- 10 Aralık 2014
- 8.631
- 6.441
- 248
Benim doktorum da dahil olmak üzere tam 4 tane gittiğim doktor rahim ağzı alttan ölçülür ise doğru net sonucu verir demişti.Arkadaşlar rahim ağzı ölçümünü nasıl yapti doktorunuz? Benim plasenta asagida oldugu icin sadece üstten ultrasona girebiliyorum. Doktorum idrara sıkışık olursan üstten de bakilir dedi ama gerçek sonucu verir mi sizce?
vajinal daha net sonuç veriyomuş ama benim doktorda üstten ölçüyo haftan baya erken gerekirse serklaj fln yapılır erkenden önlemini almak lazım tedbiri elden bırakma bnm 30. haftada 3 cm çıktı ilaçlarla kasılmaları azaltıp uzunluğu sabit tutmaya çalılıyoruz 35i bitirdim hala 3 cmdeyim ama açılma hunileşme fln yok inşallah vaktinde sağlıkla gelir bebişlerRahimde kasilma görüldü ultrasonda. Karnım sert ve sanırım bu kasilmayla ilgili gerçi sancım veya girip çıkan bi kasilmam yok ayaktayken sürekli sert ama kasilma rahim ağzının kısalmasına sebep olabilirmiş.
Maşallah umarim ben de sizin haftaları görürüm. Benim alttan muayene olamama sebebim plasentamın aşağıda olmasi. O yüzden üstten bakılması gerekiyor ama o da net sonuç vermiyor diye kafama takılıyor. Tansiyon ilacı veriyorlarmış ama doktorum ona da yanaşmadi. Allah sonumu hayır etsin kontrol günümün gelmesini bekliyorum sabırsızlıkla.vajinal daha net sonuç veriyomuş ama benim doktorda üstten ölçüyo haftan baya erken gerekirse serklaj fln yapılır erkenden önlemini almak lazım tedbiri elden bırakma bnm 30. haftada 3 cm çıktı ilaçlarla kasılmaları azaltıp uzunluğu sabit tutmaya çalılıyoruz 35i bitirdim hala 3 cmdeyim ama açılma hunileşme fln yok inşallah vaktinde sağlıkla gelir bebişler
bana da adalat vermediler progestan ve magnezyum kullanıyorum 2şer tane bana yeterli geldi kendini yormamak en önemlisi bu süreçte ayakta kaldıkça bebek iice aşağıya bastırıo ztn zayıflamış rahim ağzı iice kısalıp açılıoMaşallah umarim ben de sizin haftaları görürüm. Benim alttan muayene olamama sebebim plasentamın aşağıda olmasi. O yüzden üstten bakılması gerekiyor ama o da net sonuç vermiyor diye kafama takılıyor. Tansiyon ilacı veriyorlarmış ama doktorum ona da yanaşmadi. Allah sonumu hayır etsin kontrol günümün gelmesini bekliyorum sabırsızlıkla.
Sizin de kasilma mi vardı belirtiler neydi? Bana da 2 hafta önce üstten baktığında sıkıntı yok dedi ama bakalım haftaya ne olacak. Progestan ve proluton depotu ben de kullanıyorum ama onları kanama sebebiyle başlatmışlardı. Şu tansiyon ilacı nidilat mi nedir onu verseler biraz rahatlicam ama o da c grubu bir ilaçmis yani direkt zararsiz olduğu kesin değil o yüzden sanırım daha acil durumlarda veriyorlar.Ben 19 haftalıkken rahim ağzında 2 33 falandı.evet tansiyon ilacı nidicard die bir ilaç artı progestan artı prolutan die bir iğne.benm doktorum dikisede yanaşmadı.Suan 33 haftayı bitirdim.hepde üstten ölçtü.yatarak bol su içerek bugüne geldik ısallh biraz daha dayanırız.sendede sorun çıkmaz ısall h.suan rahim ağzım 2.80 falan.
Ben magnezyumu günde 1 saşe alıyorum ama 2ye çeksem mi acaba? 1 haftadır kullanıyorum etkisini görmek için biraz daha beklemeli miyim sizce?bana da adalat vermediler progestan ve magnezyum kullanıyorum 2şer tane bana yeterli geldi kendini yormamak en önemlisi bu süreçte ayakta kaldıkça bebek iice aşağıya bastırıo ztn zayıflamış rahim ağzı iice kısalıp açılıo
doktorun ne tavsiye ettiyse onu uygula canım biz doktor değiliz sonuçta dinlenmek bana en iyi gelen şey magnezyumu 1 e düşürdüm bi ara sonra tekrar 2 ye çıkarttık sen doktoruna danış en iyisini o bilir kasılmaları hissediyomusun ben bebek bi tarafa toplanıo zannediyodum meğer o kasılma oluyomuşBen magnezyumu günde 1 saşe alıyorum ama 2ye çeksem mi acaba? 1 haftadır kullanıyorum etkisini görmek için biraz daha beklemeli miyim sizce?
İşte hic hissetmiyorum ayakta sadece karnım dışarı çıkmış gibi duruyo hafif ve de hiç olmadığı kadar sert. Neyse doktora güvenmekten başka çare yok gibi.doktorun ne tavsiye ettiyse onu uygula canım biz doktor değiliz sonuçta dinlenmek bana en iyi gelen şey magnezyumu 1 e düşürdüm bi ara sonra tekrar 2 ye çıkarttık sen doktoruna danış en iyisini o bilir kasılmaları hissediyomusun ben bebek bi tarafa toplanıo zannediyodum meğer o kasılma oluyomuş
Karin sertlesmeniz tam olarak nasıl? Sürekli mi yoksa sertlesip geçiyor mu aralıklarla? Benim de sertlik var ama hiç geçmiyor ayakta sürekli sert acaba kasilma mi anlayamıyorum.Selam. Bende ilk hamileligimi yasiyorum. Su an 28+1 haftalik hamileyim. 25 haftasinda kontrole gitdigimde rahim agzinda kisalma oldugunu ve su anki olcumun 21,1 oldugunu soyledi doktor. Acilen yarin gel dikis atalim dedi. O gun eve geldim hic kalkmadim uazndim. Ev isi bile gormedim . Sabah oldu doktora gitdik. Dikisi baska dr atacakdi. Bir daha ultrasonla bakildi asagidan. Ve dikise gerek yok 32.1 olcusu dendi. Progestron verildi vaginadan 200ml olanindan gunde 3 kere. Ve dinlenmem lazimmis onu soyledi doktor. Ben hep uzaniyorum iyi ama ayaklandimmi karnim sertlesiyor sagdan soldan kasikdan oyle bir agrilar giriyorki adim bile atamiyorum. Neden olabilir acaba? Tedavim bitsin doktor yine gel sonuca bakalim dedi. Cocuk cok asagda yukari cikmiyor(. Kanamam sukur hic olmadi. Bebekde iyi 25 haftada 750gr di. Boyle olubda 37-38 haftalari goreniniz varmi. Ve ben normal dogum istiyorum. Normal doguma sorunmu bu rahim agzi?
Bahsettiğiniz şey kasılma ya benziyor. Doktorunuz ilaç vermedi mo kasılma için? Eger vermedi ise talep etseniz iyi olur çünkü erken doğum belirtisi kasılma. Benimde rahim agzimda kisalma vardı çok şükür şu an 38+2 oldum bugün yatarak ve ilaçlarla bu güne geldim. Ayrıca rahim ağzı kısalması nin normal doguma hiçbir engeli yok içiniz rahat olsun. Saglikla alın kucaginiza bebeğinizi :)Selam. Bende ilk hamileligimi yasiyorum. Su an 28+1 haftalik hamileyim. 25 haftasinda kontrole gitdigimde rahim agzinda kisalma oldugunu ve su anki olcumun 21,1 oldugunu soyledi doktor. Acilen yarin gel dikis atalim dedi. O gun eve geldim hic kalkmadim uazndim. Ev isi bile gormedim . Sabah oldu doktora gitdik. Dikisi baska dr atacakdi. Bir daha ultrasonla bakildi asagidan. Ve dikise gerek yok 32.1 olcusu dendi. Progestron verildi vaginadan 200ml olanindan gunde 3 kere. Ve dinlenmem lazimmis onu soyledi doktor. Ben hep uzaniyorum iyi ama ayaklandimmi karnim sertlesiyor sagdan soldan kasikdan oyle bir agrilar giriyorki adim bile atamiyorum. Neden olabilir acaba? Tedavim bitsin doktor yine gel sonuca bakalim dedi. Cocuk cok asagda yukari cikmiyor(. Kanamam sukur hic olmadi. Bebekde iyi 25 haftada 750gr di. Boyle olubda 37-38 haftalari goreniniz varmi. Ve ben normal dogum istiyorum. Normal doguma sorunmu bu rahim agzi?
Canim eğer karnin sertlesiyor da bir yana cekiliyorsa ve o sırada nefesin kesilir gibi oluyorsa o kasılma oluyor. Bunu doktoruna sorabilirsin.Karin sertlesmeniz tam olarak nasıl? Sürekli mi yoksa sertlesip geçiyor mu aralıklarla? Benim de sertlik var ama hiç geçmiyor ayakta sürekli sert acaba kasilma mi anlayamıyorum.
Benimki ayakta gobek deligimin üstü tamamen sert ama hiç geçmiyor ayakta hep aynı duruyor oturunca veya yatınca hemen yumuşak oluyor. Sanırım kasilma değil doktor da pek kasilma gibi davranmadı da işte insan emin olamıyor.Canim eğer karnin sertlesiyor da bir yana cekiliyorsa ve o sırada nefesin kesilir gibi oluyorsa o kasılma oluyor. Bunu doktoruna sorabilirsin.
Hep olmuyor canim. Birden karnim gobegime dogru tartiliyor tas gibi oluyor. Agriyorda. Bende kucuk masajlar yapib kecisdiriyorum. Dogrumu yapiyorum yalnismi bilmiyorum(. Ama bildiyim hep tas gibi olmasi tonusdan. Papaverin sami kullaniyordum benKarin sertlesmeniz tam olarak nasıl? Sürekli mi yoksa sertlesip geçiyor mu aralıklarla? Benim de sertlik var ama hiç geçmiyor ayakta sürekli sert acaba kasilma mi anlayamıyorum.
Ay insallah dediginiz gibidir. Ben Azerbaycanliyim su an Moskovada yasiyorum. Dillerini bilmiyorum o yuzden derdimi doktora tam anlatamadim. Ama doktor dikilmeli dedi. Tabi esim narkozu duyunca istemedi. Hemde kisalik gitmisdi. Doktorlarmi bisiy bilmiyor benmi derdimi anlatamadim. Biri acil dikilmeli diyor sabah gidiyoruz baska doktor yok dikilmesin dinlen ayaklanma diyor. Evet karnim sertlesince boyle nefesim kesilecek gibi oluyorum birde sicak basiyor. Progestron yarin bitiyor doktora gidicem insallah bu kasilma seklindeki derdimi anlatabilirimBahsettiğiniz şey kasılma ya benziyor. Doktorunuz ilaç vermedi mo kasılma için? Eger vermedi ise talep etseniz iyi olur çünkü erken doğum belirtisi kasılma. Benimde rahim agzimda kisalma vardı çok şükür şu an 38+2 oldum bugün yatarak ve ilaçlarla bu güne geldim. Ayrıca rahim ağzı kısalması nin normal doguma hiçbir engeli yok içiniz rahat olsun. Saglikla alın kucaginiza bebeğinizi :)
Canim eğer karnin sertlesiyor da bir yana cekiliyorsa ve o sırada nefesin kesilir gibi oluyorsa o kasılma oluyor. Bunu doktoruna sorabilirsin.
Bu arada senin yazilarini hep takib ediyorum. Bir cocukla uzanmak ne kadar zordur dusunemiyorum bile. Sen her ev isi yapdim yemek yapdim dediginde icim ixime sigmiyordu kizzzz uzan ayaklanma bak bebegin kafasi asagida deyesim geliyirdu. Sukurler ola bu haftalara geldin. Insallah senden mutlu haber alacagiz. Ve insallah bende 38 haftayi gorurum. Bende evde tekim. Burda kimsem yok esimden baska. Oda polis eve ugradigi zaman hemen yemek yapib bana yedirdiyor. Ayaklanma tualetini gec gec yap diyordu. Burdan ogrendim idrari saklamak olmazmis diye. Agda yapmak olmazmis diye. Iyiki siz varsiniz bana cok umud oldunuz. Bu baslikla tanismadan once hep Gliyordum. Burayi bi okudum odaya isik geldi dunyam renglendi bebegimi saglikli kucagima alacagima inandim. Cok tesekkur ederim size.Bahsettiğiniz şey kasılma ya benziyor. Doktorunuz ilaç vermedi mo kasılma için? Eger vermedi ise talep etseniz iyi olur çünkü erken doğum belirtisi kasılma. Benimde rahim agzimda kisalma vardı çok şükür şu an 38+2 oldum bugün yatarak ve ilaçlarla bu güne geldim. Ayrıca rahim ağzı kısalması nin normal doguma hiçbir engeli yok içiniz rahat olsun. Saglikla alın kucaginiza bebeğinizi :)
Ya kusura bakmazsaniz son cümleyi tam anlayamadım. Tonustan derken? Papaverin sami nedir ilaç mı?Hep olmuyor canim. Birden karnim gobegime dogru tartiliyor tas gibi oluyor. Agriyorda. Bende kucuk masajlar yapib kecisdiriyorum. Dogrumu yapiyorum yalnismi bilmiyorum(. Ama bildiyim hep tas gibi olmasi tonusdan. Papaverin sami kullaniyordum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?