rahatına düşkün tembel eşim beni sinir ediyor?yardım

feryalcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
373
4
96
Ordu
mrb arkdaşlar eşim beni sinir ediyo bi haftadır ,ben çalışamıyorum başka şehre geldim evlilikten dolayı ve iş bulamadım neyse biz ildeyiz yani eşimde görevde yükselme sınavına girdi ve puanı ancak ilçelere yetiyo yani ilçelere görev çıktığında hem görevde yükselecek hem maaşı yükselecek bende gidelim bi 5 yıl falan kalalım birikim yaparız burda maaşım yetmiyo ayı zor kapatıyorum diyo hem şikayet bi şey istiyemiyorum bi şey alamıyorum 5 ytl verir param yok der tekrar ister, ee gidelim diyorum yok beyfendi ilçede rahat edemezmiş sıkılrmış sabah 8 den 5 e kadar çalışmamzmış şimdi hafta içi 3-4 saat çalışyo hafta sonu yok ben bi şey istediğimde param yok alamayız bende 3 yıldır çalıştığım için bu yılda boşta olduğum çok zor geliyo yani maddi anlamda sıkıntı çekmek isteimyorum ve gelecek için biraz yatırım yapmak istiyorum....bu kadar rahat olması beni çok sinir ediyo kendi keyfine tam düşkün bi aylık maaşın 350lisin kiraya 200 aylık mutfak mastafına verir gerisini bilmem hesapta soramam elektrik suyu bile zamanında ödemez tembeliğinden 3 -4 ay sonra üzerine bi sürü faiz gelerek öder....ve bunu istedğim için beni aptalıkla suçluyo arkdaşlarına hepsine sorsa kendini haklı bulurlarmış ben mantıksızmışım bende seninle bu hayatı yaşıcam dimi ?eğer benim de hatam varsa lütfen söyleyin......

hafta içi 3-4 saat çalışıyo demişsin ne iş yapıyo ki o kadar kısa:hulya:
ayrıca neden faturalar için otomatik ödeme talimatı vermiyorsunuz, bu devirde faturayı elle yatıran kalmadı valla:hulya:
tabii sen haklısın, sonuçta para biriktirecek kadar rahatlıcaksanız, ilçeye gitmek daha mantıklı
:hulya:

eşim öğretmen cnm ve günde 3-4saat derse giriyo,ki yaşadığımız il o kadar büyük değil ki çok da büyük bi yerden gitmicek,ben büyük şehirden geldim benim gitmeyelim demem gerekirken kendisi diyo...

haklısın canım eşin gerçekten çok rahatına düşkünmüş
fatura yatırmaya bile üşenecek kadarakannehirgünde 8 saat işi bile çok görüyo
işin zor canım ama umarım eşin bu huyundan vazgeçer

haklısın canım eşin gerçekten çok rahatına düşkünmüş
fatura yatırmaya bile üşenecek kadargünde 8 saat işi bile çok görüyo
işin zor canım ama umarım eşin bu huyundan vazgeçer

hiç zannetmiyorum kendisi maddi sıkıntıyı kendine yansıtmıyo ki keyfine devam ama eve bana gelince yok yok yok....çıldırcam sabahta tartıştık bu kadar olması beni delirtiyo insan yarınını düşünmez mi keşke bende onun gibi rahat olabilsem...çok imreniyorum bazen...

eşinizin yaptığı tembellik falan değil basbayağı sorumsuzluk bana göre.
eğer bir erkek daha fazla çalışıp faturalarını ödeyecek imkanı olduğu halde ödemiyorsa o adam sorumsuzdur.
bir de kaçtığı iş sabah 8 akşam 5. atla deve sanki.
millet gündüz çalışıp gece taksiye çıkıyor da gık demiyor..

hee birde yukarda alıntıladığım yerlerden dolayı bana göre biraz terbiye sınırını da aşmış.
sizin davranışlarınıza kocanızın icazet vermesine gerek yok..

Anlamıyorum..
Gerçekten anlamıyorum ben..
Bir insan neden evlenir,erkeğin,kadının sorumlulukları nelerdir? Cidden bunları bilmeden mi evleniyoruz yoksa cidden de insanlar evlendikten sonra 180 derece mi değişiyor?
Yeni evliydiniz yanlış hatırlamıyorsam,belli ki genceciksiniz,tam koşacak,üretecek adam hem de ne güzel mesleği var,imkanları var.. Ama yan gelip yatmak daha tatlı geliyor nedense..
Biz mi çok yüz veriyoruz erkeklere yoksa mayaları mı böyle bilemedim..
Hele size söylenen acı sözler,bilmiyorum ya ben okurken bile dellendim sizi düşünemiyorum bile.. Ancak,siz tüm bunlara dur demezseniz daha çok hakaret işitip parasız kalırsınız.. O keyfini sürmeye de devam eder...
Maalesef!

Kimi ınsan ıkılı ılışkılerdekı sorumlulugu fark bıle etmıyor.Sanırım esınız de oyle.

Kendı ıhtıyacları yerınde ıse demek ekstra hıc bır seye gerek yok mantıgıyla yasıyor.

Hayat tasası olmayan ınsanla yasamak zordur.Allah kolaylık versın sıze.

Ama bunu bır sekılde farkettırmelısınız ona...

Anlamıyorum..
Gerçekten anlamıyorum ben..
Bir insan neden evlenir,erkeğin,kadının sorumlulukları nelerdir? Cidden bunları bilmeden mi evleniyoruz yoksa cidden de insanlar evlendikten sonra 180 derece mi değişiyor?
Yeni evliydiniz yanlış hatırlamıyorsam,belli ki genceciksiniz,tam koşacak,üretecek adam hem de ne güzel mesleği var,imkanları var.. Ama yan gelip yatmak daha tatlı geliyor nedense..
Biz mi çok yüz veriyoruz erkeklere yoksa mayaları mı böyle bilemedim..
Hele size söylenen acı sözler,bilmiyorum ya ben okurken bile dellendim sizi düşünemiyorum bile.. Ancak,siz tüm bunlara dur demezseniz daha çok hakaret işitip parasız kalırsınız.. O keyfini sürmeye de devam eder...
Maalesef!

sessiz mi kalıyorum sanıyosun en zoru da bu zaten konuşup konuşup konuşmamın hiç bi anlamı olmaması ve eşimin ailesi de sürekil oğlumuz yorulmasın dersinde şöyle bi iş düşnününki öğlen 12 bçukta gidiyosnuz 3 bçukta çıkıyosunuz eşim bu işten bile şikayet ediyor....çok yorulyorum diye...32 yaşındaki adamı nasıldeğiştireyim şimdi...

Konuşmanın çare olmaması daha da acı...
Başka türlü nasıl anlaşacaksınız ki?
Nereye kadar eşinizin izinden gideceksiniz,sizin kendinize ait düşünceleriniz,zevkleriniz,hayat bakışınız ne olacak?
Ben daha fazla yazmıyım bari..
Sizi üzen bir de ben olmuyayım..

faturaları ödemek gibi işleri siz üstlenebilirsiniz aslında bence...sadece karşı tarafı suçlamak çok ta uzlaşmacı bi yöntem olmasa gerek.yani çalışma şartlarını en iyi kendisi bilir insan belki de alıştığı ortamı bırakmak istemiyordur,sonuçta haftanın hemen her günü akşama kadar o insanlarla çalışıosunuz bide böyle bakmak lazım...

faturaları ödemek gibi işleri siz üstlenebilirsiniz aslında bence...sadece karşı tarafı suçlamak çok ta uzlaşmacı bi yöntem olmasa gerek.yani çalışma şartlarını en iyi kendisi bilir insan belki de alıştığı ortamı bırakmak istemiyordur,sonuçta haftanın hemen her günü akşama kadar o insanlarla çalışıosunuz bide böyle bakmak lazım...

parasını benim elime vermez ,ama ozaman şikayette bulunmucak demi ben bi şey istedğimde yettiğini düşünyosa zaten bende istemem....

bence biraz detayları da öğrenmek lazım çünkü bazı kadınlar biliyorum gerçekten çok gereksiz harcamalar yapıp eşlerini çok zor durumda bırakabiliyorlar...sonuçta bu evlilik birlikte bi hayat demek; gücünüz olmadığında bazı isteklerinizden feragat etmeniz gerekebilir elbette...

bence biraz detayları da öğrenmek lazım çünkü bazı kadınlar biliyorum gerçekten çok gereksiz harcamalar yapıp eşlerini çok zor durumda bırakabiliyorlar...sonuçta bu evlilik birlikte bi hayat demek; gücünüz olmadığında bazı isteklerinizden feragat etmeniz gerekebilir elbette...

kendi evinin ihityaçalrı ki biz iki kişiyiz ve ben öyle iştahlı biri değilim ne tatlı yerim ne meyve yerim ne kola içerim yani midem kaldırmıyor bunları ğeğr özel sitekilerim içni vermezse yine kızarım ama buı kadar tepki göstermem evlillik bi hayatama iki kişinin kurduğu bi hayat tek kişinin değil........

Ona isteğinle ilgili çok şirin bir mektup yazmalısın:)
Biraz zaman verip daha sonra da ona ihtiyacın olduğunu göstermelisin

öğlen 12 bçukta gidiyosnuz 3 bçukta çıkıyosunuz eşim bu işten bile şikayet ediyor....çok yorulyorum diye...32 yaşındaki adamı nasıldeğiştireyim şimdi...

sanırım siz çalışan bir bayan değilsiniz.
eşinizi anlayışsızlıkla suçluyorsunuz yalnız şöyle bir durum var:

eğer siz sadece bir saat derse girseniz günde, eşinizin ne kadar yorulduğunu anlayabilirsiniz.
yoksa böyle saat hesabı yaparak söylenir durursunuz.
bir insnla uğraşmak bile ne kadar zorken ve anneler okullar açılsa da rahatlasak derlerken, öğretmenler derste onlarca çocukla veya gençle uğraşıyorlar. bu gerçekten kolay değil. hele ki bu devirde. toplumun tüm sorunları öğrencilere yansıyor ve bununla baş ediyorsunuz.
lütfen biraz anlayışlı olun ve artık öğretmenlik mesleğini yarım gün oh ne ala seviyesinde görmekten vazgeçin.

küçük bir yerde para için kalmak ne kadar mantıklı olur bunu da düşünmek lazım. artık insana büyük şehirler bile yetmezken.

taraflısınız ve olaya sadece para açısından yaklaşıyorsunuz.

sanırım siz çalışan bir bayan değilsiniz.
eşinizi anlayışsızlıkla suçluyorsunuz yalnız şöyle bir durum var:

eğer siz sadece bir saat derse girseniz günde, eşinizin ne kadar yorulduğunu anlayabilirsiniz.
yoksa böyle saat hesabı yaparak söylenir durursunuz.
bir insnla uğraşmak bile ne kadar zorken ve anneler okullar açılsa da rahatlasak derlerken, öğretmenler derste onlarca çocukla veya gençle uğraşıyorlar. bu gerçekten kolay değil. hele ki bu devirde. toplumun tüm sorunları öğrencilere yansıyor ve bununla baş ediyorsunuz.
lütfen biraz anlayışlı olun ve artık öğretmenlik mesleğini yarım gün oh ne ala seviyesinde görmekten vazgeçin.

küçük bir yerde para için kalmak ne kadar mantıklı olur bunu da düşünmek lazım. artık insana büyük şehirler bile yetmezken.

taraflısınız ve olaya sadece para açısından yaklaşıyorsunuz.

bakın bende bu işi yaptım özel okulda üç yıl boyunca çalıştım günde 10 saat derslere girdiğim zamanlar oldu benim kızdığım eşime bu kadar şikayetçi olması yine iş bulsam yine çalışdım,ama bievin sorumluğunu aldıysa bi erkek onu da hakkıyla getirmeli hep mızmız hep mızmız neden ben yaşamak istiyorumda o neden istemiyo ki ki ben metropol bi şehirde doğdum büyüdüm ....eşimin yaptığ tamamen tembellik ve gece 11lere kadar zaamn geçirecek arkdaşlarından ayrılması...

5 yıllık evliyim
7 senedir ağır sanayıde bir fabrıkanın ofısınde günde 11 saat çalışıyorum
gürültü içinde ve kapalı bır ortamda 900 tane erkeğin içinde
bazı günler geliyor 13 saat çalısıyoruz .Sabah 7 bucuk iş başı aksam 6 bucuk paydos.Bir dee eve gidip yemek yapıyorum ev işleriyle ilgileniyorum.Bir de 40 tane çocukla değil günde en az 100 tane yetişkin ama çocuk akıllı insnalarla birebir uğraşıyorum.aynı anda telefonum çalıyor aynı anda bilgisayardan mail uyarısı geliyor aynı anda başıma şefim gelip birşey istiyor vs vs ...bunların hepsi hergün bu şekilde sürüyor ve ben mecbur olduğum için sorumluluklarım olduğu için şikayet edemıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…