Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

-tatlicadiarzu-
slm kızlar bende küçük bir yara var bir arkadaş gebeliğe engel olur diye yazmış BEN şu an bekliyorum tüp bebek denedim de acaba öyle bir sakıncası olur mu olsa doktor zaten transfer yapmazdı dimi???
gebeliğe engel değil yaktırmayı yada dondurmayı düşünmeyenlere dr dogum tavsiye edıo cunkü

yok arkadaşım yara fln gebeliğe engel değil doktoruma sordum öyle şey olurmu dedi bendede yara var kurutmak için fitil ve krem verdi 1 haftadır kullanmıyorum ama ihmal ediyorum hep
ihmal etme yara ıslandıkça büyüyor zaten iltihap oldugu için ıslanıo da sonra daha çok uğraşırsın hafife alma bence ben aldım büyüdü baya yaktırırkende mahvoldum acıdan.

yok arkadaşım yara fln gebeliğe engel değil doktoruma sordum öyle şey olurmu dedi bendede yara var kurutmak için fitil ve krem verdi 1 haftadır kullanmıyorum ama ihmal ediyorum hep

canım dr sana hangi ilaçları verdi söylermisin bende bi fitil kullanıyorum ama kullanmadığım zaman yara tekrar ortaya çıkıyor bundan 2 ay önce minikti 2 ay fitili kullanmadım ve kocaman olmuş henüz doğum yapmadığım için müdahaleyide önermedi dr lar ve birçok dra sordum hepsi aynı şeyi söyledi çok kararsız kaldım ama.

aynen canım ben de doktor değiştirdim ama o da dünkü muayenede dondurmaya gerek yok dedi yine fitil ve antibiyotik verdi. bu üçüncü fitil kullanışım olacak. inşallah dedikleri gbi olur da ilaçlarla geçer çok sıkıldım.kafamçokkarıştı

ihmal etme yara ıslandıkça büyüyor zaten iltihap oldugu için ıslanıo da sonra daha çok uğraşırsın hafife alma bence ben aldım büyüdü baya yaktırırkende mahvoldum acıdan.

doğru diyosun şeytan işte aklıma geliyor o anda bişi oluyor aklımdan gidiyor unutuyorum sonra da geceleri yapmamı söylemişti doktorum sağol cnm ilgin için

cnm krem bepanten de fitili hatırlamıyorum ben şuan evde değilim bakınca yarın yazarım adını ama 1 kutu içinde 16 tane sanırım vardı 4 lüydü fitiller

dondurma ya da yakma isleminden sonra akinti, hatta kanli akinti normaldir cunku bu ikiislemde de yara saglikli dokulardan ayrilior ve dokuluyor vajina icine... akinti yoluyla da disari atiliyor. o yuzden ilk gunler rengi bozuk akintilarin olmasi normal... renksiz kokusuz olan ise zaten olmasi gereken akinti. gecmis olsun..

ben de annem icin sorayim arkadaslar... annem yillar once yarasini yaktirdi ancak sanirim nuksetti. simdi doktorundan bu pztesiye gun aldi ama ramazan dolayisiyla endise ediyor. orucken jineklojik tedavinin ve dahasi yaktirma ya da dondurma isleminin bir sakincasi olur mu? garanti olsun diye tutmamasi daha mi iyi yoksa?? olayin dini boyutunu soruyorum aslinda. herhangi bir igne fln yapiliyorsa islem sirasinda, oruc tutmasi mumkun degildir o zaman dimi?

İğne falan hiç birşey yapılmıyor. Birde sorularına burada cvp bulabileceğini düşündüm Astim Sprey, gz-burun, jinekolojik muayene gibi tedavi yntemleri orucu bozar m?

kızlar ben hazıran ayında dondurttum yaramı. suan hiçbir şikayetım yok akıntı falan bişey kalmadı. ama hala hamıle değilim bakalım bu ay ümitliyim her zaman oldugu gibi. daha 1 hafta var adetıme.inş. hayırlı haberler verırım size

kızlar bendede yara var ve acayıp derecede acıyor.kocıse acıyorum ya.bı tadını cıkaramıyor adamcaz.ah vah ceke ceke bu ıs olurmu ya.
ama hamıle kalamıyorum ıkı senedır.suan muallaktayım dondursammı dıye.

arkadaşlar acaba bebekmi geliyorrrr İMDAAAATTTTTT...... ya ben yaramı 1 ay önce dondurdum. o 1 ay içinde cinsel ilişki yasaktı. ama olduuuuuu. ne yapcam ben şimdi. ayın 19 unda adet görmem gerekiyordu hala görmedim testde yapmaya korkuyorummm daha bebeğim küçük allahım olmayanlara ver yarabbim öyle bişey olmasın. neyse kızlar asıl konu sizdede oldumu adet gecikmesi YOKSA hamilemiyimmmmm aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ne olur cevap 2 gün daha bekleyim test alcam ama sizlerdede olduysa ne olur yazın

arkadaşım bunun imdatımı olur ne güzel işte ALLAH veriyorsa bir bildiği vardır muhakkak gelen bebek rızkıyla,neşesiyle gelir bak ilkini tatmışsın YÜCE RABBİM inş. olmayanlarada verir
adet gecikmesi illa ki hamilelik değildir
stres,sıkıntı yapmış olabilirmisin acaba bu da engeller adeti

arkadaslar ben annemin tecrubesini aktarayim size.... pztesi gunu hali hazirda yara teshisiyle doktora gittik. buarada bundan 15 gun once baska bir doktora gitmistik ve antibiotik vermisti. ilaclar yarayi gecirmiyor. sadece enfeksiyonu geciriyor. enfeksiyon gecmeden mudahale etmek imkansiz. doktorumuz bayandi ve dunya iyisi bir insandi. cok ilgilendi annemle. bastan asagi muayene etti resmen. sonra yarayi donduralim dedi.dondurma islemi son derece basit ve acisiz bir islem. sadece kasiklarda bir agri yasadi annem. o da -60 derece sogukluga maruz kalinca olmasi normal. ama onun disinda hicbirsey hissetmiyormussun. 5-10 dk sonra bitmisti. gayet rahat yuruyebiliyordu. doktor bundan sonraki gunlerde cok akintisinin olacagini ve ped kullanmasi gerektigini soyledi. simdi hala devam ediormus akintisi azar azar. ozetle boyle yani.. Allah daha buyuk dert vermesin. muayenehanede de poliklinikte de yapilabilen bir islem. kimse korkmasin. varsa boyle bir sorununuz hemen dondurttun ve kurtulun... erteleyecek birsey yok.

Dondurttuktan sonra sadece iki hafta, verilen sıvı oksijen suyu geliyor, onun dışında akıntın olmuyor, tabii başka rahatsızlığın yoksa canım.

bende 1kez dondurma işlemi yaptırdım.ondan öncede defalarca ilaç tedavisi uyguladım .Şuandada yaram geçmemiş doktorum smear testi aldı temiz çıkarsa yeniden dondurucak doktorün söylediğine göre krio ilk uygulamada başarılı olmayabiliyormuş birkaç kez uygulanabiliyormuş.Bana yaran varsa hamile kalman zor çünkü kan spermi öldürüyor dedi.Çocuğum yok düşünüyorum ama ilk önce bu yaradan kurtulmalıyım.Eger bu kriodan da netice çıkmazsa hemen hamile kalmayı planlıyorum.

Kızamıkçık aşışı vurduran ve hamile kalan oldumu aynı dönemde?ben vurdurdum ve hamile kalmamalıymışım.Açıkcası keşke yaptırmasaydım diyorum çünkü sağlık ocağında 1 aydediler sonra prospektüsünde 3 ay yazıyormuş dediler.sen 3 ay bekle dediler çocuk sahibi olmak için.inanamıyorum bu türkiyenin sağlık sistemine 1 ay dedikleri için yaptırdım bu aşıyı,3 ay benim için çok büyük bir zaman nasıl beklicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…