Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

arkadaşlar konuyu baştan okursanız sorularınıza cvp bulursunuz geçmiş olsun ama bildiğim kadarıyla yarayı dondurtmak veya yakmak iyi değilmiş

Bir sorum olacak. rahim ağzı yarası yaktırdıktan sonra gebe kalmada risk yaratıyor mu ? Bilen var mı?

benm doktorum önermedi bu yöntemleri daha doğum yapmadığın için bunları uygulamıyorum dedi.

bu arada tekrar sorayım bu yaraların oluşma nedenini bilen var mı? paylaşırsanız sevinirim...

Formu baştan sona okudum canım fakat herkes farklı şeyler yazmış.Kimi gebeliğe engel değil demiş,kimi engel demiş....Ama donduranlardan özellikle paylaşımlarınızı bekliyorum çoçuğunuz oldu mu?......Bu arada yara enfeksiyondan kaynaklanıyormuş doktorum eşinle ilgisi yok dedi.Enfeksiyonu zamanında tedavi ettirmediğim için bu başıma geldibenneyaptımki

teşekkürleeerrrrrr.....
bu arada güzelimm'in çağrısına katılıyorum donduran arkadaşlarç ocuğunuz oldu mu? bu kesin işe yarayan bir tedaviyse ve çocuk yapmayı da engellemiyorsa biz de uygulayalım ve inşallah kurtulalım...

Evet arkadaşlar ya kimi doktor önermiyor kimi öneriyor dün doktorumun asistanı yakmadan yada dondurmadan geçmez dedi yaptırmazsanda büyür ilerler dedi hamileliğe de engel değil dedi ama napıcam karar veremedim :S

kızlar bugün itibariyle yaramı dondurttum ve hiç birşey hissetmedim ayrıca 3 defa yara dondurtan ve sonrasında ilk çocuğuna hamile kalan bir tanıdığım var.kesinlikle sakıncası yok diye birşey yok tabi ama büyük yaraların ilaçla tedavisi mümkün olmadığı için en iyi sonuç müdahele. Yaktırmak sakıncalı(herkes hamile kalamaz diye bi kaide yok tabi yine de) doğum yapmamış bayanlarda fakat dondurtmak öyle değil diye öğrendim. Ayrıca yaralar eşten falan kaynaklanmıyor enfeksiyondan ve rahim içini yıkamaktan kaynaklanıyor. hoşçakalın...

geçmiş olsun inşallah tamamıyla kurtulmuşsundur.

Bende bugünkü yorumlardan sonra yaramı dondurtmaya karar verdim.Doktorum bugün muayene etcek ve dondurcağını söylemişti bir önceki muayenede bakalım ne olcak?????

Kızlar birde özel hastanede yara dondurma işlemi yaptırmış bayanlar ne kadar ücret ödediniz?

kriyoo için medical parkta 50 lira ödedimm cnmm (dondurdum yaramı)

Bir sorum olacak. rahim ağzı yarası yaktırdıktan sonra gebe kalmada risk yaratıyor mu ? Bilen var mı?

yaktırmayı sakıncalı diye biliyorum ben dondurdumm 1 ay olduu gebeyimm

Kızlar bugün gittim doktoruma kolposkopi için,yanındaki hemşirenin elinde bir kağıt(hasta yatış formu)neyse hastaneye yatmak için ödedim parayı falan....Korkudan ölüyorum ama çünkü doktorum kolposkopinin 5 dkkalık bişey olduğunu söylemişti.Meğer prosedür gereği bu işlem için hastaneye yattı gibi gösteriliyormuş.Hastaneye yatmadan doktorum muayene etti( yara 3 cm)ve dondurulması gerekliymiş ilaçla geçecek kadar küçük değilmiş ve kendiliğinden geçecek gibide değilmiş.Banada gösterdi bilgisayardan rahimimde olup biteni.şimdi smear sonucumu alıp,randuvu alıp dondurtucam.Bu arada gebeliğe engel değilmiş,yara olduğu zaman gebelik oluşmazmış oluşsa bile sorunlu olurmuş.Yara kendiliğinden geçebilirmiş ama bazıları.Eğer enfeksiyon varsa ve tedavi edilmezse yarayı yaktırsanızda dondursanızda tekrarlama olasılığı %100 arkadaşlar.Tedavi edilmeyen enfeksiyonlar yaraya neden olurmuş.Verilen ağrı kesiciler,antibiyotikler bir nebzede olsa şikayetleri yarıya indiriyor fakat en önelisi akıntı oldu mu tedavi edilmesi.......Doktorumdan öğrendiklerim bunlar kızlar.Herkese geçmiş olsun.

Slm arkadaşlar! bendede yara vardı dr. dondurdu 1 ay deniz havuz ilişki yasakları verdi.Bu süreleri geçtim , 1 ay sonra kontrolüm var inşallah tamamen kurtulurum.. sağlıklı günler dilerim.

slm bayanlar.rahim deki yara ihmal edilmemesi gereken bişi annemdede vardı oradan biliyorum.ben küçüktüm ama hatırlıyorum 3 ay sonra annem ikiz kardeşlerime hamile kaldıhihoyyyt

herkese çook geçmiş olsun bendemi dondurtsam acaba ya dondurtma veya yakma konusundan hiç bahsetmedi doktorum bana krem ve fitil vermişti b ikaç gün kullandım sonra bıraktım ama yara hakikaten çok önemliymiş bugün itibariyle hergün muhakkak yapcam

Merhaba arkadaşlar TECRÜBELı OLANLARDAN YARDIM ıSTıYORUM... biliyorsunuz ben yaramı dondurttum 5 gün oldu. Fakat 2 gün falan bol akıntı geldi su gibi ve şuanda hiç gelmiyor eskisi gibi az ve koyu bi akıntım var doktorumuda bunun için aramak istemiyorum sadece. normalmi acaba çünkü 20 gün falan geleceği söylenmişti.

yok arkadaşım yara fln gebeliğe engel değil doktoruma sordum öyle şey olurmu dedi bendede yara var kurutmak için fitil ve krem verdi 1 haftadır kullanmıyorum ama ihmal ediyorum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…