- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
yok öyle düşünme. Betası 20 ile başlayan insanlar biliyorum ben. Ben kızıma hamileyken 5 haftalık 7300 falandı. Çok korkmuştum anormal bir şey mi var diye. KK da forumlarda falan en yüksek benim kalıyordu haftama göre. Sonra bir kimyasal yaşadım 21 di ilk öğrendiğim zaman sonra 49 oldu sonra 53 oldu ve düştü. Döllenme zamanına bağlı biraz da.. Mesela benim ilk belirtim göğüslerim olur. Sende var mı anormallik?Bir kere 29 günde olmuştu.
Tek şaşması o.
Benim kafam basmıyor ipek abla ya. 20 üstünü gösteriyor o testler. Ama adet günü 200 falan çıkmazsa drlar umutsuz oluyor ya. Ne ara katlanıyor ki k hcg?
Onu ben de duydum da dolaylı yoldan son 5 6 gündür en stresli dönemi yaşıyorum.
Şaşmazdı valla. Kisti öğrendim ondan mı şaştı diyorum şu an.
Üstüne düşme olur diyen yaşlı teyzeler haklı çıkarsa çok gülerim.
8cm kist alınması gereken bir boyut değil mi?ben mi yanlış biliyorum.kistten dolayı gecikme olabilir diye düşündüm.ama inşAllah tez zamanda mutlu haberi alırsınız.olmaz diye bişey yok olmasa benim olmazdı...
Kistin etkisiyle gecikmiş olabilir mi ki. Test yap dicem ama ben yeni test yapıp pozitif gördüm ölmek için çok erken :) eşinden önce sen gidip kan versen istemez misin. Kanda kesin çıkar
Ama ben merak ettim şimdi:) ben adet günümde yapmıştım çıkmıştı. Bende doğru dürüst korunmadım ama aylar geçti hamile kaldım. Ama asla özel bir şey yapmadım hamile kalmak için. Kesinlikle kafama da takmadım. Kendiliğinden oluverdi. Hemen olmayabilir bunu sakın takmayın.
Kist filan dinlemez bebek olacağı varsa olur. Benim dayıma doktor senin asla çocuğun olmaz dedi. Üç çocuğu var. Allah verecekse tam zamanında hiç bir şeyi dinlemeden gelir bebek. Lütfen haber verin ama ben çok merak ettim
İlk çocuğuma 2.ayda şak diye hamile kaldım.
Şimdiyse 2.çocuk istiyoruz ama 4 aydır tık yok; birazcık daha bekleyelim diyorum ben. :)
ay stresli bekleyişler, çok anlıyorum seni.
test yapmayacaksan kafayı başka şeyle meşgul edeceksin.
hamilelik değilse reglini ne geciktirmiş olabilir, bunu da düşünmek gerek. havalardan falan etkilenmiyorsun anladığım kadarıyla.
İnşallah hamilesinizdir.
Kistin büyümüş olması da gecikmeye sebep olabilir.En azından ablamda durum buydu.
Zaman geçsin biraz daha test yaparsınız
stres kaynaklı bir gecikme de olabilir.
gebelik durumu da olabilir.
bikaç gün daha bekleyip test yapmak iyi fikir.
benim de hiç aksamayan adetlerim gebelik planlamaya başlayınca öyle bi şaşırmıştı ki.
bazı bünyeler strese böyle cevap verir.
yaşın müsait.önünde zamanın var.6 ay çok bi zaman değil.
sakin olup rahatlayabilirsin:))
test yapmadan anlayamayacağına göre için içini kemirip dursun o zaman.en fazla tek çizgi çıkar gerildiğine değmez.yap kurtul bence.
vurulacağımı bile bile bunuda yazdım yaa ne cesaret bendekide
iyotsuztuz
O ,bu,şu demicem de sadece Allahım hak eden hakkıyla annelik yapacak isteyen herkese versin.
Hayırlı sonuçlarını bekliyorum
Aynı durumu bi 2 yıl önce bn yaşadım canım kürtaj oldum korunmak gerekiyordu hiç korunmadık ama 1 yıl bebeğim olmadı 5 ay adetim gecikmeli geldi her seferinde test yaptım hep negatif hep hüsran bide çevre baskısı kendimi kısır kalmışım gibi konuşuyorlardı bide doktor yumurtalık kisti olduğunu söyledi sol yumurtalıkta iice moral sıfırlandı bizde en son artık ev taşıdık vesaire o arada bn hastalandım grip oldum bi dahiliye uzmanına gittim kan tahlili yapıldı sonuç hamileymişim geçen yıl tam sevgililer gününe denk geldi eşime hediye bebek tulumu aldım not olarak < Baba bn annemin sana sevgililer günü hediyesiyim > yazdım.. Eşim akşam geldi verdim baktı anlamadı sonra anladı bana sarıldı ağlamıştı bi sürüKızlar selam.
Cidden birilerinin "yok kanka o iş yaş ya olur öyle gecikmeler" demesine ihtiyacım var.
6. Ay oldu bebek deniyoruz. İlk 5 ay ovulasyon testleri falan uğraşıp durdum. Olmadı. 5 ay sonunda doktora gittim. 8 cm kistim çıktı. Sol yumurtalıkta sadece. Artık nasıl oluyorsa tahliller falan mis gibi çıktı. zaten bir şikayetim de yok. ağrıdır, fazla kanamadır, ara kanamadır hiçbir şey yok. 28 günde bir olan adetim bile şaşmadı. Bi tiroidim azıcık bozuk çıktı ama dr için o da çözülmesi gereken bir sorun değildi. Ultrason da tekrar tekrar bakıldı, farklı doktora gittim falan. Hepsinin söylediği şey bekle, büyür mü bakalım zaten gebelik olabilir şans sıfır değil olmazsa illa hemen isterim dersen 3 ay sonra tüp bebek yaparız.
Tüp bebeği zaten şu an düşünmüyoruz. O strese girmek için bir kaç sene bekleriz dedik. Biz de komple saldık. Ne ovulasyon testi yaptım, ne ilişki gününü kontrol ettim. yumurtladığım günü his itibari ile biliyorum. 14. Gündü şaşmadı. O gün ilişki var mı onu bile bilmiyorum ama. Olmadıysa bile önceki sonraki 2 3 gününde mutlaka vardır.
Reglime 3 gün kala test yaptım. Tanışma yıldönümümüz geliyordu eşime süpriz yapacaktım. Negatifi gördüm.
Meeeh dedim zaten olmaz bizim ya. Regl olsam da bitse bari diye beklemeye başladım.
Adet günü geldiği gibi geçtiii tık yok.
Test yapmak istemiyorum artık ilk 5 ay ikinci çizgi var mı diye şaşı oldum zaten. Bir şey de hissetmiyorum ama regl olmadıkça diyorum lan acaba? Kimyasal gebelik yaşamıştım onda bile cayır cayır hissediyordum, bir şey olduğuna değil ha sadece histi. Bu sefer bir şey yok. Millet çok uyuyorsan falan diyor da ben zaten 25 senedir günde 11 saat uyuyan insanım.
Normalde regl olmadan önce akşam olsa da sevişsek diye beklemeye başlardım. 4 gün sevişemeyecek olma fikri ile böyle aşırı bir sevişme isteği olurdu. Şimdi yok. Emmioğlu diye seslenesim geliyor eşime. Tek fark bu.
Yemin ederim 3 gündür boş pedle gezmekten pişik oldum.
Kısacası bana "sen o kistle hamile kalamazsın ileride tüp bebek yaparsın takılma hiç" der misiniz?
Test için hala olmazsam haftasonunu bekleyeceğim. Eşime kalsa çoktan doktora gitmiştik. Ben rahat olmak istiyorum. Hamileysem de süpriz olsun istiyorum.
Beni rahatlatır mısınız?
Test yap diyenleri vururum ha!
Sana öneri vereyim o Zaman :)sevgili slim daha önce konu açmıştım belki denk gelmiştir..
bi kere reglim 10 gün gecikti,bebek iskender istiyor deyip ekndimi kebapçıya attım.
sonraki ay avm geçişlerinde hamileyim deyip kontorllerden geçmedim elim karnımda dolaştım yine 1 hafta gecikmişti..
her ikisinde de kan testi yaptırdım 1.2 çıktığı halde inanmadım hamile olmadığıma.
5 bitti 6 ya girdik bizde..
doktor en sonunda bana stresten bi ömür çocuk sahibi olamayacaksın eğer bu şekilde devam edersen dedi. gel gör ki hala aynı heyecanla bekliyorum.
dün regl oldum ilk kez gecikmedi hatta erken oldum bugün hamileyken regl olanlar konularında dolaşıyorum.
ben çözemedim bu hamile kalma olayını. gün aksatmadık doktor bi problem gözükmüyor dedi yıllardır 26 günde bir olan reglim artık kafasına göre takılıyor..
düşünmediğiniz an olacak diyen bir süür insan var belki de doğru söylüyolardır da... acaba düşünmemek için ne yapılır bilmiyorum.
bi öneri olursa bende buradayım.
Sana öneri vereyim o Zaman :)
15 sene gayet düzenli adet gördükten sonra çocuk isteyince adet olmamaya başladım.
70 günü bile buluyordu ve çok sinirim bozuluyordu.
1 sene olunca tedaviye başlamak için hsg filan çektirdim.
Bu arada doktora da gittim tabi pko dediler ama 15 sene 26-27 günde bir gelen adetim gayet düzenliydi, inanmıyorum pko olduğuna.
Neyse ilaçla 2 yumurtam oldu hamile kalamadım.
Sonraki ay hiç yumurta olmadı doktorum aşılamaya yönlendirdi.
Bu arada endokrine gidiyorum endokrin doktorum stres yaptığımı, stres yaparsam iyice hormonların baskılanacağını söyledi, zaten ben de biliyordum yani.
Neyse adet oldum, aşılama pek istemiyordum ama en azından iğneyle yumurta oluşturarak tedavi olmak istiyordum.
Fakülteye yönlendirmişti, bir takım sebeplerden gidemedim, sonra bir takım sebeplerden dolayı çok kızdım ve istemiyorum çocuk filan dedim.
1,5 sene olduydu bu arada.
Normalde de aşırı gün takip etmem ama hiç bakmadım adetin kaçıncı günüymüş bilmem neymiş diye.
Sonra karnım ağrımaya başladı aha dedim oley adet olcam, takvime baktım 28 gün mü ne geçmiş sevindim düzenli gelcek diye.
O adet gelmedi ama :)
Allah'ın izniyle düşünmediğim Zaman olmuş ve gerçekten hiç beklemiyordum.
O yüzden bir sorun da yokmuş, takma kafana, kendini rahat bırakmaya çalış.
Sen bebek sahibi mi olmak istiyorsun bunun sürpriz şeklinde mi olmasını istiyorsun.Kızlar selam.
Cidden birilerinin "yok kanka o iş yaş ya olur öyle gecikmeler" demesine ihtiyacım var.
6. Ay oldu bebek deniyoruz. İlk 5 ay ovulasyon testleri falan uğraşıp durdum. Olmadı. 5 ay sonunda doktora gittim. 8 cm kistim çıktı. Sol yumurtalıkta sadece. Artık nasıl oluyorsa tahliller falan mis gibi çıktı. zaten bir şikayetim de yok. ağrıdır, fazla kanamadır, ara kanamadır hiçbir şey yok. 28 günde bir olan adetim bile şaşmadı. Bi tiroidim azıcık bozuk çıktı ama dr için o da çözülmesi gereken bir sorun değildi. Ultrason da tekrar tekrar bakıldı, farklı doktora gittim falan. Hepsinin söylediği şey bekle, büyür mü bakalım zaten gebelik olabilir şans sıfır değil olmazsa illa hemen isterim dersen 3 ay sonra tüp bebek yaparız.
Tüp bebeği zaten şu an düşünmüyoruz. O strese girmek için bir kaç sene bekleriz dedik. Biz de komple saldık. Ne ovulasyon testi yaptım, ne ilişki gününü kontrol ettim. yumurtladığım günü his itibari ile biliyorum. 14. Gündü şaşmadı. O gün ilişki var mı onu bile bilmiyorum ama. Olmadıysa bile önceki sonraki 2 3 gününde mutlaka vardır.
Reglime 3 gün kala test yaptım. Tanışma yıldönümümüz geliyordu eşime süpriz yapacaktım. Negatifi gördüm.
Meeeh dedim zaten olmaz bizim ya. Regl olsam da bitse bari diye beklemeye başladım.
Adet günü geldiği gibi geçtiii tık yok.
Test yapmak istemiyorum artık ilk 5 ay ikinci çizgi var mı diye şaşı oldum zaten. Bir şey de hissetmiyorum ama regl olmadıkça diyorum lan acaba? Kimyasal gebelik yaşamıştım onda bile cayır cayır hissediyordum, bir şey olduğuna değil ha sadece histi. Bu sefer bir şey yok. Millet çok uyuyorsan falan diyor da ben zaten 25 senedir günde 11 saat uyuyan insanım.
Normalde regl olmadan önce akşam olsa da sevişsek diye beklemeye başlardım. 4 gün sevişemeyecek olma fikri ile böyle aşırı bir sevişme isteği olurdu. Şimdi yok. Emmioğlu diye seslenesim geliyor eşime. Tek fark bu.
Yemin ederim 3 gündür boş pedle gezmekten pişik oldum.
Kısacası bana "sen o kistle hamile kalamazsın ileride tüp bebek yaparsın takılma hiç" der misiniz?
Test için hala olmazsam haftasonunu bekleyeceğim. Eşime kalsa çoktan doktora gitmiştik. Ben rahat olmak istiyorum. Hamileysem de süpriz olsun istiyorum.
Beni rahatlatır mısınız?
Test yap diyenleri vururum ha!
Âmin inşallah. Allah isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın.
çok seviyorum böyle hikayeleri gerçekten çok yazan oldu çevremde de çok söyleyen oluyor işte tüm mesele kafadan atabilmek.. hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah
bakalım bize ne zaman nasip olacak...
Stres yaptığın için de reglin gecikmiş olabilir. Çikolata kistiydi senin yanlış hatırlamıyorsam. Örnek vermek seni rahatlatacaksa teyzemin kızında çikolata kisti vardı. Ameliyatla temizlediler, tüp bebek yaptı oğlu iki yaşında. İkinci tüp bebeği yaptı şimdi kızına hamile bir ay sonra doğum yapacak.
Ama belkide böyle bi tedaviye ihtiyaç bile duymayacaksın. Kendiliğinden her şey olacak cidden rahat ol.
Ben yıllarca adet görmemiş biri olarak söylüyorum bunları. Adet bile görmüyorum nahh çocuğum olur derdim hep hamileyim şimdi.
Ben ölümüne istemiyordum. İsteyince de şok.ben 2 sene neredeyse gez toz yaptim aklimin ucundan bile gecmedi olursa olur modundaydim pco oldugu icin korunmadim da ama 2 senedir de üstüne düsüyorum her iki durumda da tutturamadim anlayacagin
hayirli haberlerini aliriz insallah
yok öyle düşünme. Betası 20 ile başlayan insanlar biliyorum ben. Ben kızıma hamileyken 5 haftalık 7300 falandı. Çok korkmuştum anormal bir şey mi var diye. KK da forumlarda falan en yüksek benim kalıyordu haftama göre. Sonra bir kimyasal yaşadım 21 di ilk öğrendiğim zaman sonra 49 oldu sonra 53 oldu ve düştü. Döllenme zamanına bağlı biraz da.. Mesela benim ilk belirtim göğüslerim olur. Sende var mı anormallik?
Kistiniz büyümüş olabilir ve bu dengenizi sasırtmıs olabilir. Bunun icin doktora gitmelisini, hamilelik icin vs degil kistinizde bi anormallik olup olmadığını öğrenmek için. Bence geciktirmeyin gidin.
kist gebeliğe engelmi diye sorsaydın keşke doktoruna belki değildir ben çok okumuştum
Pko varmıydı sende?
kistin neye sebeb olacagını bılmem test yap
Benim ablamda 4x 4 buyuklugunde kist vardi ve adetleri cok duzensizdi. Suan 2 tane bebisi var.kistin var diye hamile olmayacan diye bist yok hatta kisti olanlara dr hamilelik tavsiye ediyor dogum kisti temisliuomus.bence hamilesin kanka
Degilsende test yaptikyan sonra eger negatif cikarsa sogan kurunu yap kisyi ciddi anlamda yok ediyor
Ben de düşünmemek için çok çabaladım. Sonra kist muhabbeti çıkınca hakikaten düşünmedim. Totemi falan da bıraktım. Hatta bana bir şey olmasın ama ok bebek de olmasın diye bencillik de ettim mis gibi.sevgili slim daha önce konu açmıştım belki denk gelmiştir..
bi kere reglim 10 gün gecikti,bebek iskender istiyor deyip kendimi kebapçıya attım.
sonraki ay avm geçişlerinde hamileyim deyip kontorllerden geçmedim elim karnımda dolaştım yine 1 hafta gecikmişti..
her ikisinde de kan testi yaptırdım 1.2 çıktığı halde inanmadım hamile olmadığıma.
5 bitti 6 ya girdik bizde..
doktor en sonunda bana stresten bi ömür çocuk sahibi olamayacaksın eğer bu şekilde devam edersen dedi. gel gör ki hala aynı heyecanla bekliyorum.
dün regl oldum ilk kez gecikmedi hatta erken oldum bugün hamileyken regl olanlar konularında dolaşıyorum.
ben çözemedim bu hamile kalma olayını. gün aksatmadık doktor bi problem gözükmüyor dedi yıllardır 26 günde bir olan reglim artık kafasına göre takılıyor..
düşünmediğiniz an olacak diyen bir sürü insan var belki de doğru söylüyolardır da... acaba düşünmemek için ne yapılır bilmiyorum.
bi öneri olursa bende buradayım.
Hamile de olabilirsin kistten de gecikmiş olabilir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?