• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahatlık mı dersiniz

esimle tabili ilgileniyorum esim zaten cok yogun calısıyor 12 saat 16 saat bazen hafta sonları bizim cok yorgun degilse cıkarız sinemaya gideriz gezeriz öyle gitmeyelim yapmayalım demez eism ben planı yaparım esim uyar

cocuk icinde belki artık esim hep istiyordu ama ben yasım kücük diye asla düsünmedim iste erken evlendim ya bu yüzden kızıyorum kendime simdi yasım 29 suan keske diyroum evlenseydim 3 4 senede öyle takılır gezer eglenir o zaman yapardım diye ama artık
Bebek icin yasin kucuk mu 29 yasindasin hala kucukmu bu yas 30 yas ve sonrasi gebeligin zorluklarindan haberiniz varmi cocuk yapmanizin tam zamani istemesseniz tabiki kendi tercihiniz ben 25 yasindayim bi kizim var ben gec kaldim genc anne olmak isterdim derken 29 yas cocuk icin kucuk yas olamaz

Anladim kendin bilirsin de bu kadar yorumdan sonra kafanda olusmustur bir seyler herhalde ..Evcil hayvan fikri guzel,sokak hayvanlarini besleme de olabilir cok hayvan ac susuz sokaklarda bak bi de kis geliyo yazik..
Iskurun kurslari da var bak gidiyon uc bes saat takiliyon gunluk 40 lira veriyolar aylik hesabina yatiyo bence bi dene derim
İşkurun kurslarimi var oyle? ne kadar iyi bisey duymamistim hic nasil kurslar bunlar.

:KK70:
cok bos ,cok yalnız, cok starbucks lı cok vıtrın gezmelı bı yasam...
gereksız...
sızın adınıza uzuldum
ben 2 gunde 1 kıtap bıtırıyorum
butun evımın ısını cok ıncelıklı yapıyorum cıddı zaman ayırıyorum
mısafır agırlıyorum sinema gunu falan yapıyoruz evde....
ne zaman bos vakıt bulsam buzlukta saklamak ıcın yıcek bırseyler hazırlayıp dolduruyorum
hıc bısey yapmasam sıkıldıgım dolabımın kulpunu boyayıp uzerıne ojeyle falan desen yapıp evı degıstırıyorm, ne bılım balkon sandalyelerının falan rengını degıstırıyorum boyayarak turkuaz mavısı falan
esımle gece uyumadan once hergun yuruyuse cıkıyoruz
bana 24 saat yetmıyo gun 48 saate cıkmalı dıyorum.
Cok tatli bi hayat ayy cok begendim gunluk rutinleriniz cok sevimli allah bozmasin bende ev temizleye evde yeni duzenler olusturur degisiklikler yaparim kitap okurum yeni cikanlari takip ederim sizi kendime benzettim:)

İşkurun kurslarimi var oyle? ne kadar iyi bisey duymamistim hic nasil kurslar bunlar.

Iskura kayit oluyorsunuz oncelikle sonra internetten iskur sayfasindan kurslar bolumune tiklayip bulundugunuz yerdeki ilanlara bakabiliyorsunuz .
Sadece kurs degil isverenler kurs altinda boyle isci de alabiliyorlar,,
Yani asciliktan,dikis nakisa,buro calisanindan bir suru seyin ilani oluyor.Gittiginiz her gun icin 37.99 lira aliyorsunuz 9 gunden 120 gune kadar cikiyor bunlar benim gozlemlediklerim

D
yurt dısı seyahini esimle yapamam ki dili yok kız kardesimi bekliyorum atansında bi barcelona yapalım diye
Ili yok mu senin varmis iste ille dil bilmek sartmi bence sen burda hava atmaya calisiyodun cok ayip geldi bana. Laf arasinda amerijan dizilerini siparis ettigin botlari yuzme kursunu yurt disi seyahatini sıkıştirip durdun butun bunlar hava atmak degilde ne oluyo hani yaptigin seylerde oyle cok lux seyler degil herkesin yaptigi seyler burda belki cok zengin insanlarda var. Muhakkak vardir kimse boyle hava atmaya calismiyo bunlari gercekten yapiyo olsaydin hava atmazdin normal gelirdi sana bunlar ;)

ben hayata yasamak icin geldin cnm ev isi yapmak icin degil yasamak icin evlenmeseydim okula devam ederdim belki 2 yıl gecis yapardım ama asktan gözüm o an görmedi okula devam etmeyi zaten esimle tanıstıgımda mezundum o an evlilik daha cazip geldi
ben ev isi yapmak icin yaratılmamısm esimde bunun farkında ben esimle cıkarkende dedim yemek yapmam sevmem temizlik sevmem diye bekarkende bu isleri yapmazdım

simdi yapıyomusun dersen yapıyorum kimi esim yardım ediyor kimi ben ama elleri camasur suyu kokan kadın olamam ben

İdolümsünüz konu sahibi

Keşke sizin yarınız kadar olabilseydim, kendi kıymetimi bilseydim.
Sizi tebrik ediyorum hayata bakışınızdan dolayı.

Yaşınız da genç, burada yazanlara bakmayın, yiyin, için, gezin, tozun. Yaşlanınca yapamayacağız.

Konunuza gelince, çalışan bir kadın olduğum için cevap veremiyorum. Ayrıca 2 de çocuk. Başımı kaşıyacak, kendime ayıracak vaktim olmuyor. Ama sizin yerinizde olsaydım aynı sizin yaptıklarınızı yapardım.
Güne girerdim, sinemaya giderdim, kafelere gidip hayattan zevk alırdım. Alışveriş yapardım.

Bence güzel bir hayatınız var, sizi sıkıyor mu? Daha fazlasını mı istiyorsunuz anlamadım. Bence böyle devam edin.
Belki haftada 1 veya 15 günde bir sosyal bir kuruluşta görev alabilirsiniz. Mesela Darülaceze gibi bir yerde kalanlara gazete, dergi okumak ya da çocuk yurdunda gönüllü olarak çalışmak gibi.

Özet:
Sipariş bot,
Starbucks,
Hazır yemek,
English Home,
Tchibo,
Arkadaşlarla çaylar,
Haftada 1 tüm gün gezme,
Yüzme dersi,
Kartlara hakimiyet,
Tonla ıvır zıvır.

Neyle?
2000 maaşla.

Neyin karşılığında?
Vardiyalı çalışan, haftanın 3 gün eve gelemeyen koca.

Talep/Hayal?
Turist gibi gezmek,
Sırt çantasıyla (kocamla değil çantayla) peri bacaları,
Balık mezeleri,
Roma,
Aşk selalesi vs vs... :)

İç ses:
Özgürlüğe düşkünüm, erken mi evlendim acaba?

Gereği düşünüldü (önyargı içerir!!):
-Müthiş bir özenti hali,
-Ayranı yok içmeye tahteravalli ile gider çeşmeye durumu,
-Günümüzde 2. sınıf olmuş lümpen markalara aşırı değer biçip varoluş kaygısı,
-Kendini belli bir sınıfa ait hissetme dürtüsü,
-Elbette konu sahibini ve kendisinin bilgi birikimini,yeteneklerini, ürettiklerini, kültürünü, derinliğini bilemeyiz.
Haksızlık etmek istemem...

Ama bunlar yerine;
okuduğu kitapları,
sevindirdiği çocuk ve yaşlıları,
gittiği kursları,
açtığı sergileri,
gittiği müzeleri,
siyasi analizlerini,
öğrendiği dilleri,
blog'undaki takipçi sayısını okumuş olsak; halk kütüphanesinin memurundan yakınırken dinlesek daha güzel olabilirdi.

Nasıl anlatsam bilemedim, sizi de kırmak istemem;çok şey yazıp dolu dolu yaşadığınızı söylemişsiniz fakat kısaca söyleyeyim; hayatınız o kadar da dolu dolu geçmiyor olabilir...

.....

Konudan ve konu sahibinden bağımsız olarak:

Aklıma bir fıkra geldi;
İki eski arkadaş yıllar sonra karşılaşmış. Hal hatır sorduktan sonra biri diğerine, “Senin cin gibi bir kızın vardı, ne oldu, okudu mu, şimdi ne yapıyor?”demiş.

Adam hemen anlatmaya başlamış;
“Yok” demiş,“Okumadı ama, bir şirkette küçük bir işe girdi. Şefi hemen değerini kavradı, maaşını artırdı. Sonra patronunun da gözüne girmeyi başardı, öyle ki patron onu kendi bölümüne aldı; çalışmasından o kadar memnun kaldı ki, maaşını daha da artırdı, hatta araba aldı.
Sonra patronunun bir arkadaşı, başka bir şirket sahibi, benim kızı kendi firmasına transfer etti, daha yüksek maaşla üstelik. Ev de aldı.
Sonra daha fazla yorulsun istemedi, artık işleri evden yürütüyor benim kız.”

Sonra dönüp aynı soruyu o diğerine sormuş: “Eee, senin kızın ne yapıyor?”

Adamcağız da şaşkınlık içinde,
“Benim kızım da kötü yola düştü, ama ben senin kadar güzel anlatamıyorum”
demiş.

.....

Yarısını kocalar yapsa tefe koyacak kk dominantlarına da, sadece 2000 le nasıl yapıldığına takıldıkları için teessüfler....:KK66:
Mükemmel bir yorum olmuş, teşekkür ediyorum. Hayran oldum, daha iyi anlatamazdınız.
Ya herkesin içten içe hayatı tatil yapar gibi yaşama arzusu vardır ama koşullar da hayatın bir gerçeği maalesef.
Eşi maaşlı çalışan üstelik 2000 tl gibi bir rakama çalışıyor. Bu durumda konu sahibinin zaten doğru düzgün geçinebilmek için çalışması gerekirken evde oturuyor, üzerine de gereksiz harcamalarda bulunuyor. Peki niçin, hayattan zevk almak için. Gerekçe ne peki? Erkekleri boş bırakmayacaksın. İyi de o adam seni zorla mı aldı? Aşk evliliği yaptık diyorsun ama adama öyle bir boyunduruk geçirmişsin ki göz açtırmıyorsun mübarek. Valla adamın hakkı geçiyor, sana sorarlar hesabını, adam o 300 tlye beş gün çalışırken sen onu neden sağa sola savurdun diye.
Keyif illa ki yapılır ama nasıl olur mesela çok çalışırsın ya da ne bileyim sıkı bir diyet yaparsın, çok ders çalışırsın yani istikrarla devam eden bir durum söz konusudur. Bunalmamak adına kendine kırk yılda bir izin verirsin. Ama konu sahibinin hayatı baştan aşağı keyif almak üzerine kurulu. Ama eşin de olsa başkasının parasıyla bunları yaparken insan 2 kere düşünür. Ve hala halinden memnun değil, dalga geçer gibi şikayetleniyor. Bilemedim vallahi takdir sizin.

10 ay öncesine kadar bende evdeydim. Sıkıntıdan kendimi temizlik yapmaya adamıştım.
Benim eşimde vardiyalı çalışıyor ve 1hafta gece 1 hafta gündüz. Gececiyken gece3te eve geliyor farklı bi saatleri var :)
Gececiyken onu beklerdim gelene kadar (korkudan uyuyamıyordum).
Aslına bakarsan gece geç yatar, Gündüz geç kalkardım. Bir bakıma asalak gibiydi o dönemler hayatım.
Şimdi çalışıyorum, ev düzeni hariç hayatım düzende.
Tek yoran şey ev işleri onun dışında çalışmayıp evde yatmak bana göre değil sanırım.

Ya bide bunu anlamiyorum ev isi sevmem bulasik yemek temizlik bana gore degil diyosun peki o isleri kim yapiyo evde cinler perilermi yapiyo acep:KK70:

herkes çalışmak zorunda değil çalışmayan bayanları basit görenlere sinir oluyorum ben 2 yıl hazırlık 4 yıl bölüm okuduktan sonra sadece 2 yıl çalışıp bıraktım iş hayatını 12 yıldır çalışmıyorum gayette mutluyum

Ee bende tersini söylemedim ki, ben de çalışmıyorum. Ama geleceğimizi de düşünmeliyiz, çalışan kadınların primleri tıkır tıkır işliyor, ev hanımlarınında o an ki maddiyatına güvenmeyerek, geleceklerini de bir şekilde garantiye almaları lazım, gezip tozmak da parayla, sağlıkta parayla. Neydim değil ne olacağım diycez.

ayy çok komik ya çok eğlendim şimdi hepsine bakıcam bakalım hangi hayallarini anlatmış..
prenses desem oda diil :))
onların bile yapmadı gereken işler var sorumlulukları var bu hayali bi hayat yok efendim yatağını bile açmıyomuş heee canım heeeee
. ya kırmamak için bişi demek istemitorum..
canım bi git açık öğretime falan yazıl vizyonun genişlesin..

Son düzenleme:
Back
X