5 yıllık evliyim
7 senedir ağır sanayıde bir fabrıkanın ofısınde günde 11 saat çalışıyorum
gürültü içinde ve kapalı bır ortamda 900 tane erkeğin içinde
bazı günler geliyor 13 saat çalısıyoruz .Sabah 7 bucuk iş başı aksam 6 bucuk paydos.Bir dee eve gidip yemek yapıyorum ev işleriyle ilgileniyorum.Bir de 40 tane çocukla değil günde en az 100 tane yetişkin ama çocuk akıllı insnalarla birebir uğraşıyorum.aynı anda telefonum çalıyor aynı anda bilgisayardan mail uyarısı geliyor aynı anda başıma şefim gelip birşey istiyor vs vs ...bunların hepsi hergün bu şekilde sürüyor ve ben mecbur olduğum için sorumluluklarım olduğu için şikayet edemıyorum.
sanırım siz çalışan bir bayan değilsiniz.
eşinizi anlayışsızlıkla suçluyorsunuz yalnız şöyle bir durum var:
eğer siz sadece bir saat derse girseniz günde, eşinizin ne kadar yorulduğunu anlayabilirsiniz.
yoksa böyle saat hesabı yaparak söylenir durursunuz.
bir insnla uğraşmak bile ne kadar zorken ve anneler okullar açılsa da rahatlasak derlerken, öğretmenler derste onlarca çocukla veya gençle uğraşıyorlar. bu gerçekten kolay değil. hele ki bu devirde. toplumun tüm sorunları öğrencilere yansıyor ve bununla baş ediyorsunuz.
lütfen biraz anlayışlı olun ve artık öğretmenlik mesleğini yarım gün oh ne ala seviyesinde görmekten vazgeçin.
küçük bir yerde para için kalmak ne kadar mantıklı olur bunu da düşünmek lazım. artık insana büyük şehirler bile yetmezken.
taraflısınız ve olaya sadece para açısından yaklaşıyorsunuz.
bir insanın 3 saatte pestile dönüp 1 saat bile daha dayanamaması için üzerinden 40 tane çocuk değil 40 tane tır geçmesi gerekir.
hiçbir mesleği hafife almam, her işin kendine göre zorluğu vardır mutlaka.
ama madem o meslek seçildi o zaman onun şartlarına göre çalışacaksın.
eğer maddi sıkıntı varsa sınırlarını zorlayacaksın.
mesela bende işin kolayına kaçıp dışardan defter tutarım daha az emekle daha az ücret kazanırım.
fakat benim paraya ihtiyacım var. ondandır ki her gün 40 tane çocukla değil ama 52 tane izbandut gibi şoförle uğraşıyorum.
mesleğin adı her ne olursa olsun sadece 3 saati mesai başında geçiriliyorsa ben oh ne ala diye bakarım.
eşinizin yaptığı tembellik falan değil basbayağı sorumsuzluk bana göre.
eğer bir erkek daha fazla çalışıp faturalarını ödeyecek imkanı olduğu halde ödemiyorsa o adam sorumsuzdur.
bir de kaçtığı iş sabah 8 akşam 5. atla deve sanki.
millet gündüz çalışıp gece taksiye çıkıyor da gık demiyor..
hee birde yukarda alıntıladığım yerlerden dolayı bana göre biraz terbiye sınırını da aşmış.
sizin davranışlarınıza kocanızın icazet vermesine gerek yok..
Müzik öğretmenleri nedense gamsız oluyor fisfisfis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?