- 8 Temmuz 2009
- 2.660
- 1.391
- 373
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
aminn insallah :)Ben ölümüne istemiyordum. İsteyince de şok.
İnşallah senin de hayırlı haberlerini alırız.
Canım benim test yap veya yapma paşa gönlün nasıl isterse.Ama ben sana kendi deneyimimi anlatayım.Benimde olmuyordu birkaç ay ovulasyon testleriyle uğraştım olmadı.Dr a gittim 3-5 cm kadar kist mi polip mi ne olduğunu anlayamadıkları bişey çıktı :) Dr rahim filmi istedi onuda çektirdim.2 ay daha olmadı.dr yumurtlama takibi yaptı ve mart ayında çatlatma iğnesi yaptırdı.satım 13 marttı ben dayanamayıp 10 nisanda kanda baktırdım ve oran 10 çıkmıştı.dr iki gun ara ile 3 defa kanda baktı ve oran katlanarak artmıştı.sonrasında yapılan muayenede çift kese gördük ve ben ikizlerime hamileydim :) ama ilerleyen dönemde kesenin biri gelişmedi ve kendi kendine eridi.Diger kesede çok şukur sorun yoktu allahıma bin şukur.ve canım kızım 3 gun sonra 5.ayını dolduracak :) rabbim isteyen herkese evlat sevgisinide annelik duygusunuda nasip etsin.Kızlar selam.
Cidden birilerinin "yok kanka o iş yaş ya olur öyle gecikmeler" demesine ihtiyacım var.
6. Ay oldu bebek deniyoruz. İlk 5 ay ovulasyon testleri falan uğraşıp durdum. Olmadı. 5 ay sonunda doktora gittim. 8 cm kistim çıktı. Sol yumurtalıkta sadece. Artık nasıl oluyorsa tahliller falan mis gibi çıktı. zaten bir şikayetim de yok. ağrıdır, fazla kanamadır, ara kanamadır hiçbir şey yok. 28 günde bir olan adetim bile şaşmadı. Bi tiroidim azıcık bozuk çıktı ama dr için o da çözülmesi gereken bir sorun değildi. Ultrason da tekrar tekrar bakıldı, farklı doktora gittim falan. Hepsinin söylediği şey bekle, büyür mü bakalım zaten gebelik olabilir şans sıfır değil olmazsa illa hemen isterim dersen 3 ay sonra tüp bebek yaparız.
Tüp bebeği zaten şu an düşünmüyoruz. O strese girmek için bir kaç sene bekleriz dedik. Biz de komple saldık. Ne ovulasyon testi yaptım, ne ilişki gününü kontrol ettim. yumurtladığım günü his itibari ile biliyorum. 14. Gündü şaşmadı. O gün ilişki var mı onu bile bilmiyorum ama. Olmadıysa bile önceki sonraki 2 3 gününde mutlaka vardır.
Reglime 3 gün kala test yaptım. Tanışma yıldönümümüz geliyordu eşime süpriz yapacaktım. Negatifi gördüm.
Meeeh dedim zaten olmaz bizim ya. Regl olsam da bitse bari diye beklemeye başladım.
Adet günü geldiği gibi geçtiii tık yok.
Test yapmak istemiyorum artık ilk 5 ay ikinci çizgi var mı diye şaşı oldum zaten. Bir şey de hissetmiyorum ama regl olmadıkça diyorum lan acaba? Kimyasal gebelik yaşamıştım onda bile cayır cayır hissediyordum, bir şey olduğuna değil ha sadece histi. Bu sefer bir şey yok. Millet çok uyuyorsan falan diyor da ben zaten 25 senedir günde 11 saat uyuyan insanım.
Normalde regl olmadan önce akşam olsa da sevişsek diye beklemeye başlardım. 4 gün sevişemeyecek olma fikri ile böyle aşırı bir sevişme isteği olurdu. Şimdi yok. Emmioğlu diye seslenesim geliyor eşime. Tek fark bu.
Yemin ederim 3 gündür boş pedle gezmekten pişik oldum.
Kısacası bana "sen o kistle hamile kalamazsın ileride tüp bebek yaparsın takılma hiç" der misiniz?
Test için hala olmazsam haftasonunu bekleyeceğim. Eşime kalsa çoktan doktora gitmiştik. Ben rahat olmak istiyorum. Hamileysem de süpriz olsun istiyorum.
Beni rahatlatır mısınız?
Test yap diyenleri vururum ha!
Çok tatlısın umarım hamilesin imkansız diye bişey yok eabbim ol derse olur benim görümcem sipralle hamile kaldı 18 sene çocuğu olmayan artık olmaz denilen bi tanıdığım doğal yolla hamile kaldı rabbim gönlüne göre versin kardeşim mutlu haberler inşallahKızlar selam.
Cidden birilerinin "yok kanka o iş yaş ya olur öyle gecikmeler" demesine ihtiyacım var.
6. Ay oldu bebek deniyoruz. İlk 5 ay ovulasyon testleri falan uğraşıp durdum. Olmadı. 5 ay sonunda doktora gittim. 8 cm kistim çıktı. Sol yumurtalıkta sadece. Artık nasıl oluyorsa tahliller falan mis gibi çıktı. zaten bir şikayetim de yok. ağrıdır, fazla kanamadır, ara kanamadır hiçbir şey yok. 28 günde bir olan adetim bile şaşmadı. Bi tiroidim azıcık bozuk çıktı ama dr için o da çözülmesi gereken bir sorun değildi. Ultrason da tekrar tekrar bakıldı, farklı doktora gittim falan. Hepsinin söylediği şey bekle, büyür mü bakalım zaten gebelik olabilir şans sıfır değil olmazsa illa hemen isterim dersen 3 ay sonra tüp bebek yaparız.
Tüp bebeği zaten şu an düşünmüyoruz. O strese girmek için bir kaç sene bekleriz dedik. Biz de komple saldık. Ne ovulasyon testi yaptım, ne ilişki gününü kontrol ettim. yumurtladığım günü his itibari ile biliyorum. 14. Gündü şaşmadı. O gün ilişki var mı onu bile bilmiyorum ama. Olmadıysa bile önceki sonraki 2 3 gününde mutlaka vardır.
Reglime 3 gün kala test yaptım. Tanışma yıldönümümüz geliyordu eşime süpriz yapacaktım. Negatifi gördüm.
Meeeh dedim zaten olmaz bizim ya. Regl olsam da bitse bari diye beklemeye başladım.
Test yapmak istemiyorum artık ilk 5 ay ikinci çizgi var mı diye şaşı oldum zaten. Bir şey de hissetmiyorum ama regl olmadıkça diyorum lan acaba? Kimyasal gebelik yaşamıştım onda bile cayır cayır hissediyordum, bir şey olduğuna değil ha sadece histi. Bu sefer bir şey yok. Millet çok uyuyorsan falan diyor da ben zaten 25 senedir günde 11 saat uyuyan insanım.
Normalde regl olmadan önce akşam olsa da sevişsek diye beklemeye başlardım. 4 gün sevişemeyecek olma fikri ile böyle aşırı bir sevişme isteği olurdu. Şimdi yok. Emmioğlu diye seslenesim geliyor eşime. Tek fark bu.
Kısacası bana "sen o kistle hamile kalamazsın ileride tüp bebek yaparsın takılma hiç" der misiniz?
Test için hala olmazsam haftasonunu bekleyeceğim. Eşime kalsa çoktan doktora gitmiştik. Ben rahat olmak istiyorum. Hamileysem de süpriz olsun istiyorum.
Beni rahatlatır mısınız?
benim de 6 cm kistim kistim vardı ama hamile kalamadım sendeki gibi bir belirtim de yoktu sadece regl dönemlerinde bacağım ağrırdı o kadar.ama tüp bebek için bence öyle birkaç sene bekleme kist 3 ay takip edilir genelde .küçülmezse kapalı ameliyatla alınıyor ben kistim alındiktan 6 ay sonra hamile kaldım inşallah senin ki hiçbir şeye gerek kalmadan kendiliğinden olur.adet günün 5 gün geçince kan testi yaptır varsa çıkar
Hem güzel hem hayırlı haberler gelsin inşallah...
Ben olsam yapmam test,az daha beklerim.
O pedi çıkar,pişik çok acıtır yav...
Aynı durumu bi 2 yıl önce bn yaşadım canım kürtaj oldum korunmak gerekiyordu hiç korunmadık ama 1 yıl bebeğim olmadı 5 ay adetim gecikmeli geldi her seferinde test yaptım hep negatif hep hüsran bide çevre baskısı kendimi kısır kalmışım gibi konuşuyorlardı bide doktor yumurtalık kisti olduğunu söyledi sol yumurtalıkta iice moral sıfırlandı bizde en son artık ev taşıdık vesaire o arada bn hastalandım grip oldum bi dahiliye uzmanına gittim kan tahlili yapıldı sonuç hamileymişim geçen yıl tam sevgililer gününe denk geldi eşime hediye bebek tulumu aldım not olarak < Baba bn annemin sana sevgililer günü hediyesiyim > yazdım.. Eşim akşam geldi verdim baktı anlamadı sonra anladı bana sarıldı ağlamıştı bi sürü
Gereksiz mi oldu yazdıklarım bilemedim ama inşallah seninde en yakın zaman hayırlı sağlıklı sıhhatli bi bebeğin olur canım ne zaman kafaya takmayı bıraktın o zaman oluyor stresle onu kafaya takarak bebek yapmaya çalışırken olmuyor o iş bnce
Ayrıca çıkar o pedi kız acır pişik krem sür mantar fln olursun mazallah
Slim tatlim cok kafana takma bu cocuk konusunu canim olursa olur zaten sen kendini yiyip bitirme sakin ol
Cok tatlisin ondan yazdim
adetim şaşmaz, hafif pko olabilirimde olmayabilirimda ,kocam ceketini atsa güya hamile kalacaktım, 1 sene boyunca hiç bi hesap kitapla hamile kalamadım, derken kaldım ama sonuç hüsran tüm ümitlerim bitmişken kürtajdan hemen sonra adetime 4 gün varken ulen yapayım bu testi dedim silik çizgi! derken 14 haftalığım oğlumu bekliyorum.
denemeden bilemezsin test yap.
Regl gecikmesinden önce testte çıkmayabilir ama gecikince çıkar mutlaka.
Ne imkansız denen kişiler hamile kalıyor.
Hamile olma olasılığınız yüksek anlattıklarınıza göre.
Senin ev nerde? Bi test alip geliyorum
5 ay bu kadar strese girmek icin erken degil mi sence?
Etrafinda seni olmadigi icin strese sokan kimse var mi?
Mesela benim esimin kuzeni daha 3 aylik evliyken "doktora git niye cocugunuz olmuyor?" demişti. 3 ayda daha ne kadar sevistik ki be manyak diyesim geldi
Sen bebek sahibi mi olmak istiyorsun bunun sürpriz şeklinde mi olmasını istiyorsun.
Sonuçta hangi şekliyle olursa olsun hamilelik haberi sürprizdir.Yaşın genç.Çok kasmışsın.Bir süre oluruna bırak rahatla.Ha buügn yapalım ha yumurtam çatladı adet oldum olmadım.Boşver rahatla biraz.
bu telaş bu acele niye? miras felan mı var doğuranaKızlar selam.
Beni rahatlatır mısınız?
E ama kadin hakli olabilir :)3 ay sonra büyürse alırlar mı acaba ilaç mı verirler...
Hafta sonu idrar testi yapıcam.
Evdeyken kullanmayı bıraktım bugün.
Valla zor o pişik ya.
Ben de söylediğin gibi beklemek istiyorum.
Salaklık sebebi ile mantar olursam ne komik olur ya.
Ben de tanışma yıldönümü süprizi yapacaktım. Denk gelmedi gene.
Valla kafama takmıyorum.
En azından bu ay takmadım.
İnsan gibi regl olmayı bekliyorum ama olmuyor.
Sen de çok tatlısın ki.
Ben de deli gibi korkuyordum hamile kalmaktan. Sonra isteyince de olmayınca kaldım öyle.
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Bizim sülalede doğum olayı da pek yok. En son ben doğmuşum. Benden önceki de 15 sene önce... soracak kimse olmayınca apışıp kalıyorum.
Hamilelik ihtimali bana da ağıt basıyor ama cidden konduramıyorum, yok olmamıştır diyorum.
Çevremde strese sokacak kimse yok loch.
Kaynanam biliyo bi baştan sona, o da oğlum gitsin doktora sende sorun yoktur diye oğlunu eziyorama o bile anlatmadan sormaz, amaaan olur ya kafasında
Ben şu gecikme aşamasına kadar cidden rahaylamıştım.
Negatif de olunca takılmadım hatta.
Sonra ne oldu anlamadım ama.
belirti belirti diye aramayın bence. genel olarak söylüyorum. sıfır belirtiyle hamile olduğumu öğrendim. ki deli gibi belirti kolluyordum. öğrenmem de tamamen tesadüf dur bi test yapim dememle oldu.
onun dışında idrarda kana göre daha geç ve zor çıkıyor biliyosun. adete 3 gün kala yapmışsın testi, hamileysen bile çıkmaması normal..
diğer yandan tabiki hamile de olmayabilirsin. adet gecikmesinin tek sebebi gebelik değildir. kistin buna sebep olmuş olabilir ya da ne bileyim belki stres..
mesajlarını takip ettiğimden mesaj atma isteği duydum. en önemlisi kendine eziyet etme. ya git öğren ( test yap demedim bak :) ) ya da kafanda hamile miyim diye düşünüp kendini yiyip bitirme :)
benimde adet günlerim asla şaşmazdı ama bu ay taaaam 1 hafta gecikti. bende panik yaptım 4.gün test yaptım negatif bekledim bekledim olmayınca doktora gittim bu ay geç yumurtlamışsın olabilir dedi sonraki gün regl oldum ve 2 gün sürdü bitti hiç anlamadım bende :)
iyotsuztuz bu negatif çıkan test idrar testi mi kan testi mi?
Test yap
Sol da 4 cm basit, sağ da tedavilerle 1,5 cm küçülmüş bir çikolata kistim var. Benim basit kist adet düzensizliği yapmıştı, ilk ay 10 gün içinde 2 kez adet gördüm sonra ilaç kullandım o da tamamen kesti maalesef, 2 aydır adet olmuyorum yine doktora gideceğim.
Senin en azından adetlerin düzenli, bir arkadaşım da hiç bir sıkıntı olmamasına rağmen 7. ay da hamile kaldı. O da çok stres yapmıştı, takmamak gerekiyor sanırım..
Yani 3 ay sonra gel demis olabilirler ama bilemiyorum ki benim 1 haftada 4,5 cmlik kistim yok olmustu. Hos o zamanlarda ben 15 yasindaydm tabi :)
Canım benim test yap veya yapma paşa gönlün nasıl isterse.Ama ben sana kendi deneyimimi anlatayım.Benimde olmuyordu birkaç ay ovulasyon testleriyle uğraştım olmadı.Dr a gittim 3-5 cm kadar kist mi polip mi ne olduğunu anlayamadıkları bişey çıktı :) Dr rahim filmi istedi onuda çektirdim.2 ay daha olmadı.dr yumurtlama takibi yaptı ve mart ayında çatlatma iğnesi yaptırdı.satım 13 marttı ben dayanamayıp 10 nisanda kanda baktırdım ve oran 10 çıkmıştı.dr iki gun ara ile 3 defa kanda baktı ve oran katlanarak artmıştı.sonrasında yapılan muayenede çift kese gördük ve ben ikizlerime hamileydim :) ama ilerleyen dönemde kesenin biri gelişmedi ve kendi kendine eridi.Diger kesede çok şukur sorun yoktu allahıma bin şukur.ve canım kızım 3 gun sonra 5.ayını dolduracak :) rabbim isteyen herkese evlat sevgisinide annelik duygusunuda nasip etsin.
Diyeceğim o ki; kafanı hiç takma.Ben o ay olmaz diye duşunuyordum hatta emindim o yüzden kafaya takmamıştım.Çunku önemli günlerde sadece 2 defa birliktelik olmuştu sonrasında eşim grip olduğu için olmamıştı.2 defa ile tutmaz demiştim :) Ama oluyormuş :)
Çok tatlısın umarım hamilesin imkansız diye bişey yok eabbim ol derse olur benim görümcem sipralle hamile kaldı 18 sene çocuğu olmayan artık olmaz denilen bi tanıdığım doğal yolla hamile kaldı rabbim gönlüne göre versin kardeşim mutlu haberler inşallah
6 ayda olmaması cok normal
1-1 bucuk seneden once tedavıye bıle baslanmaz kı...
yumurtandakı kıst cocuga engel degıl benım sag yumurtamda 38 cm kıst varmıs bebısım rahmımde resmen o kıst arkadasıyla yasamıs sezeryanda komple sag yumurtam alındı... bebıse engel degıl
bıde sunu bılıyorum sen stres yapınca vucut spermı yabancı madde kabul edıyor... oyuzden rahat ol oyle yada boyle zaten cocuk olacak oyuzden nıye her ay beklıyosun :)
bence keyfını cıkarın bebıs olursa hedıyesı olur ozellıkle cocuk ıcın ugrasmayın derım
Stres en büyük engelleyici bu tür olaylarda..Şuan ben çatladım yemin ediyorum.Siz beni vurmak pahasına bi test alsanız da burda sonucu paylaşsanız
Belki geç döllenmedir oyüzden 2-3 daha bekleyip test yap
bu telaş bu acele niye? miras felan mı var doğurana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?