Rahatsız eden komşular

bikucukeylulmeselesi

anaç sütlaç hanım
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2009
1.308
28
163
Herkese merhaba
Benim çok rahatsız olduğum bir konu hakkında danışmak istiyorum.

8 aydır yaşadığım bir site var. Evimizin 2 balkonu var biri mutfğa ait geniş.
Taşındığımdan beri üst katımızdaki 2 daire yemek kırıntıları, çökelek, salçalı artıklar, maydanoz salata artıkları vs. herşeyi silkeliyorlar.
Balkona çamaşır asmazdım birkaç kez astım sonuç: yastık örtülerin içinde yağlı börek kırıntıları

Çıktım 2 bayanı da uyardım. İkisi de ben yapmadım diyor ama onlardan başka yapan yok.
Üst kattaki hafta sonları halıyı sopa ile dövüp yıkıyor ve pis sular benim yeni yıkadığım balkona akıyor ve çamaşır seremiyorum. Balkonda oturamıyoruz.

Yöneticiye söyledik ama birşey yapmadı.
Ben daha ne yapabilirim bu insana benzeyen yaratıklarla. Daha nasıl uyarabilirim.
Yorumlarınızı bekliyorum

ayy benim bile sinirlerim gerildi okurken
kesinlikle belediyeye sikayet edin ama daha öncesinde bir kez daha uyarin..
eger vazgecmiyorlarsa kesinlikle hic cekinmeden sikayet edin..
cok zor böyleleriyle ugrasmakk

yöneticiye yaptığınız şikayet ciddiye alınmamış olabilir.
bence acil bir toplantı yapılmasını isteyin.
şikayetlerinizi toplantıda sıraladıktan sonra kuralların belirlenmesini ve uyulmasını isteyin.
böylece kulaktan kulağa değil direk iş hallolmuş olur.

apartman toplantısı falan olmuyor mu canım?
yöneticiye söyleyin yapın bir toplantı şikayetinizi genel olarak belirtin alınan da üstüne alınsın.
olmuyorsa belediyeye şikayet edin,zabıta gelir ilgilenir.bir nevi çöp onlar yere çöp atmak yasaktır.ki çöp senin balkonuna geliyor.

Çamaşır asın, çamaşırlar kirlenince bu saygıdeğer komşularınız yüzünden, alın o çamaşırları önce komşulara sonra yöneticiye götürüp gösterin, yok hatta daha iyisi, balkonunuz ve çamaşırlar kirli iken, onları aşağı çağırmak..Lütfen rica ediyorum gelin bakın diyin.

Bu da yürümezse, bir üst merciiye şikayet edin.

Ya da uğraşamam diyorsanız, bir arkadaşın bahsettiği açılıp kapanan tente gibi koruyuculardan yaptırın...

ne kadar sabırlısınız doğrusu benimde başıma geliyordu.üst kattan silkelenen sofra bezi yüzünden balkonum kirlenirdi.şikayet edecek kimsem yoktu çünkü bunu yapan ev sahibimdi :)
birde alt komşum vardı.ben balkonu kullanmam ama balkonuna bir şeyler gelmiş mişşş ben yapıyormuşum diye bana saldırdı davalık olduk 3 ay hapis cezası aldı kaçtılar bilmiyorum yakalandı mı?girdimi hapse.

ben buna benzer bir konuya 1 sene sonunda çözüm buldum...
bak cnm şimdi önce yöneticiyi fırçala...eğer uyarıda bulunduysa belgeyle ispatlasın...onlara dilekçe göndermek zorunda...göndermediyse dava edicem sizide şikayet edicem de..

ikincisi komşularının kulağına su kaçır dava açıcam diye apartman sorumlusuyla falan....

hepsi tutuşsun...
biz yöneticiyi aradık belgeleri istedik dedik ki dava açıcaz belgeler lazım yönetimde ciddiye aldı komşuları da aradı muhtemelen onlarda tırstılar ki adam oldular....bizde sadece balkon değil öyle sesler geliyordu ki..

küfürler,bağırışlar,kavgalar,özel sesler,halı tozları,gece eşya çekmeleri vs. vs....

şimdi çıt yok:)

en kötüsü maalesef kime şikayet edersen et çözümü yok..emniyet müdürüyle bizzat eşim görüştü gitti ve sırf bu konuyu sordu düşün neler çektik:) sadece korkutmalısın...

biz aile apartmanında yaşıyoruz
eltim çamaşırlarımın üstüne birşeyler silkeleyip duruyor
ben denk gelirsem örtüyü içeri çekip kaçıyor
uyardım ama silkelemedim bişey diyip duruyor
ben ne yapayım
şikayet edecek kimsede yok
yüzsüz işte kadın
çok zor çok

Realist ve çözüm odaklı bir çözüm bu.

Yapabilmek lâzım. Aynı zamanda bu çözüme gerek duyurmamak lâzım insaniyet namına.
-

Ne yazık ki korkutularak yetiştirildiğimiz için -şunu yapmazsan şöyle olur, bak polis çağırırım, bunu yapmazsan seni dilenciye veririm bak, bilmem hangi ışıkta geçersen polis görür, döver bak sani,-
karşımızdakini anlamaktan uzak kalıyoruz. İnsan niye anlamak istemez? Karşındakine değer vermemektendir olsa olsa.

İstediğimiz zorla yaptırmak için alakasızca korkutuyoruz.

Laftan değil korkudan anlıyoruz
oluyoruz sonra da.

Halbuki belki bizlerde birilerini öyle yetiştiriyoruz.

İkisi de kendini düşünmekten başlıyor, karşındakini düşünmemekle bitiyor.

bizim bi komşu vardı aman allahım adam bir horluyo horluyo .. balkonda yatardı bizim apartmanın yan binada. bi gün hiç unutmam bizim alt komşuda aksi bi adam. gecenin bir vakti yan binadaki bu adam horluyo diye terliği fırlatmıştı balkonlarına :)))

bu edep yoksunu insanlardan bende çok çektim evlenmeden önce annemlerin binasında bir psikolojisi bozuk vardı aman allahım evlerden ırak kadın ciddi manyaktı bütün aile öyleydiler ama diğer aile mensupları ilaç kullanıyordu hepsi bir de ayni mahallede bu manyak kullanmazdı ilaç gece saat 2-3-4 halı çırpardı balkondan eline ne geçerse silkelerdi hatta bi gün çamaşırlarımızın üzerine çocuklarından birini saçını kesmiş baya ama onları silkelemişti çamaşırlar olduğu gibi saç olmuştu ama ne saç kavga da ettim güzellikle de uyardık ama ben yapmadım diyor çıkıyor ondan başka da üstte kimse yok allah tarafından mı geliyor diyoruz bilmem ben diyor neler neler ama sinir hastası olacaktım ki evlendim taşındım annemler hala ordalar ama kendi ailsine şikyet etmiş bizimkiler o günden bu yana en azından sabah rahatsız ediyormuş şimdi gece sabaha kadar temizlik yapardı koltukları çeker kaldırırdı şimdi onları bırakmış en azından :)) o komşulardan kurtalamazsın canım ben yıkadığım çamaşırları balkondon sirkeleyimiyorum ayıp olmasın kıl tüy düşmesin diye ama millet bi garip saygısız yani

Bu terbiyesizliği yapanlar maalesef beleiyede çalışan zabıta ve çok titiz eşi

bu konuda peygamber efendimizin hayatında çok güzel bir örnek var..ayrıntıları hatırlamıyorum hakkınızı helal edin ama özü şu: sahabinin biri komşusundan şikayetçidir. galiba sizinki gibi pisliği yüzünden. adamı uyarır olmaz, Efendimize şikayet eder, O da sabretmesini tavsiye eder.. durum bir kaç kez tekrarlanınca, Efendimiz sahabeye evdeki eşyalarını toplayıp yol kenarına getirmesini, ne yaptığını soranlara da "kötü komşunun elinden " demesini ister. sahabe böyle yapınca el aleme rezil olan komşu gelip adamdan özür diler ve tekrar geri taşınmasını ister.

yani siz zaten uyarmış sabretmişsiniz, gereken yerde pisliklerini ifşa etmeli diye düşünüyorum.

malesef canım nereye gidersen git bu anlayışsızlardan kurtulamazssın çünki bahsettiğin tiplerden hemen hemen heryerde var malesef..insanın içinde olan bişey bu ne kadar söylersen söyle değişmez..

onlar ev sahibidirde yönetici bişey yapmıyodur bak o hareketleri sen bi yap hemen seniikaz ederler .o evden taşına bilirsin. benim bi arkadaşım vardı çamaşır sermiş yukardaki komşu balkonu yıkamış benim çamaşırlar var yıkama demiş oda ne demiş biliyomusun yıkadığım su yumoşlu bişey olmaz demiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…