurusu getirmişti arkadaşımın annesi. İpe dizili, Açtırmışlar valizi bunlar olmaz diye.
Kadın takmış boynuna, ben bunlarla ayin yapıyorum, dini inanışım, karışamazsınız demiş.
Sonuç, kuru patlıcan dolması yedik :))
Öyle kolay degil yani o sarığı açtırmak.
Hamile kadınlar siz nasıl hareket ediyorsunuz bilmiyorum ama ben AVM ye girerken malum cihazdan geçmiyorum radyasyon etkisinden dolayı. Bu benim seçimim.
Bugün AVM’ye girerken geçmek istemediğimi belirttim. Çantaların geçtiği cihazı göstererek “Hanımefendi şu an bu cihaz daha çok radyasyon içeriyor, önünde duruyorsunuz” dedi “Öyle mi, bilmiyordum” falan dedim bir adım geriledim. Üzerimi arayıp boşluktan geçmeme müsaade etmedi, cihazdan geçmemi istedi. Geçmedim ben de sonunda razı oldu.
“Radyasyon var ya da yok geçmiyorum, siz de beni buna zorlayamazsınız” dedim “Öyle miiiii” dedi alaycı tonla. “Evet. İsterseniz bir deneyin” dedim.
Çok sinir oldum ya şikayet etmek istiyorum görevliyi...
Uçak için de elle arama yapıyorlarMerhaba..
Avm güvenlik cihazlarının gebelere bir zararı yok. Çantaların konduğu XRay cihazları daha çok zararlı gerçekten.
Uçak ile seyahat etmeniz durumunda o güvenlik kapılarından geçmek zorunda kalırsınız.
Iyide rontgen ciddi birsey heleki orda calisiyosa.. bile bile mi calismaya devam etmis yani?Annem emekli hemşire, seneler önce aynı dönemlerde hamile kaldıkları bir iş arkadaşı hamileliği boyunca röntgen servisinde çalışıyor ve kızı görme engelli olarak doğuyor. Teknolojik cihazlar hayatımıza entegre oldukça mesele önemsizleşiyor ama aslında oldukça ciddi bir sorun. Konuyla ilgili genele bakacak olursak telefonları uyurken uçuş moduna almakta bir seçenek sanırım.
Annem emekli hemşire, seneler önce aynı dönemlerde hamile kaldıkları bir iş arkadaşı hamileliği boyunca röntgen servisinde çalışıyor ve kızı görme engelli olarak doğuyor. Teknolojik cihazlar hayatımıza entegre oldukça mesele önemsizleşiyor ama aslında oldukça ciddi bir sorun. Konuyla ilgili genele bakacak olursak telefonları uyurken uçuş moduna almakta bir seçenek sanırım.
Arkadaşlar radyasyon var ya da yok yani zorlamak nedir... Alay etmek nedir... Kış dönemi avm ye sık gidiliyor. Zorlayamaz. Uluslararası yolculuk yapmıyorum. Elle arayabilir...
Ben emzirirken bile gecmiyorum süte de etkisi oluyormuş drum söylemişti
Bende geçmiyorum ,özellikle bebek maması varsa çantada kendileri uyarıyor ,hic sorun yaşamadım çantam ve kızımla boşluktan geçiyorum kimsede zorlayamazHamile kadınlar siz nasıl hareket ediyorsunuz bilmiyorum ama ben AVM ye girerken malum cihazdan geçmiyorum radyasyon etkisinden dolayı. Bu benim seçimim.
Bugün AVM’ye girerken geçmek istemediğimi belirttim. Çantaların geçtiği cihazı göstererek “Hanımefendi şu an bu cihaz daha çok radyasyon içeriyor, önünde duruyorsunuz” dedi “Öyle mi, bilmiyordum” falan dedim bir adım geriledim. Üzerimi arayıp boşluktan geçmeme müsaade etmedi, cihazdan geçmemi istedi. Geçmedim ben de sonunda razı oldu.
“Radyasyon var ya da yok geçmiyorum, siz de beni buna zorlayamazsınız” dedim “Öyle miiiii” dedi alaycı tonla. “Evet. İsterseniz bir deneyin” dedim.
Türkiye çıkışında da yurtdışından da dönerkende hamile olduğumu belirttim. Her iki tarafta cihazları kapatıp beni öyle geçirdiler. Türkiye deki güvenlik birimi sadece elle üzerimi aradı. Ancak yurtdışındaki birim ayakkabıma kadar çıkarttırıp aradı. Kimse bana hayır geçemezsin demedi. Hamileliğimin 9. haftasıydım (göbek yoktu). Rapor falan da göstermedim.Raporla dediğiniz gibi belki mümkün olabilir ama orada kimse kafatasına göre geçmek istemiyorum diyemez.Ozelikle yeni hamileyseniz nerden bilsinler doğrumu yalan mi?
Iyide rontgen ciddi birsey heleki orda calisiyosa.. bile bile mi calismaya devam etmis yani?
Böyle bir şey mumkunn değil hamile tekniker hamile kaldığı andan itibaren birim dışında çalışır .Radyolojide calistirilmaz çalıştıran idare suçludur .Ha hamileliğinden haberi olmayıp ilk 3 aylik kritik süreçte radyasyona maruziyet varsa olmasi tabi ki muhtemel
9 ay boyuncami?Kuvvetle muhtemel "bilmeden" çalışma söz konusu.
Hamile kadınlar siz nasıl hareket ediyorsunuz bilmiyorum ama ben AVM ye girerken malum cihazdan geçmiyorum radyasyon etkisinden dolayı. Bu benim seçimim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?